Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Vista vs MacOS - кой кого копира?

Featured Replies

"шмугващи се" сечащи на core i7 анимацийки тип "I am an average american mac user and i am so amazed".

NotAnAppleFan...хммм...откъде знаеш, че не си фен на Епъл, след като дори не си виждал Мак ? Да, сигурен съм, иначе нямаше да пишеш откровени простотии. Май си поредният герой от баснята за лисицата и гроздето....

Редактирано от rvp (преглед на промените)

• Отговори 75
  • Прегледи 25,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз и бил и на двете и съм 100% сигурен че М$ копира от Ейпъл не само за ОС!

• NotAnAppleFan
    NotAnAppleFan

Mхмммм... 100% сигурен значи...Ами бъди 100% сигурен ти, пък аз да ти разкажа за GNU интерфейса на Linux ( още наричан X ) който можеш да намериш в Debian, пък после ти се кефи на "шмугващи се" сечащ

• Никой никого не копира бил съм и с двете оси

90% от информацията е провокация и лъжа, в днешно време да незнаеш на кой да вярваш!

NotAnAppleFan...хммм...откъде знаеш, че не си фен на Епъл, след като дори не си виждал Мак ? Да, сигурен съм, иначе нямаше да пишеш откровени простотии. Май си поредният герой от баснята за лисицата и гроздето....

Разбира се. Само да вметна, че ако има нещо което не е вярно в моя пост го цитирай и се обоснови защо мислиш, че греша, защото едно нещо което да съм казал не е лъжа, всички тези анимирани простотии и изгледа на MAC OS попринцип си ги има от много време както в Debian така и в Ubuntu, пък си спомням, че имаше пач в Red Hat където също имаше такива благинки. Сега кой краде?

Разбира се. Само да вметна, че ако има нещо което не е вярно в моя пост го цитирай и се обоснови защо мислиш, че греша, защото едно нещо което да съм казал не е лъжа, всички тези анимирани простотии и изгледа на MAC OS попринцип си ги има от много време както в Debian така и в Ubuntu, пък си спомням, че имаше пач в Red Hat където също имаше такива благинки. Сега кой краде?

UNIX ядрото знам че се използва от линукс и мак, но също така знам , че МАК ос съществув доста преди линукс.И ако се правиш на умен поне чети.UNIX е използван защото е по-сигурен.АКо мислиш че съм тъп, то си в ГОЛЯМА грешка :P !

UNIX ядрото знам че се използва от линукс и мак, но също така знам , че МАК ос съществув доста преди линукс.И ако се правиш на умен поне чети.UNIX е използван защото е по-сигурен.АКо мислиш че съм тъп, то си в ГОЛЯМА грешка :P !

Аз не съм сигурен, че човека греши ... :D

Хей доктор Who, не сте тъп, но като пробвах да Ви забия в една дъска, оказахте невероятно съпротивление...:D

И това от колко време съществуа какво общо има кое е по-добро? Аз просто вметнах кое какво използва като пояснение за други имбецили и не съм имал в частност теб. И не, не се правя на умен, просто и аз знам някои неща. А най-голямата ти тъпотия беше че Linux използва Unix... /fp

В самото ти изречение има известна тафтология, защото kernel-a e Linux, a Операционни системи като Ubuntu, Debian, Red Hat и т.н. пачват кернела според X-а който е написан от хората стоящи зад ОС-то. В голямо неведение си. Ако искаш мога да ти кажа и друга операционна система на Unix освен любимата ти MAC OS, нарича се Free BSD. Качествените сървъри са на Unix основа, но поддръжката е в пъти по-скъпа от Win Serv базирани системи. Aз не съм казал че Unix съква, просто твърдя че Епъл са пошли мастурбатори, а след последния ти пост мога да твърдя, че си тъп :]

