Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Платена Политическа Пропаганда в Интернет. Интернет Войни. Целта Оправдава средствата.

Featured Replies

преди 20 часа, miro20 написа:

В германия вече се говори за наказателна отговорност за разпространяване на фейкове.

http://www.dw.com/ru/политики-из-большой-коалиции-фрг-требуют-ужесточить-наказание-за-фейки/a-36745176?maca=rus-tco-dw

Сетиха се.... но .. по добре късно отколкото никога както се вика :)

А колкото повече хора си правят елементарен фактчекинг /проверка на фактите/  толкова по добре.

Все по трудно ще става за путинските тролове и техните копипейстъри тук, но .. това е начина.... 

Бих дал сравнение - Както  всички оганизми рано или късно биват нападнати от вредители, така и медийното и интернет пространство се задръсти като градски смог от генерирани простотии .

Срещу което трябва да се вземат наистина мерки . Както сещу епидемия , чума, въшки.

Не беше ли ти тоя, дето ревеше, че в Русия осъдили некъф за постове в нета? Тцъ, тцъ... глей кво нещо е лицемерието, а. :)

• Отговори 606
  • Прегледи 31,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някои им се привижда че "най влиятелна" личност е един вид "най добра" :)

В даден момент може да е влиятелен и някой като Хитлер . Това повод за радост ли е , какво ? :laughing4:

Естествено че Пу е влиятелна личност. Що поразии направи, и още колко още ... никой не знае :)

преди 4 часа, язе написа:

Не беше ли ти тоя, дето ревеше, че в Русия осъдили некъф за постове в нета? Тцъ, тцъ... глей кво нещо е лицемерието, а. :)

Едното е цензура на свобода и изразяване , другото е накзателна отговорност за умишлена масирана дезинформация и лъжи.

Знам че ти не усещаш разликата.... но тя е доста съществена, да не кажа са диаметрално противоположни като ценностна система.

преди 17 часа, miro20 написа:

Едното е цензура на свобода и изразяване , другото е накзателна отговорност за умишлена масирана дезинформация и лъжи.

Знам че ти не усещаш разликата.... но тя е доста съществена, да не кажа са диаметрално противоположни като ценностна система.

Да, едното е мастурбация, другото онанизъм... Много е модерно, хора без ценности да обясняват за ценностните системи, с дребнавата идея да подменят истинските такива, с някакви измислени толерастии. Които разбира се също включват цензура, диктат и всички известни на човечеството гадости..."западни ценности" по новому.

По това време в София вече властва Тодор Живков, а в Кремъл се разпорежда Никита Хрушчов. Така всъщност сателитната Народна република България, обявена за такава през 1946 г., е принудена да предаде на Съветския съюз това съкровище, което в бъдеще би й гарантирало финансова стабилност. Историци отбелязват, че всъщност от 1959 г. започват реалните икономически проблеми на социалистическа България.

Защо Живков даде 26 тона злато на Москва

http://socbg.com/2015/12/защо-живков-даде-26-тона-злато-на-москва.html

26 тона злато, натрупано по време на Царство България, е откраднато тайно от Съветския съюз в края на 50-те години на ХХ век. Това шокиращо разкритие лъсва от разсекретени документи на Държавния архив и на Българската народна банка (БНБ), става ясно от разследване на „Дойче веле“. 14 години след 9 септември 1944 г., когато Червената армия се настанява в България, т.е. през 1959 година, вече в разгара на Студената война 26 тона златни резерви тайно са преместени в Москва под предлог, че сградата на БНБ нямало да издържи на атомна бомбардировка.

Редактирано от bdenkov (преглед на промените)

на 15.12.2016 г. в 19:19, язе написа:

Да, едното е мастурбация, другото онанизъм..

Не е това. Сравненията ти са абсурдни спрямо това за което се говори .

