Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърски компютър 2000-2100 лева + монитор

Featured Replies

преди 29 минути, XoBoT написа:

1. Младежа пуснал темата не му дреме какво говорите , той си е избрал нещо и само си пише тука за шоу.

2. Билдера е прав за това което казва но той винаги говори за машина от 4к пари дори питащия да каже 1к просто винаги гледа от гледна точка на 4к пари(ако трябва и до година да се вземе останалото)  почти безкомпромисна машина. Трудно влиза в положението на хората от провинцията че искат за толкова и нямат за повече и до година пак няма да имат. Но пак си остава прав за това което казва но не и за ситуацията.

3. Ти си прав за ситуацията но не и за гледната точка на Билдера.

4. И двамата сте прави но прочети 1ва точка което е достатъчно :) няма смисъл от всичко написано в темата ...

• Отговори 77
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 4 часа, Can Oa написа:

1. Младежа пуснал темата не му дреме какво говорите , той си е избрал нещо и само си пише тука за шоу.

2. Билдера е прав за това което казва но той винаги говори за машина от 4к пари дори питащия да каже 1к просто винаги гледа от гледна точка на 4к пари(ако трябва и до година да се вземе останалото)  почти безкомпромисна машина. Трудно влиза в положението на хората от провинцията че искат за толкова и нямат за повече и до година пак няма да имат. Но пак си остава прав за това което казва но не и за ситуацията.

4. И двамата сте прави но прочети 1ва точка което е достатъчно :) няма смисъл от всичко написано в темата ...

Този "младеж" му дреме, ако искаш не пиши повече.

В момента сме се спрели на тази конфигурация:

ASROCK H110M-HDV LGA1151 
I5-6600/3.3/6M/BOX/LGA1151 
8G DDR4 2133 ADATA 
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 
Palit GTX1060 DUAL 6GB GDDR5 256bit NE51060015J9D 
FD DEFINE S BLACK 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 

Обща стойност - 1 588.45 лв. с ДДС количка с този монитор benQ

И не темата не е фейк... Имайте в предвид, че първоначално пича се беше спрял варианта за овърклок на i5-6500 с водно охлаждане, монитор за 170 лева, а видеокартата беше GTX 960.

От горната конфигурация не знам какво може да се промени, като цяло може да сменим процесора с i5-6500, но трябва да видим доставките, а ако го направим ще вземем H110M-Plus дъното. Ако имате още предложения или критики за по-горната конфигурация (било то за несъвместимост или монитора), просто напишете.

П.С. Извинявам се на Mariyan Raynov, объркал съм конфигурациите, затова съм написал глупостта с нехаресването по-горе (мнението ми се отнасяше за конфигурацията на tahumba).

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

преди 4 часа, XoBoT написа:

Сега ти май ми извърташ думите с цел да влизаме в някви полемики. Не отричам ползата от по-бързи процесори. Въпроса е в баланса на конфига. Ясно е,че с 2000 лв. не можеш да сглобиш комп с 4к монитор и всичко да лети на макс с по 100 фрейма. За драу дистанс няма да коментирам, даваш пример с най CPU натоварващата опция, ОК обаче голяма част от заглавията, които посочи са главно конзолни портове (знаеш хардуера там и ограничените фреймове), та от там и лакомия енджин с който PC-то неможе да се справя на стабилни 60-70 фрейма. Колкото  до CPU  настройките пак от голяма степен зависи от енджина на играта. Сенките (особено динамичните) също могат да товарят  процесора. Някой начини за AA рендване също са CPU интензивни. Лично мое скромно мнение е, че в случая трябва да се гони баланс между добър монитор, бързо видео и читав процесор. Стабилна овърклокърска машина за тия пари няма как да  станене, не и ако се гони добър монитор и бързо видео.

