Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой Win 7 е най-добър за игри?

Featured Replies

Кой Win 7 е най-добър за игри? Компютъра ще е в рамките на 1500лв.

За да ползваш DirectX12 ти трябва Windows10 така че 7-ца в този случай отпада като опция.

До гуша ми е дошло от тоя Windows 10. Аз си продължавам на 7 Ultimate, и на новият компютър обмислям пак да съм с него.

хъ,хъ....човека пита за седмица, а ние му предлагаме десетка ...ма верно си е, че 64бит десетката си е върхът, но не така стоят нещата с 32бит...ъ-ъ-ъ...тъй де, все повече приложения са за 64бит платформа
та ако си качва седмица, да е 64бит

преди 11 минути, Mr.n0b0dy написа:

До гуша ми е дошло от тоя Windows 10. Аз си продължавам на 7 Ultimate, и на новият компютър обмислям пак да съм с него.

На теб ти е дошло до гуша, но единствено при Win 10  може да ползваш DX12, както казаха по-горе. Освен това Win 10  товари по-равномерно ядрата на процесора, дори играта да е DX11. Това позволява по-плавна игра в много случаи. Win 10  след година и половина на пазара, не е толкова лоша система, колкото се опитват някои да я изкарат. Лично аз съм най-недоволен от Win 7  като система за игри. Win 8 и 8.1 не съм ползвал никога за игри, но от прочетеното за Win 8  при излизането му, директно се отказах дори да го пробвам. XP  беше добра за игри, но там не вървят игри допри с DX10, какво остава за 11 и 12. Затова за игри в момента единствено win 10, ако човек има нова и бърза система, а не някоя нисък клас или на 4-5 годиники. В случая става въпрос за 1500 лева и ако това е без монитор, то задължително Win 10. При такъв бюджет се взема и карта, подходяща за DX12, като например RX480. 

ПП: И нещо от последните дни. Интел вече ще поддържа с новите си процесори единствено актуалните и по-нови операционни системи, което отговаря на въпроса - win 7  или не. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Да добавим, нова система да е 32 бита? Що за щуротия? Майкрософт уж се отказа от идеята, да отреже новите процесори от поддръжка, на старите си ОС. Иначе бавно и славно, се налага 10-та.

Най-добрата OS за игри, според мен е 7Pro, Ultimate, HomePremium. И ако търсиш нещо по-модерно се спри на Win8 Prо 64bt . Аз имам персонален със 7 Ultimate 32bt, предимно играя на MMO игри, и  се държи много добре.

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

току-що, NBS 9322 написа:

Най-добрата OS за игри, според мен е 7Pro, Ultimate, HomePremium. И ако търсиш нещо по-модерно се спри на Win8 Prо . Аз имам персонален със 7 Ultimate 32bt, предимно играя на MMO игри, и се държи много добре.

Че то и с Win 10  се държи добре. Не знам защо давате такива препоръки, след като човека ще трябва да се откаже от функционалности на новата си видеокарта. Стари игри и такива с DX9,  вървят на всякакви системи от XP  насам. Това не може да е довод за избор на стара ОС  и то 32 битова. Имай предвид, че 32 битова ОС се избира при налични по-малко от 4 GB RAM. При съвременна конфигурация 4 GB RAM  никой не купува вече, а минимум 8, още повече, че в момента РАМ паметта е доста изгодна спрямо последните 4-5 години.

Зависи за какви игри за по новите заглавия win 8 .1 и по добра видео карта .

Кико не само тук в форума питай твои приятели ако са пробвали десетката аз вече питах един не издържа един час и го махна веднага имало много бъгове не вини само хората тук , че се опитваме това недоразомение да го изкараме нестабилно и не само в този форум в чуждите форуми е пълно с оплаквания 

преди 7 минути, adersa написа:

Зависи за какви игри за по новите заглавия win 8 .1 и по добра видео карта .

