Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прекалено много трафик на ССД като системен дял!

Featured Replies

• Автор

Пестелив си в обясненията :)  няма лошо,ще се опитам да се ориентирам в тях. Според теб да не се занимавам с рам диск,щом е относителен ефекта от това,правилно ли съм разбрал?

И предлагаш да преместя цялата папка на мозила на твърдия диск ,но с последствията от загуба на бързодействие,но пък пожалване на ссд?  При това положение ако преместя единствено папката на кеша харда,какъв би бил ефекта за бързодействието и трупане на трафика?

Сега пуснах process explorer и за 5-10мин. работа мозила навъртя 1,6гб трафик...просто чудесно!

2dfd65a399de0169c161d9e704cbbef3.png
https://gyazo.com/2dfd65a399de0169c161d9e704cbbef3

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

• Отговори 72
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако имаш повечко RAM и ползваш браузър основно за сърфиране, но не и за теглене на големи файлове, има сериозен прираст в бързодействието на браузъра, ако и кешът и браузърът са в RAM диска.
Така формулирано устройва ли те? :) 

• Автор

Не съвсем,но отчасти да,като за вариант 1 е ок.Макар,че не става ясно колко рам е необходимо за рам диск,аз споменах ,че имам 8гб....

Остават и други варианти за които ми се ще да знам какъв би бил ефекта за да мога да преценя за мен лично кой би бил най -подходящ.

С други думи единствено папката с кеша ли е отговорна за трафика и тя ли също е за бързата работа на браузера ?

преди 35 минути, gibson58 написа:

Не съвсем,но отчасти да,като за вариант 1 е ок.Макар,че не става ясно колко рам е необходимо за рам диск,аз споменах ,че имам 8гб....

Остават и други варианти за които ми се ще да знам какъв би бил ефекта за да мога да преценя за мен лично кой би бил най -подходящ.

С други думи единствено папката с кеша ли е отговорна за трафика и тя ли също е за бързата работа на браузера ?

Аз съм с 8 гб рам и съм отделил 2 гб за рам диск.Игри не играя и не ползвам други тежки програми ,така че рядко съм минавал 25% използване на рам,тоест не я използвам пълноценно,сега с 6 гб рам пак всичко си е ок и имам диск,който е 10 пъти по-бърз от ссд диска ми!Ето какво ми излиза при тази команда:opera.exe –disk-cache-dir=F:\path,само че при мен е R вместо F.

Екранна снимка (8).png

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 5 часа, gibson58 написа:

Не съвсем,но отчасти да,като за вариант 1 е ок.Макар,че не става ясно колко рам е необходимо за рам диск,аз споменах ,че имам 8гб

Oколо 1гб ще ти е достатъчен за рам диска с браузъра на него,аз съм с 2гб,ако смяташ,че с 6гб рам няма да имаш проблеми отдели и ти 2гб.И тая мозила или я разкарай или я сложи на рам диск ,че ще ти разкатае другите дискове от писане,а рамта това не я бърка.Рам диск се прави най-лесно с тази:https://www.softperfect.com/products/ramdisk/ програма,има и няколко други разбира се.Аз най-накрая успях да се оправя с операта и да й преместя кеша на рам диска благодарение на този клип:

Ако погледнеш назад в темата ще го видиш това пренасочване, описано за лиско. :) 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 22 минути, ExaFlop написа:

Ако погледнеш назад в темата ще го видиш това пренасочване, описано за лиско. :) 

Има специфика за всеки браузър,но мен ме бъркаше командата,на други места същите неща,но самата команда с некоректни паузи в началото и не ми ги приемаше,след като го направих точно както е в клипа и се получи,за операта говоря......:)

на 19.11.2016 г. в 21:44, gibson58 написа:

Мисля да послушам съветите на B-boy/StyLe/   ,обаче не знам как да преместя папките на мозила (която е главният заподозрян в трупането на трафик)и скайп да са на твърдият диск?

