Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Условията в затворите

Featured Replies

преди 10 часа, ostavime написа:

Е ти като си бил вътре си типичен пример как вътре виновни по принцип няма или вината им е маловажна и трябва да бъдат пуснати. И да, естествено, че има и глупави провинения с глупави наказания, но нека да не говорим за изключенията. Говорим по принцип за условията в затворите и това какви трябва да бъдат те. Аз съм по-склонен парите ми да отиват в домове за пенсионери и или болни деца, от колкото в това да се продобравят условията в затворите.  

Дали са им се качили имигранти или са качили имигранти - има кой да го прецени ми се струва. 

Момче, което е предизвикало ПТП - с жертви ли или просто чукнало някой и го вкарали в затвора. Пил ли е, с книжка ли е бил... и т.н. 

Фалшифициране на документи малко ли е според теб? Ми то така може да се каже, че са правили фалшиви пари, за да могат да се хранят. Да ги оправдаем ли? 

Базата на преценката е че ако имаш доста пари в кабината-значи си трафикант на хора,ходи го доказвай
Момчето с птп-бачкал е на 2 работи,заспива на волана и блъска пиана англичанка,нито е пил и е с книжка
За фалш документите бе албанче което работеше на автомивка.(това го казвам не от тяхната гледна точка или разкази,а от това че съм им чел доументациите свързани с обвиненип,показания,доказателства и тнт)
Оправдавай ги ако искаш-аз просто ти казвам на какви хора попаднах там.И мисля че заслужават по добри условия-но те там са ок условията.
И да ти кажа защо много често невинни хора се признават за виновни(говоря за чужденците)-адвоката ти казва признай се за виновен,получаваш 33% отстъпка от присъдата+до 9 месеца намаление понеже ще бъдеш депортиран-вместо да чакаш 6 или повече месеца да дойде време за процеса със жури,ти вече ще си навън доде дойде време за процеса...и хората се съгласяват.
Такава е там системата...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 110
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Значи условията трябва да са наистина гадни, та барем невинните да спрат да се признават за виновни...

преди 2 минути, язе написа:

Значи условията трябва да са наистина гадни, та барем невинните да спрат да се признават за виновни...

В Англия тая няма как да стане...

преди 12 минути, язе написа:

Гадни - да. 

Ужасяващо нечовешки - не.

По горе и аналогията! Един затвор на уродите руснаци, който уж е най - гаден и един на страна от ЕС, който уж е в унисон с човешките права , но ужасяващ (снимик на БГ затвор сами си намерете - има бол)

Впрочем еднакво ужасяващи са и повечето ни провинциални болници, селки училища, обществен и ЖП транспорт!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 3 минути, Вacко написа:

В Англия тая няма как да стане...

Знае ли човек? Глей кви работи стават в добрата стара Англия- Брекзити, пакистанец- кмет...

преди 7 часа, Кумчо вълчооо написа:

Не една медия е показала тези факти! 

Би ли да линк към поне една"медия", която да показва тези "факти" за хора с ефективни присъди за една псувня, или една вафла?

Ама не жълта статийка, цитираща клетвите на уж невинно осъдения, или неговия защитник. Те всички се кълнат, че са затворени за нищо. 

преди 4 часа, haidukpikaso написа:

забрави най-важното - тия пари идват от нас, не растат по дърветата

и след като идват от нас - аз искам парите ми да отиват за сираци, пенсионери, болни, нуждаещи се - не и за изверги, че и комфорт да им правя

Острани е много лесно ама ако попаднеш вътре?

Ти без интернет и телевизия в една килийка! С някоя друга и обща тоалетна?

преди 4 часа, haidukpikaso написа:

поради една единствена причина - държавата - за едни кокошчица златна а за други мащеха - им дава хапартаменти общински за всяко родено чаве

За какво да ти дават жилище на тебе.Нямаш мъж и дете! Пък и си имаш в Павликени. Не си крайно нуждаеща се.

Ей ся ми скимва да живея у Варна и ще искам общинско жилище там?!

преди 10 часа, haidukpikaso написа:

убийците извергите това само заслужават

ай сиктир и ще ги храним у затворите после

Кого храниш ти пък ? Хайде не си приписвай заслуги.

