Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

И какво да и видя? Смисъл с рутер съм. В неделя си преисталирах ОС Windows 8.1, та пак след преинстала всичко си работи нормално, докато не се скапе след две седмици без да правя нищо, нито по ОС нито по антивирусната.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

На някой случвало ли се е това на снимката? А така понеже повече от седмица се борим със съпорта на НОД, нещо не се получава. Значи проблема е следния (правил съм три преинсталации на лаптопа си, като последната беше заради това че минах на SSD, а три като включвам началната и една от мен докато бях на HDD) лаптопа ми е без ОС или по - точно с FREE DOS, закупих си диск с Windows 64 BIT ОЕМ лиценз от Технополис, драйвери и всичко останало си идва на диск с лаптопа, всичко е инсталирано, та отначало когато си включа машината всичко е ок, дефенициите веднага се инсталират, но две седмици след инсталирането на НОД32 става това на снимката и докато не кликна на ОК или не ъпдейтна ръчно дефинициите не се ъпдейтват, след това вече автоматично се ъпдейтват докато машината ми е включена, до следващото изключване и повторно включване. Пробвах и връзката към сървъра за ъпдейти през командния прозорец, всичко си беше ок, обаче проблема си продължава и продължава, нямам вируси, нямам втора антивируса, имах по едно време Baidu , но го бях инсталирал след като проблема се появи. Гадното е че ако забравя да ъпдейтна дефенициите или забравя да кликна на ОК, така с дни може нищо да не се ъпдейтне, като от планировчик съм задал да се ъпдейтва на 60 мин(по подразбиране) и възможно най - скоро, ама... Търсих в нета, нещо не намирам подобен проблем, от съпорта казаха че са имали само един подобен случай и е останал нерешен. Та някой от вас да има решение, смятам че може да знаете нещо повече от съпорта, както се казва питай патило ;). Благодаря :).

PS. Та интеренета ми е оптичен, да от село съм и нет доставчика е леко неизвестен, но съм ползвал и мобилен Vivacom ТелеПор, бил съм и при сестра ми в Плевен на Vivacom ADSL все същото.

Ако преинсталирате програмата? Пробвахте ли? Нещо правили ли сте по настройките на програмата? Защитната стена? Нали не е с "фикс" програмата?

Ако преинсталирате програмата? Пробвахте ли? Нещо правили ли сте по настройките на програмата? Защитната стена? Нали не е с "фикс" програмата?

Тя е официална, не кракната и тн... Обаче нищо е правя по настройките, след даже от съпорта три седмици вече се борят ама нищо не става... Ако я преиснталирам пак е същото, две седмици всичко е Ок след това пак нещата се прецакват. Даже ОС си преиснталирам заради нея, но винаги е едно и също. Като нет - мобилен Vivacom и ТелеПор, домашния ми оптичен, Vivacom ADSL и пак е същото :).

Редактирано от vanci (преглед на промените)

Тя е официална, не кракната и тн... Обаче нищо е правя по настройките, след даже от съпорта три седмици вече се борят ама нищо не става... Ако я преиснталирам пак е същото, две седмици всичко е Ок след това пак нещата се прецакват. Даже ОС си преиснталирам заради нея, но винаги е едно и също. Като нет - мобилен Vivacom и ТелеПор, домашния ми оптичен, Vivacom ADSL и пак е същото :).

А защо не пробвате версия 7, да речем. Лично аз странях от осмицата, и използвах v.7, която намирам за по-малко бъгава. Говоря обаче за ЕСЕТ Смарт Секюрити - важно уточнение. От години не съм използвал чистия антивир. Ако с v.7 няма проблем, слагайте нея. Или пробвайте Смарт Секюрити пакета... но пък то щом сте си закупили лиценз... Относно съпорта - в официалния форум - нямам добро мнение. Бях ги питал за краш на ekrn.exe и то многократен - никой нищо... За ЕСЕТ България само хубаво съм чувал...

А казвате, че ползвате два типа интернет - да не би там да се крие кучето? В смисъл програмата да се обърква нещо? Или да трябва да се добави правило в стената на Уиндоус...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

А казвате, че ползвате два типа интернет - да не би там да се крие кучето? В смисъл програмата да се обърква нещо? Или да трябва да се добави правило в стената на Уиндоус...

Присъединявам се към тази теза...Аз ползвам Есет,и съм с оптиката на Виваком...такива проблеми не съм имал...Предполагам ,трябва  да се проверят правилата в стената, за двата типа връзка....Всъщност,стандартна стена(на Windows) ли се ползва или допълнително инсталирана?

Стандартната на Windows, но от време на време ползвам мобилния, когато пътувам и то не често, също и ако спре оптичния, иначе и при сестра ми която е на Vivacom ADSL пак е так, просто отначало всичко е наред докато изведнъж нещо се срива, но няма други бъгове.  А лиценза ми е заради ADSL интернета ;).  Нооо, щом отначало няма проблем, значи не е нещо в настройките на Windows, ето след последната преиснталация, нямам проблем, няма значение какъв интернет ползвам, ще пробвам в краен случай версия 7... Но чакам какво ще кажат от поддръжката на ESET пък тогава ще действам. Няма как да ползвам смарт секюрити, тъй като лиценза ми не е за нея ;).

