Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Условията в затворите

Featured Replies

преди 4 часа, Вacко написа:

Ае краво нещастна ти имаш ли си дори бегла идея какви хора има в затворите и за какво?
Имаш ли?

Все жертви на системата. Или невинни, или натопени, или сгащени при първо съгрешение от отчаяние,...

Направо да се смилиш и да им простиш кражбите, убийствата, изнасилванията... 

преди 13 часа, язе написа:

Това все пак е място, в което да не искаш да попадаш.

Именно! Колкото по-човечни условията вътре, толкова по-лесно бандитите ще поемат риска.

• Отговори 110
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 часа, ostavime написа:

Има всякакви. Ти си в час явно. Я ни отвори какви хора има. Според теб кои от тези, които са стигнали до там трябва да имат добри условия?

Sent from my phone using Tapatalk

Така мога да ти кажа за затвори в Англия в които съм бил.И ще ти кажа за българите които бяхме там-та..2-ма от шофьорите на които им се бяха качили имигранти на Кале,момче което бе предизвикало птп,хора с фалшиви документи за да могат да работят(не става въпрос за българи)-мислиш ли че такива заслужават да живеят в равни условия с професионални престъпници

преди 4 часа, zemonti написа:

Все жертви на системата. Или невинни, или натопени, или сгащени при първо съгрешение от отчаяние,...

Направо да се смилиш и да им простиш кражбите, убийствата, изнасилванията... 

Не си много далеч от истината за първото-мислиш ли че си застрахован от грешка?
Крадците са напаст-манстийм,обаче убийци и секс-престъпници ги държат при много по тежки условия.За тях си има специални типове затвори.
Говоря за Англия.

Цитат
преди 8 часа, Sinbad_ написа:

За мен затвора не е курорт, но за някои степени престъпления, по човечни условия , поне като в казарма, са задължителни...

Има и такъв тип затвори,D-cat (open prison)- в зависимост от престълението,отиваш си навън на работа,прбираш се,имаш си дни да се прибереш вкъщи и тнт.Обаче много малко от чужденците имат достъп до тях понеже подлежат на депортация.

преди 5 часа, simtech написа:

В затвора има основно цигани, немалко кокошкари и хора с доста по-сериозни престъпления, които никога не би трябвало да излизат от там. За циганите и за последните не можеш да ми събудиш никакви симпатии, смятам ги за отрепките на обществото.

И това не е проблем на затвора. Не измествай фокуса. Това е проблем на съдебната система и е адски тъпо, безкрайно малоумно да кажеш простотия от сорта "то хубаво, имаме тука някакъв проблем със съдебната система, ама айде..ПОНЕ ДА НАПРАВИМ ЖИВОТА на затворниците по-добър, та като влязат невинни, поне да живеят добре". Усещаш ли се какъв дебилизъм е това?

Поне в това естество нещата поне малко са се променили за добро. Но не съвсем. Не би следвало всякакви български коледи, великдни и гергевденци да хранят деца или да им осигуряват лечение. Не би следвало да се налага родители да просят по кампании пари, за да не умре детето им без лечение. За това тези хора са граждани на тази страна - за да могат освен да изпълняват задължения, да получат помощ при необходимост. Но не...
И ми се хвалят с българската коледа. А на мене ми се повдига, не е за хвалене. Не е за хвалене фактът, че държавата е изоставила собствените си граждани и на тях им налага да просят, за да си спасят детето. Щото когато е за взимане на пари, държавата е първа. Унизително е да се молиш. А е обидно да се налага на нуждаещите се да го правят. Ние всички плащаме данъци на държавата, за да помага тя на нуждаещите се, освен всичко друго.

Теб пък въобще няма да те коментирам....

Цитат

Именно! Колкото по-човечни условията вътре, толкова по-лесно бандитите ще поемат риска.

Осъзнаваш ли колко ти е глупаво изказването?!?!
Много ме кефите такива които не сте лишавани от свобода да разтягате локуми,чули-недочули,къде прочели...
Влез само за седмица и тогава да те видя кви ще ги плещиш

Редактирано от Гост (преглед на промените)

С нашето праводъдие, то човек твърде лесно може да попадне в затвор! Не са един и два случайте, които бяха отразени и в медии за дадени ефективни присъди по 5 години ефективен затвор на хора за едната псувня или за пригладнял клошар откраднал вафла! Пример за истински опасни престъпници и рецидивисти! Истинските опасни престъпници и рецидивисти не са по затворите. Повечето от тях си пекат дупетата по екзотични плажове!

