Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор
преди 3 часа, Bellcross написа:

... gtx960 е placeholder докато излезе rx 470 и дано наистина има наличност от самото начало.

Чакам, спокойно :) То пък излиза двусмислено, като го погледна сега. Сложил съм 960 в количката с мисълта това да е rx 470. Ще си изчакам за картата докогато трябва. 

Още едно нещо ме осени. На 29-ти свършва безплатния ъпдейт за Windows 10. Никем  дали ще сложат Линукс или пиратски Win 7-ца и дали ще мога да ъпдейтна от нея?

Редактирано от Bellcross (преглед на промените)

• Отговори 52
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Asus H110 няма охлаждане на фазите и качва над 100 градуса на гърба на платката при нормална употреба. Имам тест в последния брой на списанието и има снимки с термокамера. С i3 може и да оцелее ,но аз лично не бих рискувал.

току що, Tommygun написа:

Asus H110 няма охлаждане на фазите и качва над 100 градуса на гърба на платката при нормална употреба. Имам тест в последния брой на списанието и има снимки с термокамера. С i3 може и да оцелее ,но аз лично не бих рискувал.

Хмм.. интересно колко е вярно това. Да разбирам ли че асус са се уакали здраво ? Нещо не ми се вярва при положение че са минали тест при производителя и въпреки това да са пуснали платките при положение че положението е зле???

Съмнявам се това да е вярно, защото последно преди десетина години и повече е имало издънки с дънни платки, но проблема не беше това, и няма да споменавам производители. 100градуса при нормална на челъм съм да повярвам но не ми се ще, защото нещо не се връзва.

А относно MSI защо точно нея и с какво ще превъзхожда малко по-евтиния ейсрок http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-H110M-DGS-LGA1151/description.html според мене с нищо освен с цена и марка.

на 25.7.2016 в 20:20, goodly написа:

Хмм.. интересно колко е вярно това. Да разбирам ли че асус са се уакали здраво ? Нещо не ми се вярва при положение че са минали тест при производителя и въпреки това да са пуснали платките при положение че положението е зле???

Съмнявам се това да е вярно, защото последно преди десетина години и повече е имало издънки с дънни платки, но проблема не беше това, и няма да споменавам производители. 100градуса при нормална на челъм съм да повярвам но не ми се ще, защото нещо не се връзва.

А относно MSI защо точно нея и с какво ще превъзхожда малко по-евтиния ейсрок http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-H110M-DGS-LGA1151/description.html според мене с нищо освен с цена и марка.

Дали е вярно не мога да ти кажа, аз го чета от списание за геймърски хардуер. Едно от двете най-добри в Германия. Лично за мен, може да им се вярва, но аз съм си играл да повтарям тестове които мога и да сравнявам и винаги резултата е бил както са го написали. Всеки решава сам дали да вярва.

Заключението е, че системата при тези 100 градуса на гърба!!! на платката(значи смятай самата част колко е) е стабилна, но това не е дъно предназначено за нещо повече от i3. 4-ядрен процесор при продължително натоварване щял да му стопи лагерите.

Аз лично не бих препоръчал в супер бюджетен клас дъно на Асус. И това въпреки че съм им малко фен. Асрок има нелоши решения и почти винаги получаваш повече оборудване за парите си. Ако ще се занимаваш с клок и трябва сериозно дъно, ок, но за без пари Асус е безидеен.

на 27.07.2016 г. в 17:05, Tommygun написа:

Асрок има нелоши решения и почти винаги получаваш повече оборудване за парите си.

В това не съм много сигурен. Едното е за сметка на другото - повече, но с по-евтини компоненти. Един много стар недостаtък на дъна Asrock - почти винаги са една идея назад с качествата на вграденото аудио. И точно затова ги избягвам, освен ако не се уверя, че аудиото е равно на конкурентите. Някой ще каже...ами то вградените аудиочипове са на кантар. Не е така, разлика може да има и то доста голяма. Asrock доскоро се излагаха с ALC662  в бюджетните си дъна. Който има такова аудио и поне веднъж е ползвал друго, знае. За щастие, при LGA1151  вече са се поучили от грешката си, щото тоя ALC662 звучи като радиоточка, особено ако си със слушалки. Извинявай, ама който купува геймърски компютър, ще иска да има и поне малко добър звук. Отделно аудио може да се купи, да, но първо, че трябва да има точния слот за това и второ, че при тия бюджетни дъна и слотовете не достигат.  Не, че ALC887  е кой знае какво, но е една идея над ALC662 и е равен на това, което конкурентите предлагат.

Здравейте . Чета в кладата от доста време и специално за WoW съм чел и международни форуми ,  мнението ми е , че ако искате да подкарате на ултра настройки в повечето много населени зони за Legion ще ви трябва поне 970 или 1060 . Еквивалентните на 960 ще им е трудно в столиците или на рейдовете да потдържат 60 фпс + . Но ако все пак ви устройва нормла графика или хай, 960 4гб е перфектният избор само за WoW.

