Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заслужава ли тези пари следната конфигурация ?

Featured Replies

Автора ясно е казал за какво ще се ползва компютъра и е подчертал,че игри няма да се играят!Кви  i5 процесори,кви видеокарти за слушане(гледане)на музика,филми и сърфиране в нета и това за 1200лв!!!Защо набутвате човека излишно?Kонфигурация за 500-600лв с Intel Pentium G4500 и вграденото видео ще се справя перфектно с описаните нужди.Другото може да инвестира за ссд диск,озвучаване или да спести,но не да се набута за ненужни(според нуждите)части!

преди 15 минути, _Alex&Vanko_ написа:

GT 730 е 31% по-бърза от HD4600

Това е некоректно:http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GeForce-GT-730-vs-Intel-HD-530-Desktop-Skylake/m12582vsm33102

Чакай сега, сайтове за бенчмаркове много. На този се доверявам! Важно е за какъв период ще се използва компа. Да може и G процесор. Няма да има ъпгрейд при сегашното  развитие при Интел. Залагам на i3 и 750 за по-дългосрочна употреба. Браузъри скайп и т.н. стават се по-тежки.

преди 56 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ако искаш предлагай.

Уф,не го карай @XECUTIONER да предлага,че е пълен резил като му гледам последната (и не само нея) предложена конфигурация,да търси там драйвери на децата,че хардуера не го вдява:

HEC-konfigAQjy40q.jpg

преди 57 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Чакай сега, сайтове за бенчмаркове много. На този се доверявам

Ето ти,като се доверяваш на този.Казах,че е некоректно не заради сайта,а заради старата графика на интел дето сравняваш.http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=886&gid2=3220&compare=Nvidia GeForce GT 730-vs-Intel HD Graphics 530 Desktop

Пентиум - Санди тоест нисък клас процесор от преди над 5 години се справя без проблеми със споменатите дейности та какво остава за актуален. 

Ако толкова е мерак януари ще има Пентиум с хипер-трейдинг. Като гледам и графиката е преименувана тоест може и да има някакви подобрения и в нея.

Между другото и сега се справя много по-добре от всякакви нисък клас видеокарти що се отнася до видео.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 4 минути, Roujin Z написа:

Пентиум - Санди тоест нисък клас процесор от преди над 5 години се справя без проблеми със споменатите дейности та какво остава за актуален. 

Ако толкова е мерак януари ще има Пентиум с хипер-трейдинг. Като гледам и графиката е преименувана тоест може и да има някакви подобрения и в нея.

Моля ти се предложи на човека актуална конфигурация за нуждите му,като според мен 500-600лв са достатъчни.Другите може да ги вложи в хубав монитор примерно,ако нама такъв, или нещо друго.

преди 27 минути, Roujin Z написа:

Може да имаш нещо предвид,но защо е това скъпо дъно и не е ли по-добре рамта да е 2x4gb заради видеото,пък и въобще?

Дъното е Wi-Fi качествени компоненти по него, последен модел озвучение. Пък за едната плочка рам ще ти каже че ако са две, ще запушва каналите. А защо е избрал crusial макар да има малко по евтини рами, аз мисля заради цвета :)  в тон с дъното.

Преди xeon имах pentium G3440 и го ползвах половин година. Тествал съм го, нарочно съм отварял повече от 5 таба с клипове 1080p и няма никакъв проблем. Филми от замундата, музика браузване ги яде за закуска.

Абе, вие тия пари на дръвника ли ги сечете? С машина от преди 10 г в мрежата няма видео, което да не е тръгнало.

току-що, goodly написа:

Дъното е Wi-Fi качествени компоненти по него, последен модел озвучение. Пък за едната плочка рам ще ти каже че ако са две, ще запушва каналите. А защо е избрал crusial макар да има малко по евтини рами, аз мисля заради цвета :)  в тон с дъното.

Преди xeon имах pentium G3440 и го ползвах половин година. Тествал съм го, нарочно съм отварял повече от 5 таба с клипове 1080p и няма никакъв проблем. Филми от замундата, музика браузване ги яде за закуска.

То ясно,че запушва,но съм имал предвид,че за филми,клипове,музика и сърфиране никога няма да му потрябват повече от 8 гб рам,даже са и много за това.

Да не говорим, че всичко това може да ого върши еди смърт ТВ с безжична клавиатура.

