Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг конфигурация за 2200 лв.

Featured Replies

преди 37 минути, Taurus# написа:

PALIT GEFORCE GTX 1070933.00ЛВ.

http://www.vario.bg/msi-geforce-gtx-1070-armor-8g-oc-v330-003r

Спестяваш 48 лв. и получаваш 1 година допълнително гаранция.

преди 37 минути, Taurus# написа:

http://www.vario.bg/gskill-ripjaws-4-dimm-kit-16gb-f4-2400c15d-16grr

Спестяваш 9 лв. и получаваш по-добра рам.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 70
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
на 27.03.2017 г. в 17:04, M4R1Y4N написа:

Линк: http://nikem-bg.net/cart/57638p1r56200p1r2249p1r54844p1r57577p1r57644p1rf.html - Само кутията е променена (към по-добро) и рамта е на по-висока честота, останалите части са същите, но на по-ниска цена (80лв. разлика). Видео картата бих я сменил с http://www.vario.bg/evga-geforce-gtx-1070-sc-gaming-acx-30-black-edition-08g-p4-5173-kr или ако не ти пречи да  поомажеш външния вид -  http://www.vario.bg/msi-geforce-gtx-1070-gaming-8g-v330-015r .

А ако не бързаш - изчакай до ~средата на Април и ще можеш да вземеш Ryzen R5 + GTX 1080. :) 

Гледам към днешна дата, няма кой знае каква промяна в цените. Но мисля да заменя i7 с R5, след като може да се спести някой лев. Колкото до GTX 1080 не мисля, че имам нужда от топ карта, след като няма да играя AAA игри. Пак се пробвах да направя 1 конфигурация с по-малък бюджет, като смених с предложената видеокарта и друга кутия. Не съм сигурен дали паметта и дъното са добър избор.

ASROCK AB350 PRO4 - 210.00ЛВ.

AMD RYZEN 5 1600469.00ЛВ.

MSI GEFORCE GTX 1070859.00ЛВ.

G.SKILL FORTIS DIMM KIT 16GB -  223.00ЛВ.

SEAGATE BARRACUDA COMPUTE 1TB  - 101.00ЛВ.

SAMSUNG SSD 850 EVO 250GB209.00ЛВ.

CORSAIR RMX SERIES RM550X 550W206.00ЛВ.

FRACTAL DESIGN DEFINE S 158.00ЛВ.

Обща сума с ДДС: 2,435.00 лв.  

Ако мислиш да овърклокваш процесора с това дъно , имай предвид, че и без овърклок  дига 86 градуса на гърба на платката на VRM-те. Имам тест в последното списание и почти всички B350 се дънят по този показател. Асус Prime B350 Plus е със 79, докато Gigabyte AB350 Gaming 3 откъртва 112 градуса без клок.Значи може да се замислиш за още някоя духалка в кутията или просто да ги надуеш малко. Теста все пак е правен при 20 градуса температура на въздуха - лятото не ми се помисля докъде може да стигнат. Или примерно с псевдоводно и без вентилатор на процесора да раздвижва въздуха...

• Автор
преди 24 минути, Tommygun написа:

Ако мислиш да овърклокваш процесора с това дъно , имай предвид, че и без овърклок  дига 86 градуса на гърба на платката на VRM-те. Имам тест в последното списание и почти всички B350 се дънят по този показател. Асус Prime B350 Plus е със 79, докато Gigabyte AB350 Gaming 3 откъртва 112 градуса без клок.Значи може да се замислиш за още някоя духалка в кутията или просто да ги надуеш малко. Теста все пак е правен при 20 градуса температура на въздуха - лятото не ми се помисля докъде може да стигнат. Или примерно с псевдоводно и без вентилатор на процесора да раздвижва въздуха...

Ами засега нямам намерение да клоквам, но знам ли за в бъдеще какво ще ми скимне. И аз щях да питам дали е нужно да взимам допълнително охлаждане, или стоковото ще е достатъчно. Искам колкото се може по-ниски температури и по-голяма издръжливост. Отворен съм за предложения. Също и ще се радвам да чуя мнения за конфигурацията като цяло, дали е оптимална.