• Автор

Днес, докато се рових попаднах на това видео показващо как върви WoW на i3 6100 + gtx 960 на ъпдейтнатия game engine на ultra (7-мо ниво) и добавените вече нови 3 нива до 10-то.  Показа райд с 20 и нещо човека как е фпс-то, както и PvP с много хора и много ефекти, също първоначално показва фпс-а в гарнизона, а това място също е доста тежко за фпс .  Напълно удовлетворителни резултати(60-85 фпс).  Със старата архитектура на WoW  да се държи 60fps  постоянно не е възможно дори и с много по-висок клас компоненти. Поне до сега това е споделения опит. Rx  470 го класират между gtx 960 и  970, като е по-близко до 970. Картата излиза на 4-ти август, докато стане достъпна тук би трябвало да са излезли ревюта и съпоставки. Носи се също слух, че по средата на август ще пускат gtx 1060 3gb орязан, който да бори rx 470, но и това трябва да се види. 

По-последна информация Nvidia са се отказали тъй като не може да бори 480 8ГБ и реално картата ще е 1050 (орязана 1060).

Нещо като ситуацията с 950-960 предполагам...

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

След седмица и няколко дена и аз ще пусна тема с коята да ми помогнат компетентните хора като роужин , кико и др. с кито да направим добра конфигурация за WoW Legion и други добри заглавия , като ще се обсъжда дали ще е 960 , 970 или евентуално 1060 ако я има налична към 12 август вече. И ако все пак те устройва  7-мо ниво , 960 4гб е твоята карта.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Asus strix rx 470, малко са се уляли.

http://www.vario.bg/asus-rog-strix-radeon-rx-470-oc-strix-rx470-o4g-gaming-90yv09j2-m0na00

от rx 460 няма смисъл, защото на directx 11 e 20 и нещо% по-слаба от gtx 950, a WoW върви по-добре на Nvidia.

Ще изчакам да се покажат и другите марки за колко ще предложат картата.

преди 4 часа, Bellcross написа:

Asus strix rx 470, малко са се уляли.

http://www.vario.bg/asus-rog-strix-radeon-rx-470-oc-strix-rx470-o4g-gaming-90yv09j2-m0na00

от rx 460 няма смисъл, защото на directx 11 e 20 и нещо% по-слаба от gtx 950, a WoW върви по-добре на Nvidia.

Ще изчакам да се покажат и другите марки за колко ще предложат картата.

Изобщо не са се оляли. Картата спокойно минава  RX480 4GB  след клок. А и това е e Асус, плащаш малко и за име. Аз предположих 480 лева цена, и ви дадох фандък 10 лева до 470 за GTX470. Отново познах. Какво очаквахте от карта, която работи на по-ниски напрежения и е почти RX480? Някой още ли вярва в Дядо Коледа, пратен от АМД? Ако вярва, време е вече да слезе на земята. Картата е добра. Със сигурност карти от аналогични производители, ще са и с по-голяма разлика в цената. Направо се кефя какви неща стават това лято. 

ПП: Всъщност, ето и потвърждение на думите ми:

http://www.vario.bg/sapphire-nitro-radeon-rx-470-4g-d5-11256-01-20g

43 лева разлика спрямо аналогична RX480. Това е добре!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Реално gtx 960 кара WoW на ultra повече от прилично. rx 470, от това което гледам е доста близко до gtx 970, както и до rx 480-ката. Покупката на gtx 960 не изглежда хич примамлива предвид тези резултати.   В момента вариото предлагат http://www.vario.bg/sapphire-nitro-radeon-rx-470-4g-d5-11256-01-20g . Тази също беше 209,99$ на международния пазар.  Powercolor се водеше 179$, дали не се заблуждавам, че цената на картата ще бъде по-ниска и тук, но не знам дали и кога ще я предложат.

Не вярвам в безплатния обяд, оставих се предполагаемата препоръчителна цена от  150$ да ме заслепи и разочарова. 

Мислех го, гледах го, въртях го и го суках ... където 1250 ... там и 1450 лева. Добавих i5 6500 към списъка.

MSI H110M PRO-D LGA1151 
i5-6500 3.2GHz 6MB LGA1151 BOX 
8GB DDR4 2133 KINGSTON 
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 
Crucial SSD 240GB CT240BX200SSD1 
XFX TS 430W 80Plus Bronze Power Supply P1-430S-XXB9 
CM N200 BLACK /USB3 /NO PSU 
SAPPHIRE NITRO+ RX 470 4G G5 L 

Обща стойност - 1 454.95 лв. с ДДС

• Автор

Ха, току що поръчах картата "да не избяга" от варио. За останалото се чудя дали да не го поръчам от sky. Не ми харесва идеята, за такава поръчка от никем да трябва да се плаща доставката, независимо, че това са само + 20 лева. 

