Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг конфигурация за 2200 лв.

Featured Replies

преди 2 часа, Roujin Z написа:

Реално и GTX1060 6GB би ти свършила работа тоест може да се вкара за основен 500GB SSD, аудиокарта, модулно захранване и добър охладител.  

От M.2. спокойно може да се лишиш тъй като излиза по-скъпо не само като SSD но и като дъно а ако ще взимаш единичен модул 16ГБ може и дъно с 2 слота (и двете излизат по-евтино).

ASUS XONAR D1, 7.1 Chanel Audio, PCI 
SANDISK 512GB 2.5" SSD, X400, SATA III, 7mm  /SD8SB8U-512G-1122/ 
INTEL CORE i7-6700, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1151, Skylake 
GIGABYTE 6144M GTX 1060, N1060XTREME-6GD PCI-E 3.0 
GEIL 16GB DDR4 2133 Pristine CL15 
ASUS H110M-C, H110, DDR4 2133 MHz, VGA, DVI, LGA1151 
DEEPCOOL Кутия TESSERACT SW-RD, Window, USB 3.0, w/o PSU 
FORTRON HYDRO X HGX550 Gold, 550W 

THERMALTAKE Frio Silent 14, Intel/AMD 

Крайна цена 2 307 лв.

пс. Естествено за игрите по-добрата видеокарта е за предпочитане.  Да Скай предлагат сглобяване - безплатно.

С тия 500 ГБ, бая ще има да реве в замунда, че торентите били големи. Звуковата карта си е излишен "лукс" В геймърска конфигурация, картата си орязъл.

• Отговори 70
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 30 минути, N1K17Y написа:

С тия 500 ГБ, бая ще има да реве в замунда, че торентите били големи. Звуковата карта си е излишен "лукс" В геймърска конфигурация, картата си орязъл.

Картата е предостатъчна за всички игри и 1080p.  SSD-то също е добре. Не всички складират от Замунда. Просто си купуват игрите. Аз имам 3.3 TB  пространство за складиране и инсталации, но в момента съм изтрил половината си игри от STEAM, а GTA  5 от Замунда ми писна да я държа на склад и също изтрих, защото това са два пъти по 55-60 GB. Мисля тия месеци да се сдобия с 6 TB HDD, та дано вече ми стигне за всичко. 

На мен не са ми големи въпреки че съм с двойно по-малкия. Просто човек трябва да се ограничава и да не сваля GB торенти което не смята да гледа в близките дни.

В момента имам две дузини заглавия със сериали (720p) и няколко филма (1080p) с обща големина 67GB.

Естествено той ще наисталира поне половин дузина игри доколкото разбрах за това съм му сложил двойно по-голямо.

пс. За аудио картата принципно щях да се съглася ако говорихме за орязване на GTX 1060 с нещо нисък клас но случая не е такъв.

Въпреки това предложението ми е по-скоро алтернативно и ясно съм го написал.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 13 минути, Кико написа:

Картата е предостатъчна за всички игри и 1080p.

Билдер едва ли си е купил монитор за 600лв 144hz и да не го използва на макс.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

преди 4 минути, Roujin Z написа:

На мен не са ми големи въпреки че съм с двойно по-малкия. Просто човек трябва да се ограничава и да не сваля GB торенти което не смята да гледа в близките дни.

Не знам за какво говориш, но аз говоря за това, че игрите ми от STEAM  общо са доста над 1 TB. Филмите са отделно. Аз свалям и трия. Примерно някой сериал предпочитам да сваля с по-високо качество и то цял сезон. След това докато го изгледам, стои, а и трябва малко сийд. След време трия и пак. При игрите обче не е удобно всеки път да трия, макар че си имам любими игри, които стоят на хардовете ми и които ме ограничават в пространството. Освен всичко, често си правя и записи от игри, триенето на които е доста трудно и трудоемко, защото трябва да се прецени кое е ценно и кое не става. За тая цел също ми трябва поне терабайт пространство, защото само един прост запис от 8 минути, каквито са стандартните ми, заема 4-5 GB  място при по-добро качество. Освен всичко това, имам и някои игри, пачове и тем подобни, които също си заемат доволно място. В интерес на истината, нямам за всяка игра по 100-120 лева за да си я купувам, въпреки че имам купени около 200 игри. Ако не вярваш, ето само статистиката ми в STEAM за игрите, които имам:

