Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Аз съм, с Уиндоус 8.1, и ползвам версия 8 на ЕСЕТ. Няма проблеми, и много леко върви. От всички програми дето пробвах във форума, ESET, китаеца и Avira, са работели без забавяне и проблеми. :D

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Мисля, че не. Даже би трябвало да можете да направите автоматичен ъпгрейд, след което слагате и ключа. Не ви ли е казвала програмата досега, че има нова версия и да ви подканя да направите ъпгрейд?

Днеска ще купувам, затова ви обръщам внимание на форума да не имам проблеми после след купуване!

Днеска ще купувам, затова ви обръщам внимание на форума да не имам проблеми после след купуване!

Вземи си я с СМС лиценс. Така, ще дадеш само 4.8, и ако има проблем, ще си дал малко пари.

Вземи си я с СМС лиценс. Така, ще дадеш само 4.8, и ако има проблем, ще си дал малко пари.

Извинете ме за  спама, Става ли с ваучери на М-тел?

Извинете ме за  спама, Става ли с ваучери на М-тел?

Пращаш СМС. От каква карта го пращаш, няма значение. Те си взимат 4.8.

http://www.eset.com/bg/magazin/activate-sms-license/Ето прочети, какви са условията.

Есет казват, че не са довършили работата по осма версия и тя не е достъпна през ъпдейт канала. Само "ръчно" изтегляне и актуализиране.

Това кога? Понеже на Уин 7 Стартър и ЕСЕТ 7, ме пита искам ли да обновя компоненти, като си мислех, че модули ще обновява. Казах му "да" след което последва деинстал на 7 и инстал на 8. Една седмица я търпях, но днес ми писна вече и я махнах. То не беше бавен старт на системата, крашове на браузъра, муден сърф и какво ли още не. [#hate] Махнах я и о! чудо. Всички проблеми изведнъж ги няма[#happyhappy]

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Ами преди десетина дни беше.

Странно, но на различен хардуер се държи различно. На някои машини направо отсича производителността.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Ами преди десетина дни беше.

Странно, но на различен хардуер се държи различно. На някои машини направо отсича производителността.

Ами всъщност е нормално за ЕСЕТ. Втората (v2.70) се превърна в класически продукт. Тя ме зариби за нод преди години. Тройката беше първата голяма крачка - появата на Smart Security, заедно с по-голяма леснота за ползване. Трагедия. Сумати и народ са напуснали кораба на словаците тогава. Четворката беше трепач (v.4.6). Невероятно гладко и удобно, сравнима с двойката, но с модерен интерфейс и по-добра функционалност. За да дойде петицата. Е нема такова недоразумение. Гафа с тройката беше цвете пред трагедията на петицата. Едно недодялано нищо. За да се появи шестицата. Може би най-добрият продукт, който са изкарвали ЕСЕТ! Ever! Това за времето си е вероятно по-добро, отколкото двойката за своето си. Всички модули - работещи като нож в масло. Съвършен продукт. Седем .... Ми... ок - като предишната, само дето с един номер по-горе и лееекинко по-тромава. За да дойде 8.

Много хора продължаваме да чакаме пясъчник, а още няма... :(

Лично мен също не ме кефи, че се махнаха от Wilders.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Кретам с 7цата и е мн по малко досадна от Аваст,Комодо пък за мен е непоносима, PC Tools и нея ползвах година и нещо, ме е безпокояла мн рядко, но сега НОДа ме е обеспокавал само 2 пъти за 3мес. Доволен съм,мн лека и не товари системата.

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

И така колеги. Имам един въпрос, към специалистите и по-опитните колеги. Разглеждам настройките на НОД32 антивирус. И в частта за HIPS, има 4 вида настройки. Коя е най-подходяща, да се избере? Аз в момента, си 'играя' с Обучаващ режим. До колкото виждам, антивирусната, може да се справи с крипто гадините, защото HIPS следи за достъп до твърдия диск. Някой от вас разглеждал ли, въпросните правила, и дали сте ги пробвали?

rgh1419161128z.jpg

viu1419161100x.jpg

По назад в темата има доста писано по въпроса.

