Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

OLX.BG ИЛИ Сайтът който убиха!!! (отново, както направиха с aukro)

Featured Replies

Днес за пореден път се възмутих от простотията на OLX.BG!

Техен клиент и потребител съм от години, сума пари съм изръсил по реклами и т.н. Уви, вече дори като клиет си ограничен, цените им станаха по-високи и се обезсмисля да им ползвам услугите, тъй като реклама в google.com и български мрежи ми е в ПЪТИ по евтина, така и продукта ще си продам и още клиенти ще спечеля, както и се лсучва.

Алооо не сме чужбина, не сме богати!!! Конкуренция има като, че сме все едно в държава като САЩ, продажби слабо, цени ниски, печалба никаква........но за обява 7 лв, за 7 дни....... ....

От днес нататък, аз  ще си харча парите в bazar.bg и другите сайтове за обяви от този род, както и ще им правя а тях реклама. OLX НЕ ЗАСЛУЖАВАТ парите ми! Дори продуктите ми се продават по-малко и по-бавно от преди, когато беше продавалник и в зората на новия сайт!!!

ВЯРНО Е, olx.bg принадлежи на собственика си и той може да прави каквото си иска. Но искам да кажа, че има сайтове къде къде по-функционални и по-красиви и почти всички са с еднакви цени за услугите си!

Не изпозлвайте нещо само заради марката му! Мислете! Дано сте умни и всички заедно да зарежем тоя малоумен сайт. Вече е невъзможо и 1 обява да имаш!!!

Сайт за малки обяви, не за търгаши и куфарни търговци.

Дано по-скоро ви изгонят всичките! 

преди 33 минути, callpchelp написа:

olx.bg принадлежи на собственика си и той може да прави каквото си иска...

Едно уточнение - сайта не е български. Мисля че беше полски но не съм 100% сигурен. Другото е че щом има интерес ще се качва и цената. Пазара диктува цените. А има доста по-големи фирми от твоята предполагам дето могат да си позволят тази цена. За тях са тези платени обяви. За всички други обявите на дребно са безплатни. От друга страна все пак сайта се е наводнил с измамници и далавераджии. Колко вече обяви да погледнеш си пробутват старите овехтели боклуци на цените на които са ги купували. Много трябва да рови някой ако търси нещо конкретно за да намери добра оферта и дори тогава си остава риска че ще попаднеш на измамник и ако не друго ще се набуташ за цената на доставката. Няма никакъв контрол над обявите и от там търсенето е почти невъзможно дори по категории. Още им се чудя как толкова време не можаха да го направят да скачаш на произволна страница от търсенето. Като търся нещо и ги подредя по цена да ми излиза най-евтиното и трябва да прехвърля стотици страници с обяви по 1лв и подобни дето всъщност са по договаряне или пък сбъркани уж цени. И не може да прехвърляш повече от няколко страници накуп. Иначе други оплаквания нямам. Българския манталитет си е такъв... Колко съм се смял само на обяви за "геймърски компютър". :)

P.S. Като чета темата и като ти гледам подписа и се замислям някак си.....

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

преди 2 минути, eminem_vr написа:

Едно уточнение - сайта не е български. Мисля че беше полски но не съм 100% сигурен. Другото е че щом има интерес ще се качва и цената. Пазара диктува цените. А има доста по-големи фирми от твоята предполагам дето могат да си позволят тази цена. За тях са тези платени обяви. За всички други обявите на дребно са безплатни. От друга страна все пак сайта се е наводнил с измамници и далавераджии. Колко вече обяви да погледнеш си пробутват старите овехтели боклуци на цените на които са ги купували. Много трябва да рови някой ако търси нещо конкретно за да намери добра оферта и дори тогава си остава риска че ще попаднеш на измамник и ако не друго ще се набуташ за цената на доставката. Няма никакъв контрол над обявите и от там търсенето е почти невъзможно дори по категории. Още им се чудя как толкова време не можаха да го направят да скачаш на произволна страница от търсенето. Като търся нещо и ги подредя по цена да ми излиза най-евтиното и трябва да прехвърля стотици страници с обяви по 1лв и подобни дето всъщност са по договаряне или пък сбъркани уж цени. И не може да прехвърляш повече от няколко страници накуп. Иначе други оплаквания нямам. Българския манталитет си е такъв... Колко съм се смял само на обяви за "геймърски компютър". :)

Заснемане.PNG

Вече има лимит на обяви по категории. Дори и да изтриеш обява, трябва да чакаш 14 дни, преди да ти се освободи безплатен слот за публикуване на нова безплатна обява. Нямаш право и да променяш обявите генерално, трият ги и пак чакаш.

