Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Платена Политическа Пропаганда в Интернет. Интернет Войни. Целта Оправдава средствата.

Featured Replies

преди 11 часа, Lumberman написа:

За съжаление, и аз в момента съм на сходно мнение. Пусках доклад и втори доклад, даже го пейстнах в самата тема за всички да го видят. Никаква реакция. Но едно от моите мнения, където му изобличавах (защо ли?) глупостите, беше изтрито. Очевидно е по-важно да се разпространява пропаганда във форума отколкото да се създаде платформа за ползотворни дискусии. Която всъщност е създадена, само трябва да се почиства от време на време - обичайна поддръжка на хигиенни условия. Хайде, платеният трол си има мотивация - може да е перверзна, но поне знае какво и защо прави тука... но тези, които го одобряват и му дава трибуна да се изявява, да саботира дискусии, да провокира, не му ли съдействат? Не са ли съучастници?

И все пак фактът, че никой не взема отношение, на мен ми говори, че въпросните хора или са гузни, или са напълно незаинтересовани.

Продължавай с мисловния процес, но за сега си олицетворение на поговорката  "кой ми ака в гащите"... "никога не съм аз".

:)

• Отговори 606
  • Прегледи 31,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

#Пропагандата
Ден след като стана известна жалката истина, че минималната заплата в #раSSия е два пъти по-ниска от тази в България (https://goo.gl/tBQTR5), пропагандната машина на Москва спешно изработи опорни точки.

В първи скрийн шот тролът Георгиев, който работи във в-к Дума, на БСП официоза, споделя в социалните мрежи своята творба от сайта Оновини, който очевидно той списва. Бултаймс също платформа за разпространение на отровната пропаганда на раSSия се включва в акцията. Платените троловете подхващат да наводняват ФБ с тази поредна измислица пълна естествено с лъжи и манипулация. Защото освен минималната, но и средната работна заплата в Русия е по-ниска, защото руснакът стремително обеднява заради малоумната имперска политика на своя вожд Путин и неговата крадлива клика. 20 милиона са под чертата на НИЩЕТАТА (не бедността) в раSSия.

Троловете на раSSия изглеждат жалки в своя гърч да докажат че огромната им империя с неизчерпаемите си природни богатства, управлявана от "великия" кормчия Путин е по-добре от малка България, най-бедната дъжава в ЕС ... До къде я докараха тези човекоподобни ...

Image may contain: 1 person, text
Image may contain: 1 person, suit and text

Говорейки за тролската пропаганда. Напишете в Google "Путин мертв", за да видите количеството сайтове с разширение на домейна .ua. колко са. Това си изисква супер огромни ресурси. Иначе като пропаганден ход е почти гениално. Простичко измислено, но то именно в простичките неща е красотата. Казвам "почти", защото, ако няма вложени яки кинти за генерирането на (вероятно) стотици материали, щеше да си остане в ъгъла на Интернет. Пък, кой знае, ма, не това е важното...

О да, и още толкова сайтове, но руски, оборващи "украинските лъжи" :)

Ми напиши и "Обама мертв"  :) също огромен ресурс сайтове :)

Виж, това са глупости и естествено освен феновете на световния заговор и конспирация на илюминатите  като наш чечи и още няколко , друг не би повярвал де

По добре виж колко ежедневни лъжи се пускат от путинската дезинформационна машина - официални  ТВ канали, и държавни интернет медии, и сравни с други държави

http://www.stopfake.org/

Руските са ясни, не знам за какво ги споменаваш.

Този сайт, който го разммяташ, знаеш ли от къде идва?

Не, че не знаеш, ма, другите да знаят: https://www.infobyip.com/ip-stopfake.com.html

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Руските са ясни, не знам за какво ги споменаваш.

Този сайт, който го разммяташ, знаеш ли от къде идва?

Не, че не знаеш, ма, другите да знаят: https://www.infobyip.com/ip-stopfake.com.html

:) Старата тактика. Не коментирате по същество съдържанието и ежедневните, повтарям, ежедневните пропагандни лъжи които разобличават, а... къде бил хостван :)

Приятелю,  нима очакваш сайт разобличаващ едни лъжи да се хоства там откъдето  се бълват лъжите ???? :lol6:

Отделно колко медии познаваш които са признат партньор на .....

https://firstdraftnews.com/partners-network/

http://www.stopfake.org/stopfake-stal-partnerom-globalnoj-seti-first-draft-partner-network/

Която мрежа е именно нацелена срещу лъжите и за по добър фактчекинг

First Draft is dedicated to improving skills and standards in the reporting and sharing of information that emerges online, including eyewitness media and fake stories. In September 2016, we expanded our coalition and launched a partner network to help inform and scale our work, and to champion the importance of collaboration.

