Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърски компютър 2000-2100 лева + монитор

Featured Replies

преди 32 минути, Кико написа:

Заглавия има и то не едно, дето i5  на ниска честота не се справя.Какво да налива при 2000 лева бюджет? Аз много пъти съм казвал, колко ни струвала конфигурация като моята за гейминг на  1080p./60  fps - доста над 3000 лева с монитора!  За 2000 нямам какво толкова да се избира. Аз бих подходил по начин, който съм писал много пъти. Бих наблегнал на добро Z170  дъно, добро златно захранване и добра, голяма и охладена кутия. Тук има и монитор. Значи избирам и добър монитор, защото точно той може да се окаже препъни камъка. При калпав монитор, дори останалия хардуер да е достатъчно добър, то може да се окаже, че ще трябва още по-добър хардуер, за да се получи картина с еднакво качество! Това е нещо като ползването на SLI/CF, където заради микронасичания и нестабилна картина, трябват поне 10  fps  отгоре спрямо конфигурация с една видеокарта. И тогава какъв е смисъла от SLI,  след като там вече по-ясно се появява и ограничението на процесора? Затова за 2000 лева се вземат ония 4 неща, а след това парите се дават за това, за което ще стигнат. Видеокартата е най-малкия проблем. Винаги може да се изключи даден детайл. В почти всяка игра има настройка, при което изключване печалбата е 20-30-че и повече fps! Съмнява ме пиутащият да иска идеалната картина за 2000 лева. А ако иска, просто трябва да му се каже, че трябват не 2000, а поне 4000 лева! И пак не е гаранция, че ще има идеалната графика дори на 1080p! 

Нали това писах и аз. Да налива в монитор. Колкото за заглавията се сещам само за GPU гладници. Ако може пример за толкова процесорно лакома игра да дадеш ще ти бъда благодарен.

• Отговори 77
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Махни ссд-то от последната конфигурация и става на цена колкото твоята, дъното е с 4 слота за памет, паметта е на двуканален в моя случай, процесора ако се смени с твоя се влиза в бюджета, захранването предполагам е със не повече от 5 години гаранция и двете са от уж ставащите( не ми се влиза отново в спор за захранвания) , кутията ми е отвратителна но пак е нещо .. видеото ще смогне и за игри и за обработка, а монитора няма какво да го коментираме 144 херца с този хардуер на тези пари по-добро не може да иска! А ако намалиш рамта на една плочка, остатъка от парите ги разделяш по равно за захранване и кутия.

или нещо такова:

ASROCK B150M PRO4S 
I5-6600/3.3/6M/BOX/LGA1151 
8G DDR4 2133 KINGSTON HYPERX 
1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 
SAPPHIRE NITRO+ RX 470 8G G5 
FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 
ASUS 24 VG248QE 

Обща стойност - 2 136.23 лв. с ДДС

преди 22 минути, kyoshinn написа:

Имаме развитие по темата, значи търси се максимална производителност, но не само за игри, а и за стрийминг. Клока и водното отпадат. 

Ето моето предложение, та кажете това ли да остане или има още на къде :D

ASUS H110M-PLUS /DDR4/1151 
8G DDR4 2133 ADATA 
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 
FD DEFINE R4 BLACK 
24 LG 24MP58VQ-P 
ASUS DUAL-GTX1060-O6G 

Обща стойност - 1 985.16 лв. с ДДС Направете си сами количка :D

Ако имаш възможност отиди до някоя тенобакалия и кажи да ти включат и този монитор който си избрал и този който ти предложих някъде из темата по-назад.

преди 26 минути, kyoshinn написа:

Имаме развитие по темата, значи търси се максимална производителност, но не само за игри, а и за стрийминг. Клока и водното отпадат. 

ASUS H110M-PLUS /DDR4/1151 
8G DDR4 2133 ADATA 
FD DEFINE R4 BLACK 
24 LG 24MP58VQ-P 
ASUS DUAL-GTX1060-O6G 

Обща стойност - 1 985.16 лв. с ДДС Направете си сами количка :D

Ако спести малко може да вземе с i7 (ако изобщо има нужда от него) линк

преди 3 минути, tahumba написа:

Ами LG-то е много по-добре.