Аз казвам, какво бих направил. Да, ако се търси баланс, правилното е това, което казваш. Но ако искаш да развиваш конфигурацията, това не е правилно. Има два варианта или може би 3 за ползване на дадена конфигурации. Първия, ползва се докато може и докато ни удовлетворява и се продава цялата. При  втория вариант, се ъпгрейдва, докато е изгодно и след това или се продава или се подарява. И третия вариант е естествено, след като конфигурацията си изпее песента, да се подари. Има и междинни варианти, където от една конфигурация с малки промени се правят две и втората се ползва или за някаква работа или пак се подарява. Аз съм фен на варианта с ъпгрейда, но не след година или две, защото тогава няма смисъл, а ъпгрейд след няколко месеца и дори месец. Примерно купува се всичко ОК без видеокарта и след месец се събират пари за видео, ако човек работи и има възможности. Или пък варианта с постепенен ъпгрейд за няколко месеца, като примерно най-напред се сменя процесора, след това се добавя и по-добра видеоакрта и накрая се добавя RAM, ако е предвидена и тая възможност. Може и някое SSD  или ако е купено SSD, голям хард диск. Обаче да се ъпгрейдва захранване, кутия или дъно, не става. Затова и това са основните неща, както и RAM  паметта, при която трябва да се предвиди ъпгрейд или в по-лошия случай да се продадат две малки плочки РАМ и да се вземат две по-големи. Но това е загуба на пари.  Та това са моите виждания и мисля на много други хора. Вече кой вариант ще се избере, зависи от бъдещите планове.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
преди 3 минути, Кико написа:

Аз казвам, какво бих направил. Да, ако се търрси баланс, правилното е това, което казваш. Но ако искаш да развиваш конфигурацията, това не е правилно. Има два варианта или може би 3 за ползване на дадена конфигураци. Първия, ползва се докато може и докато ни удовлетворява и се продава цялата. При  втория вариант, се ъпдейтва, докато е изгодно и след това или се продава или се подарява. И третия вариант е естествено, след като конфигурацията си изпее песента, да се подари. Има и междинни варианти, където от една конфигурация с малки промени се правят две и втората се ползва или за някаква работа или пак се подарява. Аз съм фен на варианта с ъпгрейда, но не след година или две, защоито тогава няма смисъл, а ъпгрейд след няколко месеца и дори месец. Примерно купува се всичко ОК без видеокарта и след месец се събират пари за видео, ако човек работи и има възможности. Или пък варианта с постепенен ъпгрейд за няколко месеца, като примерно най-напред се сменя процесора, след това се добавя и по-добра видеоакрта и накрая се добавя RAM, ако е предвидена и тая възможност. Може и някое SSD  или ако е купено SSD, голям хард диск. Обаче да се ъпгрейдва захранване, кутия или дъно, не става. Затова и това са основните неща, както и RAM  паметта, при която трябва да се предвиди ъпгрейд или в по-лошия случай да се продадат две малки плочки РАМ и да се вземат две по-големи. Но това е загуба на пари.  Та това са моите виждания и мисля на много други хора. Вече кой вариант ще се избере, зависи от бъдещите планове.

Написал съм още в началото, варианта с "купи това, след време добави видеокарта, смени това и си чук" отпада, гоним максималната производителност за тези пари (нали да не режем от качествo :D ). За ъпгрейд, след време ще се добави едно малко SSD и още 1 плоча 8 GB RAM.

преди 4 минути, kyoshinn написа:

Написал съм още в началото, варианта с "купи това, след време добави видеокарта, смени това и си чук" отпада, гоним максималната производителност за тези пари (нали да не режем от качествo :D ). За ъпгрейд, след време ще се добави едно малко SSD и още 1 плоча 8 GB RAM.

Извинявай, не съм се съсредоточил изцяло, че тия дни се занимавам с други неща, не с форума.  Тогава знаеш какво да правиш. Аз казах кога процесора е недостатъчен, вие си решавате. А недостатъчен е при някои точно определени игри и то ако човек иска 60 fps  като минимум. Там просто трябва клокнат процесор над 4 GHz. Вече ако може да се клокне с не Z170  дъно, е добре. Ако човека не му пука, кво да ти кажа. На много хора не им пука за много неща, щото не знаят какви са тия неща, но доста често човек купува нещо, после разбира друго нещо и почва да псува оня, дето му е препоръчал. Аз си казвам мнението, пък вие ако искате се съобразявайте. Нали за това сте пуснали тема, за да разберете различни мнения? Ако смяташ, че други ти предлагат по-добрия вариант, ами човека дава парите, не аз ;) 

• Автор
преди 1 минута, Кико написа:

Извинявай, не съм се съсредоточил изцяло, че тия дни се занимавам с други неща, не с форума.  Тогава знаеш какво да правиш. Аз казах клога процесора е недостатъчен, вие си решавате. а недостатъчен е при някои точно определени игри и то ако човек иска 60 fps  като минимум. Там просто трябва клокнат проесор над 4 GHz. Вече ако може да се клокне с не Z170  дъно, е добре. Ако човека не му пука, кво да ти кажа. На много хора не им пука за много неща, щото не знаят какви са тия неща, но доста често човек купува нещо, после разбира друго нещо и почва да псува оня, дето му е препоръчал. Аз си казвам мнението, пък вие ако искате се съобразявайте. Нали за това сте пуснали тема, за да разберете различни мнения? Ако смяташ, че други ти предлагат по-добрия вариант, ами човека дава парите, не аз ;) 

Погледни по-горната конфигурация и си дай мнението за нея, има ли на къде да се мърда.

