Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дали интернет наистина ще "убие" телевизията?

Featured Replies

Пишех си доклад за ioT и ми се загнезди тази мисъл в главата, щом вече и фризера ми има достъп до интернет има и сателитен такъв, телевизорите са вече с андроид всеки гледа нетфликс, тогава защо все още се използват тези сателитни сигнали след като вече интернет завзема с огромно надмощие всичките ни устройства. 

Много бързаш с въпроса си:

преди 7 часа, Mr.n0b0dy написа:

телевизорите са вече с андроид всеки гледа нетфликс, тогава защо все още се използват тези сателитни сигнали след като вече интернет завзема с огромно надмощие всичките ни устройства. 

Аз за сефте чувам за Нетфликс. Бегла справка ми подсказа за какво става въпрос. Самият факт, че не е не територията на България, а предполагам и на много други страни говори, че сме много далеч от "превземането" на телевизията. Всъщност, не виждам нищо лошо информацията да се разпространява и по тоя начин - през интернет, но примерно аз доста често включвам на телевизора си радиото и изключвам телевизионния сигнал. Това говори ли ти нещо? Радиото все още съществува, а ти погреба телевизията ;) Що се отнася за сателитните сигнали...какво имаш предвид - да свалим спътниците  с базука? Та нали и интернета се предава по тия спътници, както разбира се и по наземни оптични мрежи? По-скоро говорим за глобализация, но в една глобализация винаги има и различия. Не разбрах какво точно разбираш под "телевизия".Аз разбирам  двама с камера, една репортерка и един бус, да шарят напред-назад, да предават каквото виждат. А как ще го предават, си е техен проблем - дали директно по ефира, за да стига до всеки, дори тоя без ИНТЕРНЕТ ДОСТЪП, дали по интернет, за да не стига почти до никого, дали по спътници до ония в гетата с чиниите и осми клас.

ПП: И кво правим, като запецне интернета? Друго си е да си имаме кабелче, свръзка към оптичния пръстен, където сигнал има почти нонстоп с изключение на предвидените ситуации при буря. Не че проблемът с тия прекъсвания не може да бъде решен, а чисто и просто не е икономически изгодно да правим толкова мощен транспондер. Затова и транспондерите се правят така, че да осигуряват 99% от времето сигнал. С интернета как ще стане при тия не толкова съвършени мрежи? Ами ако всеки в петък вечер  си пусне Нетфликс  или както ще се казва, откъде такъв капацитет на мрежите? Въпреки че днес ни предлагат интернет и над 100Mbit/s,  то при едно натоварване в петък се вижда, как буквално интернета може да изчезне. Какво остава всеки да си пусне един 4К филм на 2-3 устройства в къщата си?

Това ми напомня и за електромобилите. А ако имаме два милиарда електромобила в света, как ще осигуряваме енергията? Само изчисли. Един електромобил изразходва от мрежата между 12 и 20 kWh  електроенергия на 100 км. За България това ще рече, че ако имаме 2 милиона автомобила, на ден ще изразходваме допълнително 20 000 000 кВч или това са 20 000 МWh!!! Като имаш предвид, че един ядрен блок  е с мощност 1000 MW,  то ще ни трябва още един такъв, само за кефа да караме електромобили. Или другия вариант - да засеем нивите не със слънчоглед, а със слънчеви клетки и вятърни мелници. Тогава кво ще ядем? Пластмасови боклуци от Канада и САЩ? 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 27 минути, Кико написа:

Бегла справка ми подсказа за какво става въпрос. Самият факт, че не е не територията на България,

Беглата справка е довела до остаряла информация.

преди 27 минути, Кико написа:

Ами ако всеки в петък вечер  си пусне Нетфликс  или както ще се казва, откъде такъв капацитет на мрежите?

Netflix ползват много оптимизации. В щатите, при хотелски wifi нет дето едва отваряше амазон, колегата си гледаше HD сериали без проблем. За българия незнам как е. Аз не гледам телевизия, иначе бих го пробвал или пък HBOGo.

Но иначе мнението за смъртта на телевизията е адски много пресилено. И съм напълно съгласен с това дето каза че телевизия/радио не се изчерпват с това което пренася сигнала. Т.е. телевизионни предавания по интернет са си телевизионни предавания и за мен нетфликс не е по-малко телевизия от national geografic примерно.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Вдигам и "двете си ръце" за УБИВАНЕТО И ЛИКВИДИРАНЕТО на това политически и корпоративно

обвързано изчадие и недоносче на 21 век, наречено - Телевизия !

