Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройка на рутер.

Featured Replies

• Автор
току-що, ExaFlop написа:

20 лв без гаранция срещу 28 с гаранция - не знам колко ще е далаверата...

"Далаверата" е че ще имам интернет днес и утре, а няма да се ядосвам и да бушувам. :D  Не м ие за 8-те лева, а просто не ми се чака до понеделник-вторник, когато евентуално ще пристигне рутера.

• Отговори 92
  • Прегледи 11,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дано не съм лош пророк, но не смятам, че с 2 дни ще се промени нещо. А какво правиш ако утре се скапе тоя длинк? Хвърляш 20 лева в коша. И купуваш следващия боклук?
Погледни от кога ти е темата мрежата...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, ExaFlop написа:

Дано не съм лош пророк, но не смятам, че с 2 дни ще се промени нещо. А какво правиш ако утре се скапе тоя длинк? Хвърляш 20 лева в коша. И купуваш следващия боклук?
Погледни от кога ти е темата мрежата...

Е надявам се нищо няма да му има, сегашния рутер като го закупих чисто нов та какво.. Нищо и половина само нерви и побелели коси, обикаляйки ъглите на стаята да хвана по-добър сигнал от съседските рутери :D

Чисто нов с DD-WRT? Как ли става това?

преди 27 минути, ExaFlop написа:

Чисто нов с DD-WRT? Как ли става това?

Ти да не си станал ... с лице към възглавницата? Нещо не си на кеф днес?

Я виж  

момичето не си е сложило DD-WRT от слободия.

преди 42 минути, Кръстина Караджова написа:

А колкото до "голите линкове" не знам как точно се правят хипер линковете.

По този въпрос - когато вмъкнеш някаква връзка - линк, просто кликваш върху нея и се отваря едно прозорче

Снимка от 2016-10-22 12-57-13.png   - в полето "Линк" е адреса на връзката, а в полето "Текст на линка" е текста, който ще се вижда в поста. Накрая кликваш на "Добави в мнението" и готово.

• Автор

Сладурии, взех D-Link 605L и току-що го настроих (предполагам както трябва) обадих се на оператора, потвърдиха мак адреса и за сега всичко е като в приказка. Сигнала е чудесен, интернета е на лице. Свързвам се с всички телефони в къщата :D И за капак, рутера го взех за 20 лв, и със гаранция, закупен е януари месец, гаранцията му изтича догодина. Благодаря много на всички ви, и се извинявам че толкова много време ви загубих. Надявам се да нямам повече подобни проблеми. Но не бързайте да си отдъхвате, скоро пак ще постна някой нов проблем я с някой лаптоп, я телефон...  Редовна съм тук. Весел и усмихнат ден на всички ви! :* 

Радвам се, че всичко е ОК. Засега и дано да е по-дълго.

преди 4 минути, Кръстина Караджова написа:

Но не бързайте да си отдъхвате, скоро пак ще постна някой нов проблем я с някой лаптоп, я телефон... 

Не ни мисли нас - ние не почиваме. От 24 часа на ден - работим 25 (ставаме 1 час по-рано).

преди 5 минути, Кръстина Караджова написа:

Редовна съм тук. Весел и усмихнат ден на всички ви! :* 

Много добре - трябва да има и някой редовен. За сметка на другите - "нередовните".

Усмихнат ден и на теб, и успехи - в ученето, в любовта ... абе - навсякъде.

• Автор
току-що, jhoro написа:

Радвам се, че всичко е ОК. Засега и дано да е по-дълго.

Не ни мисли нас - ние не почиваме. От 24 часа на ден - работим 25 (ставаме 1 час по-рано).

Много добре - трябва да има и някой редовен. За сметка на другите - "нередовните".

Усмихнат ден и на теб, и успехи - в ученето, в любовта ... абе - навсякъде.

Благодаря за хубавите пожелания, между временно щом работите 25/7 прегледай темата ми за ъпгрейд на лаптоп хихи. И кажи дали не може да се измисли нещо относно процесора и видео картата на един от двата лаптопа, благодаря предварително. :P 

преди 6 минути, Кръстина Караджова написа:

Сладурии, взех D-Link 605L и току-що го настроих (предполагам както трябва) обадих се на оператора, потвърдиха мак адреса и за сега всичко е като в приказка. Сигнала е чудесен, интернета е на лице. Свързвам се с всички телефони в къщата :D И за капак, рутера го взех за 20 лв, и със гаранция, закупен е януари месец, гаранцията му изтича догодина. Благодаря много на всички ви, и се извинявам че толкова много време ви загубих. Надявам се да нямам повече подобни проблеми. Но не бързайте да си отдъхвате, скоро пак ще постна някой нов проблем я с някой лаптоп, я телефон...  Редовна съм тук. Весел и усмихнат ден на всички ви! :* 

Дано си си решила проблема със закупуването на нов рутер и проблема да е бил именно в стария, но аз лично има известни съмнения. Гледайки ти и предишните теми и описаните проблеми, не искам да съм лош пророк ама...