А ти ползвал ли си го? Защото аз в момента от него чета и не мога да го похваля по нито един критерии.

преди 7 минути, tahumba написа:

Ами LG-то е много по-добре.

Ако имаш възможност отиди и сам ги сравни. Аз вече съм го направил не точно с това ЛГ но със много такива бюджетни лг-та със 6 битови евтини ипс матрици. Направи го и сам си реши дали струва 80лв повече.

Това е заради покритието. Всеки е свикнал с различни монитори. Мен най-много ме кефи едрозърнестото покритие на LG. Тук и матриците са различни. MVA почти не понасям.

преди 15 минути, Ивайло Костов написа:

Ако спести малко може да вземе с i7 (ако изобщо има нужда от него) линк

А ти ползвал ли си го? Защото аз в момента от него чета и не мога да го похваля по нито един критерии.

Да, и още няколко подобни и по-стари модели на LG. Какво не ти харесва?

преди 2 минути, tahumba написа:

Това е заради покритието. Всеки е свикнал с различни монитори. Мен най-много ме кефи едрозърнестото покритие на LG. Тук и матриците са различни. MVA почти не понасям.

Точно за това казах да ги сравни сам защото това са 80лв. разлика а лично на мене и на други хора не видяхме никаква разлика в качеството даже benq-a стоят малко по-чисти цветовете.

преди 6 минути, tahumba написа:

Цветовете са бледи и виждам отделните пиксели, драска се изключително лесно, пластамасите скърцат заплашителни при всеки опит за наместване на монитора...

Абе за парите е добре, аз го взех за 260 някъде. Но не бих го препоръчал.

• Автор

Така дайте направо количка към тязи конфигурация, за монитора ще Ви почакам още малко да поспорите (а и Янко да дойде и да Ви оплюе всичките :D ).

преди 1 минута, kyoshinn написа:

Така дайте направо количка към тязи конфигурация, за монитора ще Ви почакам още малко да поспорите (а и Янко да дойде и да Ви оплюе всичките :D ).

на горната която ти дадох какво не ти хареса ?

Цветовете са бледи?

преди 20 минути, Ивайло Костов написа:

Цветовете са бледи и виждам отделните пиксели, драска се изключително лесно, пластамасите скърцат заплашителни при всеки опит за наместване на монитора...

Абе за парите е добре, аз го взех за 260 някъде. Но не бих го препоръчал.

Няма как цветовете да са бледи. Виж си настройките. FHD и 24 инча е нормално да виждаш пиксели.
Щом си го взел за 260 и цветовете са бледи, погледни дали е точно същия модел 24MP58VQ-P

преди 20 минути, tahumba написа:

Цветовете са бледи?

Няма как цветовете да са бледи. Виж си настройките. FHD и 24 инча е нормално да виждаш пиксели.
Щом си го взел за 260 и цветовете са бледи, погледни дали е точно същия модел 24MP58VQ-P

Всичко съм пробвал, просто си е евтин боклук монитора. За офис е добре, но за игри и гледане на филми абсурд.

• Автор
преди 28 минути, Mariyan Raynov написа:

на горната която ти дадох какво не ти хареса ?

Дал си 2 конфигурации, както казах клока и водното отпадат, та оставаме на другата ти конфигурация, значи от нея не ми харесва кутията, аз си държа на Define S или R4/R5, захранването също (така, не ме разбиряй погрешно, захранването е добро, но предпочитам златото на XFX). Дъното също не ми харесва особено този PRO4S модел. А бе като цяло май ще остане конфигурацията от последното ми предложение с 1 от двата монитора.

преди 2 минути, kyoshinn написа:

Дал си 2 конфигурации, както казах клока и водното отпадат, та оставаме на другата ти конфигурация, значи от нея не ми харесва кутията, аз си държа на Define S или R4/R5, захранването също (така, не ме разбиряй погрешно, захранването е добро, но предпочитам златото на XFX). Дъното също не ми харесва особено този PRO4S модел. А бе като цяло май ще остане конфигурацията от последното ми предложение с 1 от двата монитора.