Извинението се приема :)  единственото което не ми допада е дъното. В150 с 4 слота за памет е по добре от Н110 със каквито и да е разширения накрая. с тези 2 слота памет се ограничава до известна степен. Лично мое мнение 8 гиги версията на рх 470 е със 40 лева по евтина и също толкова добра и говоря за оригиналния Сапфир. Иначе само дъното не ми харесва другото е ок

• Автор
преди 2 минути, Mariyan Raynov написа:

Извинението се приема :)  единственото което не ми допада е дъното. В150 с 4 слота за памет е по добре от Н110 със каквито и да е разширения накрая. с тези 2 слота памет се ограничава до известна степен. Лично мое мнение 8 гиги версията на рх 470 е със 40 лева по евтина и също толкова добра и говоря за оригиналния Сапфир. Иначе само дъното не ми харесва другото е ок

И аз съм на същото мнение, но както виждаш не остават пари, човека е категоричен за видеокарта (Nvidia), колкото до дъното, ако се сложи по-скъпо, то няма да влезем в бюджета, дори сега има възможност да орежем на I5-6500, за да смъкнем още надолу. Той също смята, че 2 слота са му достатъчни.

ASROCK H110M-HDV LGA1151 - дъно за офис машини никога не бих го сложил на машина за 2к пари сменяй го. Ако машината ще се ползва дълго време си вземи със м.2 сокет.
I5-6600/3.3/6M/BOX/LGA1151 - кво да коментирам щом до толкова стигат парите това да е
8G DDR4 2133 ADATA - все тая нобих взел повече рам ако има кинти за това
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR - пълен боклук , бих взел ССД от сега щом дъното няма да има и м.2
Palit GTX1060 DUAL 6GB GDDR5 256bit NE51060015J9D - все тая която ти е кеф
FD DEFINE S BLACK - хубава кутия 2 пъти съм слагал чаркулак в такава , заслужава си.
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X  - до 150лв перфектен избор.

Монитора - единствено марката е ТОП другото не е за мене но вие геймърите имате други виждания ако такива параметри търсите Benq е перфектен избор.

Чакам снимките иначе си остава поредната фейкт тема като 89% от всичките тука :)

Да звъни и да поръчва, няма смисъл да се сваля от процесора. 

• Автор
преди 4 минути, Can Oa написа:

ASROCK H110M-HDV LGA1151 - дъно за офис машини никога не бих го сложил на машина за 2к пари сменяй го. Ако машината ще се ползва дълго време си вземи със м.2 сокет.
I5-6600/3.3/6M/BOX/LGA1151 - кво да коментирам щом до толкова стигат парите това да е
8G DDR4 2133 ADATA - все тая нобих взел повече рам ако има кинти за това
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR - пълен боклук , бих взел ССД от сега щом дъното няма да има и м.2
Palit GTX1060 DUAL 6GB GDDR5 256bit NE51060015J9D - все тая която ти е кеф
FD DEFINE S BLACK - хубава кутия 2 пъти съм слагал чаркулак в такава , заслужава си.
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X  - до 150лв перфектен избор.

Монитора - единствено марката е ТОП другото не е за мене но вие геймърите имате други виждания ако такива параметри търсите Benq е перфектен избор.

Чакам снимките иначе си остава поредната фейкт тема като 89% от всичките тука :)

За 3-ти път казвам, дори сега достигаме горната граница на бюджета, та  едно 240GB SSD е около 60+ лева по-скъпо, а ако се вземе 120GB, то те няма да са му достатъчни. RAM памет по-натам ще се добавя още 8GB, съответно и SSD. За дъното, трябва да се ореже от нещо, за да се сложи по-добро, в случая процесор или монитор. Пак казвам, темата не е ФЕЙК... Снимки не знам кога ще се дадат, смисъл няма да се поръчва днес или утре, може и след месец, все още не е решено, но веднага щом се закупи ще помоля за снимки, които да кача тук.