Аз незнам кой е тъп и кой остър и кой от кога копира ,но знам със сигурност ,че няма да се върна на Windows в близките 100 год.Във Mac OS X е събрано всичко най добро и от 3-те операционни с-ми.Стабилност,бързина,комфорт на работа, няма вируси,дефрагментиране,регистри,изкачащи прозорци с безброй въпроси.Инсталирането и триенето е сведено до едно елементарно влачене с мишката.Най новите стандарти са винаги първо на Mac OS X.Всеки професионалист в сферата на музиката и дизайна е на Mac OS X. Kогато си купите Mac той идва със 100% инсталиран и готов за безупречна работа софтуер.Откакто Ейпъл минаха на Intel вече е възможно и да се направи стабилна Хакинтош с-ма,стига човек да има малко мозък в главата и да умее да чете може да си има Mac за 400 лв. Приятно ползване на Windows и да не забравите да пускате редовно теми в подфорумите за Антивирусни и Проблеми в kaldata.com

Редактирано от kasii (преглед на промените)

Аз незнам кой е тъп и кой остър и кой от кога копира ,но знам със сигурност ,че няма да се върна на Windows в близките 100 год.Във Mac OS X е събрано всичко най добро и от 3-те операционни с-ми.Стабилност,бързина,комфорт на работа, няма вируси,дефрагментиране,регистри,изкачащи прозорци с безброй въпроси.Инсталирането и триенето е сведено до едно елементарно влачене с мишката.Най новите стандарти са винаги първо на Mac OS X.Всеки професионалист в сферата на музиката и дизайна е на Mac OS X. Kогато си купите Mac той идва със 100% инсталиран и готов за безупречна работа софтуер.Откакто Ейпъл минаха на Intel вече е възможно и да се направи стабилна Хакинтош с-ма,стига човек да има малко мозък в главата и да умее да чете може да си има Mac за 400 лв. Приятно ползване на Windows и да не забравите да пускате редовно теми в подфорумите за Антивирусни и Проблеми в kaldata.com

Каси бедно куче, кати си купиш Мак тогава говори, щото в момента си просто крадец!

Каси бедно куче, кати си купиш Мак тогава говори, щото в момента си просто крадец!

зависи...аз Мак ОС-а съм си го купил, така че не се смятам за крадец. ЕФИ емулаторите са писани с помощта на сорсове, които самите Епъл предоставят, така че и тук няма нищо нередно.

Явно от Купертино нямат нищо против тази практика иначе insanelymac.com, projectosx.com, infinitemac.com, hackint0sh.org, netkas.org, applelife.ru и т.н. отдавна щяха да бъдат подгонени и затворени.

P.S. Името на компанията се произнася Епъл...не е Ейпъл, хехехе

Редактирано от rvp (преглед на промените)

зависи...аз Мак ОС-а съм си го купил, така че не се смятам за крадец. ЕФИ емулаторите са писани с помощта на сорсове, които самите Епъл предоставят, така че и тук няма нищо нередно.

Явно от Купертино нямат нищо против тази практика иначе insanelymac.com, projectosx.com, infinitemac.com, hackint0sh.org, netkas.org, applelife.ru и т.н. отдавна щяха да бъдат подгонени и затворени.

Напротив, не елегално да ползваш тяхната ОС на хардуер раъличен от техният, поне за сега!

:(

Кой те излъга ,че съм "бедно куче"? Ти като си токова честен и богат плати ли си ? И си смени тона и начина на държание как неса ти ударили още БАН ми е интересно. А ,че си тотално неграмотен и невъзпитан се забелязва от 100 км.Аз поне го ползвам тоя Mac и си печеля парите с него, ти колко си работил на тая платформа господин разбирач.

BlackMetal666 не казвай на никой ,че си никой :P

Напротив, не елегално да ползваш тяхната ОС на хардуер раъличен от техният, поне за сега!

Това го въведоха, за да няма фирми изкарващи пари на техен гръб. Въз основа на това погребаха Psystar, които с цялата си наглост продаваха PC-та с Мак ОС и отделно Rebel EFI за $50, а почти целият сорс на Rebel EFI е краден от PC EFI-то на netkas.