преди 10 часа, bdenkov написа:

По това време в София вече властва Тодор Живков, а в Кремъл се разпорежда Никита Хрушчов. Така всъщност сателитната Народна република България, обявена за такава през 1946 г., е принудена да предаде на Съветския съюз това съкровище, което в бъдеще би й гарантирало финансова стабилност. Историци отбелязват, че всъщност от 1959 г. започват реалните икономически проблеми на социалистическа България.

Защо Живков даде 26 тона злато на Москва

http://socbg.com/2015/12/защо-живков-даде-26-тона-злато-на-москва.html

26 тона злато, натрупано по време на Царство България, е откраднато тайно от Съветския съюз в края на 50-те години на ХХ век. Това шокиращо разкритие лъсва от разсекретени документи на Държавния архив и на Българската народна банка (БНБ), става ясно от разследване на „Дойче веле“. 14 години след 9 септември 1944 г., когато Червената армия се настанява в България, т.е. през 1959 година, вече в разгара на Студената война 26 тона златни резерви тайно са преместени в Москва под предлог, че сградата на БНБ нямало да издържи на атомна бомбардировка.

Разбирам да ти плащат да пишеш глупости, ма твоето е диагноза. Вземай си бонбонките, бе човек:(

5khbKlN.png

Гледам, че това тролене не е коментирано в темата. Крайно време е в БГ да се вкара затвор/закриване на подобни сайтове. Проблема е, че след вкарване на такъв закон такива новини ще са истината и всякакви други ще се тълкуват като лъжа.

преди 1 час, mitosandov написа:

5khbKlN.png

Гледам, че това тролене не е коментирано в темата. Крайно време е в БГ да се вкара затвор/закриване на подобни сайтове. Проблема е, че след вкарване на такъв закон такива новини ще са истината и всякакви други ще се тълкуват като лъжа.

Е хайде коментирай го . Наистина ли имаш доказателство за неверни твърдения и защо реши че е тролене. Кого точно според теб обслужва въпросната новина и къде тук е пропагандата. Такива идиоти има във всички държави и това че в конкретния случай са българи не означава нищо. Както и е посочено в материала хората в Германия не са склонни да правят обобщения на базата на този случай.

Тук са роми, а в Европа - българи.

Това за Левски няма смисъл да се коментира.

смърф - виж подзаглавието... в статията се обяснява как мангалоида бил една кръв с Левски - ако това не е престъпно тролене какво тогава трябва да влезе в тази категория?

преди 7 часа, lsmurf написа:

Е хайде коментирай го . Наистина ли имаш доказателство за неверни твърдения и защо реши че е тролене. Кого точно според теб обслужва въпросната новина и къде тук е пропагандата. Такива идиоти има във всички държави и това че в конкретния случай са българи не означава нищо. Както и е посочено в материала хората в Германия не са склонни да правят обобщения на базата на този случай.

Кажи честно, наистина ли не виждаш или твърдищш, че Левски е циганин???

П.П. Иво Прокопиев кога ще отиде в съда (въпросът е риторичен)??? А медията какво наказание ще получи??? А "журналиста" пусал този пасквил??? Крайно време е да направя петиция за връщане на смъртното наказание или концлагерите!!! Може и двете!!! Измислил съм схемата, концлагерите ще отговарят на всички европейски изисквания!!! Дори ще ги рекламираме!!! Добра реклама за нашата държава!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 1 час, mitosandov написа:

смърф - виж подзаглавието... в статията се обяснява как мангалоида бил една кръв с Левски - ако това не е престъпно тролене какво тогава трябва да влезе в тази категория?

Съжалявам аз чета в подзаглавието  нещо съвсем друго http://www.dnes.bg/redakcia/2016/12/16/shte-uvredi-li-svetoslav-s-imidja-ni-v-germaniia.325845

"Българинът от метрото в Берлин продължава да се укрива " което счетох за нормално подзаглавие . Сега увеличих скриншотът и виждам нещо наистина манипулативно Или господата от сайта са променили съдържанието или е играл фотошоп.

