Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Платена Политическа Пропаганда в Интернет. Интернет Войни. Целта Оправдава средствата.

Featured Replies

Значи окраинци създават фейк кафене, хората го отразяват и накрая излизат виновни. 

Добре, че ти все ги разбираш. 

• Отговори 606
  • Прегледи 31,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако можеше да четеш все пак какво цитираш :

Цитат

“Этот проект показывает глубоко гедонизированное современное общество, которое в гонке за уникальностью осознания себя в цифровом пространстве готовое идти в заведение, которого не существует и которое исповедует сомнительные ценности”, – заявили создатели “Хвойдарні” о цели своей затеи.

Проект в очередной раз показал, как легко распространяются фейки и непроверенная информация в СМИ и соцсетях.

Ама като си решил да се излагаш... твой си проблем :)

Нещо да кажеш за останалите ЕЖЕДНЕВНИ фейкове от познатите съвсем официални путински дезинформационни медии ?

Или и за тях ти трябва превод и пояснения ? :laughing4:

Mиро ти наистина си уникална карикатура.

Цитат

Агенцията създава акаунти на фейковата гостилница в социалните мрежи, пише отзиви от името на посетители, и дори публикува в мрежата меню, което предизвиква възмущението на потребителите заради названията на ястията.

Топфейк разобличава медии, че разпродтраняват фейк създаден от самите окраинци с някаква си тяхна неясна цел. 

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

преди 9 минути, иноТ написа:

Mиро ти наистина си уникална карикатура.

Ти с олицетворение именно заради което украинците са създали това виртуално кафене.

За да докажат колко такива като теб ще се вържат. И колко путински медии ще се засилят да говорят за проститушкото кафене. Както виждаш, проекта е успешен.

Ти си част от причината да е успешен.

Нищо не казваш за останалите простотии и фейкове от любимите ти медии ?

:)

преди 9 часа, Джугашвили написа:

Тази книжка(книжка, защото е малко като обем страници) съм я чел няколко пъти. В един друг форум казаха, че Цундел е оборен, и това, което твърди, не е точно истината. Обещаха и доказателства, ама все още не са показали такива, а мина доста време.

преди 4 часа, miro20 написа:

Ти с олицетворение именно заради което украинците са създали това виртуално кафене.

За да докажат колко такива като теб ще се вържат. И колко путински медии ще се засилят да говорят за проститушкото кафене. Както виждаш, проекта е успешен.

Ти си част от причината да е успешен.

Нищо не казваш за останалите простотии и фейкове от любимите ти медии ?

Ma мен не ме интересува изобщо.

Ти разбираш ли само по себе си колко е комично това? Добре, че беше ти и твоите топфейк реклами. Влязох и бях заинтригуван, че имало превод и на български. Попаднах на статия, която разобличава фейк, пуснат от самите тях. Смях в залата! :D 

Цитат

“Этот проект показывает глубоко гедонизированное современное общество, которое в гонке за уникальностью осознания себя в цифровом пространстве готовое идти в заведение, которого не существует и которое исповедует сомнительные ценности”, – заявили создатели “Хвойдарні” о цели своей затеи.

Проект в очередной раз показал, как легко распространяются фейки и непроверенная информация в СМИ и соцсетях.

Пък ти си плямпай :)

Все едно да говориш как антиспин кампания проповядва и разпостранява спин . Смешно че и тъпо ... ама ... ти си знаеш :)

преди 22 часа, miro20 написа:

Ами виж... човек трябва да си прави все пак някакъв факт-чекинг .Относно забраната... това ако не се лъжа, можеш да ме поправиш, не се оказа точно забрана, а тълкуване на в.Билд че престъпленията са оповестявани сравнително късно. И че "неназован полицейски източник" е споделил че им е забранено да спомнават за такива, ОСВЕН ако изрично не бъдат попитани от медиите.

Това което и аз казвам е че прекалено много се спекулира със всякакви проблемни теми.

Това че аз оспорвам много фейкове на тема бежанци, тук съвсем погрешно се тълкува /а то това е целта май на тези фейкове/ че едва ли не ги защитавам.

А говоря за съвсем друго - масираната дезинформационна пропаганда, която е повече от очевидна.

Като спомена Кьолн , дали и ти знаеш че масираната пропаганда от известни официални медии /руски/  за изнаиленото руско девойче, която пропаганда вдигна на крак много хора там на протести , всъщност се оказа тотален фейк.

