Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 2 часа, velony написа:

Е аз само за интернет го искам. 

http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_5661_dc7800.html

да кажем, няма ли да е много по бърз от моя, и да ми върши работа

С тоя процесор е идеален, но е добре да добавиш и една малко SSD  от 32 GB,  на което да инсталираш операционната система. Ще литне и няма да повярваш, че за 100 лева имаш такава машина. Ако още имаш проблеми с HD  клиповете, ще се наложи да купиш някаква евтина външна видеокарта за 40-50 лева.  Иначе ако не добавош SSD,  няма да има голяма разлика спрямо твоя стар компютър, да не кажа никаква. А ако се чудиш откъде да вземеш пари и за външна видеокарта...ами продай твоя за 50 лева. 

• Отговори 76
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

От старият компютър мога да взема видеокартата - Radeon 9550 - ако ще свърши работа.

SSD то не се ли спъва от SATA интерфейса, който май е SATA1. Май се обесмисля.

току що, velony написа:

От старият компютър мога да взема видеокартата - Radeon 9550 - ако ще свърши работа.

Няма да свърши. Имам такава, тя доколкото си спомням, не ми позволяваше дори да инсталирам Win 7. Но накъсването на клиповете от интернет зависи от процесора най-вече. Затова тоя процесор  e идеален, но хард диска ще забавя цялостната работа и компютъра няма да изглежда по-бърз от стария ти. Затоева е добре да добавиш малко SSD. 32 GB  е напълно достатъчно за 32 битова операционна система. 64 битова няма да слагаш, защото компютъра е само с 2 GB RAM. А ако пак има някакви проблеми с HD клипове на висока резолюция, то намери по-нова външна видеокарта. Има ги за малко пари. Продаваш твоите неща и събираш пари. Иначе бих ти предложил и друг вариант, при който сменяш само дъно, процесор и RAM. Имам подобно чудо - Celeron G1620  за 35 лева взех, дъно H61, което взех като ново, щото нямаше голям избор на старо, имах стара RAM DDR3 и старо 20 GB SSD. Машината лети в интернета и клипчетата.

преди 8 минути, Ziggs kojak написа:

Моля ти се "5 инча" човекът не търси телефон.Всичко под минимум 8 инча не е сериозно за гледане на филм примерно.

След като на компютър, който е 0" можеш да гледаш филм, значи и на това ще можеш...

Може би ще кажеш, че компютъра ще го свържеш към монитор. Е да де...

• Автор

Този е 70 лв + доставка 10 лв = 80 лв.

Този е 100 лв. и безплатна доставка. Аз като НЕспециалист ми се струва, че се дават 20 лв за доста по-добра машина.

преди 3 минути, velony написа:

Този е 70 лв + доставка 10 лв = 80 лв.

Този е 100 лв. и безплатна доставка. Аз като НЕспециалист ми се струва, че се дават 20 лв за доста по-добра машина.

Много по добра. 20 лв. се стопяват само от разликата в RAM паметта, без да се отчита процесора.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

преди 7 минути, cybercop написа:

Много по добра. 20 лв. се стопяват само от разликата в RAM паметта, без да се отчита процесора.

Не заблуждавай човека. 2GB RAM  няма да го оправят. Дори само 2GB  да се ползват с windows 7 32 бит., то те са напълно достатъчни за интернет. Пак казвам - трябва да се вземе SSD,  та ако ще и да се сложи на старата му щайга. Дори там ще има голям буст. Проблемът обаче му е процесора за клиповете. За интернет и клипове, всеки двуядрен процесор е достатъчен, дори най-най-евтиния и стар.

И между другото, старата видеокарта е AGP  и е най-добре да се продаде, защото няма да стане на новия компютър. Хард диска вече трябва да се уточни какъв е. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, Кико написа:

Не заблуждавай човека. 2GB RAM  няма да го оправят. дори само 2GB  да се ползват с windows 7, то те са напълно достатъчни за интернет. Пак казвам - трябва да се вземе SSD,  та ако ще и да се сложи на старата му щайга. Дори там ще има голям буст. Проблемът обаче му е процесора за клиповете. За интернет и клипове, всеки двуядрен процесор е достатъчен, дори най-най-евтиния и стар.

Аз пак ще попитам, с риск да стана нахален - SSD то не се ли спъва от SATA интерфейса, който в случая май е SATA1. Май се обесмисля поставянето на SSD при по-стара машина. 