2016-10-02_211536.jpg

Акаунта ми струва повече дори от компютъра ми ;) 

2016-10-02_211659.jpg

Дори преди малко дадох 45 лева за една игра, дето излиза след 5 дена, макар в STEAM  да е доста повече. Аха да дам още 40 лева и вероятно ще ги дам съвсем скоро за игра, дето я имам закупена, дето съм я превъртал поне 4 пъти и дето след толкова години, излиза с DX11 поддръжка... Игри много, място малко, време още по-малко и за игра и за триене на ненужни неща. 

Говоря на N1K17Y във връзка с филмите не за игри. Филмите и сериалите се свалят и гледат в близката седмица след което се трият и се освобождава място за следващите.

Всъщност предвид че се бълват основно простотии хората свалят малко филми и следят разни сериали които не са толкова обемисти и рядко се свалят цели сезони а по-скоро епизоди всяка седмица.

пс. Не съм от хората които биха дали пари за склад само и само да сиидват нещо дълго време въпреки това съм вип в маймунда понеже имам добър ъп.

и за 2-3 часа съм качил няколко пъти това което съм свалил. Тоест ако някой го притеснява коефициента проблем ще има само ако скоростите на ъп. са му скапани.

Не че няма свободни тракери където не ти трябва регистрация и просто влизаш и сваляш...

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 8 минути, Can Oa написа:

Билдер едва ли си е купил монитор за 600лв 144hz и да не го използва на макс.

Какво общо имат 144-те херца с картата? За тая честота е по-важен процесора. Всяка видеокарта ще ти докара тия кадри след леко намаляне я на АА, я на нещо друго. А и конкретно за случая GTX1060  е предостатъчна. Веднъж завинаги разберете, че за тия честоти ( fps) трябват бързи процесори! Какъв е смисъла от 30% по-бърза видеокарта, след като процесора ще го подпре на 120  fps и по-малко дори в зависимост от играта? Дори 120  fps  са мираж за i7 6700K  при игра като Project Cars. И точно затова си има настройки на графиката, с които да се ограничи влиянието на процесора, в случай, че някой иска да играе и със 120  fps. Вече за 144  е абсурдно да си мислим, че ще намерим процесор и хоп, с магическа пръчка ще имаме тия кадри. Не знам дали съществува изобщо такъв процесор, освен някой клокнат на азот. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 1 минута, Кико написа:

Какво общо имат 144-те херца с картата? За тая честота е по-важен процесора. Всяка видеокарта ще ти докара тия кадри след леко намаляне я на АА, я на нещо друго. А и конкретно за случая GTX1060  е предостатъчна. Веднъж завинаги разберете, че за тия честоти ( fps) трябват бързи процесори!

и двете трябва да са бързи като го позволява бюджета. Да не минава в спорове за тези пари 1070 си на мястото.

Не е точно така. Правил съм доста тестове за това, колко кадъра може да даде даден процесор при определени игри. И това не зависи изобщо от видеокартата. За 144 Hz, ако наистина се търсят поне толкова кадри, то процесорът е най-важното звено, особено при по-новите игри. Видеокартата е дотолкова, доколкото да подкараш повече детайли, но не и повече кадри, ако се търсят доста над 100! След малко ще потърся едни наши тестове тук във форума, където пробвахме и как са процесорите.

