Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с водно охлаждане

Featured Replies

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

макар че не е много сигурно ако  на другия  видеокартата ти е по-слаба от този   с който имаш проблеми като ватове

Машините са 1:1 само дъната са различни прочети вс постове и даже плиткото ти мозъче ще разбере колко много се излагаш

• Отговори 108
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

значи дефектно дъно 40 %   и 60 % дефектно захранване няма какво да е 

преди 4 минути, Yvan Sergeev написа:

макар че не е много сигурно ако  на другия  видеокартата ти е по-слаба от този   с който имаш проблеми като ватове

как го обслужваш прозорците на кабината ли миеш :D

Не , тях майката ти ги мие

току-що, Yvan Sergeev написа:

значи дефектно дъно 40 %   и 60 % дефектно захранване няма какво да е 

Чети преди да плямпаш бе човек

ти ако обслужваш това >...  евала че питаш за водно охлаждане >....

плиткото ми мозъче разбира че ако имах  2 pc 1:1  за 10 мин да съм разбрал и най-сложния проблем.

преди 3 минути, Yvan Sergeev написа:

ти ако обслужваш това >...  евала че питаш за водно охлаждане >....

Човек се учи докато е жив , ти жив ли си?

e хубаво учи се ...  на единия всичко му работи на другия не работи обаче преди е работел 1:1  са с изключение на  дъното поради каква причина може да не работи вече единия  като преди време е работел ?

току-що, Yvan Sergeev написа:

e хубаво учи се ...  на единия всичко му работи на другия не работи обаче преди е работел 1:1  са с изключение на  дъното поради каква причина може да не работи вече единия  като преди време е работел ?

Е тва се пита в загадката

слагаш захранването от единия и на другия и работи ли работи значи едното има дефект. не работи ли проблема е в дъното. точка.  може и да тестваш всичко останало.

преди 15 минути, Yvan Sergeev написа:

слагаш захранването от единия и на другия и работи ли работи значи едното има дефект. не работи ли проблема е в дъното. точка.  може и да тестваш всичко останало.

С въздушен охладител в този му вид работи като сложа водното умира ай да те видя

прехвърли всички части от работещия с водно върху дъното с не работещия охладител ай да те видя.

може и да дадеш инфо за двете дъна  да им погледна спецификацията

преди 9 минути, Yvan Sergeev написа:

прехвърли всички части от работещия с водно върху дъното с не работещия охладител ай да те видя.

може и да дадеш инфо за двете дъна  да им погледна спецификацията

Ся няма да е

преди 1 час, Neext написа:

Току що отново монтирах въздушния охладител даже не му закачих вентилатора и компа си работи ///////////////////////////сега пак е с водното/////////// не съм закачил нито помпата нито вентилатора демек пасивно да охлажда както казваш и резултата е 1-2 секунди повече преди да се рестартира////////

дали е възможно да съществува някаква защита като не е  закачен въздушния охладител да прави тези неща ама пак с дъното и захранването ще е свързано някъде в биоса power опция някаква

преди 10 часа, Yvan Sergeev написа:

дали е възможно да съществува някаква защита като не е  закачен въздушния охладител да прави тези неща ама пак с дъното и захранването ще е свързано някъде в биоса power опция някаква

Искаш да кажеш като няма вързан вентилатор на cpu fan? Аз нали това обяснявам точно в този пост , който цитира сега , от въздушния охладител последния път монтирах само радиатора и компа тръгна нормално иначе ми се е случвало да объркам мястото , където се закача вентилатора , но не помня на какво дъно е било , машината тръгва обаче изписва нещо там цпу фен мен :D и не зарежда уиндоуса

Редактирано от Гост (преглед на промените)

@Neext,няма причина да не пали до биос машината.При симулация на развалени cpu fan 1/2,пуска няколко бързи кратки бипа и вади черен екран с надпис8930090v.jpg

Дори и да е сложена лошо пастата,трябва пак да запали.Пускал съм процесор за проба до биос само на кулер,без паста- дъно,плочка рам,процесор и кулер с фан.