Най-лесно става с DirLinker

Моите кеш папки на Mozilla съм ги пренасочил са на SSHD хибридния диск, който ползвам за storage и е една идея по-бърз от нормалните дискове (не от всички разбира се - велосирапторите и черните серии на WD и прочие са по-бързи), защото има 8 GB SSD кеш за някои операции и това ме устройва. Не мисля да отделям РАМ за рамдиск, защото и без това се заема рам ако се включи режима Rapid mode на SSD-то, пък и някои програми за видеомонтаж са доста лакоми за РАМ, а имам само 8 GB, което е и максимума на машината (която вече е доста стара, но ми върши работа). Та всеки си решава как ще процедира. За някои оптимизациите за SSD-то са безмислени (защото SSD-тата имам достатъчно живот и модерните ОС след Windows 7 работят добре с тях и дори оптимизациите премахвали до голяма степен ползата от SSD-то, защото ги забавяли и прочие), за мен не са безсмислени (разбира се има и лоши съвети в тази насока, които не прилагам), но съм доволен от скоростта и баланса, който съм намерил за себе си, пък, кой каквото иска да си говори. ;)

Не си слагал кавички за заграждане на пътищата сигурно.

Здравейте.
Тъй като и аз съм със SSD диск, може ли да споделите, как виждате трафика на диска ?
С някакъв специализиран софтуер, или вграден tool ?

С Windows 10 x64 съм.

Редактирано от kurtov (преглед на промените)

• Автор
на 20.11.2016 г. в 19:07, B-boy/StyLe/ написа:

Най-лесно става с DirLinker

Моите кеш папки на Mozilla съм ги пренасочил са на SSHD хибридния диск, който ползвам за storage и е една идея по-бърз от нормалните дискове (не от всички разбира се - велосирапторите и черните серии на WD и прочие са по-бързи), защото има 8 GB SSD кеш за някои операции и това ме устройва. Не мисля да отделям РАМ за рамдиск, защото и без това се заема рам ако се включи режима Rapid mode на SSD-то, пък и някои програми за видеомонтаж са доста лакоми за РАМ, а имам само 8 GB, което е и максимума на машината (която вече е доста стара, но ми върши работа). Та всеки си решава как ще процедира. За някои оптимизациите за SSD-то са безмислени (защото SSD-тата имам достатъчно живот и модерните ОС след Windows 7 работят добре с тях и дори оптимизациите премахвали до голяма степен ползата от SSD-то, защото ги забавяли и прочие), за мен не са безсмислени (разбира се има и лоши съвети в тази насока, които не прилагам), но съм доволен от скоростта и баланса, който съм намерил за себе си, пък, кой каквото иска да си говори. ;)

1.Аз мисля да преместя на харда папките с кеша на мозила,скайп и опера,но как да разбера кои са те и това ще редуцира ли писането на браузърите върху ссд-то?Също смятам и да изпълня и другите твои препоръки от онзи пост,но не всичко ми е ясно как се прави.Това са някои от нещата които разбрах как се правят и съм направил и някои които не са ми много ясно  дали и как трябва да се направят.Ако може малко помощ.

2.Колко да се намали вируалната памет според теб?Ако става дума за Page файла,в момента ми е 8гб на ауто?

3.Prefetch и Superfetch не съм сигурен  дали да ги спирам,че нали съм с уиндоус 7...

4.Спрях индексирането само на ссд,макар ,че нещо изгърмя по време на операцията ,но ги игнорирах на хардовете си го оставих,предполагам така е правилно?

5.Може ли да се спре windows search,но все пак да може да се търси в старт менюто?

6. ClearPageFileAtShutdown и LargeSystemCache  си ми бяха на 0 и затова не съм променял нищо.

7.За уиндоус 7 трябва ли да се прави Aligning на дисковите сектори ?

8.Увеличих времето на сесиите от 15 сек. на 5 мин. поне  малко да се намали драскането.

П.С. сега се замислих какво би станало с браузерите и скайп ,ако папките с кеша са на друг диск и той умре или се извади?

преди 21 часа, kurtov написа:

Здравейте.
Тъй като и аз съм със SSD диск, може ли да споделите, как виждате трафика на диска ?
С някакъв специализиран софтуер, или вграден tool ?

С Windows 10 x64 съм.

С ssdlife ако върши работа за твоят диск (при мен не сработи) ,с HDsentinel или най-добре със софта на производителя на ссд-то ти.