Чакачай че пак те изгубих нещо... в предложението съм ти сложил захранването плюс 8гиги карта вместо 1060 а кутията си я смени за 40 лева горница и дъното със подобно с 4 слота памет като не те кефи това S накрая,  монитора няма какво да се коментира разликата между 500 лева за 144 херца  и другите предложения за 300 където се карат за някакви пикселчета, само спамят темата 

преди 7 минути, Mariyan Raynov написа:

Чакачай че пак те изгубих нещо... в предложението съм ти сложил захранването плюс 8гиги карта вместо 1060 а кутията си я смени за 40 лева горница и дъното със подобно с 4 слота памет като не те кефи това S накрая,  монитора няма какво да се коментира разликата между 500 лева за 144 херца  и другите предложения за 300 където се карат за някакви пикселчета, само спамят темата 

Само твоите мнения не са спам :D

преди 1 час, XoBoT написа:

Нали това писах и аз. Да налива в монитор. Колкото за заглавията се сещам само за GPU гладници. Ако може пример за толкова процесорно лакома игра да дадеш ще ти бъда благодарен.

Примерно Project Cars. Ако бе така, както се твърди, че всеки i5 става без клок, то защо мислиш един процесор струва 350, друг 750? Прости ли са тия, дето купуват скъпи процесори? А замисли се. И както препоръчваш бързи карти, така и ще се чудят понякога, какъв е тоя ботълнек, какви са тия микронасичания, какъв е тоя тиъринг. Проблемът е, че ако си с по-бавна видеокарта, ти ще намалиш детайлите и картината ще се оправи, но ако си с по-бавен процесор, няма как да намалиш нещо, за да ти се оправи качеството. Да, има изключения, където една или две настройки на графиката отговарят и за натоварване на процесора, но много хора просто не се занимават с това, а просто дават на Low  детайли, за да се оправи картината, нищо че само една опция трябва да е на Low! 

Сетих се сега и за друг пример, по-вървежен така да се каже, заради играта. GTA 5  с включени допълнителни опции за графиката, една от които натоварва и процесора - тая за далечината на видимост. Преди години, когато излезе GTA4,  имаше мноиго теми, много недоволстване, как видите ли, GTA4  не била оптимизирана и така нататък. А какво се оказа накрая? Оказа се, че при зададена голяма далечина на видимост, процесорът почва много да се товари. И още една игра, при която разработчиците се принудиха да намалят качеството на картина, множе би 2-3 седмици след анонса на играта миналата зима - Dying Light. Там дори i7 2600K  не можеше да се справи и кадрите падаха много при максимална видимост. Затова разработчика пусна пач, където вече 100% далечина на видимост, отговаряха на 60%. Така някои почнаха да се кефят, колко добри били процесорите им. Истината е, че гледат замазана картина, защото няма как да не гледат замазана със слабите си процесори. А ако изчисленията се поемат само от видеокартата, то кадрите ще паднат дотолква, че дори и най-бързите тогава видеокарти щяха да изглеждат като вградени. И къде ти е тогава кяра? Да купиш две видеокарти или 3 за всеки случай? Или пък някой Titan  за 2500-3000 лева, който пак няма да свърши работа? 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 4 часа, Ивайло Костов написа:

Всичко съм пробвал, просто си е евтин боклук монитора. За офис е добре, но за игри и гледане на филми абсурд.

Сигурен си, че е 24MP58VQ-P? 

В работата има много LG-та, утре ще видя дали има точно такъв. Нещо не е наред при теб. Ако имаш DVI кабел, пробвай с него. 

преди 3 минути, tahumba написа:

В работата има много LG-та, утре ще видя дали има точно такъв. Нещо не е наред при теб. Ако имаш DVI кабел, пробвай с него. 

Сигурно заради кабела цветовете са скапани, няма как да е от това, че е нисък клас монитора.

Аз поне нямам оплаквания но ако си толкова чувствителен за цветовете си плати за калибрация. От настройките няма как да постигнеш сериозен ефект.