Ето нещо и за четене http://www.bulnews.bg/article/279082

Както казах затвора трябва да е затвор, но нашите са ужасни и изглеждащи като за времена преди  от 2 века!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
преди 6 часа, Вacко написа:

Така мога да ти кажа за затвори в Англия в които съм бил.И ще ти кажа за българите които бяхме там-та..2-ма от шофьорите на които им се бяха качили имигранти на Кале,момче което бе предизвикало птп,хора с фалшиви документи за да могат да работят(не става въпрос за българи)-мислиш ли че такива заслужават да живеят в равни условия с професионални престъпници

Не си много далеч от истината за първото-мислиш ли че си застрахован от грешка?
Крадците са напаст-манстийм,обаче убийци и секс-престъпници ги държат при много по тежки условия.За тях си има специални типове затвори.
Говоря за Англия.

Има и такъв тип затвори,D-cat (open prison)- в зависимост от престълението,отиваш си навън на работа,прбираш се,имаш си дни да се прибереш вкъщи и тнт.Обаче много малко от чужденците имат достъп до тях понеже подлежат на депортация.

Теб пък въобще няма да те коментирам....

Осъзнаваш ли колко ти е глупаво изказването?!?!
Много ме кефите такива които не сте лишавани от свобода да разтягате локуми,чули-недочули,къде прочели...
Влез само за седмица и тогава да те видя кви ще ги плещиш

Е ти като си бил вътре си типичен пример как вътре виновни по принцип няма или вината им е маловажна и трябва да бъдат пуснати. И да, естествено, че има и глупави провинения с глупави наказания, но нека да не говорим за изключенията. Говорим по принцип за условията в затворите и това какви трябва да бъдат те. Аз съм по-склонен парите ми да отиват в домове за пенсионери и или болни деца, от колкото в това да се продобравят условията в затворите.  

Дали са им се качили имигранти или са качили имигранти - има кой да го прецени ми се струва. 

Момче, което е предизвикало ПТП - с жертви ли или просто чукнало някой и го вкарали в затвора. Пил ли е, с книжка ли е бил... и т.н. 

Фалшифициране на документи малко ли е според теб? Ми то така може да се каже, че са правили фалшиви пари, за да могат да се хранят. Да ги оправдаем ли? 

преди 3 часа, Кумчо вълчооо написа:

Както казах затвора трябва да е затвор, но нашите са ужасни и изглеждащи като за времена преди  от 2 века!

нещо басейнчета да им направим вътре а, сауни, спа центрове... шведски маси в столовата ...

преди 3 часа, Кумчо вълчооо написа:

Не са един и два случайте, които бяха отразени и в медии за дадени ефективни присъди по 5 години ефективен затвор на хора за едната псувня или за пригладнял клошар откраднал вафла!

Колко наивен трябва да си, за да повярваш в такава глупост. Бил вкаран в затвора за псувня, или вафла?!? Нищо, че преди това имал ограничителна заповед, условна присъда, вафлата била зад разбита врата а псувнята докато го ритал в главата...

Всеки от нас в даден момент е бил изправен пред изкушението да извърши нещо незаконно. Именно знанието, че ще те затворят на ужасно място въздържа нормалните хора да си затварят очите, когато им се качват мигранти отзад в камиона и подобни истории.

Ясно, че всяка система има грешки, но алтернативата е анархия.

Факторът, който следва да въздържа хората от извършване на незаконни деяния, е лишаването от свобода и изолацията от обществото, а не условията в затвора. Ако условията са тези, които подтикват или въздържат хората от определени стремежи, би се стигнало до абсурдната теза, че някой би си пожелал да е онкоболен, защото болничното заведение предлага най-новата апаратура и модерна медицинска техника и обслужване. 

преди 1 час, Merryl написа:

Факторът, който следва да въздържа хората от извършване на незаконни деяния, е лишаването от свобода и изолацията от обществото, а не условията в затвора. 

Имаш ли някакви основания за това твърдение? Защото ако беше наистина само изолация, то за повечето самотни социопати би било по-добре вътре, отколкото вън. Безплатен хотел.

преди 15 минути, zemonti написа:

Имаш ли някакви основания за това твърдение? Защото ако беше наистина само изолация, то за повечето самотни социопати би било по-добре вътре, отколкото вън. Безплатен хотел.