Ама който си предпочита познатите пропагандни бълвочи , негова си работа .....

Хахахахаха, умора нямаш. Все още не знам, човек, дали наистина така гледаш нещата или някой ти "показва". Казах ти: като казваш 'А', казвай и "Б". Иначе не си нищо повече от кремълските орли. ОК? Другото, което не мога да разбера все още, не сте ли едно и също: кремълските орли и ти. Едни и същи тактики. Играта на "доброто и лошото ченге". Пускането на хоп-троп, две страници спам. Особено важно е "лошото" ченге е да е някакъв празноглав и вулгарен, "доброто" - възпитан и културен. Знам само, че тея неща са ги измислили много по-умни от мен, така че, всичко може да е.

Цитат

нима очакваш сайт разобличаващ едни лъжи да се хоства там откъдето  се бълват лъжите ????

а ти?

Между другото, не трябваше да се изпускаш това за Путин. Мисля, че вече имам отговор на някои въпроси.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Чакай малко ... аз спам не виждам, защото нещата са изцяло по темата. Ти в ролята на кое  "ченге " си ?  :)

Говориш за изместване и тролски игри, като сам демонстрираш това . Ми хайде коментирай фейковете де ?

Ти се впускаш да ми обясняваш къде се хоствал сайта и какви са.

И аз ти показах .

Та именно тези сайтове като стопфейк би трябвало ВИЕ да защитавате бре.  АКО сте радетели за борба с фалшивите новини, ЗА по прецизен факт чекинг /проверка на фактите/  и т.н. и т.н..

Защо винаги толкова гузно и опарено реагирате на това , идея си нямам :) 

пп

за платените грантаджии към руските служби :

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 14 часа, Мальчик Бананан написа:

Хахахахаха, умора нямаш. Все още не знам, човек, дали наистина така гледаш нещата или някой ти "показва". Казах ти: като казваш 'А', казвай и "Б". Иначе не си нищо повече от кремълските орли.

Прекалено е "правоверен", за да е стигнал сам до такива убеждения. Няма грам отклонение от "одобрената линия". А "безпогрешността" на господарите отвъд океана е пословична. Много глупава тактика, според мен, ако искаш да печелиш хора на своя страна. Но ако идеята е да бъдеш трън в очите и да тормозиш хората, тогава всичко си е "наред". От кол и от въже ги събират пропагандистите, защото нормален човек няма как да приеме каузата... без да стане ненормален.

преди 17 часа, miro20 написа:

О да, и още толкова сайтове, но руски, оборващи "украинските лъжи" :)

Ми напиши и "Обама мертв"  :) също огромен ресурс сайтове :)

Все пак, путин е по-мертв къмто 6 пъти :)

googleresults.png

на 1.05.2017 г. в 13:11, miro20 написа:

Чакай малко ... аз спам не виждам, защото нещата са изцяло по темата. Ти в ролята на кое  "ченге " си ?  :)

Говориш за изместване и тролски игри, като сам демонстрираш това . Ми хайде коментирай фейковете де ?

Ти се впускаш да ми обясняваш къде се хоствал сайта и какви са.

И аз ти показах .

Та именно тези сайтове като стопфейк би трябвало ВИЕ да защитавате бре.  АКО сте радетели за борба с фалшивите новини, ЗА по прецизен факт чекинг /проверка на фактите/  и т.н. и т.н..

Защо винаги толкова гузно и опарено реагирате на това , идея си нямам :) 

пп

за платените грантаджии към руските служби :

? Не разбрах. Казах, че и едните и другите са еднакви - няма по-невинен в случая. По "весни" и "спутници" казах, че не ходя. Нито по "брайтбарти" и такива. Всъщност... цитирах от мързел един прокремълски англоезичен сайт. Не съм сигурен, че е такъв, де... zerohedge. А борците против фейковете... "знам ги отдека са". Като "Монитор" на Шиши да речем или Фейсбук и Гугъл, които стимулират разпространението на фейкове, тъй като това им носи печалба. Информационната война е от всички страни.

Не разбрх и аз само едно нещо ... Защо разобличаването на лъжи е... пак разпространяване на фейкове ??