току-що, Ивайло Костов написа:

Заснемане.PNG

Не ме разбра или аз не разбирам какво искаш да ми покажеш. Знам къде се попълва по цена. Образно казано беше това за 1лв. В една ценова граница с 20-30лв разлика може да има 500обяви например. Зависи какво търсиш. Още повече ако не си сигурен какво точно търсиш. Трябва да ги огранича до 5-10лв разлика и тогава отпадат доста обяви които пък може да представляват интерес. Просто трябва да има една добавка отиди на страница еди коя си. Елементарно е.

Не може да се сърдиш на OLX. Те са в цял свят и не им дреме за нас. Ние сме си виновни, че си продадохме сайта и домейна. 

Не знам какво са ти убили, но практиката е убийствата да са повсеместни. Примерно, популярния сайт за цифрова търговия PayLoadz.com бе убит най-хладнокръвно съвсем наскоро! Можеше да се продава музика, програми, фото, филми, книги и всичко що се сваля! С хостинг - без лимит. Единствената комисионна беше $0.29 за всяка покупка + 2.9% от обявената цена. За печалба по-малка от $2 си има ултра отстъпка. Но интересното е, че изведнъж вече взимат месечна такса от $20. Не стига, че няма кой да клъвне, ами и муфтят на конвеир! Имаш/нямаш - ПЛАЩАШ! С което магазина им си отиде и за месец два изтриха почти всичко от продавалника. Не виждам какво има да се мрънка, като навсякъде е така.

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

Базар да не би да е друга бира!!!!!? Има си сайтове и магазини за корпоративни. Коментираните тук са за малки частни обяви! Цените се вдигнаха заради корпоративните обяви, които държат и по - високи цени! Частния потребител гледа, сравнява и си мисли, че и той може да си вдигне цената! Поради високите цени, множеството измами и наложените цени за доставка се стигна до отлив защото даден продукт може да бъде намерен по - евтино и по - сигурно на регионално ниво

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
преди 11 часа, eminem_vr написа:

P.S. Като чета темата и като ти гледам подписа и се замислям някак си.....

Сайта е полски. Не знам какъв е пазара, потребители които купуват има, но фирми които се отказаха от олкс много, на тяхно място се въдят цигани и неграмотни хлапета препродаващи от ибей. Именно понеже няма контрол над нищо и всичко е мазало в сайта им. Но не си струва да плащам за обяви в категория, като вече не ми позволяват 14 дни след продаване или изтичане на обявата да я обновя или пусна пак. Ограничиха отвсякъде всичко и вдигнаха още цените. Фактически не мога да добавям обяви и изобщо много е зле работата. Позлвам и Емаг, но си държах на олкс заради големия брой посетители, които уж трябва да донесът и печалба... По-скоро последната година само загуби от олкс, само харчове и нищо насреща...

преди 11 часа, simtech написа:

Вече има лимит на обяви по категории. Дори и да изтриеш обява, трябва да чакаш 14 дни, преди да ти се освободи безплатен слот за публикуване на нова безплатна обява. Нямаш право и да променяш обявите генерално, трият ги и пак чакаш.

Именно и се обезсмисля да им плащам за категория и да промотирам обявите си...

преди 11 часа, Емил Костов написа:

Не може да се сърдиш на OLX. Те са в цял свят и не им дреме за нас. Ние сме си виновни, че си продадохме сайта и домейна. 

Не ги съдя, яд ме е че овцете отиват при вълците да ги ядът!!! Така е виновни сме, бившите собственици на продавалник сега се опитват да развиват в кавички базар.бг.....

преди 10 часа, Mlechko написа:

Не знам какво са ти убили, но практиката е убийствата да са повсеместни. Примерно, популярния сайт за цифрова търговия PayLoadz.com бе убит най-хладнокръвно съвсем наскоро! Можеше да се продава музика, програми, фото, филми, книги и всичко що се сваля! С хостинг - без лимит. Единствената комисионна беше $0.29 за всяка покупка + 2.9% от обявената цена. За печалба по-малка от $2 си има ултра отстъпка. Но интересното е, че изведнъж вече взимат месечна такса от $20. Не стига, че няма кой да клъвне, ами и муфтят на конвеир! Имаш/нямаш - ПЛАЩАШ! С което магазина им си отиде и за месец два изтриха почти всичко от продавалника. Не виждам какво има да се мрънка, като навсякъде е така.