Много се зарадвах, когато ги изхвърлиха от бизнеса...

:(

Кой те излъга ,че съм "бедно куче"? Ти като си токова честен и богат плати ли си ? И си смени тона и начина на държание как неса ти ударили още БАН ми е интересно. А ,че си тотално неграмотен и невъзпитан се забелязва от 100 км.Аз поне го ползвам тоя Mac и си печеля парите с него, ти колко си работил на тая платформа господин разбирач.

BlackMetal666 не казвай на никой ,че си никой :P

Много навътре го вземаш. Аз наричам всички хора кучета (*без лоши чувства).

Печелиш пари с него и взпреки това си го откртаднал ... странно (по скоро типично).

Продължавам да ползвам OSX, само че под формата на iPad всички компове които ги имах от тях вече ги подарих/продадох на приятели, понеже на мен не ми трябват и само събират прах.

Аз никога не съм твърдял, че съм някой, най обикновен работещ тип съм...

Само да вметна на kasii, че OSX не е иновативната OС която е премахнала дефрагментацията. Тя съществува само при Win с формат NTFS и FAT. Linux от много време е на Ext(1,2,3,4) и там не съществува също дефрагментиране, поради факта, че двете файлови системи работят различно и то доста, като при уиндоуското намира най-бързото решение за поставянето на файловете докато Ext калкулира и попринцип се почаква в зависимост от размера на файла, но не много и го подрежда по начин който е също както ти би си го представил като една дефрагментирана NTFS памет. Твърди се, че дискове работещи на Ext имали по-малко Bad sector-и, но лично аз не мога да го твърдя. Така, че според мен Mac OSX просто прави нещата по лесни за крайния Loser (user) и много по-ограничени.

Линукс...

... Linux kernel, originally written in 1991 by Linus Torvalds.

Мак ос...

"Mac OS" was the integral and unnamed system software first introduced in 1984 with the original Macintosh, usually referred to simply as the System software.

Сега ми кажи кой е иновативен и кой не е!

Ама OSX си ползва Unix базирано ядро ;)

Ако го накараш да осмисли това твое изречение ще си златен... :yanim:

Много добре знам че мак използва уникс ядро :yanim:, за тъп ли ме мислиш???

Много добре знам че мак използва уникс ядро :bday11:, за тъп ли ме мислиш???

Това риторичен въпрос ли е или трябва да отговоря? :)

Ами ако искаш отговори...

Много добре знам че мак използва уникс ядро :bday11:, за тъп ли ме мислиш???

Ако толкова ги рабираше нещата, нямаше да напишеш тази глупост:

UNIX ядрото знам че се използва от линукс и мак,...

Да, Macintosh се разработва от преди да се появи Linux ядрото? Е, и?

Ще обясниш ли какво е общото между класическите Mac OS и Mac OS X, освен наличието на "Mac" в името им?

А относно темата, истината е, че разработчиците постоянно взаимстват идеи едни от други. В това няма нищо лошо, с излючение на случаите, в които, след като са взаимствали чужда идея, се опитват да се изкарат нейни автори.

Наскоро изтече на информация от MS за разработката на Windows 8 (цък, цък), в която ясно личи кой от кого гледа ("How Apple Does It" говри достатъчно).

Редактирано от trosho (преглед на промените)

А относно темата, истината е, че разработчиците постоянно взаимстват идеи едни от други. В това няма нищо лошо, с излючение на случаите, в които, след като са взаимствали чужда идея, се опитват да се изкарат нейни автори.

А Apple тука са майстори. Facetime, anyone? Супер много ме издразниха като едва ли не казаха че са "открили" видеоразговорите, които всъщност и за чеп за зеле не ги бива. На повечето телефони им трябва само 3Г свързаност. И не е задължително другия участник в разговора да е със съшия телефон.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.