След като опровергаеш една лъжа, след като провериш източници, след като се запознаеш с официални становища, след като видиш че това са тотални лъжи, защо приравняваш рАЗОБЛИЧАВАНЕТО към фекалитие които са разобличени ??

на 17.01.2017 г. в 21:48, miro20 написа:

О не. Тролските фабрики на Кремъл се занимават именно в тролене на западни медии.

Първи пропищяха германски медии че и служби, и се принудиха да затворят статиите си и форумите си за коментари под новините.

Разбира се, зомбоящика на своите телеканали са насочени за своята аудитория, но пионерството, патента за масово дезинформационно тролене е именно от руски в западни медии.

Люпенката голяма предателка. Путлер много кинти потроши да я лансира.

Май Макрон ще бие и ще ги нагънем рашистите. Много искат да се разпаднем, ма на върба в сряда ще се разпаднем

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Люпенката голяма предателка. Путлер много кинти потроши да я лансира.

Май Макрон ще бие и ще ги нагънем рашистите. Много искат да се разпаднем, ма на върба в сряда ще се разпаднем

Кои ще се разпадате?

преди 11 минути, Мойра написа:

Кои ще се разпадате?

Путлер и предателите искат да загубим Франция. Затуй трошат луда пара да лансират люпенската предателка.

Но няма да ги огрее. Макрон ще я размаже като валяк чисто масло. Както се полага на предателите

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Путлер и предателите искат да загубим Франция. Затуй трошат луда пара да лансират люпенската предателка.

Не знам дали Путин и предателите желаят Франция да напусне ЕС, пък и Льо Пен не е за това.

Тя предлага нещо много добро:

"Льо Пен също изрази увереност, че заедно с онези съюзници сред европейските страни, които също страдат от ЕС, ще успеят радикално да променят модела, по който функционира Европейският съюз. Тя предложи новото обединение да бъде наречено „Европейски алианс на свободните и суверенни държави“.  

изт.

преди 4 минути, Мойра написа:

Не знам дали Путин и предателите желаят Франция да напусне ЕС, пък и Льо Пен не е за това.

Тя предлага нещо много добро:

"Льо Пен също изрази увереност, че заедно с онези съюзници сред европейските страни, които също страдат от ЕС, ще успеят радикално да променят модела, по който функционира Европейският съюз. Тя предложи новото обединение да бъде наречено „Европейски алианс на свободните и суверенни държави“.  

изт.

Лъже !

Европейския съюз и сега е конфедерация от свободни държави. Е, Англия реши да излезе. И стана пишмян. Ама никой не ги спира. Всяка държава е свободна. 

Щом Путлер я прие насред предизборната кампания, ясно, че е предателка. И сега путинските сайтове се надпреварват да съчиняват компромати за Макрон.

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Лъже !

Европейския съюз и сега е конфедерация от свободни държави. Е, Англия реши да излезе. И стана пишмян. Ама никой не ги спира. Всяка държава е свободна. 

Щом Путлер я прие насред предизборната кампания, ясно, че е предателка. И сега путинските сайтове се надпреварват да съчиняват компромати за Макрон.

Нито една държава от ЕС не е свободна да решава сама проблеми, свързани с националните си интереси - каквото решат от Брюксел, длъжни сме да го изпълним, ако ли не, следват санкции.

Това е диктатура!

преди 5 минути, Мойра написа:

Нито една държава от ЕС не е свободна да решава сама проблеми, свързани с националните си интереси - каквото решат от Брюксел, длъжни сме да го изпълним, ако ли не, следват санкции.

Това е диктатура!

Да припомням ли историята с "Южен поток"? Сега тръбите щяха да са на другата ни граница.....Сега един -двама пак ще завият като гладни вълци към месечина...ама до като нас ни кастрят...други строят "Северен поток".....Идват ми на ум и други епитети..ама ще се въздържа...За богатите може,ама бедните...ми те са свикнали да им е.......

на 4.05.2017 г. в 17:16, miro20 написа:

Не разбрх и аз само едно нещо ... Защо разобличаването на лъжи е... пак разпространяване на фейкове ??

След като опровергаеш една лъжа, след като провериш източници, след като се запознаеш с официални становища, след като видиш че това са тотални лъжи, защо приравняваш рАЗОБЛИЧАВАНЕТО към фекалитие които са разобличени ??

Защото някои... много, използват това за разпространение на фейкове или за налагане на цензура. "Ако не е в новините, значи не е новина". Това го правят в Китай, в Северна Корея, в Саудитска Арабия, къде ли не. Интернет се използва отдавна за цензура. Това е просто нов тип цензура. 