Кико не само тук в форума питай твои приятели ако са пробвали десетката аз вече питах един не издържа един час и го махна веднага имало много бъгове не вини само хората тук , че се опитваме това недоразомение да го изкараме нестабилно и не само в този форум в чуждите форуми е пълно с оплаквания 

Говориш наизуст. Ако Win 10  е ъпгрейд на старата ОС, така е. Но Win 10  след като имаш ключ, се инсталира начисто и се почва с форматиране на дела, където ще инсталираш ОС.От там нататък няма бъгове или ако има, те са нормалните, съществуващи в по-голяма степен дори при Win 7. 

преди 10 минути, Кико написа:

Че то и с Win 10  се държи добре. Не знам защо давате такива препоръки, след като човека ще трябва да се откаже от функционалности на новата си видеокарта. Стари игри и такива с DX9,  вървят на всякакви системи от XP  насам. Това не може да е довод за избор на стара ОС  и то 32 битова. Имай предвид, че 32 битова ОС се избира при налични по-малко от 4 GB RAM. При съвременна конфигурация 4 GB RAM  никой не купува вече, а минимум 8, още повече, че в момента РАМ паметта е доста изгодна спрямо последните 4-5 години.

Аз не казвам че се държи зле.... или нещо от сорта. Препоръката която съм му дал, негова си работа какво ще прави, какво ще си избира, на каква марка, каква ОС и т.н. Аз като всички други потребители изразявам мнението си.  

току-що, Кико написа:

Говориш наизуст. Ако Win 10  е ъпгрейд на старата ОС, така е. Но Win 10  след като имаш ключ, се инсталира начисто и се почва с форматиране на дела, където ще инсталираш ОС.От там нататък няма бъгове или ако има, те са нормалните, съществуващи в по-голяма степен дори при Win 7. 

дори в момента, бъговете на седмицата са повече

преди 10 минути, Кико написа:

Да сега е модерно да си с Win10 бях забравил :wink12:

преди 4 минути, NBS 9322 написа:

Не искам да споря с теб. Но...то е модерно и да си бършеш телефона. Ама на мен не ми трябжва да си бърша телефона, затова карам с Нокии, дето взех почти без пари...едната от които с фенерче. Виж, фенерчето ползвам постоянно, дори на работа, но никога не съм изпитвал нужда да имам интернет на телефона и да му бърша екрана. От тая гледна точка аз дори съм за Win 98...всъщност, операционната система на работа е точно Win 98!!! 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

На теб ти е дошло до гуша, но единствено при Win 10  може да ползваш DX12, както казаха по-горе. Освен това Win 10  товари по-равномерно ядрата на процесора, дори играта да е DX11. Това позволява по-плавна игра в много случаи. Win 10  след година и половина на пазара, не е толкова лоша система, колкото се опитват някои да я изкарат. Лично аз съм най-недоволен от Win 7  като система за игри. Win 8 и 8.1 не съм ползвал никога за игри, но от прочетеното за Win 8  при излизането му, директно се отказах дори да го пробвам. XP  беше добра за игри, но там не вървят игри допри с DX10, какво остава за 11 и 12. Затова за игри в момента единствено win 10, ако човек има нова и бърза система, а не някоя нисък клас или на 4-5 годиники. В случая става въпрос за 1500 лева и ако това е без монитор, то задължително Win 10. При такъв бюджет се взема и карта, подходяща за DX12, като например RX480. 

ПП: И нещо от последните дни. Интел вече ще поддържа с новите си процесори единствено актуалните и по-нови операционни системи, което отговаря на въпроса - win 7  или не. 

