Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Платена Политическа Пропаганда в Интернет. Интернет Войни. Целта Оправдава средствата.

Featured Replies

току-що, nikssi написа:

абе тролове кво да ти обяснявам сам си го знаеш. 

Не, не знам.. обясни ми , както аз обясних за лъжите. Може да дадеш с примери аз на какви сайтове се позовавам и дали копирам лъжи, или се стремя да се изясни що годе обективно даден източник ?

• Отговори 606
  • Прегледи 31,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 14 минути, miro20 написа:

Не, не знам.. обясни ми , както аз обясних за лъжите. Може да дадеш с примери аз на какви сайтове се позовавам и дали копирам лъжи, или се стремя да се изясни що годе обективно даден източник ?

Като за начало,кажи какво става с "първите дни на 2017-та", че месеца взе да си отива...

Цитат

Другия фейк за който се говори, дори Пу се позовава на него - за знасилено 10 г момченце , и че изнаслвача бил оправдан.Което не е вярно , но....

Що махна линка с "истината", а?

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

Може да дадеш с примери аз на какви сайтове се позовавам

И защо си мислиш,че медиите на розовобузестия не са лъжливи?

преди 31 минути, miro20 написа:

По принцип има логика че ако се залитне в крайности се стига до цензура. Проблема е че отдавна има организирано насочени фейкове , които оказват сериозно политическо влияние.

Да, ще кажете западните медии лъжат. Но тяхното е цветенца спрямо тотланите лъжи , често на точно 180' от действителността.

Ето ти пример - за рейтинга на Обама. Проучванията показват че е с 58-62 % , което е доста добър рейтинг спрямо предишните.

Пропагандата обаче отразява това точно наопаки - най лошия президент от края на войната та до сега !

http://www.svoboda.org/a/28239005.html

Или масираните дезинформационни партенки на тема бежанци ? Случая /фейка/  Лиса който изкара дори стотици на протести ??

А измислиците за Украйна ? тотален брейнуошинг , като от днешна гледна точка, и след елементарни проверки,  повечето, да не кажа всичко се оказаха лъжи и то най отковенни очевидни, нагли лъжи.

Това не е просто изкривяване или субективно отразяване, а тотална измишльотина. Това няма как да е номрално. Все пак това са официални медии и канали.

Добре че се появиха сайтове които да проверяват  в някаква степен /фактчекинг/ и др инициативи, заради което и похвалих фейсбук за поне желанието да се филтрират нещата по някакъв начин.

Така е... сайтчета с гръмки сензационни новини като "бултаймс" гъделнюз, бгр-нюзфронт, русвесна, руски дневник, световенпоглед.инфо, а-спекто, алтеринформейшън, петел , пик....

Които често се самоцитират един друг и накрая източниците им все водят до ... споменатите по горе фейкове...

Значи, първо, за някои неща имаш право, но английският е световен език, американските медии се четат от хора от цял свят, а руските сайтове, от какви айпита биват посещавани? Само не казвай, че англичани и американци масово знаят руски. Кремъл си брейнуошва само руснаци, Пентагона - целия свят. Иначе... за фейк новините... вчера баща ми ми разправя, не знам къв сайт е отварял - той е от тея де не ги гледат тея неща. И ми вика: "Абе, Европа забранява снежните човеци". "Да бе, да"... Абе, честно ся да си кажа позачудих се, което ми е смешно. Браузвам си днес, бях забравил за тая глупост и се натъкнах на обсъждане за поредния фейк - това със снежните човеци... Уеуе, без малко се вържем... След това с кьолнската кметица, на много неща мога да повярвам. А ти как ще коментираш (bulp) фейка със "златния дъжд и Тръмп"?

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 6 минути, Методи Дамянов написа:

Значи, първо, за някои неща имаш право, но английският е световен език, американските медии се четат от хора от цял свят, а руските сайтове, от какви айпита биват посещавани? Само не казвай, че англичани и американци масово знаят руски. Кремъл си брейнуошва само руснаци,

О не. Тролските фабрики на Кремъл се занимават именно в тролене на западни медии.

Първи пропищяха германски медии че и служби, и се принудиха да затворят статиите си и форумите си за коментари под новините.

Разбира се, зомбоящика на своите телеканали са насочени за своята аудитория, но пионерството, патента за масово дезинформационно тролене е именно от руски в западни медии.

Докато виж, обратното дори е немислимо да се случи :)

преди 17 минути, Методи Дамянов написа:

"Абе, Европа забранява снежните човеци". "Да бе, да"... Абе, честно ся да си кажа позачудих се, което ми е смешно. Браузвам си днес, бях забравил за тая глупост и се натъкнах

Аз това го видях като виц ... осмиващ сайта "бултаймс"  :) но някои пък ги приемат насериозно ... ей на наскоро Мойра ако не се лъжа , извади един стар фейк отпреди няколко години как Брюксел  забранил коледните елхи за да не нарушава чувствата на мюсюлманите..... Което се оказа разбира се тотален фейк де... но... ето ... факт е .. дори го повтарят. Догодина сигурно пак ще се копипейстне...