Уж търсих, ама явно съм го пропуснал.

Уж търсих, ама явно съм го пропуснал.

Имахме заигравка преди две години с инжинеро :D  с някои хора просто не се разбрахме тогава. :clown: 

Например ето този пост

Ей тва прави баба Марта

DWzKUAT8.jpg

1. Обучаващ режим – Операциите са разрешени и след всяка операция се създава правило. Правилата,

създадени в този режим, могат да се прегледат в Редактор на правила, но техният приоритет е по-нисък от

този на правилата, създадени ръчно или в автоматичен режим. След избиране на Обучаващ режим опцията

Известявай при изтичане на обучаващия режим след X дни може да се избере. След изтичане на този

времеви период обучаващият режим отново се забранява. Максималният времеви период е 14 дни. След

изтичане на този времеви период се отваря изскачащ прозорец, в който можете да редактирате правилата и да

изберете друг режим на филтриране.

2. Базиран на правила режим – Операциите са блокирани.

Много сложно няма как :D

Ето и от това време два клипа с настройките които ползвах

Някъде назад бях дал и ключовете в регистрите. Разрови се и виж и постовете на Уриел.

Обобщено:

- Минава се в обучаващ режим.

- Въвеждат се ключовете от регистрите и се продължава още седмица режима.

- Минава се в режим Блокиране и готово.

Същата работа но с Касапа.

- Стартират се всички приложения.

- В Контрола на програмите се минава в режим блокирай и готово. Системата е заключена.

Каква е разликата. Разликата е,че при Касперски програмите ги слага по групи и не създава за всеки отделен процес отделно правило. Правилата са глобални. При Есет прави правила за всяко действие на конкретно приложение и ако трябва да отговаряш или редактираш ти е жална майката. Дървен хипс беше. Сега как е предстои ти да кажеш.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

HIPS пак прави правила, за всеки отделен процес. Но ще кажа след седмица. Благодарско.

HIPS пак прави правила, за всеки отделен процес. Но ще кажа след седмица. Благодарско.

Това е ясно. Въпроса е,че прави правила за едно и също приложение.

Примерно:

setup.exe прави опит за стартиране - прави правило

setup.exe прави опит за модифициране на ключ от регистъра - прави отделно правило,не обновява предното.

и т.н или не обновява правилата като недобавя новите към старите, а прави правило след правило напълно отделно. Когато отвориш в настройките за правилата на Хипса се сблъскваш с една бъркотия. За едно и също приложение има десетки правила, а може просто да се обнови правилото като се добави разрешаващото или забраняващото правило към вече съществуващото. Това имах впредвид.

Ще разберем, след седмица. Сега ще обучавам. :D

Във версия 8 има нов режим на ХИПС-а - smart mode - "User will be notified only about very suspicious events". (т.е. Ползвателят ще бъде уведомяван само при много подозрителни събития). Аз съм на него и съм го виждал в действие при добавяне например на нова автостартираща програма, мисля, че и при инсталиране на драйвери и други промени в ключови зони, както и промяна на ключови места в регистрите ще уведомява, но разбира се ЗКУ-то трябва да вземе решение. Все е подобрение в сравнение със старите ХИПС режими, но е далеч от оптимален и user-friendly вариант.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Засега май, минахме обучението. Имах, известни проблеми, с MBAM. При стартиране, не зареждаше някакви неща, за сканиране на руткит. Но, разбрах какво трябва да добавя, и всичко се оправи. Малко тегаво, е добавянето на нови правила. Или, аз не съм намерил по-лесен начин. Но, иначе си работи много добре.