Ето и какво се получава при Crysis 3, ползвайки Xeon E3 1230V2:

2016-10-02_214725.jpg

Ето при GRID Autosport:

2015-01-28_001057.jpg

Ето и при Far Cry 4:

2015-01-29_203754.jpg

Ще хванеш 144 фпс при тия игри, ама няма да е с тоя Xeon E31230V2, работещ на 3.56 GHz  при теста. Тук под CPU limit се разбират настройки, при които видеокартата не влияе на процесора. В случая бяха 1280х720 при ниски и средни детайли така, че видеокартата да не е натоварена, а процесора да покаже какво може при тия игри. 144 fps няма да хванеш никога с тоя процесор, освен ако не намериш случайно някоя опция за графиката, която влияе на процесора. При тия игри обаче няма такава, защото на практика това са минимални детайли. Просто няма как, колкото и бърза видеокарта да имаш, да получиш над тия fps. Същите тестове правих и с GTX750Ti, която е 2.7 пъти по-бавна от клокната GTX970. Въпреки всичко, пак достига това ограничение на  fps. 

А ако някой пита, защо толкова малко кадри при Far Cry 4  и Crysis 3...ами защото тествахме с включена 4хАА, за да се елиминира влиянието на процесора при 1080p. Въпреки всичко такова влияние има при GRID Autosport  и там максималните кадри при 1080p.  са ограничени не от GTX970,  а от процесора! Обяснил съм го в темата, към която по-долу давам линк.

Не мога разбера що се пънете за неща, от коите сте доста далече - и ти и оня Наруто, дето игра е виждал само на клип в тубата!

Гледам, снимките пак не се виждат в скапания форум. Затова ето линк към темата.

Последен вариант който би бил най удачен и който се събира в бюджета. Все пак ако аз трябваше да избирам, щях да взема по мощната карта. Тук има и хдд 1 ТБ и ссд за ОС, какво повече от това не виждам.

Изображение Артикул Модел Количество Ед.цена Сума
FRACTAL DESIGN Core 2500, ATX Mid Tower, USB 3.0, w/o PSU FRACTAL DESIGN Core 2500, ATX Mid Tower, USB 3.0, w/o PSU ***

25841      Изтрий 107,47 лв. 107,47 лв.
ASROCK H110M-HDV, H110, DDR4 2133, VGA, DVI, HDMI, LGA1151 ASROCK H110M-HDV, H110, DDR4 2133, VGA, DVI, HDMI, LGA1151 ***

28360      Изтрий 113,21 лв. 113,21 лв.
INTEL CORE i7-6700, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1151, Skylake INTEL CORE i7-6700, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1151, Skylake ***

27516      Изтрий 656,87 лв. 656,87 лв.
DEEPCOOL CPU Cooler GAMMAXX 400, INTEL/AMD DEEPCOOL CPU Cooler GAMMAXX 400, INTEL/AMD ***

27965      Изтрий 38,23 лв. 38,23 лв.
GIGABYTE 8192M GTX 1070, N1070G1 GAMING-8GD DDR5 PCI-E 3.0 GIGABYTE 8192M GTX 1070, N1070G1 GAMING-8GD DDR5 PCI-E 3.0 ***

31038      Изтрий 999,34 лв. 999,34 лв.
DEEPCOOL Захранване 650W Gold, DQ650ST DEEPCOOL Захранване 650W Gold, DQ650ST ***

27960      Изтрий 153,57 лв. 153,57 лв.
GEIL 16GB DDR4 2133 Pristine CL15 GEIL 16GB DDR4 2133 Pristine CL15 ***

31303      Изтрий 123,19 лв. 123,19 лв.
SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003 SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003 ***

31515      Изтрий 101,95 лв. 101,95 лв.
ADATA 120GB 2.5 ADATA 120GB 2.5" SSD XPG SX930 SATA III ***

27211      Изтрий 97,83 лв. 97,83 лв.
Междинна сума: 1 993,06 лв.
ДДС (20%): 398,61 лв.
Крайна цена: 2 391,67 лв.