И не е само това.

преди 37 минути, язе написа:

Като за начало,кажи какво става с "първите дни на 2017-та", че месеца взе да си отива...

не мога да проследя насоката на мисълта ти към нещо конкретно . Ще ми помогнеш ли ?

преди 37 минути, язе написа:

Що махна линка с "истината", а?

КАкво съм махнал ??

преди 12 минути, miro20 написа:

не мога да проследя насоката на мисълта ти към нещо конкретно . Ще ми помогнеш ли ?

КАкво съм махнал ??

Линкчето към статия, в която се говореше за изнасиленото момченце и как всъщност присъдата е в сила,но се очаква ново разглеждане "в първите дни на 2017- та,което може да я увеличи на 15 години". Та пак да питам, кво става с "първите дни"?

А, ся видях- не си го махнал, извинявай.  Още по- добре. Сега можеш да отговориш на въпроса.  :)

Цитат

В действителност мигрантът Амир не е оправдан. Присъдата от шест години затвор се смята за влязла в сила в частта за тежко сексуално престъпление срещу малолетно лице.

До новото разглеждане на делото, което ще се състои в първите дни на 2017 година престъпникът остава в ареста. Очаква се новото разглеждане да увеличи присъдата до 15 години.

Редактирано от язе (преглед на промените)

Германците не ги бърка, че АНС са ги хакнвли, плашат се от тролове. Сноудън каза, че американските служби са заложили троянски коне в ключови инфраструктури на СЪЮЗНИЦИТЕ на САЩ (не е казвал Германия, между другото), ма и това не ги бърка... За мен просто подготвят почвата за загубата на Меркел, за да кажат: Ето, хакна ни Кремъл. Загубата ѝ няма да има нищо общо с мигрантската политика, разбира се. :)

Мрежовите и информационните войни са патент на американците още отпреди Интернет - от 70-те в Южна Америка. А преди това са ги използвали сигурно някъде другаде. Путин не е открил топлата вода. А ако имаш предвид спутник и рт... кой па им вярва на тея? Аз ти говоря за CNN, Fox, WaPo, NYTimes, Huffington Post и такива, ти ми говориш за някакви... пффф.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 11 минути, язе написа:

А, ся видях- не си го махнал, извинявай.  Още по- добре. Сега можеш да отговориш на въпроса.  :)

И защо аз трябва да отговарям ?? това което акцентирах бе лъжата тиражирана за този случай. Лъжата си е факт, защото тоя си е в затвора.Дали и колко ще увеличат присъдата му е друга тема.

преди 12 минути, Методи Дамянов написа:

Путин не е открил топлата вода

Естествено че не е. Но е превърнал медиите в отдел на службите си . И те нямат абсолютно нищо общо с журналистиката. Е, може и да има 5 % журналистика, 95 % е пропаганда и специално подбрани методики за влияние и дезинформация. Освен разбира се, и всеизвестните отдели за тролене в западни медии.

Относно западните... и преди съм казвал , идеални медии няма, в тях може и да се прокава субективизъм в отразяването , акцентиране на едно , спестяване на друго, но такива откровенни лъжи , ама тотални лъжи , и то ежедневни, каквито бълват путинските , не съм виждал в тях.

Какво за Ирак ? старата опорна точка ли :)

Ирак "ежедневна лъжа " ли е ? Коя година бе това ? хайде по сериозно . ОТделно че не медиите са лъгали, а властимащите и службите .Медиите са отрзявали  това което казват те.

Освен ако не искаш да кажеш че медиите са изкривявали думи и са си измисляли неказвани никога становища на политици.

Имало ли е такъв случай в западните медии ?? Щото мога да цитирам стотици ежедневни такива в путинските

преди 33 минути, miro20 написа:

И защо аз трябва да отговарям ?? това което акцентирах бе лъжата тиражирана за този случай. Лъжата си е факт, защото тоя си е в затвора.Дали и колко ще увеличат присъдата му е друга тема.

Когато използваш лъжа, за да докажеш че някой лъже, той явно казва истината. Откъде знаеш, че "тоя си е в затвора"? Кой го казва? Същите дето излъгаха, че в първите дни нещо щяло да стане. Защо да им вярваме за затвора тогава?

Братле,ние много добре знаем, че лъжите които тиражираш не си ги измислил ти. Това не означава, че не лъжеш. Когато повтаряш една лъжа- също лъжеш. Ето защо е редно да отговориш.  :)

преди 10 часа, язе написа:

Когато използваш лъжа, за да докажеш че някой лъже, той явно казва истината. Откъде знаеш, че "тоя си е в затвора"? Кой го казва? Същите дето излъгаха, че в първите дни нещо щяло да стане. Защо да им вярваме за затвора тогава?

Братле,ние много добре знаем, че лъжите които тиражираш не си ги измислил ти. Това не означава, че не лъжеш. Когато повтаряш една лъжа- също лъжеш. Ето защо е редно да отговориш.  :)

Братле, знам че си тролиш за спорта, но говориш абсолютни глупости.

