Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейт на процесор, дъно и рам.

Featured Replies

на едната снимка рамта е бучната в единия слот на другата снимка е бучната  в другия слот ...  ако с рам и без рам е едно и също положението лошо ...

• Отговори 72
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

От този ъгъл не мога да кажа почти нищо. Провери дали конекторите са плътно напъхани. Ако не е от това - друго захранване(не знам още колко пъти ще го кажа).

И аз не виждам проблем в захранването след като са работили преди заедно с видеото и щом има 2x6 + 2pin които видео картата изисква. Съмнявам се във дъното макар да не ми се иска. Понеже не дава сигнал нито с външно нито с вътрешно видео. Намери такава пищялка да видиш какви сигнали дава дъното и сподели.

току-що, goodly написа:

И аз не виждам проблем в захранването след като са работили преди заедно с видеото и щом има 2x6 + 2pin които видео картата изисква. Съмнявам се във дъното макар да не ми се иска. Понеже не дава сигнал нито с външно нито с вътрешно видео. Намери такава пищялка да видиш какви сигнали дава дъното и сподели.

дава  сигнали на изваденa рам :D

• Автор

Намерих пищялката от старото дъно. Безопасно ли е да се включва компютъра, при положение, че вентилаторите спират? Ако проблемът е в дъното, то е в гаранция и ще ми го сменят.

Редактирано от compLexity (преглед на промените)

Всичко трябва да се инсталира и деинсталира при изключено пц та дори и изваден захранващ кабел. Не е много безопасно щом спират вентилаторите, явно има претоварване някъде по трасето. Но как да разбереш иначе от къде идва проблема ако трябва да се разправяш сам. По принцип бих предложил вариант с пищялката за сигнал, но на твоя отговорност. А другото е искам все пак да знам да не би да си пъхнал ония малкия двупиновото кабелче ? Защото видеото му трябват само 2 кабела по 6 пина и нищо друго.  

Редактирано от goodly (преглед на промените)

преди 27 минути, hudyr написа:

друго захранване(не знам още колко пъти ще го кажа).

hudyr е уверен че захранването е изгоряло макар да се върти перката. Това също е вариант да е изненада за новия ъпгрейд.

За да не гадаеш и да се чудиш, отиди на специалист. Но не какъвто и да е, поразпитай първо при кого да отидеш най добре. Кажи му какво си пробвал до тук. Те вече имат апарати за измерване и ще ти кажат какъв е проблема като почнат от захранването.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички, ще ви информирам от какво е бил проблема, след като бъде разрешен.

Ако кажат че е захранване, не купувай от тях, кажи им че си поръчал вече и го чакаш. Пиши във форума ще ти предложим.

преди 1 час, compLexity написа:

След изваждане на батерията, изчаках 2-3мин, сложиж я и видимите признаци са: спиране на вентилаторите на видео картата, процесора и захранването след около 6-7секунди. След това се включват отново и се повтаря процеса.

П.С. мониторът не тръгва.

да не са насметени работите тук  даден на късо бутон на включване и рестарт 

странни комбинации на цветове ....

ти  мушна  рамта наопъки питаш за пищалката дали е безопасно ... да я ръгнеш >...

q4TQWqJ6SJUBM6.jpg

• Автор

Използвах схемата на дъното за включването на тези кабели, като следвах стрелката за "+", в съответствие с обозначенията на куплонга и дъното. Не съм слагал рамта наобратно.

Трябва да са така Power + Power - Power SW 

H.D.D. LED Reset SW

Първо нямат нищо общо с компонентите освен с дъното че взимат ток за диодите и подават командата reset, start, stop. Второ там дори и да се обърка няма какво да изгори, защото тока се подава от дъното към бутоните led и прекъсвач. Ако има нещо объркано с тези кабелчета, то просто няма да работят бутоните reset, PW, led.

не знам дали има някакъв стандарт за цветове но  за включване са като моите а за рестарта твоите където си ги ръгнал са черен и червен а моите са бял и черен  все пак няма нищо общо твоето и моето дъно >....

Казваш, че вентилаторите завъртат, после спират. Това може да говори за проблем с BIOS. Тоест, така или иначе трябва да провериш всичко - дъно, РАМ, захранване и дори процесор. Да не си прецакал нещо някое пинче на дъното докато монтираш процесора? Аз бих разглобил всичко и сглобил пак, ако изглежда наред, без дефекти. Ако не се получи, пробвай със старото дъно ако е при теб.  И като сглобяваш, гледай внимателно схемите.  Иначе трябва да се съмняваш във всичко, а това ще рече, че ако пращаш нещо за ремонт, ще трябва да пратиш всичко. Но спирането на вентилаторите след определено време говори, че може би BIOS  предизвиква рестарт. Тук го има и момента, дали кабела към монитора и самият монитор са наред. Пробвай ги на друг компютър и тях.

преди 23 минути, goodly написа:

Първо нямат нищо общо с компонентите освен с дъното че взимат ток за диодите

и искаш да кажеш че няма проблем  ако там където  харда подава сигнал на диода некви волтове се включи рестарта и като натиснеш бутона  за рестарт окъсяваш сигнала   + и -  ...

Когато за първи път ми се наложи да свързвам бутоните, започнах да бутам където ми дойде и пробвах няколко варианта, говоря за стара конфигурация, та вкл, изкл бутоните и ми писна та са разрових в нета и тогава ги нагласих както си му е реда и всичко си работеше. От тогава знам че с тия неща проблем няма. Може и да не съм нацелил правилната комбинация знам ли ;)

• Автор

Здравейте, преди около 4-5 дни оправих компютъра, но забравих да пиша. Решението на проблема беше записано в испанските инструкций от дъното :D , в които пишеше компонентите да се включват 1 по 1. Аз бях пробвал да извадя дисковете само от SATA портовете, без от захранването и за това не ставаше. В момента всичко работи перфектно.

преди 5 часа, compLexity написа:

Здравейте, преди около 4-5 дни оправих компютъра, но забравих да пиша. Решението на проблема беше записано в испанските инструкций от дъното :D , в които пишеше компонентите да се включват 1 по 1. Аз бях пробвал да извадя дисковете само от SATA портовете, без от захранването и за това не ставаше. В момента всичко работи перфектно.

Ето, потвърждаваш тезата ми, че тоя форум не става за нищо и единственото, за което става, е човек да се замисли сам над проблемите си. Все пак бях прав, че е добре да почнеш всичко отначало мотамо.  Преди 20 годни, като се дипломирах, професора ни каза :

Ние не ви подготвяхме 5 години за техници. Такива можете да станете и в техникума. Ние 5 години ви учихме да мислите. Вие не откривате топлата вода. Преди вас топлата вода е открита. Затова си правите списък с необходимите неща и отивате с тоя списък в библиотеката. 

Перифразирах, но днес библиотеката е google и дори някои форуми. Смисълът на всичко това е, че човек трябва да мисли. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.