Но тук спорът не е процесор ИЛИ видео. Могат да се вземат и двете, без да се правят СЕРИОЗНИ компромиси от останалите части. 1060 е достатъчна сега, но докога ще е така ? След 2 години няма да му е толкова достатъчно, колкото сега. Не всички сменят картите по-често от бельото си. Аз със старта ми 8800gt ли беше, 9800gt  ли, карах до към 2012-2013 и бях доволен как вървяха игрите. Това са 5-6 години интензивно ползване и не съм пипал нищо по този компютър.

Колкото до дисковото пространство, винаги имам около 5-6 филма 1080р. Всеки филм по 20-30 ГБ. Като видя нещо да си наумя да гледам, свалям. Може и след 2 месеца да го пусна, но ще го пазя. Изтеглиш 1-2 сериала и ето още 50 ГБ. Някой филм или сериал, който можеш да гледаш безброй пъти и няма смисъл да го триеш, имаш. Игрите стигнаха по 60-70 ГБ вече. За мен е немислимо някой да оцелее с 500 ГБ. 1 ТБ си е минимум, а ако бях аз направо взимам 2 ТБ хард, разликата в цената е незначителна.

И той като тебе няма да сменя картата. Но Кико какво показва този клип в който е упоменат 6700К да по производителен е процесора от 6700, но с него имаме три различни карти и разликата е 20fps за 1070, това не е 2,3 5 а 20 което увеличава дългосрочното представяне с новите игри в бъдещите 2,3 години примерно за 144hz удоволствие. Между другото монитора е същия модел като на автора, за съжаление няма V-Sync да разберем как ще се държи на On.

тука процесора е на 4,6 не може да го гледаш това , но че ще има повече кадри с 1070 спрямо 1060 е ясно.

преди 1 час, N1K17Y написа:

Но тук спорът не е процесор ИЛИ видео. Могат да се вземат и двете, без да се правят СЕРИОЗНИ компромиси от останалите части. 1060 е достатъчна сега, но докога ще е така ? След 2 години няма да му е толкова достатъчно, колкото сега. Не всички сменят картите по-често от бельото си. Аз със старта ми 8800gt ли беше, 9800gt  ли, карах до към 2012-2013 и бях доволен как вървяха игрите. Това са 5-6 години интензивно ползване и не съм пипал нищо по този компютър.

Колкото до дисковото пространство, винаги имам около 5-6 филма 1080р. Всеки филм по 20-30 ГБ. Като видя нещо да си наумя да гледам, свалям. Може и след 2 месеца да го пусна, но ще го пазя. Изтеглиш 1-2 сериала и ето още 50 ГБ. Някой филм или сериал, който можеш да гледаш безброй пъти и няма смисъл да го триеш, имаш. Игрите стигнаха по 60-70 ГБ вече. За мен е немислимо някой да оцелее с 500 ГБ. 1 ТБ си е минимум, а ако бях аз направо взимам 2 ТБ хард, разликата в цената е незначителна.

Прав си, но човека спомена точно конкретни игри. Затова и аз спрямо споменатите игри давам мнение. То утре не е ясно какво ще излезе. Ето, гледам сега изискванията за новата стара Dead Island  с DX11  е за GTX770 и r9 290. Мисля да си я купя при хелуинските или коледните намаления, ако се появи по-евтино. Само че като се замислих, аз сега играя Dead Island Riptide  с включена fast sync  на 120 херца, защото тая игра беше отврат с вертикална синхронизация, а без нея голям тиъринг. И сега се чудя, кво ще правя с тия 80-100  fps,  а може и по-малко на места. Ако е пак насечена картината...язък дето ще дам 40 лева. Инасче преди малко се отказах да изтегля сериал, голям около 180 GB. Къде да го направя :P

Не аз не искам да кажа че с 1070 ще върви с тези кадри с които върви с процесор който е клокнат. Разбира се със процесора с който ще бъде автора ще има малко по-малко кадри. Но за случая се споменава само CS GO 144hz, но защо да не си вкара 1070 след като има възможност. И защо винаги трябва да мислим за днес, а утре като реши друго и няма да е доволен за днес че е имал възможност а не го е направил? Мисля тъка защото автора ще играе сериозни игри, и е добре да го подготвим без той да знае какво ще му хрумне за в бъдеще.