Но ето че този фейк доведе до реални протести, а някои хора и още вярват на това.

Ами новината от 2012г дето някои и сега я преповтарят, дето в Брюксел забранили елхите , за да не "нарани чувствата на мюсюлманите" , което също се оказа тотален фейк ?

Пак стигаме до това ... кой и защо ги разпространява ?

аз имам отговор, но някои отричат, просто защото звучи невероятно толкова мащабна да е тази дезинформационна машина, която няма абсолютно нищо общо със журналистика.

Виж коко ежедневни спекулации и изкривени новини се генерират http://www.stopfake.org/

https://noodleremover.news/

Тези сайтове са ясни ... А когато това се лее от РТ, ТАСС, и др ?

А аз за Украйна съм спрял да чета всичко. Просто и американски и руски (единствените чужди езици де разбирам) източници - не. Украински пък не знам, иначе те сигурно имат по-нормални неща. Срещал съм и руски такива, но супер малко - такива, които призовават за спиране на тоя кошмар. Факт-чекинг... е, кой не си прави факт-чекинг? Но знаеш, за едни едно е факт, за друг същото е фейк. спутници, ертета, весни и такива не чета, както и уошингтън поуст и nytimes. Говорейки за последните две - е, те си бяха тролски, не ами... :15:по време на предизборната кампания в Щатите. , те такава помия към Тръмп. Не само те. И Nation, Politico и кой ли не от мейнстрийм. И нито дума за разкритията на Уикилийкс. За тях нямаше изтичане на информация от Укилийкс за Килъри и Подеста. Както за руските медии хакването на Сурков и изтеклите неща, не съществуваха. Просто те представяха и представят тяхната си действителност. Именно скандала с Politico беше пренебрегнат ей така - както манипулирането на новини за Афганистан и Ирак от страна на CNN. Противно е просто как крадците викат "дръжте крадеца!" с фейк новините и троленето. Даже и някои от тях да са искрени (а те не са), правят по-голяма щета. А пък факт чекинга за това, което става в Сирия си го правя в главата от сайтове, като...да речем klinklin и други, където знам, че няма да чета малоумици... Но това със "забраната на фейковете" е "1984"-та отвсякъде. Къде е истината, кое е истина? Ти от фронта ли пишеш? Изтривайки настоящето (т.нар. от тях "фейкове"), те могат да контролират бъдещето. Ще има само една версия на миналото - тяхната.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Абсолютно съм съгласен , но с една скоба.

Медиите винаги са били в известна степен субективни. Както казваш , или не обръщат внимание на едни новини, но акцентират на други.

Но аз говоря за нещо по мащабно, че отдавна путинските медии не са медии а средство за влияние. И не само със акцентиране или насоки в новините.

Говорим за тотални измислици и лъжи .

И когато се появи някой сайт който разобличава тези тотални ежедневни лъжи /то дори не е спекулиране върху истински/  някои предубедени хорица реагират крайно негативно, с тотално отрицание  и обидено едва ли не.

Последното е много странен феномен ... защо всички "фенове" реагират така на опроверженията, не знам. Нормален човек когато види че ... например .. Обама въобще не е казвал еди какво си , че на сайта на ЕП и ЕС няма дадена "новина", която обаче те са прочели/чули от РТ , ТАСС и др , и се почват едни обиди , едни вулгаризми .... как може да се съмняваме в тях.

При това че въпросния факт-чекинг ако преди години бе доста трудно , то сега е на един клик разтояние.

Но ... не го правят... Защо ?

За Украйна и Сирия и аз отдавна не чета отделни сводки и помпозни новини. По скоро чета, но не обръщам такова  внимание.

Още преди много време по умни хора са казали че първото което умира във войната е ... истината.

Но пък има обективна ситуация, която е видима поне в общи рамки.А то е че имаме агресия на Донбас, породена от руски сепаратизъм и терор, подпомогнати от тотална фейк пропаганда, която 2 години след събитията се окаа че наистина са само лъжи , за Сирия имаме стотици групировки, руско-асадски режим, ИД която се храни с война, и международна общност, която се опитва с бебешки кърпички да се справя и арбитрира боксов мач.

