Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

80-90 при мен при браузване.Но не го усещам като цяло.

много е това....ужасно много. За 2 години, покрай Аваст, съм свикнал да виждам сумарно не повече от 20-25....

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

много е това....ужасно много. За 2 години, покрай Аваст, съм свикнал да виждам сумарно не повече от 20-25....

Повече не ми е падало сега като се замисля.

Ама виж при теб може да е различно.

вЕрно ли?! Дай лога да видим....

Да и при мен сканира доста по-малко време от посоченото от теб,но все пак аз и почти нищо нямам на компа.Аvast наистина по-леко и по-бързо сканира от Nod,но сърфирането при Nod е по-леко от Аvast

Че той Nod-а винаги толкова си е консумирал 90-100

за ползване е, ама не и от АВ програмата!  :(

По тази логика трябва да разкараш браузъра,скайпа защото например браузъра ти дърпа три пъти повече памет. Скайпа със сигурност още толкова. Ето виж браузъра дърпа два пъти повече от антивируса,скайпа също дърпа яко,фотошопа най лек  :D

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

По тази логика трябва да разкараш браузъра,скайпа защото например браузъра ти дърпа три пъти повече памет. Скайпа със сигурност още толкова. Ето виж браузъра дърпа два пъти повече от антивируса,скайпа също дърпа яко,фотошопа най лек  :D

нужно ли е да спорим? Браузера и която и да е програма, може да си дърпат колкото си и искат, но за постоянно стартирани процеси, да дърпат толкова- не считам за нормално!

А пък тия 450 К, които виждам от Касапа, просто не искам да ги коментирам..... :ph34r:  Нормално ли е АВ програма да ти дърпа 25% от цялата памет? 

..................

п.п. 

Абе що наскачахте обичайните заподозрени, като си казвам личното мнение по отношение на памет? 

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

Спрях го....няма да го чакам до утре я...

Обаче....чини ми се, че НОД-а няма да посрещне дядо Мраз на моя комп.....  :clown:

Публикувано изображение

като видя такова 6 цифрено число при друга програма...тя директно лети у коша...Ама понеже е НОД ще му дам още шанс да ми се хареса...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

За пръв път виждам НОД да точи в нормално - спокойно положение толкова, колкото при теб. 

Между другото, нали махна Аутпоста...?

А това е без Опера и торент-клиент:

Публикувано изображение

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Между другото, нали махна Аутпоста...?

кака ше махам Аутпоста? От къде го измисли това? Антивируси махам, Аутпоста- не! Програмата си е желязна от всякъде!

А я махни аутпоста и сложи Смарт Секюрити и да видиш как е хавата. Значи, слагал съм нод 4 с Аутпост (не помня с други версии) и тежи - проверено на две различни конфигурации. Личният ми съвет е или сложи ЕСЕТ Смарт Сек и махни Аутпоста, или си сложи интегрирания пакет на Аутпост или сложи НОД32 Антивир със стената на Комодо (най-добрата комбинация може) или Онлайн Армър (може малко в началото да понатежи, но после ще слегнат). 

Също така бих ти препоръчал да минеш през B-Boy и колегите му, за да позачистят регистрите от разни драйвъри и остатъци (регистър чистачи и оптимизатори не ползвай). Не е нормална тази стойност, която даде, освен, ако шота не е по време на скан.

Не помня да съм слагал Аутпост с някой антивир и всичко да е било ок - говоря за положение преди години. Но то някои неща не се променят, пък кой знае, де...

Може и друго да опиташ. Махни и двете програми, очисти остатъците от тях, след което инстални първо нод после Аутпост...

Но виждаш шота ми от макс натоварване на щайгата ми. Нещо при теб не е ок. URIEL също ти каза, че 80-90 и при него. И махни чавката на "разширени евристики" за реалновремевия скенер, ако си включил опцията, за която ме пита...

Ето шот и в момента на писане... - Опера (5 таба) и КМПлейър включени. Плейъра "свири" онлайн радио, така че точи интернет и той.

Публикувано изображение

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

А я махни аутпоста и сложи Смарт Секюрити и да видиш как е хавата. 

ха ха ха....приемам го като проява на чувство за хумор!

Но виждаш шота ми от макс натоварване на щайгата ми. Нещо при теб не е ок. URIEL също ти каза, че 80-90 и при него. И махни чавката на "разширени евристики" за реалновремевия скенер, ако си включил опцията, за която ме пита...

Ако снощи си ме чел внимателно, щеше да видиш, че съм писал предположение, че тия 200 К, които снощи ми даваше, се дължат на факта, че преди това сканирах почти 5 часа и най-вероятно НОД-а просто беше набрал памет, която не е разтоварена. Тази сутрин двата процеса даваха около 88.5 К, което явно, че е "нормално" за НОД-а!

Иначе нямам проблеми с компютъра, редовно си го чистя...даже повече от общоприетото! В момента със 6-а версия на НОД всичко е по масло, но най-вероятно ще го разкарам като му изтече триала....не ми харесва тая памет от 80-90 К, която е "нормалната за НОД"....за мен това е много!