преди 51 минути, goodly написа:

И той като тебе няма да сменя картата. Но Кико какво показва този клип в който е упоменат 6700К да по производителен е процесора от 6700, но с него имаме три различни карти и разликата е 20fps за 1070, това не е 2,3 5 а 20 което увеличава дългосрочното представяне с новите игри в бъдещите 2,3 години примерно за 144hz удоволствие. Между другото монитора е същия модел като на автора, за съжаление няма V-Sync да разберем как ще се държи на On.

Тоя хитрее или по-точно е отсвирил процесора, за да се сравнят по-добре видеокартите. Не е включил Extended Distance Scaling, която почва да товари доста процесора. Ето ти момента, където се показва тая настройка;

Аз също преди време тествах тая игра, но показах и как влияе процесора при различни настройки. И там нещата хич не са добре. Кадрите падат дори под 60 и то заради процесора. 

Тук процесорът е Xeon E3 1230V2  на 3.56 GHz. Тоест, аналог на i7 3770. Вижда се как ограничава видеокартата на места и кадрите се мотаят около и под 60. А тук се търсеха 144...как ще стане? Ами ще стане, ако се намали изцяло тая Extended Distance Scaling, но и тогава не е сигурно със слаб процесор. Ако изгледаш още две минути, когато почва да ме гони полицията ще видиш, че кадрите падат дори до 45-50, а видеото на места се товари дори наполовина! Това е със скапания Xeon. 

като цяло спора тоя проц ще има ли повече кадри спрямо 1060 и 1070 за над 60 е безсмислен но щом трябва да се спори :)

преди 13 минути, goodly написа:

Не аз не искам да кажа че с 1070 ще върви с тези кадри с които върви с процесор който е клокнат. Разбира се със процесора с който ще бъде автора ще има малко по-малко кадри. Но за случая се споменава само CS GO 144hz, но защо да не си вкара 1070 след като има възможност. И защо винаги трябва да мислим за днес, а утре като реши друго и няма да е доволен за днес че е имал възможност а не го е направил? Мисля тъка защото автора ще играе сериозни игри, и е добре да го подготвим без той да знае какво ще му хрумне за в бъдеще.

А знаеш ли какъув дроп пада със слаб процесор, ако не си включил вертикална синхронизация? Аз правя тия клипове, но питаш ли ме, дали може да се играе с подобен дроп? Трябва да си мазохист, за да избереш тоя вариант със слабия процеоср пред варианта с по-силния процесор, по-бавна видеокарта, но мазни кадри! Щом човек мисли за днес, си взема силен процесор и каквото дойде за видеокарта. Така ще избегне много, ама много главоболия, които лично аз съм имал години наред. 

Когато навремето смених 8800GT  с GTX460 и оставих стария процесор e6750, три години големи мъки с дроп, накъсана картина, тиъринг и невъзможност за включване на вертикална синхронизация при почти всички игри. Това докато не смених платформата и не смених няколко процесора, почвайки от Pentium G860. Бе 30-50% по-бърз от e6750, но пак спъваше видеокартата и то доста. Много игри успях да подкарам с вертикална синхронизация и да загладя картината, но много изобщо не успях, например Far Cry 3, където ми се мъдреха 30  fps  при всякакви настройки на играта.  А тая GTX460  след клок си искаше истински i5! Дори i3 3220  не стигаше за всичко. Нищо че картата среден клас от 2010 година, доста преди излизането на Sandy Bridge. 