То е много важно и къде си чекваш факта деа...  Че то ако го правиш в сайта на украинското външно, там са факт до факта мила моя майно льо. Май вярваме не на очите си, а на сайтове... щото са официални развийш ли. И наглеците си лъжат официално,а лапнишараните си праят чекии... нг.

преди 7 часа, miro20 написа:

Абсолютно съм съгласен , но с една скоба.

Медиите винаги са били в известна степен субективни. Както казваш , или не обръщат внимание на едни новини, но акцентират на други.

Но аз говоря за нещо по мащабно, че отдавна американските медии не са медии а средство за влияние. И не само със акцентиране или насоки в новините.

Говорим за тотални измислици и лъжи .

Браво, Мирко. Веднъж и ти да напишеш нещо вярно:)

преди 12 часа, язе написа:

То е много важно и къде си чекваш факта деа...  Че то ако го правиш в сайта на украинското външно, там са факт до факта мила моя майно льо. Май вярваме не на очите си, а на сайтове... щото са официални развийш ли. И наглеците си лъжат официално,а лапнишараните си праят чекии... нг.

НЕ. Не от украински медии. Както казах - примерно имаш новина в путинските дезинфромационни медии че ЕП или ЕС приели еди каква си декларация или резолюция.

Не ти трябват никакви украински , или каквито и да е средства, за да "цъкнеш" на сайта на ЕП или др институция и да видиш че такова нещо НЯМА :)

http://www.stopfake.org/fejk-evroparlament-obvinil-poroshenko-v-politicheskih-repressiyah/

И това не е изолиан пример, а са ежедневни тези фейкове.

Реакцията ви отново е това за което говорех по горе за "Странното " поведение на "феновете". Защо винаги се отговаря или с презрение, или с обиди , или с подигравки на нещо което и сам можеш да си провериш ?

Не е нужно да псувате сайтове като "стопфейк" или други, не те са генераторите на лъжи, а тези които разобличават. Подигравките ви би трябвало да са насочени към тях, не към стопфейк .

преди 4 часа, Методи Дамянов написа:

М, аз не се задълбавам толко. Па за троловете... бе и те са хора. Нека изкарат някой лев. Мен ми не пречат.

Въпроса е малко по глобален. "Фабриките за тролове"  са само долното стъпало на тази машина, планираща и пускаша дезинформационните партенки.

Никой  така и не ми посочи поне една западна медия, която ежедневно да бълва толквоа лъжи, както путинските правят.

преди 7 часа, karadzha написа:

Браво, Мирко. Веднъж и ти да напишеш нещо вярно:)

Срам те е и страх ти да го напишеш , че ми вкарваш думи в устата ? :)  Отговори ми на последния въпрос, но ако може не с празни общи приказки  а с конкретни такива.

Каквито примери аз постоянно давам, и което именно толкова ви дразни и пречи .

Щото освен с простотии с нищо друго не можете да отговорите :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Цитат

Никой  така и не ми посочи поне една западна медия, която ежедневно да бълва толквоа лъжи, както путинските правят.

Следи Washington Post и CNN или, както я наричат... Clinton News Network. Също Fox News, NBC. Та лъжите за Ирак и оръжията за масово поразяване и самат инвазия в страната, нали медиите най-много помогнаха. Влиянието на мейнстрийм медиите там е огромно. Нищо общо с това при нас. Ние знаем, че те са едни лъжци и слуги основно. Такива са били преди 90-та, такива са и сега...

Допълнение: медиите там са на такава почит, защото наистина са преса, поне преди Дж. Буш Ст. и в много отношения все още са такива. При нас не знам да е имало преса -слуги, подлоги и пишурковци.

Ах да.. Ирак :) Коя година беше това ? Но бих сложил друга скобба тук. Не точно медиите са лъгали, а официалните институции и военни експерти , които са говорили тези неща.

Дай пример кога западна медия  си е измислила тотално лъжливо изявление на Пу, на Обама, на Меркел  и др ... които те никога не са казвали ама въобще ?

Или да им изкривяват думите в съвсем друг аспект ? или да са бъркали тотално в превод на нещо ?

Другата скоба която пак бих добавил , е къде и в кои държави има тотална цензура ?

Не е ли странно как скандалите за толкова  лъжливите контролирани западни медии излизат също ...  в този "зъл лъжлив запад" ?

