Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталирането на Уиндоус 10 на нов лаптоп

Featured Replies

шарено и бавно. Що ги качите (pin) толкова програми на лентата със задачите. Със същия успех може да се показва стария Quick Launch (папката за бързо стартиране) и ще събере 3 пъти повече икони на 2 пъти по-малко място.
%appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 77
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 13 минути, ExaFlop написа:

шарено и бавно. Що ги качите (pin) толкова програми на лентата със задачите. Със същия успех може да се показва стария Quick Launch (папката за бързо стартиране) и ще събере 3 пъти повече икони на 2 пъти по-малко място.
%appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

Ползвал съм го и си е улеснение!

Има и една програмка, която е доста малка и ми върши подобна работа - казва се 8start Launcer

Примерна снимка от нета:

292x396x19_8start_launcher.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.ToK-Uh1fk2.png

Като натиснеш Hide и остава една малка иконка в лентата долу при часовника от която показваш програмата с преките пътища!

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

И пак е визуално обемна, и заема ненужно място в паметта.
0669Aoxqqv.png 074LYy8CWd.png

Кеф ти Бързо стартиране (Quick Launch), Кеф ти папка с препратки. И това е само с ресурсите на Windows. Нищо допълнително, ник'ви пискюли.

• Автор

Благодаря Pllamen74, тази програмка която предложи ми върши чудесна работа. А и ето колко показва, че заема от паметта и не мисля, че е много:

Screen Shot 10-06-16 at 08.39 PM.JPG

За сега  не е много, но като го накачуриш с повече работи, ще друго.

Точно темата, която ми трябва!

От 4 часа се опитвам да инсталирам на току-що дошлия лаптоп операционна система. Дотук - ефект като в първия пост. Стига ми инсталацията до селекция на място за инсталация и ми казва, че няма сд-двд драйвъри и нз си какво и нищо не става.

Пробвах да създам партишън с шифт+ф10, но нищо не стана. Биосът го обнових с най-новата версия.

Ето това излиза при опит за инсталация - a_required_cd_dvd_driver_is_missing.png

Редактирано от Kuonyy (преглед на промените)

От какъв носител се опитваш да инсталираш? DVD/USB? Модел на лаптопа?
След като влезеш в diskpart, напиши list disk и натисни Enter, select disk 0 и натисни Enter. Направи снимка на ситуацията. Виждат ли се дялове? В края на реда на някой дял вижда ли се (*)?

преди 4 часа, ExaFlop написа:

От какъв носител се опитваш да инсталираш? DVD/USB? Модел на лаптопа?
След като влезеш в diskpart, напиши list disk и натисни Enter, select disk 0 и натисни Enter. Направи снимка на ситуацията. Виждат ли се дялове? В края на реда на някой дял вижда ли се (*)?

Лаптопът е Asus L502S с FreeDOS. Няма CD/DVD drive и затова се опитвам от 16GB Флашка да го кача. След влизането в дискпарт ми излиза единствено Disk 0, на който е написано 465ГБ. Звездички при тази последователност която написах няма.

Да не би USB портът да е със синя пластмаса вътре (3.0)?

SCM включен ли е в [BIOS]? UEFI изключен ли е?

Портът е с Черна пластмаса, но пише в упътването, че е 3.0

Ще снимам BIOSът за да ми кажете какво и как трябва да е, защото няма никъде опции за SCM и UEFI или аз не съм видял къде са.

преди 4 часа, ExaFlop написа:

Тези настройки са точно така. CSM пише Enable, a Secure Boot State e Disable. :(

Никъде не пише USB3. В USB Configuration има Legacy USB Support - Enable и USB Mass Storage Driver Support - Enable.

Значи я няма тази способност за превключване на [USB 3.0] в [USB 2.0]
А с какво е правена флашката? Направи я с [Rufus]

Избери
MBR ... BIOS or UEFI computers

58372d1424622042-uefi-bootable-usb-flash

Точно с тази прорамка го правя и сега съм сложил в порта, който е USB 2.0, но от 5 минути седи на "Starting Windows",без да се появява нищо друго. В момента опитавм с Windows 7. Изтеглил съм и още две 10-ки, за после.

Пробвай по някой от методите в подписа ми. :) 

преди 4 минути, Kuonyy написа:

от 5 минути седи на "Starting Windows"

Значи е заредил [booloader], но не чете нататък.

преди 7 часа, ExaFlop написа:

UEFI изключен ли е?

Извинявам се,че се меся,но....................не ми е ясно защо, след като ще се слага 10ка   UEFI  и Secure Boot трябва да са изключени,не виждам какво пречат в случая.

Десетият релийз на 10-ка успях да го подкарам и да го инсталирам. Сега съм вече на драйвърите и всичко е наред засега. Благодаря за информацията.

Не пречат - търсим проблема за стартиране на инсталатора. А и с [UEFI] може да възникнат проблеми от друго естество...

преди 2 минути, Kuonyy написа:

Сега съм вече на драйвърите

Като свършиш с тях, им провери издателите - да не се окаже, че са на [Microsoft]

на 10/10/2016 в 9:32, Евгени Симеонов написа:

За сега  не е много, но като го накачуриш с повече работи, ще друго.

Явно не си я ползвал никога тази програмка!? Тя прави папка в дял C:/ и прехвърля преките пътища които drag & drop в прозореца на програмата, а показва в нея само визуално за кое е прекия път! Ето при мен как са преките пътища:

Screen Shot 10-16-16 at 11.07 PM.JPG

п.с.При мен натоварването е точно 1 мегабайт! ;) 

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

на ‎10‎/‎11‎/‎2016 в 15:27, Слави Маринов написа:

Извинявам се,че се меся,но....................не ми е ясно защо, след като ще се слага 10ка   UEFI  и Secure Boot трябва да са изключени,не виждам какво пречат в случая.

Заради едни други причини, които допускам ще изникнат след инсталирането.

• 9 месеца по-късно...

Със закъснение около осем месеца мога да добавя нещо по темата за боклука Asus L502S. Наскоро закупих но не си струва цената 465 лв. Очевидно е предназначен само за виндолс 10 (64битов). Производителят предлага  диск с драйвери само за такава ОС. С rufus опитах инсталации на две 10-ки безуспешно. Свалих HDD и го свързах към настолен комп без UEFI биос. Реших да сложа седмица. Изтеглих виндолс 7 с последни ъпдейти за 2017 г. Успях да създам два дяла нормално и системния който добавя сама системата трети е активния 500МБ. Инсталацията мина успешно и след прехвърляне на виндолса обратно с хард диска в лаптопа взе, че тръгна. Да ама не всичко. Липсваха около петнайсетина драйвера. Мишки - нито тъч, нито външна успя  автоматично да разпознае. Звука излезе кристално чист и имах някакъв драйвер за видео като настроих подходящата оптимална резолюция.  Не можеше да разпознава флашки или други Юсбита! Работих нормално само с клавиатурата на нотебука.  Всичко друго изглеждаше нормално и мисля само как да му сложа подходящите драйвери! Ако съществуват такива не би ли следвало да са тук:

https://drp.su/en/foradmin

Мислех си дали има начин да се сложи и как целия пакет с драйвери 13,9 ГБ за  офлайн  за да ги инсталирам чрез Device manager и автоматично претърсване от виндолс 7 на този пакет с драйвери?

Благодаря предварително за всякакви съвети!

Редактирано от Lora Lora (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.