току-що, kyoshinn написа:

Като почнах да пиша нямаше тези отговори всичките :) гледам племенницата и в момента съм Рапунцел и вие сте изписали много неща.

Не знам но не барай процесора. После пак ще погледна че сега не съм много в кондиция за това.

преди 1 час, kyoshinn написа:

Погледни по-горната конфигурация и си дай мнението за нея, има ли на къде да се мърда.

Човек, какво мнение да давам? нямам време да следя хардуера и по-точно цените, от които зависи всичко. На работа съм нон стоп, гледам F1, играя две нови игри последните дни, пия си бирата и нямам време да давам мнения, освен съвсем общи!

Геймърския червен АСРок В150. Наруто го одобрява!:D

преди 9 минути, Кико написа:

Човек, какво мнение да давам? нямам време да следя хардуера и по-точно цените, от които зависи всичко. На работа съм нон стоп, гледам F1, играя две нови игри последните дни, пия си бирата и нямам време да давам мнения, освен съвсем общи!

Довечера в темата за формулата.:P

Много обичате резано дъно а резана карта. Търсиш си GTX 750 Ti да кажем и ще я вземеш ли тази?

http://www.stealtech.org/video/EVGA_GTX_750_Ti_SC_02G-P4-3753-KR_-_2GB_GDDR5_128_bit_DVI-I_HDMI_DisplayPort_id62070/

• Автор
преди 39 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Геймърския червен АСРок В150. Наруто го одобрява!:D

Довечера в темата за формулата.:P

Много обичате резано дъно а резана карта. Търсиш си GTX 750 Ti да кажем и ще я вземеш ли тази?

http://www.stealtech.org/video/EVGA_GTX_750_Ti_SC_02G-P4-3753-KR_-_2GB_GDDR5_128_bit_DVI-I_HDMI_DisplayPort_id62070/

Какви ги дрънкаш...

Не зная какви ги мислите тук честно.

Процесор 

Рам памет

Захранване

Кутия

Охлаждане

Диск

Дъно

Видео

Някъв монитор

Крайна цена 2000 лева.

Редактирано от tux (преглед на промените)

Шест годишно момиченце което иска сладолед а майка му не му купува виждал ли си му реакцията? Някой хора като ги пренебрегваш изпадат в истерия и почват да тропат с краче и да се лигавят.

А дъното което съм препоръчал е от новата серия - http://www.asrock.com/microsite/hyper/index.html понеже се говореше за заключени процесори. 

Това с какъв чипсет е и какъв му е цвета е без значение (дизайна на Асус също е шарен на по-скъпите им дъна та е въпрос на маркетинг). Самото дъно си е прилично изпълнение и си има всичко. 

преди 43 минути, kyoshinn написа:

Какви ги дрънкаш...

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Tux, очевидно не си чел 3-те страници, значи и от клока и от водното се отказахме, в моментс търсим максимална производителност, като не режем толковя много от качеството на компонентите. В момента сме се спрели на последната конфигурация (която съм дал), ако някой има предложение, да го казва! Било то за монитор или конфигурацията. Значи за момента целта е гейминг и стрийминг, най-натоварващата игра е GTA 5, като се търсят възможно най-високи графики и 60fps, другите игри са CS:GO, LoL, Minecraft (имайте в предвид, че ще съдържа над 1500 мода) и още някоя игра, но в момента GTA 5 e най-тежката.

По-зле е от това което съм ти предложил. Не знам защо се е отказал от клока (60% е напълно нормално с I5-6400 при тези части)

като в бюджета се събира добър охладител и дъно а ако ще взимаш XFX ще е и по-евтино от моето предложение.

Ако целта е да се налеят пари в тоя смотан монитор по-добре не. Ако се взима единствено за CS; GO тоест като втори монитор които ще се ползва инцидентно е друг въпрос.

• Автор
преди 1 час, Roujin Z написа:

По-зле е от това което съм ти предложил. Не знам защо се е отказал от клока (60% е напълно нормално с I5-6400 при тези части)

като в бюджета се събира добър охладител и дъно а ако ще взимаш XFX ще е и по-евтино от моето предложение.

Ако целта е да се налеят пари в тоя смотан монитор по-добре не. Ако се взима единствено за CS; GO тоест като втори монитор които ще се ползва инцидентно е друг въпрос.