преди 13 минути, gibson58 написа:

П.С. сега се замислих какво би станало с браузерите и скайп ,ако папките с кеша са на друг диск и той умре или се извади?

Едната ми лисица с изнесена папка на профила
"D:\Program Files\Mozilla\Firefox X64\firefox.exe" -profile "D:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\ldscluku.default"
Скайп:
"D:\Program Files\Skype\Phone\Skype730.exe" /datapath:"Profile" /removable /secondary /nosplash /minimized /profile "/user:скап_името" /savecred "D:\Program Files\Skype\Phone\Profile\скап_името\" /username:скап_името /password:не_се_чете

Без пренасочвания, само с ключове. И двата реда са в пряк път към съответната програма. 

• Автор

Не разбирам какво трябва да значи " Без пренасочвания, само с ключове. " нали целта е да се премести папката?

преди 24 минути, gibson58 написа:

1.Аз мисля да преместя на харда папките с кеша на мозила,скайп и опера,но как да разбера кои са те и това ще редуцира ли писането на браузърите върху ссд-то?Също смятам и да изпълня и другите твои препоръки от онзи пост,но не всичко ми е ясно как се прави.Това са някои от нещата които разбрах как се правят и съм направил и някои които не са ми много ясно  дали и как трябва да се направят.Ако може малко помощ.

Лесно се вижда, кое пише с помощта нa Resource Monitor => Disk...Аз съм преместил следните папки:

Directory of C:\

10.08.2016 Ј.  10:49    <SYMLINK>      swapfile.sys [D:\swapfile.sys]
               1 File(s)              0 bytes

Directory of C:\Users\FFreestyleRR\AppData\Local

11.11.2016 Ј.  00:54    <SYMLINKD>     CrashDumps [D:\CrashDumps]
10.08.2016 Ј.  09:34    <SYMLINKD>     Mozilla [D:\Mozilla\AppData\Local\Mozilla]
               0 File(s)              0 bytes

Directory of C:\Users\FFreestyleRR\AppData\Local\Finkit

10.08.2016 Ј.  09:33    <SYMLINKD>     ManicTime [D:\ManicTime\AppData\Local\Finkit\ManicTime]

Directory of C:\Users\FFreestyleRR\AppData\Roaming

10.08.2016 Ј.  09:35    <SYMLINKD>     Mozilla [D:\Mozilla\AppData\Roaming\Mozilla]
10.08.2016 Ј.  09:38    <SYMLINKD>     Skype [D:\Skype\AppData\Roaming\Skype]

Directory of C:\Users\FFreestyleRR\AppData\Roaming\Adobe

07.05.2015 Ј.  12:39    <SYMLINKD>     Common [E:\Documents\Adobe\Common]

Directory of C:\Windows

11.11.2016 Ј.  00:54    <SYMLINKD>     Minidump [D:\CrashDumps]

Directory of C:\Windows\System32

10.08.2016 Ј.  09:47    <SYMLINKD>     winevt [D:\winevt\Windows\system32\winevt]

2.Колко да се намали вируалната памет според теб?Ако става дума за Page файла,в момента ми е 8гб на ауто?

Не е задължително да се намаля. Аз съм дал да се управлява автоматично, но да се съхранява на дял D:\ (говоря за pagefile.sys, а swapfile.sys съм го преместил с Juntion Point, но при 7 май нямаше swapfile.sys)

3.Prefetch и Superfetch не съм сигурен  дали да ги спирам,че нали съм с уиндоус 7...

Могат да се оставят, защото файловете са малки, а забързва стартирането на програмите + работи заедно с Task Scheduler-a, но пък SSD-то е именно затова, та тук е въпрос на лична преценка. Аз лично съм ги деактивирал.

4.Спрях индексирането само на ссд,макар ,че нещо изгърмя по време на операцията ,но ги игнорирах на хардовете си го оставих,предполагам така е правилно?

Нормално е, защото някои файлове и папки са с по-солидни права.

5.Може ли да се спре windows search,но все пак да може да се търси в старт менюто?

Може разбира се. Спирането на услугата Windows Search точно това прави...спира индексацията на резултатите, но пак ще може да си се ползва Search функцията нормално.

