Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с водно охлаждане

Featured Replies

преди 8 минути, Neext написа:

Начи евалата брат

Не е срамно да сгрешиш. Така се учи:) Лошо е когато нямаш доблестта да си го признаеш. 

Отдавна го споменахме, че нещо по самия монтаж вероятно е проблема. Добре е ако не си успял с това укъсяване да убиеш дъното. Не съм виждал такова охлаждане на живо но обикновенно планките които се монтират зад дъното има изолиращо черно фолио, но дори и тогава тази планка която се притяга не трябва да лежи вурху елементи или спойки защото рано или кясно този напън ще ги скапе.

• Отговори 108
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пичове , отново проблем даже май два събрах всичко и компа работи , но не искаше да извади картина от видео картата , която последно бях свалил докато оправях проблема с водното та пускам аз вече събрания комп обаче няма картина преместих кабела на изхода на дъното има картина влезнах в биоса да задам да вади от pcie , но то си беше зададено върнах кабела на видеото пак няма - филм :D забелязах , че не съм монтирал задната планка на дъното тука вече съм бесен :D понеже доста си поиграх с кабелажа както и да е сложих я , добре , за целта свалих видеото разхлабих дъното издърпах го малко набутах планката стегнах дъното монтирах картата :D тъъй пускам пак рестарт след рестарт сам не аз картина от никъде вече издивявам ... проверих 100 пъти да не пропускам някой кабел - не съм , някви идеи?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 17 минути, Neext написа:

РЕДАКЦИЯ не вади картина от видео картата , преместих кабела на изхода на дъното има картина влезнах в биос  да е  от pcie ,  беше зададено върнах кабела и видео няма,  картина от никъде

слагаш видео картата на другия комп работи ли проблема е в дъното.  не работи ли проблема е  в картата,  биоси изгаряния и тнт (  тнт означава  така нататъка). може и  профилактика вадене на батерията за примерно 1 ден от проблемния.  по принцип  ако имаш желание може да проследиш къде е окъсявала пластината и какво пише от другата страна за да имаш представа с какво може да имаш проблем  в бъдеще.

и местенето от букса на букса в изключено положение

ама съм си и фен на дефектните захранвания.....

но щеше да гасне предполагам.

като  ресетнеш биоса закачи монитора към вградената

преди 20 минути, Yvan Sergeev написа:

слагаш видео картата на другия комп работи ли проблема е в дъното.  не работи ли проблема е  в картата,  биоси изгаряния и тнт (  тнт означава  така нататъка). може и  профилактика вадене на батерията за примерно 1 ден от проблемния.  по принцип  ако имаш желание може да проследиш къде е окъсявала пластината и какво пише от другата страна за да имаш представа с какво може да имаш проблем  в бъдеще.

Нямам два компа бе само още едно дъно :D след проблема с водното компа запали ама няма уиндоус , че там пък с една флашка правя преинсталации нещо стана дава няква грешка и не ще другия филм тва тоя комп яко се ебава с мене тия дни , че мисълта ми не е работил , но постоя вкл известно време зяпах температурите и одеве става тва като сложих картата и не извади картина тъй , че ме съмнява да съм прецакал дъното понеже и до като изкл заради планката не съм го мъчил много 2-3-5 бързи рестарта почне да понапарва и спирам имах един случай след някви премеждия пак накрая събрах всичко натискам копчето никаква реакция та тогава вадих процесора и тръгна и май ще пробвам ... или пък да му извадя 'душата' на дъното и да си лягам ...

я са обясни в един лист какви неща имаш разфасовани 1 по 1

току-що, Yvan Sergeev написа:

я са обясни в един лист какви неща имаш разфасовани 1 по 1

Нямам толкова голям лист :D ако имаш няква идея за горе описания проблем слушам те иначе да си лягам ...

искаш да кажеш че не можеш от 1 лист части да сглобиш 1 PC :D 

намери един  HDD  ,работещ и го закачи да  има OS   на този с водното и го пусни в safe mode  и  деинсталирай драйверите  и  инсталирай драйверите за  съответната система. 

преди 6 минути, Yvan Sergeev написа:

искаш да кажеш че не можеш от 1 лист части да сглобиш 1 PC :D 

намери един  HDD  ,работещ и го закачи да  има OS   на този с водното и го пусни в safe mode  и  деинсталирай драйверите  и  инсталирай драйверите за  съответната система. 