Наказанието е лишаването от свобода и отделянето от обществото. Условията са съпътстващите "екстри", ако може така да се каже. Погледни Биг Брадър. Може много хора да го имат за тъпо предаване, но си е много добър социален експеримент. Там условията са такива, каквито половината от влизащите не са и сънували. Черни хайвери и сьомги на корем, шампанско и уиски на корем... Нали се сещаш. Това, което ги побърква е изолацията и липсата на свободна воля. Важно е дори какво ще кажеш.

А относно социопатите, които имат нуждата - те наистина го правят. Крадат нещо, с идеята наистина да ги заловят - и са там.

А ако се задълбае темата - е просто много обширна. Става въпрос за превантивното въздействие на наказанието. Става въпрос за последващото социализиране на тези хора. Нали се сещаш, че едни скотски условия тотално ще изкарат от вътре едно животно на свобода, което ще е вече тотално непригодно за вписване в обществото. И пак обикновените хора ще са длъжни да живеят с него, докато не му избие чивията.

Ако финансирането директно отиваше от едното перо за другото, да. Но тъй като финансирането на затворите няма общо с финансирането на домовете за сираци - просто си приказваме и лекинко преливаме от пусто в празно. Сещаш ли се, че спечелените дела по Закона за отговорността на държавата и в Европейския съд по правата на човека изкарват парите все от джоба на почтения данъкоплатец.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

преди 14 минути, Merryl написа:

Наказанието е лишаването от свобода и отделянето от обществото. 

Не ми го повтарям, а кажи защо вярваш в това. Чела си го някъде? Собствени разсъждения? Логика?

Затворите са най-различни, както и видовете "лишаване от свобода". Този термин е толкова относителен, че направо риторичен. 

При изграждането на законодателството във всяка една държава управниците са влагали различен смисъл, употребявайки още по-различни политически извъртания, но с една и съща цел - наказанието трябва да е гадно, за да се усети.

Ако наистина беше достатъчно твоето "изолация", тогава щеше да се взима в предвид доколко ще е ефективна при различните индивиди. Защото тогава за един семеен човек с приятели и кариера един месец затвор щеше да е по-тежко наказание от 2 години за един самотен скитник-социопат. Тези фактори и сега влияят на присъдите, но са незначителен фактор.

Законодателят така е приел.

За това и законите предвиждат различни наказания за различните деяния и се преценява според конкретната обществена опасност и на дееца.

преди 3 часа, zemonti написа:

Колко наивен трябва да си, за да повярваш в такава глупост. Бил вкаран в затвора за псувня, или вафла?!? 

Примеир как не трябва на такива като теб да се дава правото на глрас при парламентарни избори и референдуми и мнения изобщо. Видно е , че  хората зад граница въобеще не са наясно какво се случва у нас. Не една медия е показала тези факти! 

преди 3 часа, haidukpikaso написа:

нещо басейнчета да им направим вътре а, сауни, спа центрове... шведски маси в столовата ...

Те и сеега някои се ползват с тези облаги и това не без участието на затворническите власти! 

В заключение ако има ясна представа какво трябва да представлява една затворническа килия, която да не нарушава елементарни битови и жизнени права, то затворниците няма да имат право на мрънкане, както и няма да има основания за черни сделки със затворническата управа по подобни въпроси. Към днешна дата има затвори в които въобще не е ясно кой управлява т.е затворническите босове или власта! Всичко това породено от - от основоно безпаричието, неяснотата и абдикацията на държавата Въртят се черни сдилки за малко по - чисто, топло, светло. За телевизия, за интернет, за вана и джакузи!

преди 6 минути, Кумчо вълчооо написа:

Те и сеега някои се ползват с тези облаги и това не без участието на затворническите власти! 

В заключение ако има ясна представа какво трябва да представлява една затворническа килия, която да не нарушава елементарни битови и жизнени права, то затворниците няма да имат право на мрънкане, както и няма да има основания за черни сделки със затворническата управа по подобни въпроси. Към днешна дата има затвори в които въобще не е ясно кой управлява т.е затворническите босове или власта! Всичко това породено от - от основоно безпаричието, неяснотата и абдикацията на държавата Въртят се черни сдилки за малко по - чисто, топло, светло. За телевизия, за интернет, за вана и джакузи!

е значи да не ги мислим - екстра са си

обаче ако има смъртно наказание ще ходят на оня свят да се забавляват

преди 12 минути, Кумчо вълчооо написа:

Не една медия е показала тези факти! 

Би ли да линк към поне една"медия", която да показва тези "факти". 

Ама не жълта статийка, цитираща клетвите на уж невинно осъдения, или неговия защитник. Те всички се кълнат, че са затворени за нищо. 

