Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с игрите. Дропване на кадри при смяна на 2 видеокарти.

Featured Replies

• Автор
преди 7 минути, danchobg написа:

Кутията я знам. Тези снимки са от сайта. Твоята има ли един който вади и един който вкарва? 
Първоначално компютъра правил ли е тези проблеми или са се появили с времето? 

Не мога да отговоря точно на този въпрос, защото конфигурацията е на 2-години и тогава не го натоварвах толкова и не играех тежки игри. Ъпгрейднат РАМ-та и сега Видео картата.

И да има 2 вентилатора :)

Редактирано от ZooMweBG (преглед на промените)

• Отговори 74
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 минути, ZooMweBG написа:

Значи не е проблем в БИОС-а.

Кой ти говори за BIOS? макар че верно, имаше го и това - в BIOS  се задаваха невярни стойности за напрежението на i7 4770K :) 

• Автор
току що, Кико написа:

Кой ти говори за BIOS? макар че верно, имаше го и това - в BIOS  се задаваха невярни стойности за напрежението на i7 4770K :) 

Имаше и вариант да съм ограничил по някакъв начин работата на процесора от БИОС-а до колкото разбрах, но явно проблема не е там :)

току що, ZooMweBG написа:

Имаше и вариант да съм ограничил по някакъв начин работата на процесора от БИОС-а до колкото разбрах, но явно проблема не е там :)

Аз говоря за друго. На тоя процесор имаше дъна, които задават невярнио стойности за напрежението, а от там и прегряване. В тоя ред на мисли, ъпдейтван ли е BIOS  до последна версия?

• Автор
току що, Кико написа:

Аз говоря за друго. На тоя процесор имаше дъна, които задават невярнио стойности за напрежението, а от там и прегряване. В тоя ред на мисли, ъпдейтван ли е BIOS  до последна версия?

2303 Версия сложих, защото мислех, че от там е проблема, но явно не :(

преди 16 часа, ZooMweBG написа:

... Накрая реших да ъпдейтна БИОС-а на последната версия и като че ли започна да работи малко по-добре, но няколко дни по-късно проблема се появи отново... 

преди 2 минути, ZooMweBG написа:

2303 Версия сложих, защото мислех, че от там е проблема, но явно не :(

Добре де, играй 3-4 часа с ВС и кажи дали ще има проблем. какво друго правиш, докато играеш?

• Автор
току що, Кико написа:

Добре де, играй 3-4 часа с ВС и кажи дали ще има проблем. какво друго правиш, докато играеш?

Използвам Facebook, Youtube, Branebot, Twitch.tv, Keepme.live, Twitchalerts, Open Broadcast Software и играя :D 
Освен това явно има проблем някъде, защото без ВС с тази конфигурация не би трябвало да има проблем поне според мен :)

преди 1 минута, ZooMweBG написа:

Използвам Facebook, Youtube, Branebot, Twitch.tv, Keepme.live, Twitchalerts, Open Broadcast Software и играя :D 
Освен това явно има проблем някъде, защото без ВС с тази конфигурация не би трябвало да има проблем поне според мен :)

Open Broadcast Software

Това пък защо при наличието на NVIDIA  карта? Twitch ок, но и с GTX1070  става, дори много по-добре.

Пробвай само с играта и после с играта и стрийма, защото ако ти свърши рамта започва да пише по харда и всичко става ужасно.

• Автор
току що, Кико написа:

Това пък защо при наличието на NVIDIA  карта? Twitch ок, но и с GTX1070  става, дори много по-добре.

Не мисля, че си запознат как работи стрийминга с NVIDIA и с ОБС. Много по-добра платформа е OBS

преди 1 минута, danchobg написа:

Пробвай само с играта и после с играта и стрийма, защото ако ти свърши рамта започва да пише по харда и всичко става ужасно.

Не е от РАМ-а мислех, че е от това и го смених сега съм с 16ГБ и снощи когато започнаха дроповете на кадри проверих и беше заета 8 от 16 ГБ едвам :)

преди 2 минути, ZooMweBG написа:

Не мисля, че си запознат как работи стрийминга с NVIDIA и с ОБС. Много по-добра платформа е OBS

Не е от РАМ-а мислех, че е от това и го смених сега съм с 16ГБ и снощи когато започнаха дроповете на кадри проверих и беше заета 8 от 16 ГБ едвам :)

Запознат съм дотолкова че да знам, колко повече се товари процесора и какви проблеми може да създаде това при игри. Дори да ползваш енкодера на видеокарта, пак си прецакания ;) 

Просто си пусни ВС, пък като не искаш с ВС, вземай охладител, макар че като спомена за тоя буламач от програми, почнах да се съмнявам дали охладителя е проблем.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, Кико написа:

Запознат съм дотолкова че да знам, колко повече се товари процесора и какви проблеми може да създаде това при игри. Дори да ползваш енкодера на видеокарта, пак си прецакания ;) 

В стрийминга има доста по-важни неща от натоварването на процесора. За това и взех толкова мощна видео карта, защото вървят мега много неща, но проблема остана и явно е в процесора :)

В стрийминга има доста по-важни неща от натоварването на процесора. За това и взех толкова мощна видео карта, защото вървят мега много неща, но проблема остана и явно е в процесора :)

Аз не говоря за стрийминга, а за това, как влияят програми като OBS  върху качеството на гейминга. Ти товариш процесора с какво ли не часове, после искаш да няма дроп. Е как да стане?

