Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

какво е клок и овърклок

Featured Replies

преди 11 часа, tux написа:

Все тая.

Все тая, защото процесора, дори и на стокова честота ти кара максимума от играта. Колкото и да го клокваш, той просто ще се товари по малко, но пак ще си върви играта с максималната физика. При теб ограничението идва от видеокартата - не от процесора.

И аз имам подобен на твоя тест в който ограничението на играта идва от процесора, като след клока му играта става малко по пъргава а fps-то е вече максималното което може да се достигне в тази игра.

В началото се вижда, че колкото и да разтоварвам картата fps-то не се покачва поради ограничението от страна на процесора. Малко по късно, вече клокнат процесора, позволява доста по-вече fps.

След като знам, че процесора на този клок позволява почти максималното fps на играта идва ред на картата. В зависимост от възможностите на видеокартата и отнема време за да обработи добрата графика. Колкото по-вече искаш добра графика, толкова по дълго време и е нужно да го обработи, като това оказва влияние върху fps-то. Като я разтоваря чрез намалени графични настройки си кара високо fps, но колкото подобрявам графичните настройки fps пада. За да не губя от максималното fps на играта се виждат истинските възможности на картата - а те не са много добре. Така изглеждат нещата в моите очи. Просто това са възможностите на картата. Иначе мога и всичко на ultra настройки да играя, но ще имам едни около 100 fps, което е 50% от играта. Защо казвам 50%? Защото като играя с максимално fps един час и пусна вертикална синхронизация ми се фиксира fps на 60. В този случай процесора се разтоварва а играта започва да върви видимо с ниска скорост, като вече ми е трудно да трепя. Предимно играя като участник и само ме трепят а бавното движение на играта ме дразни.

В крайна сметка се вижда, че при мен на стокова честота и след клок на процесора, той се товари почти еднакво, което ще рече че пак е недостатъчен за тази игра. При теб процесора просто се разтоварва, защото на стокова и след клок честота си кара играта на макс и ти няма какво по-вече да извлечеш от нея, освен по добро fps на максимални графични настройки, но за това е виновна картата - не процесора ти.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Мхм трябва си здрав процесор . Разлика ще има при доста по-ниска резолюция . Тогава може да се види ботълнек.

преди 11 часа, nikolela написа:

Защото като играя с максимално fps един час и пусна вертикална синхронизация ми се фиксира fps на 60. В този случай процесора се разтоварва а играта започва да върви видимо с ниска скорост, като вече ми е трудно да трепя. Предимно играя като участник и само ме трепят а бавното движение на играта ме дразни.

За твоя случай си има опция - maximum pre-rendered frames, която поставяш на 1. Също така си има и Fast Sync. 

преди 9 часа, tux написа:

Мхм трябва си здрав процесор . Разлика ще има при доста по-ниска резолюция . Тогава може да се види ботълнек.

Ами аз съм засичал разлики дори при 2560х1440  с GTX970  и Xeon E3-1230V2  на 3.6 GHz. При 1080 p.  разликите при новите игри са редовни. Не сравняваш правилния процесор. Сещаш ли се, когато тествахме GRID 2( дали не бе и Autosport...) ? Аз вадех около 110-115 fps  с Xeon-а,  ти с тогавашната си r9 280X (извинявай ако греша) и i7  вадеше  пак почти толкова ;)  Мен процесора ме ограничаваше на около 115  fps  средно, теб на доста повече и картата ти си показваше какво може. Сега съм с i7 6700K и процесора вече ме ограничава да кажем на 160-180fps. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 3 часа, Кико написа:

За твоя случай си има опция - maximum pre-rendered frames, която поставяш на 1. Също така си има и Fast Sync. 

Ами аз съм засичал разлики дори при 2560х1440  с GTX970  и Xeon E3-1230V2  на 3.6 GHz. При 1080 p.  разликите при новите игри са редовни. Не сравняваш правилния процесор. Сещаш ли се, когато тествахме GRID 2( дали не бе и Autosport...) ? Аз вадех около 110-115 fps  с Xeon-а,  ти с тогавашната си r9 280X (извинявай ако греша) и i7  вадеше  пак почти толкова ;)  Мен процесора ме ограничаваше на около 115  fps  средно, теб на доста повече и картата ти си показваше какво може. Сега съм с i7 6700K и процесора вече ме ограничава да кажем на 160-180fps. 

Добра памет ;)

преди 16 часа, tux написа:

Добра памет ;)

То че помня нещо, помня, но недовиждам ;) Праснал си в подписа си тая R9 280x, ама кой да гледа...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.