току що, velony написа:

Аз пак ще попитам, с риск да стана нахален - SSD то не се ли спъва от SATA интерфейса, който в случая май е SATA1. Май се обесмисля поставянето на SSD при по-стара машина. 

Не, не се обезсмисля. При работата на операционната систе, се ползват главно малки файлове. А при малките файлове скоростта на четене и запис така и така е ниска, та дори SATA 1  не може да го ограничи. Просто трансфера се ограничава до 125 MB/s, което е много над това, което може да предложи обикновен HDD и то не заради това, че SSD  е кой знае какво чудо, а защото при SSD  времето за четене е 10-20 пъти по-малко отколкото при обикновения HDD. Малките файлове се четат много по-бързо, а точно това е важно за бързата работа на операционната система и програмите, като браузера например. Просто място за сравнение няма. Слагал съм 20 GB SSD  с максимална скорост на четене 120 MB/s ( имаше и такива отначало) на машина с Pentium 4 и AGP  видеокарта 7600GT. Браузера зарежда на момента, прозорци се отварят веднага, програми също. разбира се, едноядрения процесор спъва работата, но е много, много по-добре, отколкото без SSD. Без SSD  чаках по 1-2 минути за зареждане на браузера, а ако без да искам пусна и някоя друга програма да се стартира, става направо блокаж. Със SSD  браузера зарежда за няколко секунди. 

Мале, верно що писане се удари за една евтина машина! Сякаш ще се купува на цена от над 1000лв. И стига с тия глупости за RAM! Не стигали, а всички знаем една една 32битова ОС какво поддържа!

Пак ще се повторя http://alphacom-bg.com/category/222/kompyutri-vtora-upotreba.html

преди 11 минути, Кико написа:

Не заблуждавай човека. 2GB RAM  няма да го оправят. Дори само 2GB  да се ползват с windows 7 32 бит., то те са напълно достатъчни за интернет. Пак казвам - трябва да се вземе SSD,  та ако ще и да се сложи на старата му щайга. Дори там ще има голям буст. Проблемът обаче му е процесора за клиповете. За интернет и клипове, всеки двуядрен процесор е достатъчен, дори най-най-евтиния и стар.

Това някаква нелепа шега ли е ? Става въпрос за 4 GB RAM памет. 2 GB е разликата в паметта при двете конфигурации. И, процесора, определено е двуядрен.

Гледам доста предложения за DELL. В момента пиша от такъв. Модела е 755 с WIn 8.1  и RAM 3.5gb.  (само да допълня, че 32 битовата ми ОС регистрира RAM само 3.2 gb)  Та никакви проблеми с нищо нямам! Хвъркачка е. Малко на по - тежките игри се запъва, но аз не играя - време нямам! 

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
преди 9 минути, Кумчо вълчооо написа:

Гледам доста предложения за DELL. В момента пиша от такъв. Модела е 755 с WIn 8.1  и RAM 3.5gb. Та никакви проблеми с нищо нямам! Хвъркачка е. Малко на по - тежките игри се запъва, но аз не играя - време нямам! 

Е да но с 4 GB рам са над 150лв. 

ДЕЛА е с 4 гб рам и 100 кинта струва,видеото му е достатъчно за филми 1080 p.Идеален е .За 1000 лева си е подарък ,маркова машина ,почти безшумна

преди 4 минути, velony написа:

Е да но с 4 GB рам са над 150лв. 

Значи не преглеждате предложеното или не разлиствате достатъчно каталозите на магазините!!!

cybercop по - горе е показал нещо, но кой да види!

преди 46 минути, Кумчо вълчооо написа:

Мале, верно що писане се удари за една евтина машина! Сякаш ще се купува на цена от над 1000лв. И стига с тия глупости за RAM! Не стигали, а всички знаем една една 32битова ОС какво поддържа!

За около 100 лева има по голям избор :)

• Автор

преди 24 минути, Кумчо вълчооо написа:

Значи не преглеждате предложеното или не разлиствате достатъчно каталозите на магазините!!!

cybercop по - горе е показал нещо, но кой да види!

Аз dell-optiplex-755 видях с 4 GB ram, както и Този 755

Иначе за сега съм се спрял на Този

Редактирано от velony (преглед на промените)

Понеже ме попитаха на лични (Ziggs kojak), а смятам, че въпроса трябваше да е тук, ще го цитирам:

Цитат

А аз да те питам тук това нещо 5 инчовото с какво превъзхожда един таблет ?Нито е по-евтино ,нито с по голям екран.Само е по дебело и малко :D 

И съответно моя отговор:

Цитат

Трябва ли да е на лични?... Превъзхожда го с много, защото няма таблет с 1 USB3 и 3 USB2 порта + 1 MicroUSB, + зареждане, а това е с 5 порта повече, отколкото известните ми таблети. Освен това е по-малко и без проблем може да се сложи в джоб. Не е по-евтино, но не е и по-скъпо.