• Автор
преди 1 минута, Кико написа:

Аз не говоря за стрийминга, а за това, как влияят програми като OBS  върху качеството на гейминга. Ти товариш процесора с какво ли не часове, после искаш да няма дроп. Е как да стане?

Напротив има :D Просто трябва да локализирам проблема. Хора с по-слаби конфигурации от моята стриймват по същия начин без тези проблеми :)

Може да се настрои приоритет на процеса от настройките на OBS, има опция Idle.

преди 1 час, ZooMweBG написа:

Ето ви и теста за 10-минути като накрая го спрях преди да сейвна. Не съм сигурен дали така трябваше, но :D

stabilitytest.png

Понеже теста вече е спрян и са насложени 5 стойности една върху друга мога само да гадая, но май температурите са около 80 градуса. Цяла нощ валя и днеска е доста по хладно от вчера да речем а и след няколко часа работа .......

Та вероятно драмата е в охлаждането.

• Автор

Може да се настрои приоритет на процеса от настройките на OBS, има опция Idle.

Може ли малко по-подробно къде по-точно да търся тези настройки?

току що, pconline написа:

Понеже теста вече е спрян и са насложени 5 стойности една върху друга мога само да гадая, но май температурите са около 80 градуса. Цяла нощ валя и днеска е доста по хладно от вчера да речем а и след няколко часа работа .......

И аз мисля, че проблема идва от там! Благодаря ви много за информацията!

преди 3 минути, ZooMweBG написа:

Може ли малко по-подробно къде по-точно да търся тези настройки?...

8852089N.png

Ако вземеш едо хубаво охлаждане ще си го ползваш в ледващата конфигурация, пък и тази ще стане по-тиха. Лично аз бих си взел дори само заради тишината. Твои са си парите. 

• Автор

8852089N.png

Ако вземеш едо хубаво охлаждане ще си го ползваш в ледващата конфигурация, пък и тази ще стане по-тиха. Лично аз бих си взел дори само заради тишината. Твои са си парите. 

Искам да попитам тази опция Idle какво точно прави. Също така за охлаждането си абсолютно прав проблема е, че сме пред фалит в момента :D Като цяло какво захранване ми предлагаш да взема?

преди 17 минути, ZooMweBG написа:

Напротив има :D Просто трябва да локализирам проблема. Хора с по-слаби конфигурации от моята стриймват по същия начин без тези проблеми :)

3-4 часа стриймват? 

Между другото, номера с idle  важи и за стрийма чрез NVENC. Само че се прави с програма като Process Lasso. Или поне се правеше до скоро, защото постоянно има нови ъпдейти. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 9 минути, ZooMweBG написа:

Искам да попитам тази опция Idle какво точно прави. Също така за охлаждането си абсолютно прав проблема е, че сме пред фалит в момента :D Като цяло какво захранване ми предлагаш да взема?

Какво захранване, какви 5 лева :D. ????
Охлаждане: Ако нямаш пари евото или CM HYPER 612 V2 или Thermalright HR-02 Macho Rev. B, а ако искаш да се изръсиш u14s. 
На твоето захранване какво му има???
idle ще използва процесора за обработка на видео, само когато той е свободен тоест играта ще е с приоритет. 

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

Абе ти първо установи, дали проблема е в тротване или в бакиите на машината ти. После се ръси за охлаждане, което винаги ще е от полза, но едва ли ще реши проблема ти. няма как 3-4 часа да работи без проблем и после хоп, насичане!

• Автор

Какво захранване, какви 5 лева :D. ????
Охлаждане: Ако нямаш пари евото или CM HYPER 612 V2 или Thermalright HR-02 Macho Rev. B, а ако искаш да се изръсиш u14s. 
На твоето захранване какво му има???

Объркал съм се, исках да кажа охлаждане не захранване :D

преди 2 минути, Кико написа:

Абе ти първо установи, дали проблема е в тротване или в бакиите на машината ти. После се ръси за охлаждане, което винаги ще е от полза, но едва ли ще реши проблема ти. няма как 3-4 часа да работи без проблем и после хоп, насичане!

Добре кажи къде да търся проблема, защото аз се изчерпах?

преди 25 минути, pconline написа:

stabilitytest.png

преди 9 минути, Кико написа:

Това ли е охлаждането? https://www.jmt.bg/p/16202/noctua-nh-u14s 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.