Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталирането на Уиндоус 10 на нов лаптоп

Featured Replies

Проблема е решен!
Тва Driver Pack Solution ги изкопа правилните драйвъри от нейде :ohmy:
Тъчпада работи,оставам си с 8.1-Кортана да го д*ха :biggrin:

Благодаря на тези които опитаха да помогнат!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 77
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ми ся с драйвърите на 8.1 > скок в десетката... ;) 

преди 34 минути, дръндю написа:

може да съм в грешка, но това ми излиза от неговия файл

Ами, има драйвър, ама VGA съвместимият на М$

преди 55 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Проблема е решен!
Тва Driver Pack Solution ги изкопа правилните драйвъри от нейде :ohmy:

Сега си направи архив на инсталираните драйвъри на несистемен дял. Там си насипи и някоя от следващите програми, с които да направиш архива - DoubleDriver  или Driver Magician Lite Portable
Като аз отдавам предпочитания на втория. И Double Driver е хубава, но ми се е дънила при новите ОС (8.1+)

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, ExaFlop написа:

Сега си направи архив на инсталираните драйвъри на несистемен дял. Там си насипи и някоя от следващите програми, с които да направиш архива - DoubleDriver  или Driver Magician Lite Portable
Като аз отдавам предпочитания на втория. И Double Driver е хубава, но ми се е дънила при новите ОС (8.1+)

Говориш за създаване на архив на драйверите ли? Ако правилно съм те разбрал то лично аз си предпочитам да направя архив на драйверите с помощта на Glary Utilities 5 ;) 

преди 15 часа, ExaFlop написа:

От кога не съм ползвал флашка с Windows за инсталиране...Инсталирам направо от install.wim

Правиш една флашка с Hiren's Boot CD, копираш iso файла на тази флашка. Рестартираш и зареждаш от флашката, зареждаш mini Windows XP, с помощта на Minitools Partition Wizard разделяш твърдия диск на три части :
1. 300MB
2. 50-60GB
3. Останалото

Кликваш с десен клик по iso файли и избираш Imdisk mount. Потвърждаваш избора на буква.
Стартираш WinNTSetup,

2.указваш пътя до install.wim, който е във виртуалното DVD в папка sources.
3. Указваш 300MB дела за Boot disk
4. Указваш 50-60GB дял за Windows
5. Ако искаш, правиш настройка на (Tweaks) и затваряш прозореца за оптимизациите.
  5.1 Ако си направил unattend.xml файл в т.0. тук можеш да укажеш пътя до него (долу в ляво на прозореца)
6. Натискаш бутона Setup  и от падащото меню избираш bootmgr да направи промяна.
7. Като завърши разопаковането (за 10-ина минути) рестартираш и отиваш да пиеш едно кафе.

Забележка: Ако ще инсталираш Windows 10 е добре да си изтеглиш и разархивираш в папка на флашката последната бета на WinNTSetup3.8B4 и да я стартираш веднъж, докато си на друг компютър с интернет, за да си изтегли файлове за първо стартиране.

0. A ако искаш още по-лесна инсталация, посети този линк, задай си потребителско име, име на компютър, регион и други такива. Като завършиш с настройките, слез по-долу, натисни бутона Highlight All, натисни Ctrl+C, отвори notepad, кликни в него, натисни Ctrl+V. Сега запиши файла като (избери всички типове файлове) напиши unattend.xml

Аз пък инсталирам без дискове и флашки...

'ептен и без диск ли? У облаците?

преди 1 час, plamen74 написа:

Говориш за създаване на архив на драйверите ли? Ако правилно съм те разбрал то лично аз си предпочитам да направя архив на драйверите с помощта на Glary Utilities 5 ;) 

Много хубаво! Някъде да видя да съм написал - Задължително ползвайте ...
Инструменти дал господ - и платни, и безплатн

Позна. ;) 

PS: Не харесвам твоя метод. Много връткаво е. Та диск с Hirrens, 7 стъпки, та и забележки...  Зае*и. Пускам исо-то в руфус-а и за 3 минути имам готова буутваща флашка. Буутвам и си гледам кефа.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Искам да видя ко прайш кат няа нет...
И що дан е от мрежов диск, че ти е под носа...

преди 15 минути, ExaFlop написа:

Искам да видя ко прайш кат няа нет...
И що дан е от мрежов диск, че ти е под носа...

Да няма нет, шанса е 1 на 1000. Горния ми коментар е редактиран.

преди 27 минути, Евгени Симеонов написа:

Позна. ;) 

PS: Не харесвам твоя метод. Много връткаво е. Та диск с Hirrens, 7 стъпки, та и забележки...  Зае*и. Пускам исо-то в руфус-а и за 3 минути имам готова буутваща флашка. Буутвам и си гледам кефа.