Не смятам разбира се че Левски е бил циганин но е нормално след като въпросните дебили имат български паспорти германците да говорят за българи. Сто пъти съм повторил в този форум че циганите са най обикновени български граждани и не трябва нито да се дискриминират нито да се толерират.

преди 10 минути, lsmurf написа:

Съжалявам аз чета в подзаглавието  нещо съвсем друго http://www.dnes.bg/redakcia/2016/12/16/shte-uvredi-li-svetoslav-s-imidja-ni-v-germaniia.325845

"Българинът от метрото в Берлин продължава да се укрива " което счетох за нормално подзаглавие . Сега увеличих скриншотът и виждам нещо наистина манипулативно Или господата от сайта са променили съдържанието или е играл фотошоп.

Да, и аз това се чудя.... кой и къде е добавил Левски ?

Като гледам коментарите в сайта, никой дори не споменава това. А това биха  го забелязали.

Подозирам че някой тук си е играл със фотошопа :)

преди 10 минути, lsmurf написа:

Не смятам разбира се че Левски е бил циганин

Но виж как по горе веднага подхванаха патосно този фейк :) и възмутено реват "Левски е бил циганин ? "

Това няма как да не е умишлено.

А Левски няма какво да се коментира в този аспект - той е пропагандирал равенство на всички според закона , и да сме равноправни с " европейските народи."

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 9 минути, lsmurf написа:

Сто пъти съм повторил в този форум че циганите са най обикновени български граждани и не трябва нито да се дискриминират нито да се толерират.

Споко, няма такава опасност!!! През последните 15-20 години не само не се дискриминират, ами даже се толерират до такава степен, че да се чувстват безнаказани!!! Е, резултата е налице!!! Майната му на цигането, дай да видим сега кой ще понесе отговорността за това поведение на циганите!!! НПО-тата къде са сега??? Що мълчат и никой не им търси отговорност??? Като става въпрос за точене на пари от ЕС и държавната хранилка, са първи на опашката, а като им лъснат гъзовете, че за тези милиони, да не кажа милиарди пари, никаква не са я свършили, ник'ви ги няма!!! Що така??? Ти ако не си вършиш работата, за която ти се плаща, какво следва - уволнение!!! Ми да ги закриват!!! Ние знаем как да си ги превъзпитаме и интегрираме и за много по-малко пари!!! И без това, от тях само вреди и никаква полза!!!  Само защитават цигани и престъпници и ощетяват останалите!!! А сега да се замислим и дали ние не сме дискриминираните!!!

П.П. Знаеш ли колко данъци плащат същите тези НПО-та и какъв им е приноса в държавната хазна???

преди 4 минути, Джугашвили написа:

Споко, няма такава опасност!!! През последните 15-20 години не само не се дискриминират, ами даже се толерират до такава степен, че да се чувстват безнаказани!!! Е, резултата е налице!!! Майната му на цигането, дай да видим сега кой ще понесе отговорността за това поведение на циганите!!! НПО-тата къде са сега??? Що мълчат и никой не им търси отговорност??? Като става въпрос за точене на пари от ЕС и държавната хранилка, са първи на опашката, а като им лъснат гъзовете, че за тези милиони, да не кажа милиарди пари, никаква не са я свършили, ник'ви ги няма!!! Що така??? Ти ако не си вършиш работата, за която ти се плаща, какво следва - уволнение!!! Ми да ги закриват!!! Ние знаем как да си ги превъзпитаме и интегрираме и за много по-малко пари!!! И без това, от тях само вреди и никаква полза!!!  Само защитават цигани и престъпници и ощетяват останалите!!! А сега да се замислим и дали ние не сме дискриминираните!!!

П.П. Знаеш ли колко данъци плащат същите тези НПО-та и какъв им е приноса в държавната хазна???