Аз не повтарям лъжа, а цитирам опровержението .

Ставаше въпрос че въпросния мигрант Амир е оправдан за изнасилване на 10 г момче. http://m.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/91362-falshivi-novini-novoto-ostrie-na-ruskata-propaganda-srestu-evropa.html

Показано в официалния руски телеканал , който репортаж обаче после е свален !

Да си чувал лафа "гузен негонен бяга" ?

Освен това, въпроса бе че вашия новофюрер Пу се позовава на този фейк и казва - вижте ги вашите ценности ... пускате изнасилвач и т.н..

Та... ето ти още инфо с подробности където се цитира председателя на колегията на върховния съд Томас Филип

http://theins.ru/antifake/34601

И още http://www.dw.com/ru/как-беженца-обвиняемого-в-австрии-в-изнасиловании-оправдал-только-первый-канал/a-36176549

Spoiler

Обвиняемый не выходит на свободу

Земельный суд действительно заново рассмотрит дело Амира А., по которому он обвиняется в изнасиловании, но ничто не указывает на "высокую вероятность" вынесения в данном случае оправдательного приговора. По информации одной из крупнейших австрийских ежедневных газет Heute, причиной направления дела на доработку стали "формально-юридические ошибки в письменном образце приговора".

Не нашлось места в двух сюжетах Первого канала общей продолжительностью в шесть с половиной минут и для рассказа телезрителям о том, что обвиняемого в изнасиловании иракца на свободу выпускать никто не собирается. На протяжении всего срока рассмотрения дела Амир А. находится в следственном изоляторе и пробудет там вплоть до частичного пересмотра дела в начале 2017 года. После этого ему грозит тюремный срок.

Та.. пак казвам ... знам че си тролиш за спорта и си измисляш алабалистики , но все пак е хубаво малко и да четеш повечко  :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

Аз не повтарям лъжа, а цитирам опровержението .

Kоето лъже за някакви първи дни. :)  А то цитирането си е повтаряне, на практика...

преди 10 часа, язе написа:

Kоето лъже за някакви първи дни. :)  А то цитирането си е повтаряне, на практика...

Фейк ли е че мигранта е освободен ? - фейк е . Пу на пресконференцията позовава ли се на този фейк, позовава се, т.е. разпространява лъжи. Цитирах ти и съдия и какво ли не.

То и никой не спори за тези неща де... а ти се излагай колкото си искаш :)

преди 6 минути, miro20 написа:

Фейк ли е че мигранта е освободен ? - фейк е . Цитирах ти и съдия и какво ли не.

Видяхме какво си цитирал...

Ето ви още един неизчерпаем кладенец от сензационни теми и супер правдиви информации , за вашите сайтове като бултаймс, нюзфронт , русвеса , ТВАлф :)

пффф  я :) и аз това си казах .

Навирам ви ежедневни, сегашни , неспиращи тотални лъжи и дезинформация, а вие си знаете старото .. "пък в хАмерика бият негрите"....

Тва за негрите не бяхме го чели скоро...

Евала на КГБ, шапка им свалям. Какво пророческо видео на този разузнавач.

Особенно като виждаме какво е в САЩ в момента, какво е в ЕС... и как тихо , лека полека, с тънки методи  се дестабилизират държави и съюзи.

Евала КГБ, Евала, Пу !

За съжаление, тези методи без много жокери , можем да видим и у нас...

преди 52 минути, miro20 написа:

Евала на КГБ, шапка им свалям. Какво пророческо видео на този разузнавач.

Особенно като виждаме какво е в САЩ в момента, какво е в ЕС... и как тихо , лека полека, с тънки методи  се дестабилизират държави и съюзи.

Евала КГБ, Евала, Пу !

За съжаление, тези методи без много жокери , можем да видим и у нас...

Бре,я виж как само ни отвори очите . :clown:

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

аре миро 20 изоставаш  от колегите

http://bgr.news-front.info/2017/01/18/2-500-dolara-zaplata-na-protestirashhite-sreshhu-trmp/

:D

К'во изостава? Ти да си видял някой друг тука 24/7? Без да ходи на работа и да пише нонстоп. Tака че ти него го маани! 

Ама моля ви се! Вижте ги тези СОРОСОИДНИ НАГЛЕЦИ къде са наливали пари, докато Цецо Мустака открадна 4 млрд. от КТБ, Пеески създаде червено-кафявата си медийна империя пак с пари от КТБ, а "братушките" източиха 1 млрд. от АЕЦ Белене: "Например от 2010 г. фондацията подпомага подготовката на българските ученически отбори по природни науки за участие в международни олимпиади. Друг пример за успех в сферата на знанието е "Музейко", който за първата си година привлече над 120 хиляди посетители, изброи българският ръководител на фондацията Десислава Тальокова. Тази година с пари от фондацията 23 училища ще ремонтират и оборудват кабинетите си по природонаучни предмети. С други 2.6 млн. лева през 2017 г. ще се квалифицират директори и учители за модерно образование в малки и големи населени места в цялата страна."

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.