п.п. Все пак стария не го изхвърляй както си писала по-горе. Запази го, ако пък толкова държиш да се отървеш от него, спокойно можеш да му намериш местенце като го дариш на някое училище примерно. Имат нужда от такива неща.

• Автор
току-що, exwol написа:

Дано си си решила проблема със закупуването на нов рутер и проблема да е бил именно в стария, но аз лично има известни съмнения. Гледайки ти и предишните теми и описаните проблеми, не искам да съм лош пророк ама...

п.п. Все пак стария не го изхвърляй както си писала по-горе. Запази го, ако пък толкова държиш да се отървеш от него, спокойно можеш да му намериш местенце като го дариш на някое училище примерно. Имат нужда от такива неща.

Ами не съм го изхвърлила, колкото и да бях бясна стои ми пред очите в момента и го гледам с ненавист :D  Не знам дали ако го даря на някое училище няма да им създам само проблеми :D:D:D Иначе, да с удоволствие бих го дарила на някого или на училище.

преди 1 минута, Кръстина Караджова написа:

Ами не съм го изхвърлила, колкото и да бях бясна стои ми пред очите в момента и го гледам с ненавист :D  Не знам дали ако го даря на някое училище няма да им създам само проблеми :D:D:D Иначе, да с удоволствие бих го дарила на някого или на училище.

Почти мога да заложа, че рутера си е в ред. Разбира се преди да го дариш, би било добре някой, който поназнайва това онова да го погледне и тества.

• Автор
току-що, exwol написа:

Почти мога да заложа, че рутера си е в ред. Разбира се преди да го дариш, би било добре някой, който поназнайва това онова да го погледне и тества.

Аз ако познавах такъв човек, нямаше да купувам нов, щях да го хвана за ушите да ми го направи, а не да ви затормозявам вас. Все пак ако желаеш ела, вземи го, тествай го и го дари на някое семейство, което има нужда или на училище/дом за деца.

преди 1 минута, exwol написа:

Почти мога да заложа ...

... и почти може да спечелиш.

Нищо лично (и конкретно) - но изказа ми хвана окото.

• Автор

Аз съм убедена, че проблема е в рутера.. Тъй като както си имаше интернет изведнъж бам, връзката Zaiche изчезва и докато не рестартирам рутера не се оправя. :D 

преди 32 минути, Кръстина Караджова написа:

Аз ако познавах такъв човек, нямаше да купувам нов, щях да го хвана за ушите да ми го направи, а не да ви затормозявам вас. Все пак ако желаеш ела, вземи го, тествай го и го дари на някое семейство, което има нужда или на училище/дом за деца.

Ами хубаво с радост, но в момента нямам нищо предвид за дарението. Дарявали сме доста такива рутери. Все пак обаче го запази, за да видиш как ще върви новия. Ако излезе нещо ще ти пиша да го дариш, а аз преди това ще му направя един 24 часов тест.

преди 31 минути, jhoro написа:

... и почти може да спечелиш.

Нищо лично (и конкретно) - но изказа ми хвана окото.

Какво лошо/странно намираш в изказа? Казвам почти, защото нали се сещаш, че няма  как да съм сигурен. Опита обаче ми показва, че едно 90% от подобни случай с такива рутери се оказва, че си работят без никакви проблеми. Да влизам сега в подробности защо, как от къде знам и т.н. мисля не е тема пък и неам' намерение да се обяснявам публично. Ако искаш да научиш подробности ела и с удоволствие ще ти покажа.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

преди 3 минути, exwol написа:

Какво лошо/странно намираш в изказа? Казвам почти, защото нали се сещаш, че няма  как да съм сигурен.

Недей толкова насериозно да приемаш нещата - я се усмихни. Казах "хвана ми окото", защото става за лек бъзик.

Бъди малко по-позитивен - винаги съм те приемал за много компетентен човек.

преди 1 час, jhoro написа:

Паак лъжеш момичето - не са 25, а 26, защото освен, че ставаме 1 час по-рано, си лягаме 1 час по-късно.

Ии, както се казва - "на печелившите - честито." Да си ползваш ррутъра безаварийно.

преди 3 часа, jhoro написа:

OffTopic. Не е по темата, но ми мина през ума. Ако постнете такива "голи линкове" HWBG - със сигурност ще сте наказани.

Това е по Правилата на HWBG, нали?
BTW никак не харесвам етикетирани линкове, защото не виждам директно накъде води.

преди 23 минути, ExaFlop написа:

Паак лъжеш момичето - не са 25, а 26, защото освен, че ставаме 1 час по-рано, си лягаме 1 час по-късно.

Ай ся - кога лягаме, с кого лягаме, кога заспиваме - ако спим изобщо ...

Недей така - то, момичето малко бе ...

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.