А това за запушването на двуслотовите дъна за рам памет тъка и не ми стана ясно от него как става пък и не съм се интересувал. Имал съм двуслотово дъно за амд FX-6100 с 2х4гб рам, и не съм усетил нищо при GTI 5 или каквото и да е друго.

току-що, goodly написа:

А това за запушването на двуслотовите дъна за рам памет тъка и не ми стана ясно от него как става пък и не съм се интересувал. Имал съм двуслотово дъно за амд FX-6100 с 2х4гб рам, и не съм усетил нищо при GTI 5 или каквото и да е друго.

Хах,има предвид,че не можеш да добавяш рам,а не нещо свързано с работа или производителност,даже е по-добре да са 2 плочки.

преди 45 минути, Слави Маринов написа:

даже е по-добре да са 2 плочки

...когато дъното поддържа двуканален режим на работа на паметта. :) 

преди 5 часа, mathur написа:

Графична карта NVIDIA+SSD 120GB+Intel Core i5 6-ти поколение= PC, готово за всичко!
Cerberus GS400 крие 2 твърди диска - SSD 120GB и HDD 1ΤΒ - за високи скорости и голямо място за съхранение. Благодарение на 4-ядрения процесор Intel Core i5 6402P и RAM паметта 8GB DDR4 системата лети, а графичната карта NVIDIA GTX950 2GB осигурява впечатляващи графики!

Трябва да хванеш кутията за бюрото със анкерни дюбели че като се върнеш кутията да не се закрепила за тавана на стаята и да те дебне да отвориш прозореца. Всъщност за тези пари ако трябва да сравнявам конфигурацията със птица, бих избрал патка. Но най важното е че конфигурацията е готова за всичко, дори и за друга планета. Интересно що не са използвали думите като хипер, кибер, ултра бърз. От такива описания изпълнени с вдъхновение от Шекспир ми идва да си купя два такива компютъра на веднъж (но ще пропусна).

Не е споменато на на какво ще се гледат филмите, монитор или телевизор? Защото може и конфиг до 700, 800лв приличен може и за още по малко и пак ще върви работата която се очаква.

преди 15 часа, mathur написа:

Ще я използвам за слушане на музика и гледане на филми и циклене в мрежата...Дали ще отваря безпроблемно HD клиповете в you tube? Благодаря.

http://www.plesio.bg/gotovi-konfiguratsii-c-69977681/turbo-x-cerberus-gs400-desktop-intel-core-i5-6402p-8-gb-1-tb-hdd-120-gb-ssd-gtx-950-p-317426.html

Графична карта NVIDIA+SSD 120GB+Intel Core i5 6-ти поколение= PC, готово за всичко!
Cerberus GS400 крие 2 твърди диска - SSD 120GB и HDD 1ΤΒ - за високи скорости и голямо място за съхранение. Благодарение на 4-ядрения процесор Intel Core i5 6402P и RAM паметта 8GB DDR4 системата лети, а графичната карта NVIDIA GTX950 2GB осигурява впечатляващи графики! 

Не

• Автор
преди 16 часа, Roujin Z написа:

Тази ми харесва  , наистина не е ли по-добре RAM да е 2х4 ?

преди 35 минути, mathur написа:

Тази ми харесва  , наистина не е ли по-добре RAM да е 2х4 ?

В твоя случай ще е по-добре,защото се предполага,че повече от 8 гб рам за това дето ще ползваш компа няма да ти дотрябват.Мисля ,че в този магазин предлагат и безплатно сглобяване на частите и си получаваш сглобен комп,попитай ги.Освен това гаранциите са за всяка част поотделно и при повечето е повече от 2 год,колкото е гаранцията на готовата сглобка дето си харесал.

Аз лично съм именно с 2х4GB и бих взел пак толкова за подобен род машина.

Всъщност машинките ми имат навика да се озовават в роднини което и води до покупка на нещо актуално не че ги сменям защото са слаби. 

Примерно старото ми домашно кино със Санди е с 2х2GB и като ходя на гости се усеща по-скоро липсата на SSD не толкова двойно по-малкото рам.  

Реално ако беше останало в мен щях да продам HDD-то и да си взема голямо SSD за основен и да не променям нищо друго.

Но не бих казал че е грешка и единичния модул просто не очаквай да усетиш разлика освен ако не смяташ да разцъкваш игри с вградената графика.

Тъй като вграденото няма собствена памет двуканалния режим му оказва влияние.