Лъгаха за Саддам,лъгаха за Кадафи, лъжат за Асад... нали знаеш за лъжливото овчарче.

О, веднага. Това е публикувано вчера. http://www.businessinsider.com/facebook-forced-users-to-call-berlin-truck-crash-an-attack-2016-12

Знаеш и ти, убеден съм, че се задава нещо страшно с т.нар. "фейк новини". И това се прави, както от Кремъл, така и от Вашингтон. Само дето Мрежата е под контрола на Щатите... Е, принципно сдадоха контрола преди няколко месеца, но... Не коментирам пусканото от Москва, понеже не го чета,Миро, ок? Казах ти. Не съм отварял и няма да посетя Sputnik-супник и не знам си кво си. Имам поглед над англоезичните медии и тях коментирам.

Цитат

Не е ли странно как скандалите за толкова  лъжливите контролирани западни медии излизат също ...  в този "зъл лъжлив запад" ?

Тва не го разбрах. Нещо бъркаш. Аз не съм част от спора Кремъл-Вашингтон. Аз съм на позицията "всички са маскари".

Идея си нямам как работи тази фейсбук-функция, но това е бих казал "бял кахър" . Пък и както се уточнява, СННи др медии коректно са отразили това че  ВЕРОЯТНО е атака.

Това за което аз говоря , е на съвсем друго ниво. Ако вземем същия пример с камиона, представи хипотетично генериране в някои ОФИЦИАЛНИ медии на нивото на СНН, Фокс и др, генерране на "новина" че камион е помлял хора, а то реално не само че няма камион, ами дори инцидент е нямало .

Какво би казал за такива медии ако това еднозначно се докаже че е фалшива измислица ??

Точно това генерират руските медии, и споменах по горе няколко примера - за изнасиленото девойче в Кьолн , за разпънати деца на площади в Украйна, за ядене на трупове, и хиляди подобни ежедневни лъжи.

И това не е от "спутник"  , а от ТАСС, РИА новости, ТВзвезда,  1Канал , и т.н. и т.н.

т.е. умело жонглиране и използване на истински реални наболели проблеми на Европа /бежанците/ и генериране на тази база на  още по големи страхове на принципа да бръкнем в раната по силно , или да разпръснем л'йната още повече.

преди 1 час, Методи Дамянов написа:

Аз съм на позицията "всички са маскари".

Да добре, но все пак човек трябва да се информира , и най малкото което може да направи е поне, пак казвам , поне на очевидни детински лъжи да не вярва сляпо.

Еми, не знам, не чета такива медии, но да, знам, че има такива. Има и бг - Бългериан ко беше.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/12/22/2888883_gerb_shte_se_bori_s_falshivite_novini_na_bsp_i_s/

Сетиха се и от ГЕРБ за "фалшивите новини" и пропагнда.

Сега и по Панорама върви такава дискусия... :) доста неподготвени и повърхностни неща говорят, но посоката е правилна.

Ехее, супер! Таман да усетя и аз как са живеели по време на фашизма и комунизма. 

преди 1 час, miro20 написа:

Сетиха се и от ГЕРБ за "фалшивите новини" и пропагнда.

Цитат

ГЕРБ ще се бори с фалшивите новини на БСП и с троловете

Ма тия смешници точно те са за разследване. И двамата на снимката са криминални.

преди 43 минути, иноТ написа:

Таман да усетя и аз как са живеели по време на фашизма и комунизма. 

Че то ти до сега така си живееше :)

Виждам че има ефект. И ти и много други спряхте с много пропагандни фейкови сайтове, които иначе редовно си "обсъждахте " :)

А това пък за стринка Цена е върха на тъпотията.

Цитат

От анализа, който е направен след загубата на Цецка Цачева на президентските избори, се вижда, че в сайтове и "Фейсбук" групи, част от които с проруски интереси или подкрепящи БСП, по едно и също време, много синхронизирано е излизала невярна информация, дискредитираща ГЕРБ, обясни Цветанов. Разпространението в социалните мрежи е дало възможност да се стигне до максимален брой потребители, за да може да се направят успешни тези внушения, показвал анализ на ГЕРБ. В атаката срещу партията били използвани и "тролове". Той отговори, че в партията на Бойко Борисов никога не е правена организация за създаване на "тролове".

Сега ще изкарат стринката вакло агънце. Барабар с Цвъки ухото и Буда.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.