Особено в този пошъл му вариант, който съществува в нашата корумпирана и пропаднала

във всяко едно отношение държава !

Отвращавам се от факта че за да подържат високите заплати и привилегии на тези "досадили" ни

до дъното на душата ни мутри и тъпи физиономии от екрана, тези слуги на политическата върхушка у нас

и блюдолизци които един път взимат такси от кабелните и сателитни оператори, а пък втори път налагат

високите си ТАРИФИ на фирмите и частните си клиенти за излъчването на досадните им

реклами в ефир . . . буквално през 10 минути !

За това би било много добре, тази прослойка от ХАРАНТУТНИЦИ и ДЕРИБЕИ да излезе безработна

по бюрата на Труда в страната, за да види НА ЖИВО как се препитават и оцеляват останалите техни сънародници . . .

Редактирано от Optium
корекции в текста ! (преглед на промените)

преди 24 минути, flare написа:

Беглата справка е довела до остаряла информация.

Netflix ползват много оптимизации. В щатите, при хотелски wifi нет дето едва отваряше амазон, колегата си гледаше HD сериали без проблем. За българия незнам как е. Аз не гледам телевизия, иначе бих го пробвал или пък HBOGo.

Но иначе мнението за смъртта на телевизията е адски много пресилено. И съм напълно съгласен с това дето каза че телевизия/радио не се изчерпват с това което пренася сигнала. Т.е. телевизионни предавания по интернет са си телевизионни предавания и за мен нетфликс не е по-малко телевизия от national geografic примерно.

Исках да кажа, че за сефте чувам за Нетфликс. А тук се говори за това, как телевизията щяла да загине. Казах, че нямам нищо против различните форми на разпространение на сигнала, но Нетфликс доколкото разбирам е само за филми и видео, каквото и да значи това - значи, плащаш си и ползваш някаква дистанционна библиотека. Лошо няма, дори е прекрасно. Но какво общо има това с телевизията? Може би, че там ще има и телевизонни предавания на живо? Това е начин на пренасяне на сигнала, но това не обезсмисля спътниковото пренасяне. Нещо не схванах темата.

преди 6 минути, Optium написа:

Вдигам и "двете си ръце" за УБИВАНЕТО И ЛИКВИДИРАНЕТО на това политически и корпоративно

Може би имаше предвид 20 век ;) 

преди 6 минути, Optium написа:

Особено в този пошъл и вариант, в който съществува в нашата корумпирана и пропаднала

във всяко едно отношение държава.

Отвращавам се от факта че за да подържат високите заплати и привилегии на тези "досадили" до дъното на душата

мутри и тъпи физиономии от екрана, тези слуги на политическата върхушка у нас и блюдолизци които един път взимат такси от кабелните 

и сателитни оператори, а пък втори път налагат високите си такси на корпоративните си клиенти за излъчването на досадните им

реклами в ефир . . . буквално през 10 минути !

За това би било много добре, тази прослойка от ХАРАНТУТНИЦИ и ДЕРИБЕИ да излезе безработна по бюрата на Труда в страната,

за да види НА ЖИВО как се препитават и оцеляват останалите техни сънародници . . .

Това като цяло е абсурдно изказване. Може би си от хората, които предпочитат всеки, който има малко познания в интернет, да те лъже?

преди 25 минути, Azhen написа:

За мен телевизията отдавна умря !

Опа. За теб добре, а за роднините ти?  Новини и предавания на живо не гледаш ли? Не се ли интересуваш от мненията на други? Дори и да е така, то много голяма част от останалите хора се интересуват от това, което става около нас и не разчитат само на жълти интернет страници за псевдоинформация.

Май се оказва, че досега аз съм единствения защитник на телевизията...може би защото съм специализирал точно това - телевизионна техника, но не работя по специалността си. И да, на улицата съм бил и знам как се изкарват пари вън от ТВ студиата. Това обаче не ме кара да съм противник на телевизията и работещите там!!!

преди 6 минути, Кико написа:

но Нетфликс доколкото разбирам е само за филми и видео, каквото и да значи това - значи, плащаш си и ползваш някаква дистанционна библиотека.