Aко няма да се занимаваш с клок и опити за тунинг на рам и прочие е сладурка, да. Единствено от което си отрязал е дъното - от моята камбанария не бих го направил и бих взел минимум Asus Prime B350 plus , но е въпрос на гледна точка и цели. A и тук разликата в цената е 10 евро , в България не знам колко е.Недостатъка на Асус е че не е съвсем ATX и ъгъла с паметите стърчи без да има краче отдолу.Значи памет само преди да се сложи в кутията или много внимателно с натискането.

С бокса ще имаш повече от адекватно охлаждане, като плюс е това че обдухва и дъното. Както казах - без клок е супер. Също така дъното на Асрок няма USB 3,1  и "само" 4 САТА. Но това е пренебрежимо като се вземе под внимание цената и ако няма да ти трябват.

• Автор
преди 7 минути, Tommygun написа:

Aко няма да се занимаваш с клок и опити за тунинг на рам и прочие е сладурка, да. Единствено от което си отрязал е дъното - от моята камбанария не бих го направил и бих взел минимум Asus Prime B350 plus , но е въпрос на гледна точка и цели. A и тук разликата в цената е 10 евро , в България не знам колко е.Недостатъка на Асус е че не е съвсем ATX и ъгъла с паметите стърчи без да има краче отдолу.Значи памет само преди да се сложи в кутията или много внимателно с натискането.

С бокса ще имаш повече от адекватно охлаждане, като плюс е това че обдухва и дъното. Както казах - без клок е супер. Също така дъното на Асрок няма USB 3,1  и "само" 4 САТА. Но това е пренебрежимо като се вземе под внимание цената и ако няма да ти трябват.

Разликата реално е 2лв. - ASUS PRIME B350-PLUS

Но причината, че не избрах това дъно е, че не съм сигурен дали поддържа рам-та. 

"Списък на памети G.Skill, които работят стабилно над 2133Mhz. Всички останали китове на днешна дата работят на 2133Mhz

• G.Skill Aegis DIMM Kit 64GB F4-2400C15Q-64GIS - работи на 2400Mhz
  • G.Skill RipJaws V DIMM Kit 32GB F4-3000C15D-32GVR - работи на 2666Mhz" 

Паметите още са тъмна Индия , но след няколко дни се очаква поредния голям биос ъпдейт, който адресира точно съвместимостта. Освен това разлика между 2133 и 2400 никаква чак на 2666 има добър прираст. Там я има и заигравката с разположението на чиповете.Ако те вълнува може довечера като се прибера по-подробно. Но като гледам скъпите памети при които има значение са ти извън ценовите представи. Моята беше 190 Евро и е 3466 а за момента повече от 2933 не иска с човешки настройки. И това е на Crosshair VI дъно...

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

• Автор

Друга алтернатива която виждам е да сменя паметта с тази CORSAIR VENGEANCE LPX DIMM KIT 16GB CMK16GX4M2A2400C14R.

Не знам дали да изчакам за повече информация относно съвместимостта след ъпдейта за който говориш.

Никаква идея - по-добре инвестирай тези пари в по-хубаво дъно, защото платформата ще е дълго време на пазара. Да не ти се прииска догодина нов процесор и да трябва да сменяш и дъното с него. Нещо като хората ,които купувах до вчера дъна H110 в заблудата ,че някой ден само ще сменят процесора.

• Автор
преди 12 часа, Tommygun написа:

Никаква идея - по-добре инвестирай тези пари в по-хубаво дъно, защото платформата ще е дълго време на пазара. Да не ти се прииска догодина нов процесор и да трябва да сменяш и дъното с него. Нещо като хората ,които купувах до вчера дъна H110 в заблудата ,че някой ден само ще сменят процесора.

Не съм сигурен дали имам нужда от X370, за това се спрях на B350. Друго предложение което ми хареса от B350 е MSI B350 TOMAHAWK + пише, че поддържа CORSAIR VENGEANCE LPX DIMM KIT 16GB CMK16GX4M2A2400C16R. Също и аудиото е малко по-добро, в сравнение с Асус-а. И конфигурацията придобива такъв вид:

image.png

• Автор
преди 7 часа, M4R1Y4N написа:

А защо не вземеш Define C кутията? http://www.fractal-design.com/home/product/cases/define-series/define-c

Разгледах Define C, S и R5. Define C ми изглежда като по-бюджетна версия с някои орязани неща. Тя също ще ми върши работа, но просто не виждам смисъл да орязвам от кутия в този случай, след като не се спестява много.