80-90 си е съвсем нормално. На шотовете примерно, които се дават да речем на Комодо не знам защо повечето не цъкат стойността на виртуалната памет, защото "виртуална" не значи имагинерна - несъществуваща. 90 мб за интегриран пакет с уеб скенер (Комодо да речем няма такъв) е мисля най-малкото на "пазара" след Webroot. Може и да бъркам, но от Аваст Интернет Сек, Нортън Интернет Сек, Касапа, Бит-а, Зоун Аларм пакета, "Доктора", Авира Инернет Сек, Макафий, Панда, Софос (които съм чеквал) и др., това е най-лекото. Имам предвид с действителен уеб-скенер интегрирани пакети. Ти си знаеш, де...

А защо да се шегувам за ESET Smart Security. Виж, за да разбереш - паметта, която антивира и пакета гълтат е една и съща.

Иначе нямам проблеми с компютъра, редовно си го чистя...даже повече от общоприетото! В момента със 6-а версия на НОД всичко е по масло, но най-вероятно ще го разкарам като му изтече триала....не ми харесва тая памет от 80-90 К, която е "нормалната за НОД"....за мен това е много!

Едно важно уточнение за начина на работа на НОД32 - при него дефинициите се зареждат в RAM паметта, затова е по-висока стойността й, но за сметка на това реалновременния скенер работи много по-бързо, отколкото ако трябваше да access-ва хард диска, за чете при проверка дефинициите от там. Затова и понякога хората се заблуждават от консумацията на РАМ, и ето ти противоречие - хем уж много РАМ, хем пък доста по-бърз от други АВ, които потрбяват в пъти по-малко, но са по-тежки като работа и усещане върху системата от НОД32.

Едно важно уточнение за начина на работа на НОД32 - при него дефинициите се зареждат в RAM паметта, затова е по-висока стойността й, но за сметка на това реалновременния скенер работи много по-бързо, отколкото ако трябваше да access-ва хард диска, за чете при проверка дефинициите от там. Затова и понякога хората се заблуждават от консумацията на РАМ, и ето ти противоречие - хем уж много РАМ, хем пък доста по-бърз от други АВ, които потрбяват в пъти по-малко, но са по-тежки като работа и усещане върху системата от НОД32.

Прави ми впечатление, че давате доста обективни и верни оценки за НОД-а, както и ценна информация за работата му! Благодаря!

Наистина, и вчера констатирах, че НОД-а го усещам доста по "мек и мазен" при браузване, даже в сравнение с Аваст. Все пак обаче, като цяло Аваст е по-леката от двете програми, и е много по-бърза при сканиране....много по-бърза! Но няма спор- двете най-леки АВ са Аваст и НОД!

Прави ми впечатление, че давате доста обективни и верни оценки за НОД-а, както и ценна информация за работата му! Благодаря!

Наистина, и вчера констатирах, че НОД-а го усещам доста по "мек и мазен" при браузване, даже в сравнение с Аваст. Все пак обаче, като цяло Аваст е по-леката от двете програми, и е много по-бърза при сканиране....много по-бърза! Но няма спор- двете най-леки АВ са Аваст и НОД!

И аз споделям мнението ти и нищо,че не са на 1 во място по детекция на мен тяхната детекция ми стига.За какво ми е програма която е на 1 во място а ми скапва компа и нервите?

Докладвам:

• [*]при включване на компютъра и 10 минутен престой - разход на памет около 96 К [*]след час браузване - разход 103 К

Т.е. всичко е в нормата, характерна за НОД (средно около 100 К), но....на мен това ми се струва в повече от колкото би трябвало.... Както и да е...

И аз щях да предложа да махнеш аутпоста. ;)

И аз щях да предложа да махнеш аутпоста. ;)

Гледам, че от известно време упорито вървиш след мен, и се опитваш "да ми кажеш нещо", та ми се струва, че това, което скоро ще премахна, е ник-нейма ти в постовете, които виждам във форума!

Ванко, братко, как можа да посегнеш на светия граал бе? :D

АутПоста аут според мен, хвала на такива като ЕСС.

Имам въпрос,версията която ми дават от виваком от сайта http://www.my.contact.bg/  пишат,че е IPS Edition  освен вграденото лого на виваком дали има и защита от модерният напоследък флууд?

Имам въпрос,версията която ми дават от виваком от сайта http://www.my.contact.bg/  пишат,че е IPS Edition  освен вграденото лого на виваком дали има и защита от модерният напоследък флууд?

Бъди спокоен , още не е измислена такава защита.

С 7-ма версия на Есет и активен МВАМ,Уиндоуса след логване заспива и дотам.Вече някаква несъвместимост ли има?

С 7-ма версия на Есет и активен МВАМ,Уиндоуса след логване заспива и дотам.Вече някаква несъвместимост ли има?

Може би,защото все повече програми при инсталиране го махат веднага.Но ти защо изпадаш в параноя?Oстани си само с Есет.

По стари спомени- при активен МВАМ уиндоуса си "заспиваше" и без НОД-а!  :clown:  МВАМ го ползвай само като скенер, в това му е силата!

• 2 месеца по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.