Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Биос не разпознава рам памет

Featured Replies

преди 4 часа, valyo_93 написа:

KET16D1 Kingston 4GB KHX1600C9D3K3/12GX DS v v

това става ли.Ако се упдейтне биоса ще стане ли

преди 7 минути, hudyr написа:

В QVL-a, който ти сам представи

е споменат като съвместим въпросният модул от по-горе.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 65
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Разчиташ на компетентността на автора, който сам не може да разбере защо купеният модул не пали.

Той е намерил единствения 4GB модул на kingston в списъка, който се води ДВУстранен. Отвори отново линка към емаг и виж предлаганият там модул какъв е. Отделно, честотата не е същата.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

на 21.09.2016 г. в 17:14, Yvan Sergeev написа:

не работи

или не е такава каквато я пишат

друг вариант е ако тръгне под safe mod

или 64 бита операционна система ако ти е 32(86)

плямпахте плямпахте и ми седнахте . Compatible with Intel 6, 7, 8, 9 and 1002 series chipsets, as well
as A75, A87, A88, A89, A78 and E35 AMD chipsets

преди 6 часа, Yvan Sergeev написа:

плямпахте плямпахте и ми седнахте

Е поне да беше го copy-paste-нал преди да сме разнищили проблема, вместо да налучкваш безпочвено. :emoji_smiley-01:

преди 6 часа, Yvan Sergeev написа:

плямпахте плямпахте и ми седнахте . Compatible with Intel 6, 7, 8, 9 and 1002 series chipsets, as well
as A75, A87, A88, A89, A78 and E35 AMD chipsets

А твоята публикация с какво помогна? С нищо! СПАМ.
Къф сейф мод та гони, като машината не може да зареди начален екран на BIOS! Кой плямпа или дрънка глупости?

преди 2 часа, ExaFlop написа:

Къф сейф мод та гони, като машината не може да зареди начален екран на BIOS!

как че не може нали му забива на логото на win като е с двете

и му ги изписва даже и отчита

на 9/21/2016 в 14:59, valyo_93 написа:

Купих тази рам памет http://www.emag.bg/pamet-kingston-hyperx-fury-black-4gb-dimm-ddr3-1333mhz-cl9-1-5v-hx313c9fb-4/pd/DXFF73BBM/

слагам я на дъно gigabyte h55m-s2 но не тръгва стига до биос и се рестартира не мога да вляза в биоса.Сега съм с 2гб като ги сложа двете тръгва до логото на операционата система и забива,когато са двете ми показва в биос и двете плоцхки къде може да е проблема

Това е напълно достатъчно, за да отпаднат всякакви софтуерни манипулации - safe mode или преинсталация. Ако обичаш, ходи си коментирай въртяните километражи(не, че и там си много вещ) и не се занимавай с неща, които очеизвадно не ти се отдават(щом стреляш на посоки без да имаш конкретна идея, ясно е).

преди 2 минути, hudyr написа:

Сега съм с 2гб като ги сложа двете тръгва до логото на операционата система и забива,когато са двете ми показва в биос и двете плоцхки

тва па е достатъчно да се каже че са несъвместими двете и едната не е като другата

от което идва

преди 9 часа, Yvan Sergeev написа:

не работи

или не е такава каквато я пишат

друг вариант е ако тръгне под safe mod

или 64 бита операционна система ако ти е 32(86)

преди 6 минути, hudyr написа:

(щом стреляш на посоки без да имаш конкретна идея, ясно е).

имам идеи но никой неще да изпълнява и само пита . ама дали ще стане или няма да стане и като му кажеш, дава друг акъл.като по български

Ама наистина нямаш идея какво пишеш.
Нито плочката е дефектна, нито е "фалшифицирана". Стреляш НА ПОСОКИ. Самият факт, че само с новата плочка компютърът НЕ POST-ВА, означава, че проблемът е ОКОЛО тази плочка. Ако имаш капчица представа от материята, ще си направиш сметката, че на МЪРТВА платформа от преди повече от 5 години се пъха почти ново поколение плочка(в сравнение с платформата) с напълно различна плътност на паметта и от там ти идва проблемът. Това се търси тук и във всяка друга тема - някой компетентен, който ПОНЕ ВЕДНЪЖ се е натъквал на този проблем и го е разрешавал, а не някой, който симулира компетентност и се чуди как да замаже положението, като излезе гол и бос.

Аз спирам до тук. По темата няма какво повече да се говори, всичко е изложено черно на бяло.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

• Автор
преди 8 минути, hudyr написа:

Ама наистина нямаш идея какво пишеш.
Нито плочката е дефектна, нито е "фалшифицирана". Стреляш НА ПОСОКИ. Самият факт, че само с новата плочка компютърът НЕ POST-ВА, означава, че проблемът е ОКОЛО тази плочка. Ако имаш капчица представа от материята, ще си направиш сметката, че на МЪРТВА платформа от преди повече от 5 години се пъха почти ново поколение плочка(в сравнение с платформата) с напълно различна плътност на паметта и от там ти идва проблемът. Това се търси тук и във всяка друга тема - някой компетентен, който ПОНЕ ВЕДНЪЖ се е натъквал на този проблем и го е разрешавал, а не някой, който симулира компетентност и се чуди как да замаже положението, като излезе гол и бос.