преди 6 часа, haidukpikaso написа:

забрави най-важното - тия пари идват от нас, не растат по дърветата

и след като идват от нас - аз искам парите ми да отиват за сираци, пенсионери, болни, нуждаещи се - не и за изверги, че и комфорт да им правя

Кои са тия пари де идват от тебе ?
Тя какво искала ! Ти и за това де го искаш и за там не даваш пари, стига си приказвала глупости че някой вземе да си помисли че плащаш данъци с пет или шест цифрени суми.

По темата какво да кажа ?
На чужд гръб и сто тояги са малко.

на 20.11.2016 г. в 9:30, ostavime написа:

Чета тука една статия, колко ужасни били условията в затворите у нас и как затворници печелили дела в Страсбург, защото им били нарушавани правата. Да бъдат компенсирани за лошите условия, в които лежали. 

А моите права къде точно са в цялата ситуация? 

Идва някой и посяга на някакво твое имущество, дали физически, материално или психически и аз ще го мисли дали лежи в някаква кочина. Да лежи във възможно най-гадните условия на хляб и вода. Изобщо не ми дреме какви са условията в затворите. Много ясно, че трябва да са ужасни и да всяват страх, а не да правят впечатление на едно приветливо място, в което те хранят, на топло си и нямаш никакви грижи. За крадци, изнасилвачи и убийци, и всякаква друга измет. Да изгниват там и това е. Хич не ми дреме колко са ужасни и ако не са достатъчно гадни, да ги направят още по-ужасни. 

Изкриви се скапанто разбира за всичко от тоя ЕС и скапаните им правила. Тая скапана толерастия... 

И тая оФца Меркел ще се кандидатира за 4-ти мандат. Германците ще си я изберат, защото са прости като гадулки. И всички бежанци, дето ги изнасилват по улиците няма да влизат в затворите, а направо ще ги настаняват в хотели, сакън да не вземат да заведат дело, че 100% ще го спечелят! 

Пробита и скапана Европа... 

Ето как трябвало да изглежда ареста/затвора 

zx450y250_2682265.jpg

Ужасни са!

http://btvnovinite.bg/article/kriminalno/nasilie-i-bludstva-v-balgarskite-zatvori-pred-ochite-na-nadziratelite.html

Мислиш ли, че ако им спрат парите ти ще си по -добре?

Аз съм служил в Белене и ми идваха затворници за помощници.

Униженията ги правят повече ожесточени и повечето се връщаха там.Не всички са убийци.

Имаше хора откраднали един хляб, а те повечето са такива.Та не знам какво те притеснява.

на 20.11.2016 г. в 9:30, ostavime написа:

Чета тука една статия, колко ужасни били условията в затворите у нас и как затворници печелили дела в Страсбург, защото им били нарушавани правата. Да бъдат компенсирани за лошите условия, в които лежали. 

А моите права къде точно са в цялата ситуация? 

Идва някой и посяга на някакво твое имущество, дали физически, материално или психически и аз ще го мисли дали лежи в някаква кочина. Да лежи във възможно най-гадните условия на хляб и вода. Изобщо не ми дреме какви са условията в затворите. Много ясно, че трябва да са ужасни и да всяват страх, а не да правят впечатление на едно приветливо място, в което те хранят, на топло си и нямаш никакви грижи. За крадци, изнасилвачи и убийци, и всякаква друга измет. Да изгниват там и това е. Хич не ми дреме колко са ужасни и ако не са достатъчно гадни, да ги направят още по-ужасни. 

Изкриви се скапанто разбира за всичко от тоя ЕС и скапаните им правила. Тая скапана толерастия... 

И тая оФца Меркел ще се кандидатира за 4-ти мандат. Германците ще си я изберат, защото са прости като гадулки. И всички бежанци, дето ги изнасилват по улиците няма да влизат в затворите, а направо ще ги настаняват в хотели, сакън да не вземат да заведат дело, че 100% ще го спечелят! 

Пробита и скапана Европа... 

Ето как трябвало да изглежда ареста/затвора 

zx450y250_2682265.jpg

Ти може да си много добър човек и да прегазиш някой с колата или катастрофа нали дали по невнимание примерно!