Извади на стенд всичко,сложи стария кулер,влез в биоса,виж настройките на двата цпу фана,слагай водното и виж дали ще влезеш в биоса да видиш какво е положението с помпата и вентилатора.(погледнах,че помпата е с 3 пина,а фана с четири;мисля,че два хедъра на дъното имаш за цпу фан-помпата на 3 пиновия,а фанаът на 4 пиновия)

Разликата м/у 3 и 4 pin е само възможността за регулиране на оборотите на втория . Не знам как се отразява включената в bios опция за регулиране на оборотите ако е включен 3 pin вентилатор.Иначе лесно можеш да излъжеш компютъра като вкл. 4 pin вентилатор в CPU fan , а помпата - към 12 v от някой молекс. ....Тогава обаче при лош термичен контакт рискуваш процесора!

преди 7 часа, Neext написа:

ако трябва да изключва на нея от 50 до 65 градуса целзиевите уж ама тва не може да е вярно ...

:D   не те знам ама моя  се включва от 55 градуса  нагоре :D 

http://www.computerhope.com/issues/ch000687.htm

преди 5 часа, Кюнко написа:

да видиш какво е положението с помпата и вентилатора.(погледнах,че помпата е с 3 пина,а фана с четири;мисля,че два хедъра на дъното имаш за цпу фан-помпата на 3 пиновия,а фанаът на 4 пиновия)

В какъв смисъл какво е положението? Пробвах да закача помпата на 3 пиновия цпу фен 2 , но без резултат ... прави ми впечатление , че загрява горното от двете радиаторчета или нз какво са признавам си , които са от ляво и над сокета това от ляво не загрява изобщо , но горното почва да пари направо ...

преди 1 час, Neext написа:

В какъв смисъл какво е положението? Пробвах да закача помпата на 3 пиновия цпу фен 2 , но без резултат ... прави ми впечатление , че загрява горното от двете радиаторчета или нз какво са признавам си , които са от ляво и над сокета това от ляво не загрява изобщо , но горното почва да пари направо ...

Да видиш оборотите на помпата и фана,дали има някаква греда в настройката,... Не знам какво да ти кажа,много са ти омотани думите,даже мислих,че е фейк темата-не пали на водното,на въздух-пали;на водното не пали,а радиаторите греят... нищо не схванах,освен да окъсяваш кат сложиш водното (ама пък къде и как е чудно)...Изобщо влизаш ли в биоса и какво показва там (ако влизаш) като обороти на помпа и фан,температури,волтажи,...?

преди 17 минути, Кюнко написа:

Да видиш оборотите на помпата и фана,дали има някаква греда в настройката,... Не знам какво да ти кажа,много са ти омотани думите,даже мислих,че е фейк темата-не пали на водното,на въздух-пали;на водното не пали,а радиаторите греят... нищо не схванах,освен да окъсяваш кат сложиш водното (ама пък къде и как е чудно)...Изобщо влизаш ли в биоса и какво показва там (ако влизаш) като обороти на помпа и фан,температури,волтажи,...?

Няма толкова време одеве успях да мярна температурата на дъното и проца бяха от порядъка на 20-30 градуса каква да е тая греда вентилатора работи на макс така е по дефорт помпата също работи водата се чува както казах просто на тия компоненти не им е писано да са в една и съща конфигурация :D

Проблема не е нито в свързването нито в работата на водното според мен биоса го отхвърля по някаква причина обаче каква най-вероятно ще остане загадка , че ми писна ... сега видях и оборотите от порядъка на 2000 са и на двете

да не си обърнал пластината наопаки  от зад

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

да не си обърнал пластината наопаки  от зад

Какво , ако съм?

сигурно има разлика някаква щом са го направили нещо да не  надстърча и да окъсява 

New Bitmap Image (2).bmp

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

сигурно има разлика някаква щом са го направили нещо да не  надстърча и да окъсява 

New Bitmap Image (2).bmp

Начи евалата брат най-вече за търпението и за нервната ти система и извинявай , че споменах майка ти! Планката беше обърната при това умишлено понеже както е оригинално прилепя плътно към дъното и винтчетата , с които се захваща блока , идваха дълги по-скоро резбата идваше къса и не можеше да стегне планката я бях завъртял обратно , защото така крачетата оставаха леко във въздуха и това разстояние , което издърпваше винтчетата назад беше достатъчно да мога да стегна блока нормално , но така завъртяна крачетата , които са за амд сокети са опирали в споиките на дъното ей тва е била цялата работа още веднъж благодаря :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.