Добре така е и аз не съм им фен на разни НПО та и правозащитни организации крещящи как дискриминираме циганите и необръщащи внимание на геноцида спрямо българските пенсионери например. Но преди да потърсим сметка на НПО мисля че има органи на които това им е работа и на които се плаща от нашите данъци -правителство служби съд прокуратура що така ги изпускаш и стигаш до НПО  ,ами медиите , журналисти които са обърнали държавното радио в частна рекламна агенция -кой търси сметка на всички тях и защо реши че трябва да се почне точно от НПО.

преди 1 час, lsmurf написа:

Добре така е и аз не съм им фен на разни НПО та и правозащитни организации крещящи как дискриминираме циганите и необръщащи внимание на геноцида спрямо българските пенсионери например. Но преди да потърсим сметка на НПО мисля че има органи на които това им е работа и на които се плаща от нашите данъци -правителство служби съд прокуратура що така ги изпускаш и стигаш до НПО  ,ами медиите , журналисти които са обърнали държавното радио в частна рекламна агенция -кой търси сметка на всички тях и защо реши че трябва да се почне точно от НПО.

Много добър въпрос и веднага ти отговарям!!! Щото точно тия либерстаки подлоги,властващи от  близо 15-20 години в световната политика, еваха майката на всички ценности, образование, норми, и подмениха цялостната ценностна система цяло едно поколение!!! Същите тия забраниха и заплашиха медиите, че ще ги съдят и въведоха нови правила,  че не трябвало да се казва раса, религия, етнос и т.н.!!!И ако забелязваш, тук не конкретизирам държави, раси, религи!!! Просто това са си едни лобита, които целят точно това, да се размият границите между нормалното и ненормалното!!!!!!!!!! И до сега постигнаха целите си!!! Ами това е резултата!!! Харесва ли ти??? На мен,НЕ!!! тия рзмиха разликите между черното и бялото, между лявото и дясното, между нормалното и ненормалното, между доброто и лошото, между истината и лъжата, между пошлостта и културата и т.н.!!!! Евем ти и политическия инженеринг!!! Ами вижда им се края вече!!! И за тези хора, не затвор, а съд според законите на държавата, която избраха да защитава човешките права - Саудитска Арабия трябва!!!  Евем ти и скапаните ПЕДЕРАСТИ СКАПАНИ!!! Дано Асенчо генв го чете това!!!!

П.П. Ха сега ме питай от къде идва този политически инженеринг и къде се крият!!! Веднага ти поствам линк към истината, която според либерастите не трябвало да се изрича на глас, щото видиш ли била неудобна на чифутите!!! Същите тия, дето ежедневно избиват десетки палестинци, без никой даже и дума да обели затова!!! Странно, нали!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Кои това властват , НПО ,бре, бре ,колко били важни не знаех. А пък само колко удобно да ги има за да има кого да посочим с пръст , просто не  е вярно .

Давай го този линк към светата истина та и ние простосмъртните да я научим най - накрая.

преди 3 минути, lsmurf написа:

Кои това властват , НПО ,бре, бре ,колко били важни не знаех.

Не самите организации а чрез тях. Тези които ги финансират те властват. Това са все лобисти на чужди интереси.В САЩ лобизма е много развит , не че в България под формата на мафията "Мой човек" не е така. Толкова ли не е ясно това ?

преди 2 часа, Джугашвили написа:

Ние знаем как да си ги превъзпитаме и интегрираме и за много по-малко пари!!! И без това, от тях само вреди и никаква полза!!!

Не подлежат на интеграция твърдо!

преди 10 часа, lsmurf написа:

Кои това властват , НПО ,бре, бре ,колко били важни не знаех. А пък само колко удобно да ги има за да има кого да посочим с пръст , просто не  е вярно .

Давай го този линк към светата истина та и ние простосмъртните да я научим най - накрая.

за НПО-тата пак повтарят старите пропагандни мантри .Някой много му бърка в здравето че от дейността на тези НПО-та лъсват далавери , изборни нарушения, разследвания за корупция и т.н.

Споменавано отдавна

преди 13 часа, miro20 написа:

...