И ако имаш повечко дялове и многозарядна система и Windows "омаже" зареждането на системата? Иди поссле прави гимнастики за възстановяване на ситуацията преди промяната.
Готов съм на публично състезание на еднакви хардуерни платформи да видим кой метод е по-бърз - инсталиране на Windows, конфигуриране на потребителски профил, до зареждане на десктоп.
Освен това не съм казал, че описаният по-горе метод е единствен и задължителен...
Искам да гледам как инсталиеаш от флашка през USB 3.0  порт...
А оня метод няма грижи с USB 3.0 и други подобни драйвърски грижи.

преди 5 минути, ExaFlop написа:

И ако имаш повечко дялове и многозарядна система и Windows "омаже" зареждането на системата? Иди поссле прави гимнастики за възстановяване на ситуацията преди промяната.
Готов съм на публично състезание на еднакви хардуерни платформи да видим кой метод е по-бърз - инсталиране на Windows, конфигуриране на потребителски профил, до зареждане на десктоп.

Многозарядна система... след като Windows-a се инсталира, груб-а отива на кино. С помощта на live cd възстановявам grub-loader-a с 5-6 команди(лично го правих преди 4-5 дена). Дали ше се инсталира 5 минути по-бързо, не е проблем. Проблема, че имаш много точки за изпълняване.

PS: Не познавам много хора с "многозарядна система и Windows". Предимно ползват редмъндския продукт.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Изпълни го веднъж и ще видиш, че на практика не е точно така. Изглежда така, защото съм описал всяко кликане. Я почни да броиш кликовете и ги разпиши като стъпки при стандартния метод - ще излязат поне 20 (точки/стъпки/клика)
И, да, знам, че гроздето е кисело...

И колко да е разликата? Голяма работа, че ще стане малко по-бързо. Дре'е ми на гъ*а. Това са просто едни статиски. Няма лошо да се хвалиш, ама мен не ме впечатлява. Работи ли от флашка, работи. Останалото са подробности.

преди 4 минути, Евгени Симеонов написа:

Работи ли от флашка, работи.

ама не винаги..

преди 4 минути, Евгени Симеонов написа:

Няма лошо да се хвалиш, ама мен не ме впечатлява.

Методът не е мой! Аз само съм усвоил повече от добре, спестява ми главоболия, икономисва ми времето.
И споделям лесниниките, а да само да оспамвам с ненужна всеизвестна информация.
Съжалявам, че напълваме темата с ненужни пререкания, но...

Да, стана мазало. В крайна сметка имам записан диск, ползвам него, когато с флашка не стане.

преди 40 минути, Евгени Симеонов написа:

Да, стана мазало. В крайна сметка имам записан диск, ползвам него, когато с флашка не стане.

Приятна инсталация на машина САМО с USB 3.0 порт.
Лека вечер на всички тук.

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Може и да бъркам(аз имам само usb2.0 портове и не съм се сблъсквал с този проблем),но не може ли от биоса да се зададе usb 3.0 да работи като usb 2.0?

В някои BIOS-и не е налична тази опция - USB 3.0 да работи като USB2.0

на 10/5/2016 в 2:35, дръндю написа:

въх, не мужах та вържа за десетката:(

:biggrin:
r0E3xBj.png

• Автор
преди 7 часа, ExaFlop написа:

Изтрий целия диск и създай отново дялове. Преди да започне да инсталира, натисни Shift+F10 и в прозреца напиши:
diskpart
select disk0
clean
exit

Вече можеш да продължиш с инсталацията.

Не става. От 300 пъти опити да стартирам буутваща медия (флашка или диск през външното DVD) има само два, три пъти стартиране на инсталацията.
Този път като успя да стартира натиснах Shift+F10 и написах diskpart но излиза това:

http://www.prikachi.com/images.php?images/565/8928565a.jpg

8928565.jpg

Да не би и тук да са само USB-3 двата порта?

Редактирано от zazvida (преглед на промените)

Ами хубаво - влязъл си в diskpart. Сега трябва да напишеш:
select disk 0 и натисни Enter
clean 
и натисни Enter
exit
и натисни Enter
И продължи с инсталирането на Windows.

• Автор
преди 12 минути, ExaFlop написа:

Ами хубаво - влязъл си в diskpart. Сега трябва да напишеш:
select disk0 и натисни Enter

Излезе ми това:

http://www.prikachi.com/images.php?images/614/8928614W.jpg

8928614.jpg

Извинявай - правописна грешка - напиши

select disk 0 (с интервал между disk и 0)

• Автор

Благодаря, вече уиндоуса е инсталиран. Няма липсващи драйвери и тъча работи. Логнах се с акаунта, който си имам от доста време към майкрософт и уиндоуса се активира. Сега почвам да си инсталирам програмите, които ще са ми нужни. Лека вечер от мен :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.