Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Платена Политическа Пропаганда в Интернет. Интернет Войни. Целта Оправдава средствата.

Featured Replies

преди 10 часа, miro20 написа:

Къде е примера за пропаганда ? чакам :)

Тоя сайт, който така пламенно рекламираш, ми попадна преди седмица някъде, може и по късно. Минах им теста, дали съм "промит от путинова пропаганда". Няма да влизам в подробности, само помня, че един от въпросите беше, дали Украйна е свалила малоазийският Боинг. Казах "ДА", в очакване да ме ограмотят и последва ураган от фейк факти и "надежни" източници, точно в твой стил. Които ми отваряха очите, за това как всъщност Русия го била свалила. Това ми стигна. Иначе и останалите въпроси, все свързани с Русия и Украйна (защо ли), пак горе-долу в този стил. Нарочно отговарях на фейк, според сайта, за да им видя помията от факти. Общо взето не борят никакъв фейк, само дежурните сороски номера и пропаганди, насочени против Русия. Аз Русия не мразя и не ми трябва поредният добре платен инструмент за пропаганда. Твоето сайтче задава отговори и ни учи на правилно мислене, от такива ми е до гуша. Можеше поне малко по-професионално, да не си личи от километри, че само Русия им е в устата и какви са елементарните цели на пропагандата. Но разбирам защо те кефи. Може да си му и в екипа :wink12:?

• Отговори 606
  • Прегледи 31,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 часа, RagnerBG написа:

Които ми отваряха очите, за това как всъщност Русия го била свалила. Това ми стигна.

Да, 99 % от доказателствата сочат за вкаран от РФ система БУК, управлявана от руски кадрови състав, които след свалянето, са зитеглени обратно в РФ.

Описано и в разселдвания на различни сериозни медии, и в докладите на официалните разследващи от Холандия.

Ако ти можеш да обориш тези насоки и докаателства, ще се радвам да чуя.  Но сляпо отричане на руска вина е леко наивно, както  са и смешни десетките опровергани категорично взаимоисключващи се оправдателни "версии" от руска страна. :)

Споменавал съм и места където са събирани и анализирани доста материали по темата :

http://flight-mh17.livejournal.com/

преди 6 часа, RagnerBG написа:

Но разбирам защо те кефи. Може да си му и в екипа :wink12:?

С удоволствие и чест бих бил част от екипа :) ама едва ли ... 

Стопфейк михаресва именно заради разобличаването на лъжи. И това няма нищо общо с хейтърско "плюене" или пропаганда на някакви измислици , а сериозен подход към една наистина огромна откъм ресурси  организирана мащабна дезинформационна политика  .

И което повече ме радва - тези сайтове и "фактчекинг" стават все повече .

Дори и тук

преди 10 часа, miro20 написа:

или как Украйна щяла да въвежда талони за храна... как жена се хранела от трохите за гълъбите....

Това ми звучи като демократична България. Те Украйна ни настигнаха и минаха по демократизиране за нула време. 

Не чета "фейкове" и подобни сайтове. Но съм виждал хора, които няма какво да ядат и ровят в кофите. Това путински фейк ли е? 

Точно обратното виждам от теб. Четеш фейкове, и игнорираш опроверженията :)

Ми твой си избор...

А хора по кофите има навсякъде... в Путлеристан например са 20 млн , официално  . Е и ?

И тука лъжеш. 

Цитат

А хора по кофите има навсякъде... в Путлеристан например са 20 млн , официално  . Е и ?

Ние си те знаем. 

Не ти лъжеш, Шиши.

"А хора по кофите има навсякъде... в Путлеристан например са 20 млн , официално  . Е и ?"

Лъжеш и то най-безсрамно. Няма нищо ние сме ти свикнали. 

Относно въпроса ти. Не, не съм Асен Генов.  

Не питам за асен Генов, а това когото той ВИЗИРА.  :)

И да, не лъжа за нищо казано по горе,  колкото и да не ти изнася.

преди 58 минути, miro20 написа:

Мога ли да ти викам "скъпа" ? :)

Щото такъв  фетишистки извратен интерес към мен , какъвто вие имате /заедно с антитиквата  духче и др /  , граничи с болестно състояние  на обсебена дама  :lol6:

А ти, кога последно си имал вземане- даване, с отсрещния пол та да имаш престава и за фетишите? Или пак си чел нещо...

преди 3 минути, miro20 написа:

А ! Още един в отбора пристрастени  :)

То... и в кенефа ходя по няколко пъти на ден. Дали не съм се пристрастил? :D

https://bivol.bg/trolls-hybrid.html на изтекли документи фирмата за тролове „Лийдуей“, чиито услуги са ползвали БСП, ДСБ и сегашният вицепрезидент Илиана Йотова. Стана ясно, че под прикритието на услуги за изграждане на онлайн репутация, партиите са спускали на фирмата „опорни точки“, а от „Лийдуей“ са ги разпространявали под формата на коментари във форуми и в социалните мрежи. За да отчете дейността си фирмата е предоставяла подробни отчети.