Еее сериозно ли и той загина?! :( Аз не мрънкам, виж по-горе в този коментар какво писах... Аз се ядосвам...

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Базар да не би да е друга бира!!!!!? Има си сайтове и магазини за корпоративни. Коментираните тук са за малки частни обяви! Цените се вдигнаха заради корпоративните обяви, които държат и по - високи цени! Частния потребител лгледа, сравнява и си мисли, че и той може да си вдигне цената! Поради високите цени, множеството измами и наложените цени за доставка водят също до отлив защото даден продукт може да бъде намерен по - евтино и по - сигурно на регионално ниво

Базар го дадох за пример, по-добре е да дам пари на тях и на другите малки сайтове за обяви от колкото на тея измекяри...Не съм частен потребител изобщо, от години продавам през тях, просто вече не е изгодно да го правя. Верно е малка фирма съм, но не са спечелили малко от мен, но в последната година те печелят от мен, а аз губя от тях... давам маса пари за категории и промотиране, насреща нищо. Като цените са ми едни от най-ниските...

• 2 седмици по-късно...

Айде чистито:

Цитат

Съвсем скоро, опцията за безплатно обновяване на обявата няма да бъде активна. В случай, че желаете обявата Ви да се вижда най-отгоре в списъка в категорията, по всяко време можете да използвате опцията за платено обновяване.

Това ми напомня за мобилебг, когато преди около 5 години си продавах колата и бях пуснал обява. Беше най-евтината и то с 40% по-евтина от подобна кола, продавана на старо от Мото Пфое. След двайсет дена мисля ми изчезнаха снимките, но обявата остана. Минаха още две или три седмици и снимките се подновиха. Веднага ми звъни някакъв да купува колата. Предния ден обаче я бях обещал за доста по-малко пари и отказах да я продам на човека. Обаче го попитах, след като толкова време търси кола, защо чак сега се обажда? Той ми вика, че обявата нямала снимки и е решил да не се обажда. Е те така действат търгашите, не само в OLX. 

Но в OLX  не знам за какво ви е тая опция безплатно да обновявате обявата, за да е най-отгоре. Аз като търся нещо, го търся както трябва, та ако ще обявата да е най-накрая. По принцип обявите в началото ги шунтирам, както и тия с някакъв вип абонамент, ако имат такъв. Това говори за изпечени търговци, а аз от такива бягам далече. Да не се обижда пусналия темата, но неговата цел е да печели от тия обяви, моята е да си продам продукта на някаква цена, защото съм решил да го сменям. Не съм прекупвач, че да търся печалба. 

• Автор
преди 6 часа, Кико написа:

Това ми напомня за мобилебг, когато преди около 5 години си продавах колата и бях пуснал обява. Беше най-евтината и то с 40% по-евтина от подобна кола, продавана на старо от Мото Пфое. След двайсет дена мисля ми изчезнаха снимките, но обявата остана. Минаха още две или три седмици и снимките се подновиха. Веднага ми звъни някакъв да купува колата. Предния ден обаче я бях обещал за доста по-малко пари и отказах да я продам на човека. Обаче го попитах, след като толкова време търси кола, защо чак сега се обажда? Той ми вика, че обявата нямала снимки и е решил да не се обажда. Е те така действат търгашите, не само в OLX. 

Но в OLX  не знам за какво ви е тая опция безплатно да обновявате обявата, за да е най-отгоре. Аз като търся нещо, го търся както трябва, та ако ще обявата да е най-накрая. По принцип обявите в началото ги шунтирам, както и тия с някакъв вип абонамент, ако имат такъв. Това говори за изпечени търговци, а аз от такива бягам далече. Да не се обижда пусналия темата, но неговата цел е да печели от тия обяви, моята е да си продам продукта на някаква цена, защото съм решил да го сменям. Не съм прекупвач, че да търся печалба. 

Не ми трябва безплатното обновяване а опцията да си добавя продуктите. Тъй като сайтовете за обяви са добре оптимизирани за търсачки, заради множеството потребители и артикули са добро и бързо средтсво за осиществяване на продажби и за печелене на клиенти. Идеята ми е вместо аз тепърва да давам пари на тоо и оня да чакам тука сума месеци за птимизация и приход от магазина си, дап озлвам сайт зао бяви. Аз не съм изпечен търговец, винаги продавам с най-ниската надценка. Освен в случаите когато доставчика ми е пуснал висока цена и ми продава с 50 стотинки по-малко ( примерно ) и аз да се чудя накъде по-надолу...