7.За уиндоус 7 трябва ли да се прави Aligning на дисковите сектори ?

За съжаление да, но това се прави на свежа инсталация и с външна програма за целта, защото инсталатора на 7 не го прави. Вече инсталатора на 8 си го прави при инсталиране сам и подготвителни операции не са необходими.

Ами ще е проблем разбира се...подобно на райд конфигурациите. Но при поставянето на нов диск или премахването на Junction-a оправят проблема. Все пак правенето на бекъп на профилите на Скайп и браузърите периодични е силно препоръчително. Но пък и няма гаранция, че и да оставите кеша на SSD-то, то то няма да се скапе също един ден. ;)

преди 56 минути, gibson58 написа:

Не разбирам какво трябва да значи " Без пренасочвания, само с ключове. " нали целта е да се премести папката?

Значи:Преместваш папката с профила, но не правиш линк към нея дали с DirlLinker или с mklink, а само разписваш пътя до папката в създаден пряк път към браузъра, както е показано по-горе.
И съответната програма се стартира само от този линк, за да ползва указаната профилна папка.
ПП И за да не инсталираш браузър/скайп след преинсталиране на ОС, преместваш папката със съответната програма на несистемен дял. И по всяко време можеш да си я/ги ползваш веднага след прясна инсталация на ОС.

• Автор

Преместих папката на скайп с dirlinker

Кеша на мозила на харда по този метод,   ,макар,че нямах стринг browser.cache.disk.parent_directory и го създадох сам със стойност пътя към новата папка.

Преместих и пейдж файла оставен на ауто

Мисля да спра и сърч услугата и кеша на операта да местя също

1.Направи ми впечатление в resource monitor-a ,че Recovery.js и storage-3.json трупат много трафик,те има ли как да се преместят ил итрябва цялата мозила?

2.И сега след като са преместени тези неща(скайп,мозила,опера),на оригиналните места, старите папки стоят ли си и трябва ли да се изтрият?

Няма нужда след използването на DirLinker да се използват други методи за местенето на кеш файловете и да се използват настройките в about:config. Отделно местенето в about:config мести само кеш папката на Mozilla (тази в Appdata). Папката в Roaming (където се намира профила не я закача), а в нея също се трупат големи файлове при работата с добавките или ако не е спряна опцията за събиране на информация datareporting. Лично аз преди време видях, че и от двете папки има трафик и затова преместих и двете. Може да оставите разбира се и само кеш папката преместена. Иначе се уверете, че сте въвели правилно пътя на папката в about:config (там пътя съдържа две наклонени черти \\). Като цяло обаче в about:config не трябва да въвеждате новото място, на което се намира кеша, защото така DirLinker няма да намери оригиналната папка, която да премести. С други думи ако се ползва DirLinker пътя в about:config трябва да е непроменен, ако се използва About:config, тогава DirLinker не трябва да се използва.

Recovery.js се намира в Roaming и за да се премести трябва да се премести направо папката на Mozilla от Roaming с DirLinker

Пример:

C:\Users\FFreestyleRR\AppData\Roaming\Mozilla <=> D:\Mozilla\AppData\Roaming\Mozilla

storage-3.json не го знам какво е. В коя папка се намира?

След преместването с DirLinker, ако радио бутона е бил на "Copy content to target and then delete it", тогава програмата е изтрила папката от оригиналното място и тя вече се намира на новото място като лъже ОС, че се намира на C:\ Като цяло тези похвати се използват от софтуерните разработчици за обратна съвместимост с дадени програми за различните версии на Windows. Ако обаче я изтриете в момента от новия дял, тя ще изчезне и от двете места, защото на C:\ се намира само огледалния и образ. Та внимавайте с триенето за да не останете накрая без папки и от двете местоположения...