Аз спирам до тук. По темата няма какво повече да се говори, всичко е изложено черно на бяло.

Може ли да ми кажеш с каква рам памет да я заменя от емаг,като искам да работи на 1333мхз и с латентно време 9-9-9-24 за да може да работи с старата ми Simitronik 2gb 1333 mhz 9-9-9-24.В сайта има само по една снимка и не мога да видя дали има чипове от двете страни

преди 14 минути, hudyr написа:

на МЪРТВА платформа от преди повече от 5 години се пъха почти ново поколение плочка

и я отчита в биоса.....

Тази би трябвало да стане ЛИНК

преди 15 минути, Yvan Sergeev написа:

и я отчита в биоса.....

Нищо не отчита ,даже не стига до биос :)

преди 16 минути, Yvan Sergeev написа:

и я отчита в биоса.....

Луд умора няма. Ти значението на израза "мъртва платформа" разбираш ли го? Това е платформа без бъдеще. Биосът е едно, чипсетът е съвсем друго. Ама продължавай да си копаеш ямата.

Биос не отчита нищо,момчето каза ,че е пробвало старата рам на 2-та слота и всичко е било ок ! Тази памет е съвсем друга технология ,това ,че параметрите и са същите нищо не означава.

A 64-bit OS Lets You Run All The DRAM You Want

Many people believe that, with a 64-bit OS, you can use an unlimited amount of DRAM, which isn’t true. Here are the DRAM limitations for Windows 7, for example:

Windows 7 DRAM Limits

x86 (32-bit) x64 (64-bit)
Windows 7 Ultimate 4GB 192GB
Windows 7 Enterprise 4GB 192GB
Windows 7 Professional 4GB 192GB
Windows 7 Home Premium 4GB 16GB
Windows 7 Home Basic 4GB 8GB
Windows 7 Starter 2GB N/A

ако е с win 7 стартер ко прайм тогава прошляци....

На какъв език да ти се обясни, че си некомпетентен в областта и мнението ти не е желано?

И какво ако сложи стартер? Ти от всичките глупости, които избълва, пробвал ли си лично да ги направиш или просто те сърби езика?? Това, което показваш с тая таблица, е колко непозната ти е IT техниката и софтуерът, който се ползва редом с нея. Дори да инсталираш такъв орязан едишън на компютър с 8/16/32 и т.н. GB рам памет, ОС пак ще може да адресира РЕКЛАМИРАНОТО ПРОСТРАНСТВО, в конкретния случай 2GB, останалото неадресирано пространство ще си седи там неупотребено, но компютърът ЩЕ РАБОТИ!
Престани да се захващаш за непонятна материя като удавник за сламка, отдавна ти лъсна "опитът". Като ще пишеш нещо, поне имай практическа основа, с устата(в случая пръстите) всеки може да работи.

Тогава момко ОС ще прочете само 2 гб от наличната ,то е като да сложиш 32 бит ОС на компютър с 4 гб РАМ обикновенно чете 3,25 максимум.Тук не става въпрос за размера на паметта,а за нейната технология на работа.Когато и двете памети са заедно ,биос разпознава старата и потегля компютъра..........но като почне да зарежда ОС вижда конфликта и забива .

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

хубаво съгласен съм да си купи 4 gb ram  ss или ds  там каквото му предлагате да не си инсталира 64 бита.край  .  не разбирам.

ОС няма значение в случая , софтуера на дънната платка/БИОС/ не разпознава паметта,отчита липсата на такава и не стартира машината!

Значи пробва друга РАМ. Тази няма да стане. Не знам защо се карате само. А и това е нормално. Случва се постоянно! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Опитваме се да ограмотим невежата със информация относно хардуера :) .Боравим с факти все пак

Щото такива като него объркват питащия...............и човека може да ръга тая рам по слотовете ,да инсталира ОС до припадък :) .Накрая от ръчкане тая рам може да изгори или слота да се прецакат закопчалките ........и става мацаница

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

питащия да си гледа работата щом  така или иначе неще 64 бита да си купи 2  gb каквато и да е.

преди 17 минути, Иво Димов написа:

и човека може да ръга тая рам по слотовете ,да инсталира ОС до припадък

e хубаво да инсталира ос до припадък  с не разпознат хардуер  .....

Той човека за това вероятно е искал ъпгрейт на РАМ,за да сложи 64 бита ОС.А ти вземи се ограмоти щото си по-некомпетентен и от него :) .Щото чиляко поне като не знае пита и не спори като му кажат ,че няма да стане .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.