Много от вас може да са получили заплахи на лични съобщения от червени твари и от чиста проба рубладжии! Това е част от пропагандата на русофилските партии. Като казвам русофил нямам предвид хората, които харесват руска литература и други стилове от Царска Русия, а хора, които поставят руските интереси пред българските и личните си. Притеснително, че всички тези рубладжии са отговорили на много от вас, че всичко е записано. Тоест всички ние, които сме имали пререкания с такива хора, може да са ни вкарали в един такъв списък. Аз лично очаквах един човек да ми дойде на адрес да ме натовари в багажник, но това не стана, същият човек е писал заплахи и на много други хора, а аз мислих, че е само един, а то се оказаха много такива типове включително и жени. Ужасното е, че тези троловете дори влизат в детски сайтове като vbox7 с най-различни регистрации на на рускинки изливат пропаганда сред младите българи! То не бяха Олга, Катя, Наталия и тн. Подготвени хора!
Игнорирайте страници във ФБ като "Българска народна армия" и "Българска армия", игнорирайте дори антигербаджийските страници те пак са техни, игнорирайте страници от типа "Народен съд", също така МНОГО ВНИМАВАЙТЕ за измамни националистически страници като "Грабвайте телата" и "Страницата на един българин", те са русофилски неокомунистически! Много комунисти използват маската на национализма, но хитро втриват ръце за премия с рубли!
Погледнете страницата на Руската федерация и вижте, когато се публикува снимка свързана с нещо българско, колко хора се кланят като роби пред султан!
Не забравяйте, че лъжливи медии има и от другата страна, винаги проверявайте и тяхна информация за да не станете някъде за смях!

Спри се бе тролче. Без грам докателства, които да имат и намек за здрав разум. Никъде не съм ги виждал тези твои тролове, които, цитирам - "поставят руските интереси пред българските и личните си". Но пък дейността на вашата, така наречена - "протестърска мрежа", е видна от години и плоска при това. Само при твоите хора съм виждал явен мултиакаунтинг, манипулации, обиди и заплахи от безсилие. Както и да се кланяте като роби пред султан, истинският султан от Анадола, както и други господари, с парите, като всичко свързано със Сорос и Америка срещу България. Вие мразите народът си, доколкото сте българи изобщо, както и всичко, което прилича на нас и с което имаме нещо общо, като Русия примерно. Такава злоба, че вече все по-трудно оплитате нормалният българин с манипулациите си и опитите да му насаждате чужди ценности.

А твоето какво е ? Здрав разум ли ? :) не виждам такъв - пак празни приказки за злите соросоиди бла бла бла  :)

преди 8 часа, RagnerBG написа:

"поставят руските интереси пред българските и личните си".

Сляп ли си за тези които на митингите си развяват преди българското знаме чужд флаг ? Пеят чужди песни , "народни артисти" от чужда държава им праавят кампанията ??

Че и имат наглостта да се наричат "националисти и патриоти " .

Но на коя държава ??

А други партии директно съгласуват президентски кандидатури с външна разузнавателна лобистка сртуктура.

Модераторите не е ли време да се затвори тази помийна яма вече ? Толкова глупости и част истини покрай тях се изляха че леко осмърдяха форума.

• 2 седмици по-късно...

Германците не неглижират проблема с намесата на чужди държави във вътрешната сигурност на страната

http://www.stopfake.org/bg/v-germaniya-zapochna-svoyata-rabota-shhab-na-kibervojskite/

safe_image.php?d=AQDt-ilY_dgz7bZR&w=476&
Щабът на германските кибервойски се разполага в Бон и в него работят 260 сътрудници. До 1 юли в негово подчинение ще преминат 13500…
stopfake.org

• 2 седмици по-късно...
преди 4 часа, miro20 написа:

„ако можеш да убедиш някого, не е нужно да го убиваш”.

http://terminal3.bg/moshhnoto-orzhie-na-rusija-propagandata/

Това разбира се, не важи за САЩ. Те първо стрелят, пък после гледат какво са бастисали. Не за друго, ами за да измислят начин да го обяват за враг и предварително набелязана цел. Там никой не си прави труда, да "убеждава"... Защото е наясно,че не може.

Разбира се че не може. Защото много бързо ще го хванат за лъжите и дезинформацията.

Ти видял ли си във водещи западни медии заглавия и тотални лъжи каквито бълват руските ?

И преди съм ви задавал този въпрос, така и никой не можа да отговори :)

Второ - западните медии както вждаш не са приятели със властта /и това е най ценното /  . А в РФ медиите са придатък на държавните и военни служби . Там няма журналистика.

Има масирана синхронизирана "гьобелски тип" пропаганда , спускани насоки и лъжи .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.