Имам няколко комплекта дъна , процесори и рам една 980ti една 970ка иначе само едно захранване и кутия 

значи излъга по- рано че си сменил захранването :D ....

върни всичко в последния вариант който си спомняш че е работил и казвай  частите.  и от какво пишеш  в момента.

и на какво възнамеряваш да ги слагаш съответните части

пробва се 1 по 1 

щом захранването е едно ще се ръководиш по какво то сюпортва.

преди 50 минути, Neext написа:

планката не съм го мъчил много 2-3-5 бързи рестарта почне да понапарва

тва напарване колко е като градуси той сам ще изключи като по-рано.

преди 26 минути, Yvan Sergeev написа:

значи излъга по- рано че си сменил захранването :D ....

върни всичко в последния вариант който си спомняш че е работил и казвай  частите.  и от какво пишеш  в момента.

и на какво възнамеряваш да ги слагаш съответните части

пробва се 1 по 1 

щом захранването е едно ще се ръководиш по какво то сюпортва.

тва напарване колко е като градуси той сам ще изключи като по-рано.

Кога съм казал , че съм сменял захранване? Пиша от телефона , а за човек който има доста части и то не 15 годишни боклуци ми говориш като на малоумен ... компа спря да се рестартира преместих рамта на др два слота и не 1 и 3 не са изгорели сега пак е там в момента няма картина от видеокартата pcie слота да е изгорял пак не ми се вярва понеже докато се рестартираше заради водното картината я вадеше от картата освен това й свети логото ама тва може са го взима от захранването нз ... откачих го не е от него

на 10/7/2016 в 2:47, Neext написа:

на 10/7/2016 в 2:30, Yvan Sergeev написа:

слагаш захранването от единия и на другия и работи ли работи значи едното има дефект. не работи ли проблема е в дъното. точка.  може и да тестваш всичко останало.

С въздушен охладител в този му вид работи като сложа водното умира ай да те видя

но да не се връщаме назад>.....

много сложни ги пишеш >..

трябва да се разбере със сигурност какво работи или не работи. за работещи се приемат по старите карти и дъна  но все пак ще е добре да знаем каква конфигурация  се опитва да се сглоби другото е на тъмно.така и не видяхме това захранване какви параметри е освен 600 w  от една снимка.

Neext, демонтирай водното охлаждане от кутията и на хвърчаща постановка го свържи само електрически и проточно към системата. Виж дали ще върви нормално. Ако да - търси някъде възможност за окъсяване на водното към корпуса на компютъра.

преди 9 минути, Yvan Sergeev написа:

но да не се връщаме назад>.....

много сложни ги пишеш >..

трябва да се разбере със сигурност какво работи или не работи. за работещи се приемат по старите карти и дъна  но все пак ще е добре да знаем каква конфигурация  се опитва да се сглоби другото е на тъмно.така и не видяхме това захранване какви параметри е освен 600 w  от една снимка.

Ти си ме разбрал погрешно както и да е , за какви стари карти и дъна говориш нищо не разбрах и какво значение има каква е конфигурацията в случая въпроса е принципен , захранването е cm b600 тряа да му закача и двете карти за да го претоваря :D и спри да ми говориш чаак толково общо културни неща ...

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Neext, демонтирай водното охлаждане от кутията и на хвърчаща постановка го свържи само електрически и проточно към системата. Виж дали ще върви нормално. Ако да - търси някъде възможност за окъсяване на водното към корпуса на компютъра.

Проблема с водното го решихме отдавна :)

преди 35 минути, ExaFlop написа:

И от какво се оказа?

Завъртяна обратно задна планка окъсяваща по дъното срам и позор ... при това умишлено завъртяна , но да не обяснявам причината пак , че голямо писане в момента нямам картина от видео картата иначе от вградената има още сме на етап умуване да не е изгоряло нещо имам и др карта и с нея няма иначе 980ti има светещо лого което работи и без захранващия кабел демек зима от слота и се предполага , че и той не е , а и през цялото време на проблема с водното картината я вадеше през картата иначе в биос е зададено да е през pcie според мен дъното нещо заби :D вадя му батерията и си лягам , че осъмнах пак ...

Connector

преди 7 часа, Neext написа:

b600 тряа да му закача и двете карти за да го претоваря

закачи  и двете и свали моментната и го пусни. въпроса е че не знам на какво има инсталирано на хард диска и дали драйверите ще са съвместими.  така че в сейф мод

да не говорим пък че се пробваш да пуснеш дъно с драйверите на друго...