Ми не си разбрал правилно. Имат си авторски предавания и сериали, точно както всяка друга телевизия с подобна насоченост. Разликата е само в това, че може да гледаш където и когато си поискаш. Ако за теб телевизията изисква предавания на живо, бая телевизионни канали ще зачеркнеш.

току-що, flare написа:

Ми не си разбрал правилно. Имат си авторски предавания и сериали, точно както всяка друга телевизия с подобна насоченост. Разликата е само в това, че може да гледаш където и когато си поискаш. Ако за теб телевизията изисква предавания на живо, бая телевизионни канали ще зачеркнеш.

Май автора на темата не задава правилно въпроси. Какво има предвид - да нацелим ТВ спътниците с базуки? Тогава как ще гледаме Нетфликс навсякъде, където си поискаме? Нещо не ми се връзва. Каква изобщо е разликата? Всеки ще разпространява сигнала си както иска, та ако ще и по море с хидролокатори да го хващаме. Какъв е проблема и какво общо има това с "загиването на телевизията" при положение, че сам признаваш за ТВ насочеността на Нетфликс? Я се изяснете пак.

преди 7 часа, Mr.n0b0dy написа:

фризера ми има достъп до интернет има и сателитен такъв,

Не стига че ще му плащам тока ами и интернет да му подсигурявам. Клипчета в тубата ли ще гледа?

Купи си спокойно телевизор телевизията няма да изчезне. Нищо че актьорите от филмите са вече стари и част от тях измряха. Важното е, че ги гледаме още. То май само рекламите по телевизията са със ново съдържание пък вие и против тях излезнахте.

преди 4 минути, Кико написа:

Май автора на темата не задава правилно въпроси. Какво има предвид - да нацелим ТВ спътниците с базуки? Тогава как ще гледаме Нетфликс навсякъде, където си поискаме? Нещо не ми се връзва. Каква изобщо е разликата? Всеки ще разпространява сигнала си както иска, та ако ще и по море с хидролокатори да го хващаме. Какъв е проблема и какво общо има това с "загиването на телевизията" при положение, че сам признаваш за ТВ насочеността на Нетфликс? Я се изяснете пак.

Аз уточнявам грешки в разбирането ти за нетфликс. Изрично подчертах, че за преждевременната смърт на телевизията съм съгласен с теб. За мен нетфликс си е телевизия, следователно не може да я убие :D

преди 1 минута, flare написа:

Аз уточнявам грешки в разбирането ти за нетфликс. Изрично подчертах, че за преждевременната смърт на телевизията съм съгласен с теб.

А аз уточних, че бегло погледнах две статии за какво става въпрос. Писах в тая тема, само защото не бях и чувал за нетфликс. и да, нито хладилника ми има интернет, нито колата ми, нито новия ми телевиззор на един месец, модел 2016 година ;)  Тогава за къф чеп да затриваме телевизията, след като дори е неудобно да се гледа и през интернет на 23 инчовия ми монитор, разположен на 90 градуса спрямо възглавницата ми? Някой мисли ли си за шиповете във врата ми, та ще затрива телевизията ;)

Новини мога да намирам навсякъде , не всичко е жълто както го описваш с разликата че можеш да видиш няколко гледни точки на една новина , докато телевизията ти я представя такава за каквато се плати ! 

Да не говорим за мозъко-промиващите реклами които се леят през 5 минути ... не знам как хората търпят да гледат реклами ! 

• Автор

Ами целта на новото бебе на интернет ioT, е да свърже всички истройства в мрежа не само както беше до сега само компютър към комоютър. Не съм поддръжник много на това защото идват много уязвимости.. Наскоро имаше масиви DDOS атаки точно от такива устройства.
Пък и IP-тв започва да става доста популярно. Не казвам, че напълно ще исчезне, но ще започне да се гледа по-малко защото нямаш ADblock когато си на телевизора. И да може би не се изразих много правилно за въпроса си.

преди 8 минути, Кико написа:

та ще затрива телевизията ;)

Ми това дето каза преди малко за грешно зададения въпрос е ключа от бараката.