Подозирам че някой тук си е играл със фотошопа :)

...

Определено. Въпросът е кой и защо. Не защитавам циганите, но... онези двете лапета де бяха набили бебе, докато го гледат, цигани ли бяха. Онея малките кифли, де бяха набили и съблекли лапе, снимали всичко това и после го шернали и те ли бяха циганки? Кретенизацията е в пълен ход. И за разлика от конспираторите, аз смятам, че нито е ран, рамбо или някой, а ние сме виновни за това - толерирането на чалгата, генералното опростачване, което започва от най-горе - от онея в Парламента (оле, като видя Тиквата с оная шапка, налупена до раменете и ми се доплаква). Години наред последователно водена политика. Но не преднамерено! Когато отгоре има едни получовеци и пълни тапири, няма как друго да се получи.

Аз пък се страхувам от това с "фалшивите новини". Може и да бъркам, но това е нещо много мрачно. Цензура и манипулация. Това е само началото, наистина. Започна с Кьолн и признанието, че германската полиция е крила нападения над жени от страна на мигрантите, също и забраната да се споменава, че мигрант е виновен за престъпление. При нас това действа отдавна, де. Нали знаете, че официално понятие "циганска престъпност" няма.А е важно да има, защото така проблемите могат да бъдат адресирани и евентуално - оправени. В Щатите пък го виждаме сега с мейнстрийм медиите и тая глупотевина как Кремъл хакнал изборите им. Всъщност, в интерес на истината, може и да се е случило. Не е там въпроса. Въпроса е, че друго мнение, поне в мейнстрийм медиите - няма. И всеки, който твърди, обратното или иска доказателство за твърденията бива анатемосан и обвинен за руски шпионин, за фейкър, алабала... За да не бъда голословен...

Цитат

The current discourse on this issue is plagued by partisan gibberish — there is a disturbing trend emerging that dictates that if you don’t believe Russia hacked the election or if you simply demand evidence for this tremendously significant allegation, you must be a Trump apologist or a Soviet agent.

https://theintercept.com/2016/12/12/obama-must-declassify-evidence-of-russian-hacking/

Според мен, тея просто искат да подменят действителността - ако нещо не го пише във вестниците, значи не се е случило. Бешее лесно преди без Интернет, да манипулираш хората с печатните официози. Всъщност го виждаме и сега, тъй като бг сайтовете се разделят на онези на една група (групировка), копи-пейстъри от нея и талаш. Тук-там някое независимо блогче или сайт, ама... Офтопик: четох, че това с блъскането на хора в груб по стълби било някаква мода сега. Възможно ли е такава идиотия? Светът верно се идиотизира.

Има проблем с фейковете, ок. Но според мен, това са по-скоро click-bait сайтовете със заглавията: "Само тук!", "Ексклузивно!"... Има и откровено тролски медии, но някой вярва ли им? И какво толкова могат да направят? Дават примера в Щатите за някакъв психар с пушка, възмутен от Pizzagate? Е, той и без Pizzagate е щял да тръгне с пушката.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 2 часа, Методи Дамянов написа:

Аз пък се страхувам от това с "фалшивите новини". Може и да бъркам, но това е нещо много мрачно. Цензура и манипулация. Това е само началото, наистина. Започна с Кьолн и признанието, че германската полиция е крила нападения над жени от страна на мигрантите, също и забраната да се споменава, че мигрант е виновен за престъпление.

Ами виж... човек трябва да си прави все пак някакъв факт-чекинг .Относно забраната... това ако не се лъжа, можеш да ме поправиш, не се оказа точно забрана, а тълкуване на в.Билд че престъпленията са оповестявани сравнително късно. И че "неназован полицейски източник" е споделил че им е забранено да спомнават за такива, ОСВЕН ако изрично не бъдат попитани от медиите.

Това което и аз казвам е че прекалено много се спекулира със всякакви проблемни теми.