Нито лъжа нито мамя, продавам на мизерни цени, като целта ми е повече клиенти, а не малко клиенти и скъпа стока. По-главната цел ми е не самия магазин а реклама чрез продуктите на дейността ми като сервиз. Примерно... ПС: Продава се продукт, когато сидоставчик, производител и тем подобни в индустрията, а не когато продаваш собствения си инвентар , лични вещи, коли и т.н.

преди 7 часа, ined написа:

Айде чистито:

Аз вече, ползвам смао bazar.bg, никакви олкс.

Bazar така и не успя да пробие. Всеки ден имаш възможност да си вдигаш по една обява, но какво от това? Най-ниските цени - 2-3 преглеждания на обявата за седмица.

• Автор
на 1.11.2016 г. в 10:39, XYconstant написа:

Bazar така и не успя да пробие. Всеки ден имаш възможност да си вдигаш по една обява, но какво от това? Най-ниските цени - 2-3 преглеждания на обявата за седмица.

Не проби защото сме овце, всички се тъпчем оище в олкс...

преди 1 час, callpchelp написа:

Не проби защото сме овце, всички се тъпчем оище в олкс...

Аз друго не мога да разбера - защо хората да избягват един работещ сайт?
Трябвало да се плаща - нормално е в сайт за търговия, подреден и поддържан, таргетиран в някаква степен и т.н. да се заплащат услугите и ако човек е доволен да си плати.
Ако не е доволен - алтернативи бол.

Ама вие искате хем да ви е безплатно, хем всички хора да влизат на мястото, което вие искате и да пазаруват от вас.
Е, остава да поискате накрая и 5 лева да ви дадат, защото сте ползвали техния сайт и ще сте хепи, нали?

Ми, сайта поне доскоро се рекламираше като сайт за безплатни обяви, може би за това е нормално да очакваме да не се налага да заплащаме за обява!Но няма проблем, лакомията ще им излезе солена, очаквам съвсем скоро Базар да стане водещият сайт за обяви в България!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Не знам кой и как се е рекламирал доскоро, но аз говорех по-горе с мнение към днешна дата.

Аз лично си промотирам обявите откакто свят светува и дори като не съм бил задължен да го правя.
Доволен съм от бързината и цената, на която съм продал това, което искам и винаги ми се получава (поне до тук).

Имам си друга логика и явно е най-добре да си я запазя за мен си.

Какво да ти обяснявам, ето ти с днешна дата, отварям Гугъл и:

OLX.bg - безплатни обяви

https://www.olx.bg/

OLX.bg e сайт за безплатни обяви. Тук може да намериш интересни обяви и лесно да се свържеш с продавача. Ако искаш да купиш нещо - може да ...

А ти какво и как продаваш, малко ме засяга!Аз очаквам когато пише, че нещо е безплатно, то да е такова!

• Автор
преди 1 час, M.Николов написа:

Какво да ти обяснявам, ето ти с днешна дата, отварям Гугъл и:

OLX.bg - безплатни обяви

https://www.olx.bg/

OLX.bg e сайт за безплатни обяви. Тук може да намериш интересни обяви и лесно да се свържеш с продавача. Ако искаш да купиш нещо - може да ...

А ти какво и как продаваш, малко ме засяга!Аз очаквам когато пише, че нещо е безплатно, то да е такова!

Виж аз подкрепям примерно платеното промотиране, защото все пак трябва и сайта да се издържа от нещо, дори минилано. Или от реклама платена от примерно.... някоя голяма компания. Но за да достигне брой потребители достатъчен да привлече рекламодател примерно, Теленор.... иска чакане и сума харчене на пари за хостинг, домейн и правенето на сайта, както и СЕО оптимизация. ПОВЯРВАЙ МИ ТОВА НЕ СА МАЛКО ПАРИ. Нека обявите са безплатни, но промотирането да си е платено. Ако беше със Бутон за даряване, не знам дали някой българин щеше да прати повече от 50 стотинки, и примерно да са дарили 25 човека  някой лев за сайта, събрал е примерно 50 лв..., за кое ще стигнат, за оптимизация ли, за хостинг ли, за поддръжка на сайта ли ?! Нема КЪ всичко да е безплатно :) НО не подкрепям обирджийството, което олкс прилагат в мизерна страна като нашата, в която дори хляба е пълен боклук и въпреки всичко е със 150 % надценка!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.