Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейт на процесор, дъно и рам.

Featured Replies

може ли по специфична информация за рамта и   плъгната ли е в дъното   ? 

• Отговори 72
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Всички вентилатори се въртят. Нямам звукова сигнализация, дъното ми не дойде с такава. Не знам дали е вградена.

Снимки: http://imgur.com/a/Tnp9B

Edit: Рамта е DDR4 Kingston HyperX Fury 2400Mhz 8GB

Редактирано от compLexity (преглед на промените)

виж  всичко ли пългнато кабели рам   тръбва да е в слот 1 рамта

Според мен най добре е ново захранване че това и без това не го бива. Видео картата ти е с 2х8 пина, а захранването ти е 2х6 пина но без допълнителни +2 пина та за това нямаш сигнал, и няма как да тръгне вграденото видео, след като външното не е вадено от слота. Ти хубаво пробва с изкл хардове ссд и външно видео ама пробва ли да извадиш цялото видео от слота?

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Рамта и кабелите са свързани. Тази видео карта е работила с това захранване, на старото дъно. Да, пробвах да издавя видеото от слота и пак резултата беше същия. По-подразбиране вграденото видео от VGA или HDMI слота ще тръгне?

Гледал съм някоя пародия на захранването ти със 6 пинови значи. Пък и бях забравил за темата, вярно че захранването и видео са работели заедно. Без външно видео по подразбиране трябва да имаш картина без значение HDMI, VGA, DVI-D или какъвто и да е порт, стига да ги има дъното ти.

А рамта няма нищо общо с картина освен ако не идват поредни сигнали от дъното. Проблема е някъде другаде, но не ми идва идея какво може да се провери. Може би някой мозък сега ще пристигне и ще ти каже какво да правиш.

значи единствено което виждам на пръв поглед че рамта я няма в инструкцията на дъното но я има при производителите на ram

Ами то и моята рам я няма в инструкцията на дъното, ама имам забити 4 плочки по 8гб Kingston HyperX Fury. Рамта не е проблема! 

няма идея >...  гледам такава конфигурация с такава рам 1 плочка не съществува   а съществува с 2 

иначе съществува  с една плочка обаче на 2133  mhz  

Биосът ресетван ли е? Вадена ли е батерията на дъното?

Извади я, налей си чашка вода да се освежиш и сложи батерията обратно от където си я извадил. Биосът трябва да пропищи с checksum грешка и да ти даде избор между default настройки и ръчна настройка.

Необходимо не, но няма какво да прецакаш като извадиш батерията и я сложиш пак.

• Автор

След изваждане на батерията, изчаках 2-3мин, сложиж я и видимите признаци са: спиране на вентилаторите на видео картата, процесора и захранването след около 6-7секунди. След това се включват отново и се повтаря процеса.

П.С. мониторът не тръгва.

добре а само процесор и дъно  какво става ?

Никакви сигнали от биоса? Пробвай да пуснеш компютъра без рамта, за да видиш дали ще се разпищи, че му липсва.

Нещо ме кара да си мисля, че захранването е проблемът. Виждал съм същите признаци. Пробвай.

За всеки случай измери напреженията по 3.3, 5, 12_1, 12_2, 12_3 и 12_4 линиите.

• Автор

Без RAM-та пробвах да пусна компютъра и нямаше никакви сигнали. Не знам дали имам вграден звук в дъното.

Макар захранването да е работело с видео картата, я кажи кабелите от захранването към видеото дали са 2 кабела по 6 пина + 2 допълнителни кабела по два пина, или е 2х6 + само един допълнителен двупинов кабел.

Най добре дай снимка

преди 8 минути, compLexity написа:

Не знам дали имам вграден звук в дъното.

Всяко дъно има или запоен speaker специално за сигналите от биоса, или същият speaker е в окомплектовката и изглежда така:

2010-08-19_015907_MBSpk.jpeg

Това с PCI-E конекторите не виждам какво общо има. 6-pin дава 75W, 6+2 или 8-pin дава 150. R9 270X иска два 6-pin.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Намерих unboxing на това дъно и в окомплектовката имаше само SATA кабели и I/O панел(дискът с драйвърите и упътванията не ги борим), т.е. говорителчето трябва изначално да си е на дъното. В който случай аз не виждам друго, освен да пробваш с друго захранване.

• Автор

Нямах проблеми със захранването в предната конфигурация. Може ли да разгледате снимките, който дадох малко по-нагоре, дали всички кабели са свързани по местата си?

П.С проблемите с изключването и включването на вентилаторите ги нямаше преди ваденето на батерията.

Няма как да са вързани грешно. Ако даден конектор не влиза там, където го пъхаш, значи изначално не е за там и, ако продължиш да го форсираш, резултатът няма да те зарадва особено.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.