Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с водно охлаждане

Featured Replies

Върни BIOS към първоначални настройки като махнеш батерията от дъното за 2-3 минути. И виж дали ще запали.

• Отговори 108
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

За какъв точно процесор говорим и при стокови честоти и напрежение ли работи?

преди 1 минута, Кюнко написа:

разни от HJT...не са пипали компютър

Това откровено ме разсмя. Имаш ли идея изобщо ка се става член на HJT екипа?

С обикновен кулер пали ли компа , то не виждам много връзка де - с перка без перка - водно без водно той пак ще си запали ...

Я, пак, и ако може с цитат или връзка към коментар.

преди 47 минути, Кюнко написа:

Ясно.Не си мисли,че всички в тоя форум са като @goodly, @Roujin Z, @XECUTIONER и разни от HJT,които ти лайкат постовете и не са пипали компютър.Тях може да ги качваш на черешата.

20161006_234616.jpg

преди 51 минути, Can Oa написа:

С обикновен кулер пали ли компа , то не виждам много връзка де - с перка без перка - водно без водно той пак ще си запали ...

Смотан МС

обаче поне познахте че е  хлапак  лист от тетрадката от училище :D

преди 7 минути, Yvan Sergeev написа:

обаче поне познахте че е  хлапак  лист от тетрадката от училище :D

Ей, Хорейшио:) Ти некви специални листове ли държиш за подобни случаи?

Към автора. 

Човек не може тая машина да прегрява толкова брутално, дали с водно дали с въздушно, ако охладителя е поставен правилно дори и без помпа пък и без течност ще имаш достатъчно време да влезеш в биоса. Както са казали и аз не разбирам как водното може да пречи на влизането.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

да погледне докато е наливал вода да не е влязла в сокета  за процесора :D

според мен е нещо от захранването

преди 1 час, LinKuei написа:

За какъв точно процесор говорим и при стокови честоти и напрежение ли работи?

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

да погледне докато е наливал вода да не е влязла в сокета  за процесора :D

Много си зле мойто момче

преди 2 минути, LinKuei написа:

2600к , има бутон clear cmos

преди 7 минути, pconline написа:

Ей, Хорейшио:) Ти некви специални листове ли държиш за подобни случаи?

Към автора. 

Човек не може тая машина да прегрява толкова брутално, дали с водно дали с въздушно, ако охладителя е поставен правилно дори и без помпа пък и без течност ще имаш достатъчно време да влезеш в биоса. Както са казали и аз не разбирам как водното може да пречи на влизането.

Аз съм не по-малко учуден , просто докато се покаже логото и компа се рестартира ...

Вкарах малко ред в темата. Към потребител Конкю. Следващия пък ще има и наказание. Защо, вие си знаете. Изтрил съм тъпите и ненужните постове. Очаквам да се помогне на постващия и да се намери проблема и решението му. Лека вечер на всички.

Мисля си, че проблемът ти е в друг компонент. Изцяло съм съгласен с pconline, че дори и пасивно, само на медната пластина, без циркулация от помпата можеш да минеш POST-а. Попитах за процесора защото рядко, но в определени случаи горещ процесор може да създава проблеми (при мен беше Corsair Hydro h110 с FX-9370 на стокова честота и non-undervoltage, където неработеща помпа караше процесора до Tj на втората минута). От снимката се вижда, че правилно си монтирал планката за захващане на помпата, а казваш и че пастата е нова. Всичко посочва, че проблем не трябва да имаш поне с процесора и охлаждането му. Отново - според мен е хубаво да провериш за друг проблемен компонент...

преди 56 минути, LinKuei написа:

Мисля си, че проблемът ти е в друг компонент. Изцяло съм съгласен с pconline, че дори и пасивно, само на медната пластина, без циркулация от помпата можеш да минеш POST-а. Попитах за процесора защото рядко, но в определени случаи горещ процесор може да създава проблеми (при мен беше Corsair Hydro h110 с FX-9370 на стокова честота и non-undervoltage, където неработеща помпа караше процесора до Tj на втората минута). От снимката се вижда, че правилно си монтирал планката за захващане на помпата, а казваш и че пастата е нова. Всичко посочва, че проблем не трябва да имаш поне с процесора и охлаждането му. Отново - според мен е хубаво да провериш за друг проблемен компонент...

Току що отново монтирах въздушния охладител даже не му закачих вентилатора и компа си работи сега пак е с водното не съм закачил нито помпата нито вентилатора демек пасивно да охлажда както казваш и резултата е 1-2 секунди повече преди да се рестартира , но това може би се дължи на факта че беше изстинал добре стигам до извода , че на това дъно не му е писано да е с това охлаждане :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

прав бях не ти стигат ватове  да захраниш всичко.

Водното е работило с това захранване

20160821_131859.jpg

преди 4 минути, Yvan Sergeev написа:

И с какво точно дрънканиците ти са верни? С откачени от ел. веригата консуматори на охлаждащата система и товарят захранването? 

преди 9 минути, Neext написа:

не съм закачил нито помпата нито вентилатора демек пасивно да охлажда

с времето се трупат омове  преди че е работило на кантар не значи  че ще работи нон стоп.

току-що, Yvan Sergeev написа:

с времето се трупат омове  преди че е работило на кантар не значи  че ще работи нон стоп.

Къде се трупат? На склад? :D Колкото повече пишеш, толкова повече проститии изсипваш.
Целта ти е да си на всяко гърне похлупак или да трупаш постове?
Ама, а, поспри се малко!

Цитат

Ако говоренето е сребро, то мълчанието е злато.

преди 4 минути, ExaFlop написа:

И с какво точно дрънканиците ти са верни? С откачени от ел. веригата консуматори на охлаждащата система и товарят захранването? 

Остъй го тоя ... Аз обслужвам ей туй животно тоя смешник седнал да ми говори тоци

20150909_101807.jpg

даже си го представям как става  включват се консуматорите вентилатора забавя и изключва автоматично.

на захранването

преди 2 минути, Yvan Sergeev написа:

даже си го представям как става  включват се консуматорите вентилатора забавя и изключва автоматично.

Млъкни бе , момченце! Поне чети малко преди да пишеш ...

хубаво вземи  захранването от другия пс и виж че ще тръгне

хубаво вземи  захранването от другия пс и виж че ще тръгне

...

макар че не е много сигурно ако  на другия  видеокартата ти е по-слаба от този   с който имаш проблеми като ватове

преди 11 минути, Neext написа:

Остъй го тоя ... Аз обслужвам ей туй животно тоя смешник седнал да ми говори тоци

20150909_101807.jpg

как го обслужваш прозорците на кабината ли миеш :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.