Засега май, минахме обучението. Имах, известни проблеми, с MBAM. При стартиране, не зареждаше някакви неща, за сканиране на руткит. Но, разбрах какво трябва да добавя, и всичко се оправи. Малко тегаво, е добавянето на нови правила. Или, аз не съм намерил по-лесен начин. Но, иначе си работи много добре.

Виж тези настройки за Хипса. Взети са от сайта на космонавтите.

Запрос на изменение следующих веток реестра и файлов:

загрузчик жесткого диска

%windir%\System32\drivers\etc\hosts

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\DataBasePath

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\userinit.exe\* 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\explorer.exe\* 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\taskmgr.exe\*

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\*

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\*

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\*

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\*

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\Load

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\Run

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\AppInit_DLLs

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\DataBasePath

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\userinit.exe\* 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\explorer.exe\* 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\taskmgr.exe\*

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\*

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\*

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\*

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\*

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\Load

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\Run

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\AppInit_DLLs

Полный запрет на изменение следующих веток реестра и файлов:

%windir%\System32\taskmgr.exe

%windir%\System32\userinit.exe

%windir%\SysWOW64\userinit.exe

%windir%\SysWOW64\taskmgr.exe

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Userinit

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\System

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Userinit

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\System

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\System

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\userinit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\userinit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\System

Първо си запомни конфиг файла и пробвай после. Аз бих го направил но в момента все още не съм станал Полипозвател. :clown:

Някой може ли да обясни точно как трябва да се въведат тея правила ?

Някой може ли да обясни точно как трябва да се въведат тея правила ?

Това е конфиг файла взет от сайта на космонавтите. Заредете го и си конфигурирайте после правилата за Вашите приложения.

Що се отнася до принципа наистина е малко сложничко да се направи това. Той е следният:

Разширени настройки - Хипс - Конфигуриране на настройките - Ново правило

и в зависимост от правилото, което се добавя се добавят и конкретните данни от текстовият документ. Това е принципа.

Толкова мога да помогна като Анти-Полипозвател :ph34r:

Поздрави и весели празници. :)

attachicon.gifconfig_HIPS_ESET_10_by_Angel-iz-Ada_for_HomeEdition.zip

Това е конфиг файла взет от сайта на космонавтите. Заредете го и си конфигурирайте после правилата за Вашите приложения.

Що се отнася до принципа наистина е малко сложничко да се направи това. Той е следният:

Разширени настройки - Хипс - Конфигуриране на настройките - Ново правило

и в зависимост от правилото, което се добавя се добавят и конкретните данни от текстовият документ. Това е принципа.

Толкова мога да помогна като Анти-Полипозвател :ph34r:

Поздрави и весели празници. :)

Не го приемай толкова навътре, 'определението' на някой колеги. :clown:

Не го приемай толкова навътре, 'определението' на някой колеги. :clown:

Ами съдадоха ми нова титла и ще ги дъФча както мога! И когато мога :D:clown:

пп. По темата. Някой ако му се занимава нека тества как се държи при подобни правила. Тук става въпрос не за заключване а за конфигуриране на правилата. Затваряне на пробойните.

Ами съдадоха ми нова титла и ще ги дъФча както мога! И когато мога :D:clown:

пп. По темата. Някой ако му се занимава нека тества как се държи при подобни правила. Тук става въпрос не за заключване а за конфигуриране на правилата. Затваряне на пробойните.

Аз вече ги пробвам. Някой неща, не знам защо са ги направили да пита, ама ще разбера. :clown: Пак започвам обучение, че добавих нови програми. :D  Иначе, като спреш обучението, не ти дава да инсталираш нищо. Трябва да правиш ръчно правилата.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Бях със 7ма версия до преди 20 30 дни.Реших да обновя от интерфейса на Есет без да тегля файл и сега по някога дава тая грешка веднага след зареждането на уина. Има ли управия според вас с windows xp pro sp3 съм?

eset_1419859110.jpg

eset1_1419859111.jpg

Редактирано от Gangosa (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.