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

Connector

закачи  и двете и свали моментната и го пусни. въпроса е че не знам на какво има инсталирано на хард диска и дали драйверите ще са съвместими.  така че в сейф мод

да не говорим пък че се пробваш да пуснеш дъно с драйверите на друго...

От изхода на дъното има картина значи всичко работи остава pcie слота или картата , пробвах двете карти и пак няма картина , а слота си мисля че работи понеже и без захранващите кабели на картата логото на 980ti свети това не е гаранция , но пак е нещо също и стопля леко и понякога винтилаторите вкл за малко и след това пак си изключват ...

преди 33 минути, Neext написа:

пробвах двете карти

На видео картите какви изходи има и от кой изход вземаш сигнал?

преди 10 часа, Neext написа:

Завъртяна обратно задна планка окъсяваща по дъното срам и позор ... при това умишлено завъртяна , но да не обяснявам причината пак , че голямо писане в момента нямам картина от видео картата иначе от вградената има още сме на етап умуване да не е изгоряло нещо имам и др карта и с нея няма иначе 980ti има светещо лого което работи и без захранващия кабел демек зима от слота и се предполага , че и той не е , а и през цялото време на проблема с водното картината я вадеше през картата иначе в биос е зададено да е през pcie според мен дъното нещо заби :D вадя му батерията и си лягам , че осъмнах пак ...

Аз теб не мога да те разбера.Ушите за Интел и АМД монтаж се различни по височина и както и да я завъртиш задната планка,то АМД монтаж ушите стоят над коя да е спойка

120T4ydGkRL.jpg

Обърнеш ли я-няма да ти стигне резбата на болтовете.

Е,все пак разни идиоти има на тоя свят,като мен,които не могат да разберат как стават тия изпълнения и като @XECUTIONER,които се опитват да коментират неща,невиждани и пипани от тях и да правят рецензии в област,която им е безкрайно непозната.

преди 23 минути, ExaFlop написа:

DVI имам dvi към hdmi кабел само , ако съмненията ти са в него

преди 22 минути, Кюнко написа:

Аз теб не мога да те разбера.Ушите за Интел и АМД монтаж се различни по височина и както и да я завъртиш задната планка,то АМД монтаж ушите стоят над коя да е спойка

120T4ydGkRL.jpg

Обърнеш ли я-няма да ти стигне резбата на болтовете.

Е,все пак разни идиоти има на тоя свят,като мен,които не могат да разберат как стават тия изпълнения и като @XECUTIONER,които се опитват да коментират неща,невиждани и пипани от тях и да правят рецензии в област,която им е безкрайно непозната.

Много тънки намечета правиш всеки път без да изчиташ добре постовете върни на 3та страница май беше където загрях какво съм направил и ЗАЩО и тогава ръси мозък

преди 18 минути, Neext написа:

Много тънки намечета правиш всеки път без да изчиташ добре постовете върни на 3та страница май беше където загрях какво съм направил и ЗАЩО и тогава ръси мозък

На трета страница виждам,че съм ти показал,че няма причина да не можеш да влезеш в биоса,ако не си окъсил и че се чудя,ако си окъсил,как си успял да го сътвориш.Както и да е-твоя си работа,спасявай се.

преди 8 минути, Кюнко написа:

На трета страница виждам,че съм ти показал,че няма причина да не можеш да влезеш в биоса,ако не си окъсил и че се чудя,ако си окъсил,как си успял да го сътвориш.Както и да е-твоя си работа,спасявай се.

Самочувствието ти е обратно пропорционално на културата такива надъхани пишлемата като тебе съм виждал доста и найш кво НЕ СТАВАТЕ!

преди 53 минути, ExaFlop написа:

Имаме напредък с хд приемник за телевизия съм взех кабела и изкара картина от hdmi порта , но от dvi що не ще?

преди 41 минути, Neext написа:

DVI имам dvi към hdmi кабел само , ако съмненията ти са в него

Питам да не би да има повече от един изход и да ползваш неактивен такъв. Или изход на неактивна карта.

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Питам да не би да има повече от един изход и да ползваш неактивен такъв. Или изход на неактивна карта.

АЛИЛУЯ :13:след като захапа от hdmi порта върнах към dvi и сега има картинаа :21:мина ми през акъла по едно време да пробвам с кабела от приемника ама тоя един акъл за къде по напред ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.