преди 27 минути, BreakPoint написа:

Имаше хора откраднали един хляб, а те повечето са такива.

В затвора за един откраднат хляб?!? Това по техни думи, нали?

преди 2 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ти може да си много добър човек и да прегазиш някой с колата или катастрофа нали дали по невнимание примерно!

Тук нещата са по-сложни. Ако си бил трезвен и не си карал със 100 из квартални улички, ефективно решетки няма да видиш. Ако се качиш да караш пиян, или погазваш грубо (!!!) правилата за безопасност, тогава това не е невинна грешка а престъпление. На "много добър човек" такива неща не се случват. 

Иначе, ако слушаш думите на осъдените, техните роднини и адвокати, тогава всичките са вкарани за дреболия, или са натопени.

Айде да спрем с глупостите "в затвора за един хляб",а? А стига бе! В хляба имало кило хероин- баси изненадата! И баш него да откраднеш...

Лично за мен, рецидивистите заслужават доживотна каторга.

Обаче, ето нещо интересно: Историята на най-свирепия убиец, живял някога.

Прочетете го.

преди 20 часа, zemonti написа:

На "много добър човек" такива неща не се случват. 

Никога не знаеш какво те очаква зад ъгъла....

преди 1 час, Вacко написа:

Никога не знаеш какво те очаква зад ъгъла....

Познавам няколко човека, които са били в затвора. Нито един от тях не отговаря на описанието "много добър човек". Двама от тях познавам от деца и винаги са били лъжливи и крадливи.

Би ли ми казал как един разумен човек, който не търси бързи пари, не кара пиян и избягва да се забърква с тарикати ще влезе в затвора?

преди 1 час, zemonti написа:

Познавам няколко човека, които са били в затвора. Нито един от тях не отговаря на описанието "много добър човек". Двама от тях познавам от деца и винаги са били лъжливи и крадливи.

Би ли ми казал как един разумен човек, който не търси бързи пари, не кара пиян и избягва да се забърква с тарикати ще влезе в затвора?

за тва точно бая ще мисли...

как да ти отговори

По политически, религиозни и антисоциални прояви, например. Не е кой знае колко трудно за сещане.

преди 1 минута, 3,14 написа:

По политически, религиозни и антисоциални прояви, например. Не е кой знае колко трудно за сещане.

На мен ми е трудно. Аз не се сещам за човек, вкаран зад решетките у нас по такива причинени последните няколко десетилетия.

току-що, zemonti написа:

На мен ми е трудно. Аз не се сещам за човек, вкаран зад решетките у нас по такива причинени последните няколко десетилетия.

Това е сериозно заявление. Може би работите в съдебната система?

преди 2 минути, zemonti написа:

Как бе,его Кошлучето- бил в пандела за вицове. :)

току-що, 3,14 написа:

Това е сериозно заявление. Може би работите в съдебната система?

Аре не ми се прави на утрепан!

току-що, zemonti написа:

Постингът ви предполага сериозни наблюдения във вид на статически извадки, от там и въпросът ми, съвсем спонтанен? 

преди 2 минути, zemonti написа:

Аз не се сещам за човек, вкаран зад решетките у нас по такива причинени последните няколко десетилетия.

преди 6 минути, haidukpikaso написа:

за тва точно бая ще мисли...

как да ти отговори

Аз ли?
Ами ще ти кажа-стечения на обстоятелствата.
Знаеш ли аз за какво съм бил в затвора?

Единственото което ще ти кажа е че не живееш в реалноста-защо си мислиш че само примерите които си посочил могат да те отведат на място за лишаване от свобода?

преди 9 минути, zemonti написа:

Той е тя м-у другото :)

преди 3 минути, Вacко написа:

Аз ли?
Ами ще ти кажа-стечения на обстоятелствата.
Знаеш ли аз за какво съм бил в затвора?

Единственото което ще ти кажа е че не живееш в реалноста-защо си мислиш че само примерите които си посочил могат да те отведат на място за лишаване от свобода?

Mи айде кажи.

току-що, язе написа:

Mи айде кажи.

Неумишлен пожар,ок ли си?
Или да ти постна и документите за присъдата?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.