Разликата в компонентите, ако ще е от sky ще е, че нямат захранването на xfx, а имат http://www.sky.bg/details.aspx?id=26585, като разбирам, че са идентични. 

Дънни платки за INTELASROCK H110M-DGS, H110, DDR4 2133, DVI                                           101,67 лв

Процесори INTELINTEL CORE i5-6500, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1151                                        422,93 лв

RAM памети за настолни компютриKINGSTON 8GB DDR4 2133MHz HyperX FURY, CL1            73,69 лв

Твърди дискове & ФлопиSEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda                                  97,62 лв

SSD Твърди дисковеCRUCIAL 240GB 2.5" SSD, BX200, SATA III /CT240BX200SSD                     142,90 лв

Кутии и ЗахранванияSEASONIC Захранване SSR-430ST Bronze, 430W                                       89,71 лв

Кутии и ЗахранванияCOOLER MASTER N200 Black, USB 3.0                                                        77,96 лв

Количка 1006.48 лева

Захранването е същото, взимай го. Доставка май пак се плаща.

ЕДИТ: Доставката не е безплатна. Като пазаруваш от 2 магазина ти излиза по-скъпо 1006 в Скай +460 1466.  В Никем ти излиза 1453 + доставка. Във Варио не съм го смятал, малко повече но с безплатна доставка.

Редактирано от tahumba (преглед на промените)

• Автор

Направили са избора вместо мен, в nikem кутията днес я няма.

• Автор

Благодаря за предложението. Благодаря и на всички, който отделиха време да ми помогнат ! Конфигурацията вече я имам от петък сутринта. Поръчах я от nikem (юда!!), и в sky cm n200 я нямаше. Конкретната залман кутия, колкото исках да я харесам не успях. Не виждам инженерна мисъл в това да се блокират вентилаторите. 

Избрах http://nikem-bg.net/computer-components/Case-DeepCool-ATX-KENDOMEN-TI/ след като прегледах няколко руски видеа показващи кутията. Има лесни за сваляне филтри , контролер на 2-та горни вентилатора и тон място в кутията. Не толкова за окабеляване отзад, но предвид цялостния пакет става. 

Поръчах всичко на части, защото искаха да капарирам поръчката, ако ще я сглобяват те.  Понеже това ми беше 1-вия "build" ми отне 2 часа внимателно мотане преди да сглобя всичко. В момента пиша от новия компютър. 

Големият минус в цялата история в момента е ,че по време на инсталирането  на драйвърите за видеокартата и екрана изключи за момент, за да премине на правилната резолюция - не се включва повече. Сложих си старата карта sapphire 7770 и всичко си тръгна нормално. Опитах с инсталиране на драйвърите от диска на картата и драйвърите от официалния сайт на амд - тц, не ще. Вчера се обадих във варио и момчето там стоя на телефона с мен малко повече от час общо да опитваме начини дистанционно да се оправи проблема, но без успех. Дори се обади няколко часа по-късно, защото му хрумнало още един вариант, но и той не стана. Беше много любезен, обясни, че е сам в офиса и останалите от екипа са в почивка до понеделник и реално те ще могат да тестват картата като им я пратя.  Отново чакане, ама на пуст късмет...

• Автор

Такааа , картата работи при Vario, като я тествали днес. Единствената разлика, която можах да измисля след много ровене, е че boot-а ми е Legacy, а не UEFI. Картата ми я връщат утре и ми предложиха да преинсталирам win 10-ката на UEFI boot, честно казано, ако и това не стане я сменям за gtx 950, а този епизод как ще се развие предстои да се види.

преди 22 минути, Bellcross написа:

Такааа , картата работи при Vario, като я тествали днес. Единствената разлика, която можах да измисля след много ровене, е че boot-а ми е Legacy, а не UEFI. Картата ми я връщат утре и ми предложиха да преинсталирам win 10-ката на UEFI boot, честно казано, ако и това не стане я сменям за gtx 950, а този епизод как ще се развие предстои да се види.

Този GTX е пълен боклук. При това скъп боклук.

• Автор

И финал - какъв бил зора ... dvi-d кабела не е правел пълен контакт с монитора, въпреки, че му бях завинтил и болтовете отстрани. Картата работи , като цяло компа лети, с каквото и да го натоваря . Отново благодаря на хората, които ми помогнаха!

• Автор

DSC_0211.jpg

DSC_0209.jpg

Желание за снимки имам, апарат нямам :)

Както е разположена кутията не мога да гледам вътрешностите, за това съм изключил светлините на картата, кабелите можеше и по-добре да ги прекарам, но ако някога кача кутията на нивото на бюрото тогава ще го мисля. 

Един съвет от мен - качи кутията някъде отгоре или поне на по-високо, защото долу се събира прахта/боклука много по-бързо и ще трябва по-често да го чистиш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.