Нещо което намирам за малко странно е, че в Nikem FD DEFINE S е по-евтина от FD DEFINE C BLACK с 3 лв.   

Редактирано от Taurus# (преглед на промените)

Обещах на сина ми да му купя геймърска клавиатура. Колебая се между https://ardes.bg/product/a4tech-bloody-b314-a4-key-b314-bg-us-78843 и https://ardes.bg/product/cooler-master-storm-devastator-2-cheren-cherven-cm-key-devastator2-rd-80321 . Едната върви с мишка, а другият вариант е само клавиатура. Цената е еднаква, но не мога да реша кой от двата вариант да избера. Ще ме посъветвате ли коя клавиатура да взема?

на 4.05.2017 г. в 10:29, Tommygun написа:

Tommy би ли споделил теста ,че аз съм с такова дъно AB350 Pro4 и ми е любопитно да го погледна. Интересно ми е как ги измерват тези градуси  също, защото с програмите за мониторинг като HWinfo или HWMonitor  явно не става. Иначе за боксовия кулер не съм много убеден ,че е правилното решение за охлаждане. Все пак всичкия топъл въздух от процесора го насочва към дъното и няма логика да е по-добрия вариант. Докато афтърмаркет кулерите се стремят ,чрез правилен въздухо-поток в кутията да го изкарат извън нея. 

EDIT: SATA портовете на Асрок-а са 6 , а не 4 .  Иначе ето и едно интересно клипче на което обясняват и за 9-те му фази ТУК

Редактирано от pepy86 (преглед на промените)

Oп, моя грешка. Аз говорех за AB350M Pro4, не съм догледал ,че тук става дума за пълноразмерното. Да, то е доста по-добре и охлаждането му е адекватно.

на 5/5/2017 в 20:23, Taurus# написа:

Разгледах Define C, S и R5. Define C ми изглежда като по-бюджетна версия с някои орязани неща. Тя също ще ми върши работа, но просто не виждам смисъл да орязвам от кутия в този случай, след като не се спестява много.

Нещо което намирам за малко странно е, че в Nikem FD DEFINE S е по-евтина от FD DEFINE C BLACK с 3 лв.   

Всъщност орязването е в обратната посока. :D

Но няма значение, изборът е добър, честито, да си ползваш машинката със здраве! :)

• Автор

Поръчах частите, да се надявам да дойдат в най-скоро време и всичко да е на 6. Благодаря на всички включили се в темата, както и на тези които се занимаваха с мен на ЛС. Когато всичко дойде ще кача снимки в темата за хвалби, и може да се опитам да направя някой друг benchmark, за да видим как се справя.

:)

• 2 седмици по-късно...
на 5/7/2017 в 10:49, elisavetapankova написа:

Обещах на сина ми да му купя геймърска клавиатура. Колебая се между https://ardes.bg/product/a4tech-bloody-b314-a4-key-b314-bg-us-78843 и https://ardes.bg/product/cooler-master-storm-devastator-2-cheren-cherven-cm-key-devastator2-rd-80321 . Едната върви с мишка, а другият вариант е само клавиатура. Цената е еднаква, но не мога да реша кой от двата вариант да избера. Ще ме посъветвате ли коя клавиатура да взема?

Труден избор. Първата изглежда много добре и ще му хареса със сигурност, но ако другия месец му се прииска и мишка ще трябва пак да търсиш, пък и втората има двойна гаранция. Явно ще е изненада, щом не питате него кое му харесва повече, така че според мен ако е на 13-14 години му вземете първата, доста повече ще му допадне.

• Автор

Не знам дали не сбърках раздела, но пиша и тук за всеки случай. Ще съм ви безкрайно благодарен ако успеете да ми помогнете. 

Проблем с новия компютър

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.