Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прекалено много трафик на ССД като системен дял!

Featured Replies

• Автор

Да,малко ми е мътна  материята с  тия браузери :).

Така,ресетнах  about:config настройката и сега кеша си е пак където беше.
Ще преместя с dirlinker цялата мозила oт папка roaming.

Понеже искам и операта да си преместя,пак ли от roaming папката Opera Software с dirLinker става номера или трябва както в във видеото ,което Слави Маринов даде по-назад?

И тези местеници предполагам се отнасят само за уиндоус профила който е избран  в папка users ? Ако искам и другият уиндоус профил да е така,трябва същото да се направи,но да се влезе в папката на съответният профил/roaming/мozilla,нали?

• Отговори 72
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щом вече кеша си е на старото място премести и двете папки на Mozilla (тази от Local и тази от Roaming) с DirLinker.

За Opera не знам какви стоят нещата и къде са и папките, но принципа е същия...сигурно може и от настройките на Opera и с DirLinker. С DirLinker може да се мести всичко що ви хрумне в рамките на разумното.

А иначе да...местенето е само за текущия потребителски акаунт и за текущата ОС, но поне обхваща ако имате и други профили на самия браузър (защото папката с профилите и без това е в главната папка на Mozilla в Appdata\Local), та ако имате няколко профила, местите и тях, но за други потребители и ОС трябва да се направи процедурата отново.

Поздрави!

• Автор

Преместих и двете папки на мозила,благодаря много за оказаната помощ на всички.Сега ще поразуча с опера как стои въпросът.

Имам и още едно питане ,понеже чат пат ми се налага да ползвам хибернация.Ако я включа ,но преместя Hiberfil.sys на харда ,тогава пак ли ще се трупа трафик на ссд-то заради нея?

И ако реша пак да върна мозилата на ссд-то как трябва да се случи това? С копи/пейст на преместените паки отново на старите им места където в момента са линковете на dirlinker ,като изтрия и самите линкове ли?

Не ползвай хиберниране, а заспиване.

преди 2 минути, gibson58 написа:

И ако реша пак да върна мозилата на ссд-то как трябва да се случи това? С копи/пейст на преместените паки отново на старите им места където в момента са линковете на dirlinker ,като изтрия и самите линкове ли?

Да, с предварително изтриване на лнковете и копирана на папките на старите места.

• Автор

Аз питам специално за хибернацията,не винаги заспиването ми върши работа.

преди 15 минути, gibson58 написа:

специално за хибернацията

Ами, ползваш - пише по диска. Не ползваш - не пише.
Има вариант за пренасочване на hiberfill.sys на твърдия диск.

• Автор

Именно де,точно за този вариант попитах,ако се премести Hiberfil.sys на харда  дали ще стърже по ссд-то?

Ма ти какво си се вгледал толкова по това писане.При нормална употреба диска ще ти изкара 5-8год.(горе долу)Ти не знам колко искаш да изкараш с този диск,сигурно 15год.Като преместиш всичко на харда не знам за какво ти е това ссд,сложи го във витрина и го гледай.Технологиите се развиват толкова бързо,че след 2-3год. ще е морално остарял и сигурно цените на ссд дисковете ще са значително по-ниски,та дори и да си работи диска пак ще поискаш да го смениш.;)

• Автор

Така е ,прав си ,но все пак 3,14 тб са навъртяни за 9 дни и 14 часа ,като добавим и -1% здраве за това време е малко обезпокоително според мен. Не мисля да се пенсионирам с този диск,но ако може да изкара 3,4 годинки няма да е зле.А с това темпо и година може да не изкара.

преди 20 минути, gibson58 написа:

Така е ,прав си ,но все пак 3,14 тб са навъртяни за 9 дни и 14 часа ,като добавим и -1% здраве за това време е малко обезпокоително според мен. Не мисля да се пенсионирам с този диск,но ако може да изкара 3,4 годинки няма да е зле.А с това темпо и година може да не изкара.

Казах ти ,че от мозилата е основният ти проблем ,използвай друг браузър и няма да го имаш проблема.Аз си преместих операта на рам диск заради бързината,не да щадя ссд диска,преди това си беше на него и всички други браузъри дето съм ползвал са били на ссд диска.Мозилата явно имат някакъв проблем и те знаят за това, но не се знае кога ще го коригират.Същото като това дето наскоро излезе със Spotify:https://www.kaldata.com/it-новини/клиентът-на-spotify-унищожава-дисковете-на-п-229689.html

преди 1 час, gibson58 написа:

Именно де,точно за този вариант попитах,ако се премести Hiberfil.sys на харда  дали ще стърже по ссд-то?

Не, няма
Edit: hibefill.sys не може да се мести.
Кешът на лиско може да се забрани - тогава ще се ползва изцяло RAM:
about:onfig
browser.cache.disk.enable
> False

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Казах ти ,че от мозилата е основният ти проблем ,използвай друг браузър и няма да го имаш проблема.Аз си преместих операта на рам диск заради бързината,не да щадя ссд диска,преди това си беше на него и всички други браузъри дето съм ползвал са били на ссд диска.Мозилата явно имат някакъв проблем и те знаят за това, но не се знае кога ще го коригират.Същото като това дето наскоро излезе със Spotify:https://www.kaldata.com/it-новини/клиентът-на-spotify-унищожава-дисковете-на-п-229689.html

С мозилата не бих се разделил скоро време поради куп причини.А и ако трябва да съм честен вече с преместена мозила на харда не видях никаква разлика освен в няколкото  секунди  по-дългото зареждане само при първото пускане на браузера.Все пак в момента са 105 таба...По натам ще си добава рам и ще я метна в рам диска и т'ва ще да е.