Говориш с общи клишета.

А аз за нещо толкова простичко - когато дадена лъжа е разобличена, еднозначно и категорично , защо трябва да се нарича това цензура ??

Някой му разобличили лъжата и реве че това е цензура ??? не го разбирам това.

Или защо трябва да се плюят сайтове, които призовават и ПРАВЯТ проверки и т.нар. "Фактчекинг"  за тези неща ?

Пробема на интернет е че успешно се използва за налагане на пропаганда, често фалшива. Но и не трябва да се омаловажават и плюят усилията да се преодолее това , и да се изчисти този "информационен шум" който не информира, а заблуждава.

на 1.05.2017 г. в 11:03, Мальчик Бананан написа:

Хахахахаха, умора нямаш. Все още не знам, човек, дали наистина така гледаш нещата или някой ти "показва". Казах ти: като казваш 'А', казвай и "Б". Иначе не си нищо повече от кремълските орли. ОК? Другото, което не мога да разбера все още, не сте ли едно и също: кремълските орли и ти. Едни и същи тактики. Играта на "доброто и лошото ченге". Пускането на хоп-троп, две страници спам. Особено важно е "лошото" ченге е да е някакъв празноглав и вулгарен, "доброто" - възпитан и културен. Знам само, че тея неща са ги измислили много по-умни от мен, така че, всичко може да е.

Това беше добро само че в този форум има доразвитие на идеята - лошите ченгета са повече и на човек му домъчнява в един момент за доброто ченге как го нападат безпричинно. :)

преди 53 минути, lsmurf написа:

Това беше добро само че в този форум има доразвитие на идеята - лошите ченгета са повече и на човек му домъчнява в един момент за доброто ченге как го нападат безпричинно. :)

Мене ми е омръзнало да съм добър, та тука си почивам:) А доброто ченге навярно е Миро. Няма да ме учуди, ако като малък е трепал котета. Знаем ги тия.

преди 4 часа, miro20 написа:

...

А кой ще контролира контрольорите?

преди 1 час, lsmurf написа:

...и на човек му домъчнява в един момент за доброто ченге как го нападат безпричинно. :)

Ми на мен ми беше и все още ми е малко такова като гледам как един-двама го обиждат. Не го знам човека кой е що е, не ми е работа да давам определения. Бе, каквото и да е направил или не, не е убил човек ся... знам ли. А Миро, "фактчекинга" го правиш в главата си, не разчиташ на друга медия. А и нещата са доста по-тривиални и в повечето случаи става дума за цък-цък-стотинки. Виж зад "борците за социална справедливост" кой стои и защо, няма сми да ти обяснявам. Както в живота, така и в Интернет, безплатен обяд няма. Ти (ние всички)не си потребител, ти си продукта. ;)

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 29 минути, Мальчик Бананан написа:

А кой ще контролира контрольорите?

Какви контрольори ? Говорим за разобличаване на лъжи .

Когато се докаже че нещо е тотална лъжа, цензура ли е че си я разобличил ????  И трябва ли да копираме и разпространяваме дадена лъжа, само за да не нарече някой обратното "цензура" ??

Що насока не мога да разбера :)

преди 31 минути, Мальчик Бананан написа:

А Миро, "фактчекинга" го правиш в главата си, не разчиташ на друга медия. А и нещата са доста по-тривиални и в повечето случаи става дума за цък-цък-стотинки.

Е как ще го "правя само в главата си" ?!?!?

Откъде ги измисляш тези неща не мога да разбера.

Примерно четеш в дадена медия - Тръмп се оженил за гей и публикувал в туитър /нали му е официална медия/ снимки от сватбата.

Отваряш туитъра на Тръмп и гледаш че няма такова нещо . т.е. правиш "фактчекинг".

Или ти казват от блиц и руски дневник... София е срината от томахавки . Поглеждаш пез прозореца и виждаш че никой нищо не е сринал...

Е ??

Такива спорещи като теб  винаги бягат от конкретика и говорят с "общи приказки" как всички са маскари и всички лъжат... значи давай да неглижираме всичко .

Това е именно пропагандата, от този "Фактчекинг" се бои именно платената фейк пропаганда, защото така им се спират "копейките" :)

Ето отново  по темата конкретно :

http://terminal3.bg/opitnoto-zajche-za-vsichki-aktivni-meroprijatija-sme-nie/

Този цирк сме го гледали , мача сме го играли дори :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.