Аз от няколко години съм на Мегалан/Мтел телевизия и тя си е IPTV, тоест горе-долу същото. Носителя на сигнала не е важен. Важно е съдържанието. Това че идва по интернет, не значи че трябва да го гледаш на малък монитор от стол. Колегата в щатите си гледаше нетфликса приет презтаблет и през WiDi/HDMI адаптер - в телевизора. Таблета го ползваше за комбиниран сеттопбокс и дистанционно един вид :D Може да се ползва навсякъде. Еднакво ефективно е и през 4G  мрежа примерно. Носиш си кабелната навсякъде с теб :P

преди 29 минути, flare написа:

Ми това дето каза преди малко за грешно зададения въпрос е ключа от бараката.

Аз от няколко години съм на Мегалан/Мтел телевизия и тя си е IPTV, тоест горе-долу същото. Носителя на сигнала не е важен. Важно е съдържанието. Това че идва по интернет, не значи че трябва да го гледаш на малък монитор от стол. Колегата в щатите си гледаше нетфликса приет презтаблет и през WiDi/HDMI адаптер - в телевизора. Таблета го ползваше за комбиниран сеттопбокс и дистанционно един вид :D Може да се ползва навсякъде. Еднакво ефективно е и през 4G  мрежа примерно. Носиш си кабелната навсякъде с теб :P

Да, това, че може да гледаш и не телевизора, ми е пределно ясно. Добре че не мога да го гледам и на хладилника, че доста бързо ще се изпразни така ;) . Ако погледна от друга гледна точка, преди седмица си сложих 32 инчовия телевизор за монитор на 50 сантиметра от носа ми и това бе все едно за първи път се качих на сегашната ми кола за тест през 2009 година. Остана ми в акъла и след 2 години си я купих. Та и тоя телевизор 32 инча...съвсем различно е усещането спрямо 23 инчовия ми монитор и съм се зарекъл да си взема поне 34 инчов монитор 21:9, за да си джиткам симулаторите. Определено има какво още да видим тоя живот. А дали ще има телевизия в сегашния и вид - кабелен оператор и телевизионни програми, не знам. Все пак моят кабелен оператор е и интернет доставчик. Тоест, ако му скимне, може да обедини нещата. Проблемът е, че операторите са регионални, покриващи малък дял дори от България и да кажем Румъния като при мен. Това какво означава? Че в името на изчезването на телевизията трябва да изберем един от трите големи доставчици на сигнал в България? Ами техния нет е светлинни години назад! Това означава ли, че трябва да минаваме пак по пътя на изчезването на CD  дискове от пазара, минавайки на mp3-ки? и до днес сме почти само на mp3. Дори flac  трудно се намира, да не говорим да си купим! Преди излиза CD, Купувам си го и пускам на много качествената уредба. Днес възможността е само една - теглиш пиратски mp3  и слушаш калпаво качество, зависещо от тоя, дето решил да рипне песента. Минаха над 10 години така. По-добре ли сме с музиката? Абсурд! Е тогава как да се надяваме някакъв си нетфликс да замени идеалния и комфортен телевизионен сигнал от кабелния оператор? Няма как! Не и в близките 100 години.

преди 44 минути, flare написа:

. Колегата в щатите си гледаше нетфликса приет презтаблет и през WiDi/HDMI адаптер

Жената у Маями си керизи Булсат IPTV  на сичко

• Автор

Аз имах предвид носителят на сигнала не телевизията като цяло защото е по-вероятно носителя да се промени а не телевизията като цяло да изчезне.

Телевизия за МЕН ЛИЧНО умря доста отдавна. По една или друга причина. Вече нямам и телевизор. В България телевизията я уби продажната журналистика, скапаните сериали(има по 1-2 малки изключения на 2 до 5 години). Опитите да се слагат на властимащите, опитите за обработка съзнанието на хората, бълването на лъжи и манипулации, турските сериали денонощно. Това уби телевизията, а не технологиите в България. А това усилване на звука по време на реклами, за сметка на намалената сила на звука по време на основното предаване е направо "върхът на сладоледа".

Коя телевизия вече не може да си се гледа онлайн?

Лично аз за последно гледах телевизия  сериозно финала на последното първенство по футбол. Останалото е два-три пъти в месеца, когато събарям батериите на дистанционното докато намеря нещо приятно за гледане. И когато вече започват да умират оставям на музикалните канали. Там тъпотията е поне само 3-4 минути и чакам с края с надежда да тръгне нещо по.добро.

Редактирано от velinsl (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.