преди 10 минути, gibson58 написа:

С мозилата не бих се разделил скоро време поради куп причини.А и ако трябва да съм честен вече с преместена мозила на харда не видях никаква разлика освен в няколкото  секунди  по-дългото зареждане само при първото пускане на браузера.Все пак в момента са 105 таба...По натам ще си добава рам и ще я метна в рам диска и т'ва ще да е.

И какво толкова правиш с тези 105 таба,аз явно не използвам както трябва тия браузъри щото не ми се е случвало да имам отворени повече от 7-8 таба.И лично за мен мозилата е извън топ3 на браузърите.Най-добрият е (за мен)google chrome,но не го ползвам заради нахалството им да събират прекалено много данни за потребителите.Другите хром базирани браузъри също са много добри,IE и Edge също за мен са по-добри,но всеки си има предпочитания и виждания.........:)

• 2 месеца по-късно...
  • Автор
на 23.11.2016 г. в 17:18, B-boy/StyLe/ написа:

Щом вече кеша си е на старото място премести и двете папки на Mozilla (тази от Local и тази от Roaming) с DirLinker.

За Opera не знам какви стоят нещата и къде са и папките, но принципа е същия...сигурно може и от настройките на Opera и с DirLinker. С DirLinker може да се мести всичко що ви хрумне в рамките на разумното.

А иначе да...местенето е само за текущия потребителски акаунт и за текущата ОС, но поне обхваща ако имате и други профили на самия браузър (защото папката с профилите и без това е в главната папка на Mozilla в Appdata\Local), та ако имате няколко профила, местите и тях, но за други потребители и ОС трябва да се направи процедурата отново.

Поздрави!

За да не стават грешки искам да те попитам нещо.След като преместих папките на мозила на хард диск за да не ми чегъртат по ссд-то, сега искам да ги преместя на РАМ диск,понеже вече имам повечко рам и мога да заделя 1гб за мозила и опера.Та при моето положение как да процедирам ?Дали трябва някак си да върна папките на оригиналните им места и после отново с dirlinker да ги прехвърля на РАМ диска или по друг начин трябва да стане?

на 4.02.2017 г. в 21:25, gibson58 написа:

За да не стават грешки искам да те попитам нещо.След като преместих папките на мозила на хард диск за да не ми чегъртат по ссд-то, сега искам да ги преместя на РАМ диск,понеже вече имам повечко рам и мога да заделя 1гб за мозила и опера.Та при моето положение как да процедирам ?Дали трябва някак си да върна папките на оригиналните им места и после отново с dirlinker да ги прехвърля на РАМ диска или по друг начин трябва да стане?

Може да се копира папката на друг дял временно (например E:\) и след това да се изтрие и от C:\ и от мястото където е бил указан Junction Point-a (например D:\) и след това да се постави копираната папка от E:\ обратно в C:\ и така ще сте направили reverse на Junction-a. Има и по технически метод разбира се. Пак да се копира папката на друг дял и след това да се използват следните команди от CMD.exe стартиран като администратор:

Това ще извади списък report.txt на дял C:\ с всички налични Junction Points:

Dir /s /a:l C:\*>>c:\report.txt

Тази команда ще изтрие желаната Junction точка:

fsutil reparsepoint delete C:\папка

След това вече си копирайте пак копираната папка от E:\ в C:\ и сте готови с reversa.

И вече след това действайте с преминаването и на RAM DISK.

Поздрави!

105 раздела в лиско и 1GB RAM за RAM диска стигат ли? Пробвай Read it later. вместо толкова отворени раздели. Убий ме, н мога да повярвам, че ги ползваш по едно и също време.

преди 10 минути, ExaFlop написа:

105 раздела в лиско и 1GB RAM за RAM диска стигат ли?

Те са различни нещата.........за работа и въобще когато е отворен браузъра си ползва от общата рам,този 1гб е само за кеша и инсталационната папка,така че е достатъчно в общи линии.Аз при работа с часове с браузъра ми се е събирало 400-600мб кеш..........е ако се гледа много видео може и повече.Освен това бях направил и да се трие кеша при излизане от браузъра,така че стига 1гб като минимум,моят рам диск го бях направил 2гб,тъй като за браузване,видео,офис ,филми и т.н 6 гб рам са ми напълно достатъччни.

А какво ще кажеш за броя на разделите? Вярно е, че всеки луд е с номера си, ама...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Е..........аз съм го казал по-нагоре,за мен не може да се работи реално с повече от 10-15(макс)таба,другото са експерименти не реална работа с браузър.........

• Автор

нека успокоя духовете малко :)

105 таба ми е върхов момент и съм го споменал като краен случай до къде може да се стигне.И се стига когато ми се съберат много задачи по едно и също време ,което е сравнително рядко,но пък трябва да сме подготвено и за "най-лошото" :D

Иначе реално ползвам 8-20 таба. В момента съм с 29 таба и папките в Local и Roaming са с общ размер 1,4гб  та затова съм заделил 1,5г за рам диск.

П.С. ПРОБЛЕМ!

Всичките ми запазени пароли в мозила липсват,полето е празно в tools>options>security>saved logins?!  Нещо май при местенето се е прецакало?

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

преди 4 часа, gibson58 написа:

П.С. ПРОБЛЕМ!

Всичките ми запазени пароли в мозила липсват,полето е празно в tools>options>security>saved logins?!  Нещо май при местенето се е прецакало?

Може нещо да не сте направили като хората, но ако имате бекъп на папките или на Mozilla или с MozBackup би трябвало да можете да си възстановите паролите иначе едва ли това ще е възможно.

Все пак проверете дали се ползва правилния профил на Мозилата в C:\Users\username\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox => profiles.ini

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.