А монитора може да е и двойно по-скъп и изображението да е със същото качество. Пластмасата, стойката и портовете няма да го променят.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 1 минута, Roujin Z написа:

Аз поне нямам оплаквания но ако си толкова чувствителен за цветовете си плати за калибрация. От настройките няма как да постигнеш сериозен ефект.

Не съм някакъв маниак просто стария монитор беше перфектен, но само с VGA вход.. Инак нямаше да го сменя поне още 2-3 години. 

Ако успеят да повече за монитор ще е добре, инак стабилен комп с кофти монитор не е добра комбинация. 

преди 17 часа, kyoshinn написа:

ASUS H110M-PLUS /DDR4/1151 => B150M
8G DDR4 2133 ADATA 
FD DEFINE R4 BLACK 
24 LG 24MP58VQ-P => 24'' 144 Hz
ASUS DUAL-GTX1060-O6G => Sapphire RX 470 8GB

Обща стойност: 2 113.92 лв. с ДДС Направете си сами количка :D =>  заповядай!

Редактирано от Mariyan Raynov (преглед на промените)

преди 16 часа, Кико написа:

Примерно Project Cars. Ако бе така, както се твърди, че всеки i5 става без клок, то защо мислиш един процесор струва 350, друг 750? Прости ли са тия, дето купуват скъпи процесори? А замисли се. И както препоръчваш бързи карти, така и ще се чудят понякога, какъв е тоя ботълнек, какви са тия микронасичания, какъв е тоя тиъринг. Проблемът е, че ако си с по-бавна видеокарта, ти ще намалиш детайлите и картината ще се оправи, но ако си с по-бавен процесор, няма как да намалиш нещо, за да ти се оправи качеството. Да, има изключения, където една или две настройки на графиката отговарят и за натоварване на процесора, но много хора просто не се занимават с това, а просто дават на Low  детайли, за да се оправи картината, нищо че само една опция трябва да е на Low!

Сетих се сега и за друг пример, по-вървежен така да се каже, заради играта. GTA 5  с включени допълнителни опции за графиката, една от които натоварва и процесора - тая за далечината на видимост. Преди години, когато излезе GTA4,  имаше мноиго теми, много недоволстване, как видите ли, GTA4  не била оптимизирана и така нататък. А какво се оказа накрая? Оказа се, че при зададена голяма далечина на видимост, процесорът почва много да се товари. И още една игра, при която разработчиците се принудиха да намалят качеството на картина, множе би 2-3 седмици след анонса на играта миналата зима - Dying Light. Там дори i7 2600K  не можеше да се справи и кадрите падаха много при максимална видимост. Затова разработчика пусна пач, където вече 100% далечина на видимост, отговаряха на 60%. Така някои почнаха да се кефят, колко добри били процесорите им. Истината е, че гледат замазана картина, защото няма как да не гледат замазана със слабите си процесори. А ако изчисленията се поемат само от видеокартата, то кадрите ще паднат дотолква, че дори и най-бързите тогава видеокарти щяха да изглеждат като вградени. И къде ти е тогава кяра? Да купиш две видеокарти или 3 за всеки случай? Или пък някой Titan  за 2500-3000 лева, който пак няма да свърши работа?

Сега ти май ми извърташ думите с цел да влизаме в някви полемики. Не отричам ползата от по-бързи процесори. Въпроса е в баланса на конфига. Ясно е,че с 2000 лв. не можеш да сглобиш комп с 4к монитор и всичко да лети на макс с по 100 фрейма. За драу дистанс няма да коментирам, даваш пример с най CPU натоварващата опция, ОК обаче голяма част от заглавията, които посочи са главно конзолни портове (знаеш хардуера там и ограничените фреймове), та от там и лакомия енджин с който PC-то неможе да се справя на стабилни 60-70 фрейма. Колкото  до CPU  настройките пак от голяма степен зависи от енджина на играта. Сенките (особено динамичните) също могат да товарят  процесора. Някой начини за AA рендване също са CPU интензивни. Лично мое скромно мнение е, че в случая трябва да се гони баланс между добър монитор, бързо видео и читав процесор. Стабилна овърклокърска машина за тия пари няма как да  станене, не и ако се гони добър монитор и бързо видео.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.