Защитата на Писториус например до последно твърдеше, че си мислел, че стреля по крадец, заключил се в тоалетната му. Имаше цял документален филм показващ доказателства за противното.

oscar-toilet-shooting-2-01.jpg

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

преди 1 час, haidukpikaso написа:

обаче ако има смъртно наказание ще ходят на оня свят да се забавляват

И аз съм за смъртното наказание! Впрочем в най - голямата демокрация  - САЩ според, която мнозина се и равняват се надигнаха гласове за реабилитация на смъртното наказание във всички щати!

преди 12 часа, Вacко написа:

...мислиш ли че си застрахован от грешка?

Тъпото е, че го броят за "грешка" когато ги хванат. Иначе си е добре свършена работа. Аз живях над 30 години в България и не е имало шанс да ме хванат в "грешка" защото бачках честно без да търся бързи пари, избягвах да се занимавам с тарикати и не скачах да доказвам какъв съм мъжага.Така се "застраховах от грешки".

преди 31 минути, Кумчо вълчооо написа:

И аз съм за смъртното наказание! Впрочем в най - голямата демокрация САЩ според ,която мнозина се равняват се надитнаха гласове за реабилитация на смъртното наказание във всички щати!

убийците извергите това само заслужават

ай сиктир и ще ги храним у затворите после

преди 2 часа, Кумчо вълчооо написа:

...в най - голямата демокрация  - САЩ според, която мнозина се и равняват се надигнаха гласове за реабилитация на смъртното наказание...

Това с "надигането на гласове" изобщо не го сдпоменавай за нещо значимо. Гласове са се "надигали" за всякакви невероятни простотии.

преди 14 минути, zemonti написа:

Това с "надигането на гласове" изобщо не го сдпоменавай за нещо значимо. Гласове са се "надигали" за всякакви невероятни простотии.

Простотии за нас, но за истинските демокрации гласа народен е закон! Я, виж  - пример англичаните с тяхното излизане от ЕС! 

Смъртното наказание инак не е простотия , а и нали искате по - малко бюджет за затвори, затворници и закоравели рецидивисти, ..... ммм!!!?

В тубата навремето имаше,предполагам и сега има (не ми се търси) клипчета за руските затвори-много образователни! :)  Те на тва му викам затвор аз. И превъзпитание до лекарска забрана...

преди 13 минути, язе написа:

В тубата навремето имаше,предполагам и сега има (не ми се търси) клипчета за руските затвори-много образователни! :)  Те на тва му викам затвор аз. И превъзпитание до лекарска забрана...

като това например

преди 25 минути, Без умствен капацитет написа:

ама те искат да има повече затворници, за да имат по голям бюджет - да дават по малко за затворник и да си докарват премии и да крякат мизерия е дайте ни още пари

охааааааааааааааа ще се краде в по големи размери

Ееее - те така, де!!! Сбъркана работа и то не само в тая система!

преди 48 минути, haidukpikaso написа:

като това например

Е това са си направо "5 звездени" хотели! А били най  -  страшни! Да дойдат у нас та да видат какво значи страшен!

преди 24 минути, Без умствен капацитет написа:

ама те искат да има повече затворници, за да имат по голям бюджет - да дават по малко за затворник и да си докарват премии и да крякат мизерия е дайте ни още пари

охааааааааааааааа ще се краде в по големи размери

забрави най-важното - тия пари идват от нас, не растат по дърветата

и след като идват от нас - аз искам парите ми да отиват за сираци, пенсионери, болни, нуждаещи се - не и за изверги, че и комфорт да им правя

преди 6 минути, Кумчо вълчооо написа:

Е това са си направо "5 звезден" хотел! А бил най  -  страшен! Да дойдат у нас та да видат какво значи страшен!

дреме ми колко страшни са, ама хич не ми пука, много страшни даже да са

преди 6 минути, Без умствен капацитет написа:

спомням си преди казваха че има много организации които закрилят циганите които имат много деца, но нито една не желае да участва в проект да се рекламират и финансира поставяне на спирала на циганките с над 3 деца

хах то за тях има друга тема спицялна ама да ти кажа само че няма как да стане тази фантастика -

поради една единствена причина - държавата - за едни кокошчица златна а за други мащеха - им дава хапартаменти общински за всяко родено чаве

преди 36 минути, Кумчо вълчооо написа:

Е това са си направо "5 звездени" хотели! А били най  -  страшни! Да дойдат у нас та да видат какво значи страшен!

Ахам... само дето и на Дявола не му се влиза в тоз "хотел".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.