А, и 1 Ethernet + възможност да включиш 2.5" диск. Това е пълнофункционален мини компютър и може да го ползваш като такъв, за разлика от таблета, който за да има тази функционалност, трябва да е с USB C и пак не е много сигурно, че ще можеш такъв таблет да го зареждаш и свържеш едновременно мишка, клавиатура и друга периферия, като например USB TV тунер с DVI-C или друго.

преди 1 час, cybercop написа:

Това някаква нелепа шега ли е ? Става въпрос за 4 GB RAM памет. 2 GB е разликата в паметта при двете конфигурации. И, процесора, определено е двуядрен.

2GB RAM  не струват 30 лева отгоре. На старо струва буквално стотинки. И двата компютъра са с двуядрени процесори и това не е от значение при покупката. От значение е възможно най-ниската цена за компютър с двуядрен процесор. Целта е да останат пари и за едно SSD. Система с 2ГБ RAM  работи също толкова добре с 32 битов Windows, колкото и система с 4 GB. И между другото, 32 битова ОС разпознава само 3 GB RAM. От своя страна 64 битова ОС използва повече RAM и макар да разпознава тия 4GB,  то на практика не може да се възползва пълноценно от тях. Бил съм в тая ситуация точно със същата платформа - LGA775, добавял съм памет и резултатът както казах в една друга тема, е нулев. Или по-точно малко след това смяна на платформа. Но при мен целта бе игри, а не интернет. 

Виждам, че пусналия темата не се интересува да вземе най-бързото, а се връзва на тоя и оня, без ясна представя за какво говорят. Аз спирам с препоръките до тук. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 13 минути, Кико написа:

2GB RAM  не струват 30 лева отгоре. На старо струва буквално стотинки. И двата компютъра са с двуядрени процесори и това не е от значение при покупката. От значение е възможно най-ниската цена за компютър с двуядрен процесор. Целта е да останат пари и за едно SSD. Система с 2ГБ RAM  работи също толкова добре с 32 битов Windows, колкото и система с 4 GB.

Виждам, че пусналия темата не се интересува да вземе най-бързото, а се връзва на тоя и оня, без ясна представя за какво говорят. Аз спирам с препоръките до тук. 

Продължавате да не четете това, което коментирате. В цената на втория се включва и доставката. Разликата е 20лв. при двойна по обем памет и по- мощен процесор. Има разлика и между двуядрените процесори. Сложете си на лаптопа един Celeron  от черната N2XXX серия и ще разберете.

Щом паметите са стотинки, за колко стотинки ще ми продадете 3-4 бройки DDR2 на 800 MHz по 2 GB ? Три от компютрите ми ползват такива и ще им се отрази добре по още една плочка.

Кико 32 битова ОС  разпознава и повече от 4 GB RAM ама ти не  знаеш за това защото не си ползвал нищо друго освен Windows. 

преди 17 минути, AlkatrazBG написа:

Кико 32 битова ОС  разпознава и повече от 4 GB RAM ама ти не  знаеш за това защото не си ползвал нищо друго освен Windows. 

PAE (физическо разширение на адреса). Но, все пак за Core 2 Duo + си е по- добре да се ползва 64 битова система. Малко памет, все ще се намери.

Предложени са достатъчно добри компютри във темата  и както се вижда и аз съм със подобна дърта бангия и си  работя и с Win 10 и с KDE  5.6.5  без да имам проблем с клипове в нета филми и музика. На такива бараки като моята SSD не им трябва защото е  само хвърляне на пари и ще работят със  1/3 от скоростта си .

Screenshot_20160731_173504.png

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Моите препоръки са да избягваш да закупуваш машина от "OLX" понеже там се навъдиха изключително много мошеници и вероятността да те излъжат е доста голяма!

Ако все пак решиш да е от продавалника задължително прегледай темите за измамници и прочие. В случай че се спреш на конфигурация с 2 ГБ рам гледай поне да са на една плочка за да имаш варианти за ъпдейт в последствие. Ако решиш да играеш и игри външното видео е задължително. Аз лично не съм особено запознат с интелските процесори, но като цяло можеш да се ориентираш в производителността от тук

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.