Лиценза ти е за 5 годишен,предполагам..Следващия път ,когато се появи проблема,изключи стената и изчакай да видиш дали ще се обнови антивируса.Обикновенно при мен се обновява веднага щом има налична връзка...

Лиценза ти е за 5 годишен,предполагам..Следващия път ,когато се появи проблема,изключи стената и изчакай да видиш дали ще се обнови антивируса.Обикновенно при мен се обновява веднага щом има налична връзка...

И това ме съветваха от съпорта, изключвам я и пак е същото...

Помолете за офлайн ъпдейти ЕСЕТ компанията

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN3131

Няма смисъл, тъй като един път обновени ръчно от мен, или натиснат бутона ОК на съобщението за грешка, се обновяват дефинициите автоматично докато не изключа и пак включа машината си, проблема е че може да забравя за тези манипулации и седмици да не се обновят дефинициите.

Пробвайте с тази програма http://www.xp-smoker.com/refreshpc.html и кажете как е след рестарт положението

Ако не се получи с предната програма http://www.tweaking.com/files/setups/tweaking.com_windows_repair_aio_setup.exe и пак рестарт 

Не знам за теб,но аз лично бих опитал всички възможности,включително и от тук:

8164674R.png

Според мен е и ...леко наложително да пуснеш един лог на колегите от https://www.kaldata.com/forums/forum/137-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80-hijackthis-%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5/

нека си кажат думата.

Ще ти предложа и друг вариант,ама..зависи на кого ще попаднеш,обаждаш се на Виваком и искаш да ти конфигурират мрежата ..наново....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Пробвайте с тази програма http://www.xp-smoker.com/refreshpc.html и кажете как е след рестарт положението

Ако не се получи с предната програма http://www.tweaking.com/files/setups/tweaking.com_windows_repair_aio_setup.exe и пак рестарт 

Когато почна пак да имам проблеми ще пробвам и това ;).

Не знам за теб,но аз лично бих опитал всички възможности,включително и от тук:

8164674R.png

Според мен е и ...леко наложително да пуснеш един лог на колегите от https://www.kaldata.com/forums/forum/137-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80-hijackthis-%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5/

нека си кажат думата.

Ще ти предложа и друг вариант,ама..зависи на кого ще попаднеш,обаждаш се на Виваком и искаш да ти конфигурират мрежата ..наново....

Ами, след като почна пак да имам проблеми ще пусна и логове към отдела за борба с вируси, но в село не съм на Vivacom, в село съм на и аз не знам кой доставчик, смисъл малко е пиратски :D. Но не е от интернета, щом две седмици нямам проблеми, после изведнъж се скапва, без нищо да се прави по лаптопа ми или по антивирусната... Освен някой ъпдейт да скапва нещата... Знам ли, ама пък ако и сега стане така ще е за четвърти път... Което е меко казано странно, за сега няма нищо да пипам докато не започнат проблемите...

• 1 месец по-късно...

Update:

Eset Nod32 AV (8.0.312) от вчера забелязах, че е с активен HIPS - Явно някой от ъпдейтите на Win 10 е оправил проблема.

И днес на поразия ми карантинира чисти изпълними файлове.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Има ново издание на NOD32 - 8.0.0.319

А моят Nod updater ми вика - няма

EAV offline

ESS offline

Това не е аспирин - това направо си е дрът антикоагулант! :)

След три сини екрана за два дни се разделихме засега с девятката. Странното е, че някакъв по-голям ъпдейт дойде и почнаха проблемите. Алармирах ги и за проблем при комуникация с уиндоус експлорър - леко забавяне при отваряне на медия от плейър, например. След деинстал, сините екрани спряха...

След три сини екрана за два дни се разделихме засега с девятката. Странното е, че някакъв по-голям ъпдейт дойде и почнаха проблемите. Алармирах ги и за проблем при комуникация с уиндоус експлорър - леко забавяне при отваряне на медия от плейър, например. След деинстал, сините екрани спряха...

тва на каква операционна?

Еее ти пък много бързо се предаваш. Първо опитваш да видиш каква е причината,търсиш някакво решение и им пишеш забележките си. После изчакваш отговор и ако има някакви искания за нови данни ги събираш и даваш инфото на разработчиците. Ако само им докладваш за краш на експлорера нищо не си направил. Всеки бъг трябва да се тества на различни конфигурации и след установяването на причината се пуска фикс и се тества на последната версия. По принцип това са стъпките. Трябва търпение и много бачкане при подобно тестване.

Еее ти пък много бързо се предаваш. Първо опитваш да видиш каква е причината,търсиш някакво решение и им пишеш забележките си. После изчакваш отговор и ако има някакви искания за нови данни ги събираш и даваш инфото на разработчиците. Ако само им докладваш за краш на експлорера нищо не си направил. Всеки бъг трябва да се тества на различни конфигурации и след установяването на причината се пуска фикс и се тества на последната версия. По принцип това са стъпките. Трябва търпение и много бачкане при подобно тестване.

Изключил съм създаването на дъмп файлове на системата, а и не бях сигурен, дали точно ЕСЕТ e виновен. При положение, че цял ден няма и един BSOD след деинстал, а за последните 72 часа са били три... Няма как да им го доказвам. А и веднъж им бях писал за краш на ekrn.exe, и то на две различни операционни системи. Никой нищо, така че...

тва на каква операционна?

ЕксПи

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.