Това че аз оспорвам много фейкове на тема бежанци, тук съвсем погрешно се тълкува /а то това е целта май на тези фейкове/ че едва ли не ги защитавам.

А говоря за съвсем друго - масираната дезинформационна пропаганда, която е повече от очевидна.

Като спомена Кьолн , дали и ти знаеш че масираната пропаганда от известни официални медии /руски/  за изнаиленото руско девойче, която пропаганда вдигна на крак много хора там на протести , всъщност се оказа тотален фейк.

Но ето че този фейк доведе до реални протести, а някои хора и още вярват на това.

Ами новината от 2012г дето някои и сега я преповтарят, дето в Брюксел забранили елхите , за да не "нарани чувствата на мюсюлманите" , което също се оказа тотален фейк ?

Пак стигаме до това ... кой и защо ги разпространява ?

аз имам отговор, но някои отричат, просто защото звучи невероятно толкова мащабна да е тази дезинформационна машина, която няма абсолютно нищо общо със журналистика.

Виж коко ежедневни спекулации и изкривени новини се генерират http://www.stopfake.org/

https://noodleremover.news/

преди 2 часа, Методи Дамянов написа:

Има проблем с фейковете, ок. Но според мен, това са по-скоро click-bait сайтовете със заглавията: "Само тук!", "Ексклузивно!"... Има и откровено тролски медии, но някой вярва ли им?

Тези сайтове са ясни ... А когато това се лее от РТ, ТАСС, и др ?

Ей, сега разбрах за какво служел топфейка. Разпространява окраински фейкове. 

Руски и украински СМИ написаха за откриването на ресторант със скандалното название „Перша львівська хвойдарня“ („перша“ се превежда като „първа“, а „хвойда“ е проститутка на украински, така че „хвойдарня“ може да се преведе като бардак – бел. пр.) в западноукраинския град Лвив. Но скандалното заведение се оказа виртуален проект, създаден от украинската агенция Golova Agency, който показва как нещо, което не съществува, може да стане централна тема не само в социалните мрежи, но и в медиите.

Скриншот на сайта на "Звезда"

Скриншот на сайта на „Звезда“

Отначало всичко започва като шега – „Как би се наричал бардакът в Лвив?“ – „Перша львівська хвойдарня“ – „Хайде наистина да направим такова заведение да и го направим популярно“, – разказва Golova Agency на страницата си във Facebook.

Агенцията създава акаунти на фейковата гостилница в социалните мрежи, пише отзиви от името на посетители, и дори публикува в мрежата меню, което предизвиква възмущението на потребителите заради названията на ястията. Журналистите започват да гадаят на кого принадлежи заведението и се спират на мрежата „iFest“ („iFest“ има около 20 тематични заведения в Лвив, които се ползват с изключителна популярност, един от ресторантите се нарича „Мазох-cafe“ и е посветен на родения в Лвив писател Леополд фон Захер Мазох – бел.пр.). Някои от сайтовете дори написаха за официалното откриване на заведението, на което пресата не била поканена.

преди 14 часа, lsmurf написа:

Приятно четене!!!

http://otzvuk.com/Knigi/Okultna/Taini obshtestva/ernst.cundel-6miliona.izgubeni.i.namerini.pdf

преди 23 минути, иноТ написа:

Разпространява окраински фейкове

О фейковом кафе во Львове сообщили  Вести.ru, РЕН ТВ, ТРК “Звезда”, korrespondent.net, strana.ua, ICTV, Українські новини, Обозреватель, zachem.com.ua, Кулемет.com, Depo.ua, Комсомольская правда в Украине, gloss.ua и многие другие.

В центре Львова появилось кафе, откровенно пропагандирующее секс за деньги, таким образом, оно дополнило собой откровенно русофобское кафе «Криївка», которое создавалось в стиле схрона бандеровцев, сообщает портал «Русская Весна».

Фейка е как руските пропагандни фейкови медии подхващат тази виртуална инициатива като реално кафене.

Пак нищо не си разбрал. Но нормално за теб :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.