Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От къде мога да намеря кондензатор за електрически трион?

Featured Replies

Имам елекрически трион (резачка) която ми направи проблем. След тестове в сервиз за ремонт на електромотори се установи, че проблема е в този кондензатор на снимката, но никъде не намирам в България за покупка. Ето снимка от интернет на въпросното чудо:

x-2_MjPJ0hCPsP.bc2.jpg

Ако пък има заместител, който може да се поръча от БГ ще съм благодарен да споделите.

http://tpetrov.com/search.php?prod=Кондензатор+0.33MF%2F250VAC

В магазините за резервни електрочасти .

Може да потърсите и нещо без доставка 3-4-5 лева.

Ако сте от София вижте Комет електроникс.

През тях можете и от чужбина да поръчате и ужким са прилични нещата - и като срок за идване до София и като цена

Обикновено тези кондензатори се ползват за филтриране на смущенията от двигателя. Те не са пускови(не и с такъв малък капацитет). Един здрав мотор може да завърти и без филтър на входа. Не знам в какъв сервиз е гледано, но такива филтри има във всяка една (дори китайска) дрелка. При първото отваряне за смяна на кабел или четки повечето хора ги махат, защото понякога пречат при затварянето на капака.

• Автор
преди 22 минути, ice_lion__01 написа:

Обикновено тези кондензатори се ползват за филтриране на смущенията от двигателя. Те не са пускови(не и с такъв малък капацитет). Един здрав мотор може да завърти и без филтър на входа. Не знам в какъв сервиз е гледано, но такива филтри има във всяка една (дори китайска) дрелка. При първото отваряне за смяна на кабел или четки повечето хора ги махат, защото понякога пречат при затварянето на капака.

Тя резачката си работи, но прекалено много искрят четките. Сервиза е за ел.мотори, а не за резачки. Тестваха статора и ротора на някакъв стенд и казаха, че всичко е ок, а проблема бил от тоя кондензатор. Благодаря за линка. :)

преди 4 минути, zazvida написа:

Тя резачката си работи, но прекалено много искрят четките. Сервиза е за ел.мотори, а не за резачки. Тестваха статора и ротора на някакъв стенд и казаха, че всичко е ок, а проблема бил от тоя кондензатор. Благодаря за линка. :)

Или четките са за смяна или роторът е на път да си заминава.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Неее - кондензатора е за смяна! Има го във всеки магазин за електронни компоненти! Не е нужно да изглежда по същия начин - варианти много!

• Автор
преди 14 часа, ice_lion__01 написа:

Или четките са за смяна или роторът е на път да си заминава.

Ротора и статора са тествани на стенд по думите на хората от сервиза.

преди 13 часа, Кумчо вълчооо написа:

Неее - кондензатора е за смяна! Има го във всеки магазин за електронни компоненти! Не е нужно да изглежда по същия начин - варианти много!

Благодаря, ще потърся.

преди 1 час, zazvida написа:

Благодаря, ще потърся.

И още нещо! Предвид разнообразието, то е нужно да се съобрази габарита на новата алтернатива за да няма проблем при вграждането. Предполагам би следвало да има място ,но знам ли!!! Носи стария с теб за ориентир на продавача!

преди 25 минути, Кумчо вълчооо написа:

Носи стария с теб за ориентир на продавача!

Това е задължително!

на 3.09.2016 г. в 9:53, zazvida написа:

Благодаря, ще потърся.

Хубаво е човек да потърси второ мнение.Мисля, че този трион няма да го бъде.В този сервиз нямат ли такъв кондензатор? Нямат някоя изгоряла прахосмукачка, дрелка...... или въобще друг уред с колекторен двигател??.А иначе пробвали на стенд.Какъв стенд за ротори на мотор от 100лв?  Ротор се пробва с дросел и пластина.Това е сигурен и безотказен метод.Вероятността да е повреден единствено кондензатора е близо до 0.

боли те фара да си искри или си купи за 1 лев и го сложи.

• Автор

В сервиза се занимават само с електромотори като пренавиват и статори, и ротори. Стенда им е подобен на този от снимката по-долу, но е много по-стар модел (изглежда ми все едно е правен в Русия):

acm138_2.jpg

Тестват и трифазни мотори. Провериха обстойно и ротора и статора, но замериха и всички останали части, кабели и въпросния кондензатор. Просто кондензатора е сдал багажа. Имам мултицет от малките дето са за по 5лв. и пробвах замерване на верига, но няма никой. Тук в нашия град не се продават такива части, но линка по-горе ми върши работа и като пристигне кондензатора ще пиша какъв е резултата. Иначе резачката си върти със сила. Само дето прекалено много искри от четките, това е проблема.

Глупости на търкалета.

Кондензатора НЕ Е изгорял и от него НЕ ЗАВИСИ работата на двигателя. 

Намалява смущенията от работещия двигател в AM диапазона на радиото, но никой не слуша там, а и не останаха предаватели.

Подобни има и във всеки телевизор, компютърно  и други захранвания. Във всеки сервиз ще ти дадат от скрапа, но пак повтарям - не е там проблема. Вероятно са износени четки и ония ги мързи да ги сменят. Или нямат подходящи и не им се занимава. Смени сервиза.

Напьлно  сьм  солидарен с  горното мнение.  Проблема не е  вьв  вьпросния  кондензатор.  А по-скоро  ротора е пьтник!

Ееее, то автора одавна сигурно вече си е решил проблема! Естествено ,че е кондензатора! Освен, че пердпазва от радиосмущения, то изпълнява и функцията - искрогасене! Вече масово се тестват ротори и статори на стендове и се правят компютърни анализи, които категорично и точно определят проблема с точност 99,9%

на 9.09.2016 г. в 12:11, Филипов написа:

Глупости на търкалета.

Кондензатора НЕ Е изгорял и от него НЕ ЗАВИСИ работата на двигателя. 

Намалява смущенията от работещия двигател в AM диапазона на радиото, но никой не слуша там, а и не останаха предаватели.

Подобни има и във всеки телевизор, компютърно  и други захранвания. Във всеки сервиз ще ти дадат от скрапа, но пак повтарям - не е там проблема. Вероятно са износени четки и ония ги мързи да ги сменят. Или нямат подходящи и не им се занимава. Смени сервиза.

Всичко е възможно, така че не избързвай с заключенията си! Имам ловешка дрелка от бай Тошово време и искреше толкова много, че искрите излизаха извън корпуса! Нито ротор съм сменял, нито четки! Смених кондензатора и ключа, че ми правеше вече ядове (включваше и изключваше, но без да прищраква - ставаше плавно, а и отказа заключването му)! От тогава до днес колко е въртяла тая дрелка не е истина просто, ама още си бачка без грижи, и няма онова искрене от четките! Щом автора на темата казва, че кондензатора при замерване не показва нищо, значи е заминал!!!

Пропуснал съм малката подробност че сникката е от интернет.. Но другото написано е валидно - кондензатори за без пари отвсякъде. Или < лев.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.