Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно SSD

Featured Replies

От ebay не е безплатна и както казах е безсмислено за това дъно, ако беше по-старо IDE, тогава може би. И както казах неща ментета карти да слагам, белким и те да излезнат несъвместими.

А ти защо още не си заспал?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 124
  • Прегледи 9,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Спри да ръсиш глупости!!!
Какво ли значи 

Цитат
  • Free international shipping

Ти май се очертаваш от групата "тъп и упорит"
Щом $7 те разбиват...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

А ти си още по-упорит че ме принуждаваш да си харча парите за боклуци. Купи си го ти щом толкова ти харесва и сподели впечатленията си тук. И потретвам, не ща да побългарявам здрава дънна платка Интел в марка Ментел. Стига ми че се набутах с несъвместимо ССД, а сега и със несъвместим контролер. И както казах, сложих му здрав харддиск и проблемът е решен.

Аз съм си купил и такъв контролевр работи на DP35DP - имам 2 SATA III и два USB3.0. 
Абе, всеки е свободен да се губи на акъл....

Че защо да си губя акъла? Благодарение че поръчах онлайн, диска имам право да го върна или да го заменя с друг или да си купя харддиск Western Digital и да го конфигурирам както трябва. Безсмислено е в стар маломощен компютър, да се наливат излишни пари и да се правят ъпгрейди. Той и кумшията каза че неговият диск работил, ама при мене не ще.

Дебелата глава си е твоя. Загубата на скорост - също е за теб.
Смятам да спра да се занимавам с псевдоспециалисти.

преди 8 часа, peppone1 написа:

И потретвам, не ща да побългарявам здрава дънна платка Интел в марка Ментел. Стига ми че се набутах с несъвместимо ССД, а сега и със несъвместим контролер. И както казах, сложих му здрав харддиск и проблемът е решен.

Здрава!!??Това е много условно,тя е здрава ,но е сбъркана и не е диска повреден или несъвместим,а дънната ти платка е несъвместима с какъвто и да е ссд диск,това са различни неща,но ти както винаги ги тълкуваш както ти изнася.

Нещо си противоречиш, горе ми даде линк за съвместимост, а сега отричаш. Не е повредена, със старият харддиск, както казах работи идеално. За SSD Corsair дават 100% гаранция за съвместимост, за Kingston също някаква съвместимост, но Adata дава съвместимост само за новата платформа на Intel. Коя е тая нова платформа, вие ще кажете. И не е причината че е SSD, защото и с харддискове на други стари дъна съм имал същите проблеми, за които писах в по-старите теми, да не ги повтарям и тук. Така че без конфигуриране няма да мине или дори и да си пасне, ще работи нестабилно.

Но пък и не ми се дават 180лв. за Corsair, това прави плюс едно ново дъно. Предпочитам конфигурацията да си фабрична, отколкото манджа с грозде. Не виждам нужда да се коментира повече, то е ясно къде е проблема и повече проби не ми се правят и да купувам излишни неща за излишни ССД и т.н.

преди 23 часа, ExaFlop написа:

Еатествено, че има решение - минава се на pci-e x1 sata III контролер.

Единствено трябва да се гледа въпросният контролер да има драйвери за конкретната ОС, че два дена гризах дървото с един, дето нямаше драйвери за 10-ка и така и не успях да го подкарам.

преди 19 часа, peppone1 написа:

...Но писах в поддръжката на Adata и те ми отговориха че диска най-вероятно е дефектен, но тестовете показват че е здрав.

Може ли все пак един S.M.A.R.T. статус на въпросния диск?

на 24.02.2017 г. в 21:26, tigertron написа:

...Тоест, 7-та си е доста френдли, както се казва, към такива дискове...

Задължително поне SP1.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

преди 1 час, badsector написа:

Единствено трябва да се гледа въпросният контролер да има драйвери за конкретната ОС, че два дена гризах дървото с един, дето нямаше драйвери за 10-ка и така и не успях да го подкарам.

Под Win 10 работи.

на 25.02.2017 г. в 23:47, ExaFlop написа:

Под Win 10 работи.

Зависи от самия контролер. Моят е някакъв по-стар модел и няма драйвери за 10-ка. Съответно системата забиваше постоянно. Същия контролер, мой познат го ползва без проблем със 7-ца.

Еми ако е същият и имаш драйвери за 10-ка, дай ги да тествам пак. Аз не успях да намеря такива, а в device manager си стои като неразпознато у-во.

Пробва ли да го сложиш отново контролера?

Хардуерният идентификатор коректен ли е?

При първа възможност ще дам линк.

Захранването на контролера закачи ли го?

http://www.station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=353&func=fileinfo&id=2133&lang=en

Контролера въобще не съм го вадил от слота, оставих си го там да стои. Тръгнах снощи да проверявам hardware id-то и забелязах чудо - у-вото вече не седи като неразпознато в device manager, ами си се е инсталирало и се хваща като asmedia 160x. Явно му е трябвало повече време, за да си хване драйвера, нямам идея. Ще го пробвам уикенда как ще се държи :)

преди 12 минути, badsector написа:

Контролера въобще не съм го вадил от слота, оставих си го там да стои. Тръгнах снощи да проверявам hardware id-то и забелязах чудо - у-вото вече не седи като неразпознато в device manager, ами си се е инсталирало и се хваща като asmedia 160x. Явно му е трябвало повече време, за да си хване драйвера, нямам идея. Ще го пробвам уикенда как ще се държи :)

Колега какви са Тия гимнастики с контролери ? Да не дъното да е някаква антика с SATA1 или пък още по-старото IDE/PATA ? Просто ми стана любопитно. 

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

преди 1 час, techmaniac написа:

Колега какви са Тия гимнастики с контролери ? Да не дъното да е някаква антика с SATA1 или пък още по-старото IDE/PATA ? Просто ми стана любопитно. 

Asus P5Q Deluxe, a SSD-то е Samsung 850 evo.

Вместо да добавям тъпи контролери, по-добре да му сложа M2 Sata SSD, включен пак в PCIe слота, без дълги кабели и без външно захранване, което го защитава от евентуална повреда в захранващият блок.

Сега съвсем случайно обърнах внимание на кутийката на едно старо SSD пишеше че е съвместим със Sata 2. За съжаление дискове от този модел SP600 вече не се произвеждат, но има в някои магазини останали бройки. Дали този модел вече ще стане за старата ми дънна платка?

productImage5815.jpg

http://www.adata.com/us/ssd/feature/198

• 1 месец по-късно...
на 25.02.2017 г. в 23:47, ExaFlop написа:

Под Win 10 работи.

Хванах се най-сетне да превключа харда от единия кабел на другия, за да видя 10-ката като си е хванала драйвери за контролера дали ще заработи нормално. И си работи на пушка :) Отделно ми пристигна от братята китайци един X5450 и сега дъртата машина стана самолет :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.