Ами аз предполагам, че ще съм със Core i5 и ако съм със 10-ка едва ли ще има проблеми, просто тия анимаций и ненужни софтуери са ми досадни.
Чувал съм дискусий, че някой предлагат уин 10 за игри други не, но като цяло не очаквах точно при игрите и графиките да има такава разлика от 7-цата. Пък това, че само уин 10 поддържа до DX 12 си е чисто търговска хватка за да се мине на уин 10.
току-що, NBS 9322 написа:

определено не си работил с десетка 64 бит ...ъ-ъ-ъ...14393

Че то има ли смисъл да си слагаш 10-ка 32 бит..

преди 3 минути, дръндю написа:

определено не си работил с десетка 64 бит ...ъ-ъ-ъ...14393

Кой ли знае, може някой ден да проработя с 10-ка 64bt

току-що, Mr.n0b0dy написа:

Че то има ли смисъл да си слагаш 10-ка 32 бит..

има ...ъ-ъ-ъ...тъй де, ако си със стара машина, 32 битовите приложения си работят, а и ще усетиш предимствата за да те стимулира да си купиш нов комп

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 минути, Mr.n0b0dy написа:

Ами аз предполагам, че ще съм със Core i5 и ако съм със 10-ка едва ли ще има проблеми, просто тия анимаций и ненужни софтуери са ми досадни.
Чувал съм дискусий, че някой предлагат уин 10 за игри други не, но като цяло не очаквах точно при игрите и графиките да има такава разлика от 7-цата. Пък това, че само уин 10 поддържа до DX 12 си е чисто търговска хватка за да се мине на уин 10.

Анимации? Аз пък си мислех, че анимациите са повече при Win 7  и това отначало бе причината да не долюбвам Win 10  заради по-постното представяне, наподобяващо XP. Всъщност, с всичко се свиква. Въпросът мисля бе, коя система е подходяща за игри. А Win 10  е подходяща за по-новите игри. При старите може да има проблем заради DRM  защитата, макар много от тия игри да бяха пригодении за Win 10. 

току-що, Кико написа:

Анимации? Аз пък си мислех, че анимациите са повече при Win 7  и това отначало бе причината да не долюбвам Win 10  заради по-постното представяне, наподобяващо XP

въх, лъскавата седмица ми липсва
това беше най-красивата ОС създавана някога от микромеките ....лично мнение

преди 2 минути, дръндю написа:

въх, лъскавата седмица ми липсва
това беше най-красивата ОС създавана някога от микромеките ....лично мнение

Навремето ме кефиха заоблени автомобили. Имам такъв. Днес ме кефят ръбати автомобили. Хваща ме яд, че следващата Фиеста ще е пак заоблена и почти същата. Win 10  в момента ме кефи повече, защото е по-ръбат ;) 

току-що, Кико написа:

Навремето ме кефиха заоблени автомобили. Имам такъв. Днес ме кефят ръбати автомобили. Хваща ме яд, че следващата Фиеста ще е пак заоблена и почти същата. Win 10  в момента ме кефи повече, защото е по-ръбат ;) 

не обичам ръбати, но го ползвам, щото е по-бърз, по малко бъгове от седмицата и повече полезни инструменти и функции

преди 4 минути, дръндю написа:

не обичам ръбати, но го ползвам, щото е по-бърз, по малко бъгове от седмицата и повече полезни инструменти и функции

Предполагам, при желание може да се персонализира външния вид. За игри това не е изобщо важно. Аз харесвам това, че при доста игри процесорът се товари по-равномерно, което не е маловажно. Освен това DX12  е за предпочитане пред DX11. Да вземем за пример Battlefield 1. там разлика в кадрите при DX11  и DX12  не видях, но качеството на картината е несравнимо, в полза на DX12! Или да вземем безплатната игра на Microsoft - Forza Motorsport 6, която може да се пусне само на Win 10  и притежава DX12. Да, нарочно са яв направили само с DX12  и с Win 10, но защо да си заравям главата в пясъка като щраус?

Да изпускам подобна игра, само защото Win 7  според някой бил по-добрата система за игра? Айде стига, някои хора живеят постоянно с миналото. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.