преди 5 часа, gibson58 написа:

storage-3.json

Да не би да има инсталирана добавка WOT (WebOfTrust)r_260x260.jpg?
\Profiles\absdefghi.default\WOT\storage-3.json

Recovery.js се грижи за създаването на sessionrestore.js и previous.js

• Автор
преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Няма нужда след използването на DirLinker да се използват други методи за местенето на кеш файловете и да се използват настройките в about:config. Отделно местенето в about:config мести само кеш папката на Mozilla (тази в Appdata). Папката в Roaming (където се намира профила не я закача), а в нея също се трупат големи файлове при работата с добавките или ако не е спряна опцията за събиране на информация datareporting. Лично аз преди време видях, че и от двете папки има трафик и затова преместих и двете. Може да оставите разбира се и само кеш папката преместена. Иначе се уверете, че сте въвели правилно пътя на папката в about:config (там пътя съдържа две наклонени черти \\). Като цяло обаче в about:config не трябва да въвеждате новото място, на което се намира кеша, защото така DirLinker няма да намери оригиналната папка, която да премести. С други думи ако се ползва DirLinker пътя в about:config трябва да е непроменен, ако се използва About:config, тогава DirLinker не трябва да се използва.

Recovery.js се намира в Roaming и за да се премести трябва да се премести направо папката на Mozilla от Roaming с DirLinker

Пример:

C:\Users\FFreestyleRR\AppData\Roaming\Mozilla <=> D:\Mozilla\AppData\Roaming\Mozilla

storage-3.json не го знам какво е. В коя папка се намира?

След преместването с DirLinker, ако радио бутона е бил на "Copy content to target and then delete it", тогава програмата е изтрила папката от оригиналното място и тя вече се намира на новото място като лъже ОС, че се намира на C:\ Като цяло тези похвати се използват от софтуерните разработчици за обратна съвместимост с дадени програми за различните версии на Windows. Ако обаче я изтриете в момента от новия дял, тя ще изчезне и от двете места, защото на C:\ се намира само огледалния и образ. Та внимавайте с триенето за да не останете накрая без папки и от двете местоположения...

Аз нямах предвид да ползвам и двата метода,а дали след като се премести дадена папка  тя дефакто се копира или се мести.Защото ако се копира дали трябва да се трия старата на оригиналното място ,това при местене с about:config?Защото видях,че dirlinker има опция да трие старата папка.И понеже не ми стана ясно с кой метод какво ТОЧНО се мести ,дали само кеша,дали и  профила и дали цялата мозила и кое колко ще бави браузера ,реших като най -лесно да преместя само  кеша по указания начин.Но сега след като се оказва ,че не само кеша трупа трафик явно трябва и друго да се мести.И пак идва въпросът ако се премести и другото за което каза дали ще падне производителността на мозила?Целта разбира се е да се намали трафика и да не се губи смисълът от ссд или нещо средно поне като резултат.

С други думи ако преместя

Цитат

Папката в Roaming (където се намира профила не я закача), а в нея също се трупат големи файлове

Ще забавя ли браузера и ако не как да преместя само нея? С dirlinker ли направо или първо да си върна кеша на оригиналното място и тогава?

преди 8 часа, ExaFlop написа:

Да не би да има инсталирана добавка WOT (WebOfTrust)r_260x260.jpg?
\Profiles\absdefghi.default\WOT\storage-3.json

Recovery.js се грижи за създаването на sessionrestore.js и previous.js

Да,имам wot добавка,тя ли трупа трафик !?!  

преди 11 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Иначе се уверете, че сте въвели правилно пътя на папката в about:config (там пътя съдържа две наклонени черти \\)

Така съм го направил

884e46cfb9994566f78e7f9032916048.png
https://gyazo.com/884e46cfb9994566f78e7f9032916048

Не знам дали е правилно,но новата папка започна да се пълни с данни принципно?

Аз нямах предвид да ползвам и двата метода,а дали след като се премести дадена папка  тя дефакто се копира или се мести.Защото ако се копира дали трябва да се трия старата на оригиналното място ,това при местене с about:config?Защото видях,че dirlinker има опция да трие старата папка.И понеже не ми стана ясно с кой метод какво ТОЧНО се мести ,дали само кеша,дали и  профила и дали цялата мозила и кое колко ще бави браузера ,реших като най -лесно да преместя само  кеша по указания начин.Но сега след като се оказва ,че не само кеша трупа трафик явно трябва и друго да се мести.И пак идва въпросът ако се премести и другото за което каза дали ще падне производителността на мозила?Целта разбира се е да се намали трафика и да не се губи смисълът от ссд или нещо средно поне като резултат.