ASROCK Z170 EXTREME4 LGA1151 
i5-6400 2.7GHz 6MB LGA1151 BOX 
8G DDR4 2400 ADATA 
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 
Palit GTX1060 DUAL 6GB GDDR5 256bit NE51060015J9D 
FD DEFINE S BLACK 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 
CM HYPER 612 V2 
24 LG 24MP58VQ-P 

Обща стойност - 2 045.50 лв. с ДДС количка

Така не е ли по-добре ? Иначе кой монитор е смотан, BenQ-то, Asus-а или LG-то ?

П.С. Не че се е отказал, но се съгласи, че може и без клок :D Иначе аз съм твърдо против клокване на заключен процесор, било то със Z170 дъно, даже съм против всякакъв клок, но това си е мое решение.

Като изпълнение не бих го нарекъл по-добро а не смятам че си заслужава 50 лв. отгоре само заради чипсета и занимавката с биосите (другото ти предлага независимост и по-добра цена).

Охладителя на КМ също не е по-добър но е по-скъп с 10 лв. Тоест спокойно се спестяват тия пари и може да се вземе модел на картата с повече гаранция. 

BenQ-то а е и по-скъп с 203 лв. XFX-то е екстра тоест малко съм се олял с fortron-а. :wink12:

• Автор
преди 2 минути, Roujin Z написа:

Като изпълнение не бих го нарекъл по-добро а не смятам че си заслужава 50 лв. отгоре само заради чипсета и занимавката с биосите (другото ти предлага независимост и по-добра цена).

Тия 50 лв. спокойно се вкарват в по-добър охладител и модел на картата с повече гаранция.

Аха, значи да се взима горната ти конфигурация ? (Нали от nikem), по-късно ще постна всичко, а иначе за монитор, това LG смятам, че е добър избор (аз лично), но Вие ще кажете :D 

Аз поне съм доволен от LG-то и не бих го заменил за друг в тоя ценови диапазон а за TN при тая цена трябва да ми опрат пистолет в главата.

От чисто любопитство съм заглеждал по-скъпите BenQ и то не само TN. Под всякаква критика независимо дали са от 200 или 600 лв. 

Едвам се отървах от един преди време които взех изгодно но после ми идеше да го хвърля от терасата. 

пс. От Скай съм дал линкове понеже охладителя не го видях в Никем.

Този
http://www.gamerstorm.com/product/CPUAIRCOOLER/2016-03/1287_4929.shtml
а не този
http://www.gamerstorm.com/product/CPUAIRCOOLER/2016-03/1287_4930.shtml

преди 11 часа, Can Oa написа:

А така. Като казваш "билдера", много хора не разбират за какво говориш. Това, че аз и някой друг заяждащ се разбират, не е от такова значение. Аз съм мисля на близо 44...което ще рече, че от първото ми докосване с Правец 82 е минало доста време :P  И за това време съм установил нещо. Псувам, псувам и пак псувам разни некадърни препоръки! 

Да. И понеже винаги търся най-доброто, то това "най-добро" изкарва няколко дена радост при мен, После се замислям за наистина доброто. От това няма как да се избяга и няма как човек да е доволен от покупката си, за която е дал стотинки.  Затова и не виждам особен смисъл да се търси най-доброто за парите и да се заебе ситуацията. Искам да кажа, че ъпгрейда винаги е в главата на истинския геймър. А за истински геймъри се смятат всички, които са тръгнали да се занимават дори с една игра. Тоест, ако утре пусна GTA 5  сдадена конфигурация, то неминуемо ще му се прииска нещо повече - било то по-висока резолюция, било по-високи детайли, било повече кадри, било вертикална и ли някаква друга синхронизация, бил той и по-добър и голям м,онитор. И докато човек се терзае, какво аджаба да купи и накрая купи, то вижда, че GTA5  върви с  доста над 60 fps, омръзва му и повече не я пуска, щото се е задала GTA6  и съащта история! Аз много пъти съм търсил допброто за дадена игра. Постигал съм го и когато е трябвало вече да играя съм разбирал, че играта или игрите са свършени за мен! Примерно Far Cry 2, Crysis1, 2, 3, GRID, 1, 2, Autosport, DIRT 2, 3...Играта свършва, когато вече съм постигнал всичко с голямо закъснение! Но пък предимството е друго - излизат нови игри и се кефя, че вървят!

Монитора задължително ли е да е нов ? Що не потърси някой офис Дел (75 херцов) втора употреба. LG си е марка, ама марка за печки, хладилници и климатици.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.