Разбирам те напълно с това "отсвирване на процесор" с тази настройка и аз съм си играл, но при 144hz ако имаш нерви да играеш тежки игри с ултра всичко на макс и на он, то значи човек трябва да е напълно спрял, то даже няма такъв, ако има значи е мазохист който обича да му е тежко в живота. Просто остава факт че е възможно да се играе добре на 144hz. Остави тия настройки то е ясно, но само да те питам съгласен ли си че GTX 1070 + i7-6700 ще донесе повече кадри за 144hz като изключим някой опцийки като случая в клипа?

• Автор

Отново оказвам големи благодарности на всички, които помогнаха.

В крайна сметка избрах тази конфигурация, и се надявам да я поръчам най-късно до следващата седмица. Ще кача снимки с новия продукт, когато го получа.

Ти си знаеш, но за какво ти е скъпо дъно освен ако няма да го пълниш с рам и да купуваш ссд м.2 ? Ако няма да го правиш не си заслужава. 16гб рам си е препоръчително !!! Харда е лош избор с по-малко кеш памет и с 1 година по малко гаранция от този който ти предлагам аз. Рамта също не е китка за мирисане, а аз ти предлагам с подобри тайминги. SSD-то е стар модел а аз ти предложих новия с V-NAND. Кутията е присилена, може без проблем да се мине на Fractal Core 3300. Не знам кой ти пълни главата с глупости по личната, ама се замисли малко над това което ти казвам.

Ако не ти трябват някой от портовете (m.2 или примерно 4-те слота за RAM) спокойно може да минеш с по-евтино. Захранването го замени, с чист Сиисоник, мисля че имаше 1 520W с 5 години гаранция, кутията не я орязвай, даже ако имаш пари вземи R5. Хард диска го замени, имаше 1 с 3 г. гаранция и 64MB кеш.

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

Кутията казах че спокойно може да се ореже до core 3300, ние говорим за FD а не няква измислена консерва като DeeepCool Tessaract. Не виждам смисъл да влагаме толкова в кутия след като няма да има клок. Захранването си е много добро, което се доближава много до XFX TS 650W, което всъщност го няма в скайбг.

• 5 месеца по-късно...
  • Автор

Мина доста време, случиха ми се някои неща и закупуването на конфигурацията се отложи. Гледам, че има и доста промени в цените. Пробвах да си сглобя нова конфигурация, ще се радвам да чуя мнения за нея (нов бюджет: 2700-2800лв.). Също така бих искал да попитам, има ли смисъл да изчакам още малко, дали цените ще паднат?

ASROCK B250 PRO4197.00ЛВ.

INTEL CORE I7-7700 651.00ЛВ.

PALIT GEFORCE GTX 1070933.00ЛВ.

CORSAIR VENGEANCE LPX DIMM KIT 16GB248.00ЛВ. 

SEAGATE BARRACUDA COMPUTE 1TB  - 105.00ЛВ.

SAMSUNG SSD 850 EVO 250GB211.00ЛВ.

CORSAIR RMX SERIES RM550X 550W208.00ЛВ.

FRACTAL DESIGN DEFINE R5 BLACK - 207.00ЛВ.

Обща сума с ДДС: 2,760.00ЛВ.

Линк: http://nikem-bg.net/cart/57638p1r56200p1r2249p1r54844p1r57577p1r57644p1rf.html - Само кутията е променена (към по-добро) и рамта е на по-висока честота, останалите части са същите, но на по-ниска цена (80лв. разлика). Видео картата бих я сменил с http://www.vario.bg/evga-geforce-gtx-1070-sc-gaming-acx-30-black-edition-08g-p4-5173-kr или ако не ти пречи да  поомажеш външния вид -  http://www.vario.bg/msi-geforce-gtx-1070-gaming-8g-v330-015r .

А ако не бързаш - изчакай до ~средата на Април и ще можеш да вземеш Ryzen R5 + GTX 1080. :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.