С други думи ако преместя

Ще забавя ли браузера и ако не как да преместя само нея? С dirlinker ли направо или първо да си върна кеша на оригиналното място и тогава?

С метода на about:config не се трие нищо мисля. Просто се създава на новото място. Старата не знам дали си стои, защото не ползвам този метод. Трябва да проверите. Лично аз бих се върнал на местенето на двете папки с DirLinker, отколкото едната да е преместена с DirLinker, едната с about:config. Или едното или другото. И е нормално да падне производителността...все пак не се ползва вече SSD-то. Няма как да очаквате хем вълка сит, хем агнето цяло. ;) Но ще спре трупането на ненужен кеш. Вече вие си решавате. Както казах SSD-то си има достатъчно живот и се взима за производителност, но лично на мен не ми е спешно точно кеша на браузъра да ми е там. Важното е, че всички други програми + ОС са на него.

Да,имам wot добавка,тя ли трупа трафик !?!  

Явно да и затова е добре да се премести и Roaming'\Mozilla папката с DirLinker. Доста трафик генерират и други добавки като бекъпите на Adblock Plus, които се създават ежедневно.

Така съм го направил

884e46cfb9994566f78e7f9032916048.png
https://gyazo.com/884e46cfb9994566f78e7f9032916048

Не знам дали е правилно,но новата папка започна да се пълни с данни принципно?

Така е грешно. Както съм написал в предишния си коментар...трябва да се използват две наклонени черти в пътя до папката.Отделно във вашата папка има празно място space в пътя и трябва да се използват и кавички. Проверете дали все пак сте успели да я преместите като видите дали се е появила на новото място и дали в Resource Monitor => Disk вече се ползва новото място за кеша. Ако не, тогава си оправете пътя така:

"D:\\DOWNLOADS\\System\\Mozilla Firefox"

Поздрави!

• Автор
преди 45 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Явно да и затова е добре да се премести и Roaming'\Mozilla папката с DirLinker

ок, ще я местя и нея,но пък сега май трябва първо да върна папката с кеша с about:config? Или ако не е изтрита оригиналната папка на оригиналното си място (коя е и къде се намира? )  да не я местя ,а предполагам само да изтрия стринга в about:config ,който бях направил?

Това е положението в момента и като че ли по някакъв начин е сработило местенето дори по грешния начин.

806669532412cfbc985d69b5aae10f21.png
https://gyazo.com/806669532412cfbc985d69b5aae10f21

A това ми се е натрупало от мозилата за час и 45 минути работа,което пак е множко  май?

https://gyazo.com/c915ad6240272c97fb76643a6c988ae6

about:config не мести нищо. Просто започва да търси папка на новото указано място.

• Автор

Значи направо да изтрия стринга и той ще си я търси на старото място?

преди 1 час, gibson58 написа:

ок, ще я местя и нея,но пък сега май трябва първо да върна папката с кеша с about:config? Или ако не е изтрита оригиналната папка на оригиналното си място (коя е и къде се намира? )  да не я местя ,а предполагам само да изтрия стринга в about:config ,който бях направил?

Папката си е там, както въм ви писал в горните 2 поста и както ExaFlop е потретил. About:config не трие папката, а просто я указва на ново място. Старата ще си е там, а за да върнете настройката в about:config => десен бутон върху настройката и reset.

преди 1 час, gibson58 написа:

Това е положението в момента и като че ли по някакъв начин е сработило местенето дори по грешния начин.

806669532412cfbc985d69b5aae10f21.png
https://gyazo.com/806669532412cfbc985d69b5aae10f21

A това ми се е натрупало от мозилата за час и 45 минути работа,което пак е множко  май?

https://gyazo.com/c915ad6240272c97fb76643a6c988ae6

Първия линк не се отваря (за снимката говоря). А иначе преместването няма да спре трупането на данни...но те вече ще се трупат на новия дял!!! Така, че това дори и да го гледате в process explorer нищо не значи...вижте къде се пишат тези данни вече. ;)

По-скоро трябва да възстановиш стринга сочещ мястото по подразбиране. И ако си направил пренасочване с DirLinker, там ще има линк сочещ към новото място.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.