пс. Между другото ако си харесал малката машинка за Mini-ITX има и други кутии както и по-евтини така и по-скъпи.

http://www.vario.bg/cooler-master-elite-110-mini-itx-rc-110-kkn2
http://www.vario.bg/cooler-master-elite-130-rc-130-kkn1
http://www.vario.bg/cooler-master-elite-120-advanced-mini-itx-rc-120a-kkn1
http://www.vario.bg/fractal-design-node-304-fd-ca-node-304-bl
http://www.vario.bg/fractal-design-node-304-fd-ca-node-304-wh
http://www.vario.bg/nzxt-manta-mini-itx-ca-mantw-m1
http://www.vario.bg/nzxt-manta-mini-itx-ca-mantw-w1
http://www.vario.bg/corsair-graphite-series-380t-cc-9011060-ww
http://nikem-bg.net/computer-components/SHARKOON-CA-I-BLACK/description.html

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_14&product_id=10630&sort=p.price&order=ASC

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_14&product_id=14075&sort=p.price&order=ASC

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 8 минути, Roujin Z написа:

Аз лично съм именно с 2х4GB и бих взел пак толкова за подобен род машина.

Всъщност машинките ми имат навика да се озовават в роднини което и води до покупка на нещо актуално не че ги сменям защото са слаби. 

Примерно старото ми домашно кино със Санди е с 2х2GB и като ходя на гости се усеща по-скоро липсата на SSD не толкова двойно по-малкото рам.  

Реално ако беше останало в мен щях да продам HDD-то и да си взема голямо SSD за основен и да не променям нищо друго.

Аз също съм с 2x4 рам и ползвам компютъра почти за същото дето ще се ползва въпросната конфигурация.Даже понеже много рядко минавам 25% използвана рам,съм отделил 2гб за рам диск,на който ми е браузъра и кеша му,макар че съм със ссд.Сега използването на рамта ми е 45-55%,поне да се използва като я има.

преди 23 часа, mathur написа:

Няма да има игри  , дърт съм вече...А какво друго бих могъл да си взема?

Ако ти е само за интернета и видеото, може да минеш и с почти два пъти по-малко пари. Замисли се. Дори още по-малко може да дадеш, ако вземеш някои неща на старо и ако видиш какво може да полззваш от старата щайга. Дърт, дърт, колко си дърт? Майка ми е на 63 и си играе игри, хаха. Пък за себе си да не говоря. Кажи, не че си дърт, а че не се интересуваш. 

Примерна конфигурация, която сглобих за майка ми. Намерих един Celeron G1620  за 35 лева, с доставката около 40. Купих едно H61 дъно за стотина лева, защото нямаше по-евтино, а на старо не ми се даваха 50-60 лева. Имах едно малко SSD  от 20 GB,  на което инсталирах Win 7 32 бит  и спрях ъпдейтите. Ползвах един 200 GB Seagate от 2005 година за склад. Железен се оказа през годините, а и още няма лоши сектори, съвсем скоро го проверявах подробно. Ползвах старото си захранване Chieftec  450W  с две 12 В линии от 2007 година, което почна да сдава багажа с мощни компоненти и ми даваше черни екрани. С тая щайга работи вече две години без проблем, защото няма почти никаква консумация. Имах стара 2х4 DDR3  памет, която ползвам. Кутията е от 2004 година и няма ни един отвор за вентилатор, освен един малък отзад, но там няма вентилатор :P Ползвам захранването с долна перка за изкарване на топлия въздух и няма проблем. То и няма какво да грее в тая щайга, освен харда лятото, но той така или иначе си грее вече 11 години и няма проблем. А да, SSD  е mSATA,  забравих да кажа. На H61  дъно няма как да се монтира, затова взех един преход за лаптоп - mSATA-SATA. Тоя преход нямаше как да го закрепя за кутията, затова просто си виси в пространството, а SSD  е вързано с шивашки конец  за една пластмасова релса от сегашната ми кутия CM 690 :P Кво да се прави, не ми се занимава с глупости, заших SSD  за 3 минути. Навремето учехме ръкоделие, а и мога да плета...че и това учихме...пък баба ми и на ластик ме научи. Това е системката, при която единствено 20 GB SSD  идват малко и за предпочитане е 32 GB  за 32 битов Windows и 64 GB  за 64 битов. Това са забележките, други няма. Системата дори отваря и зарежда по-бързо от моята, дето бе последен писък на модата преди година. Всеки може да си изчисли колко струва.

Тук аз бих намесил дори AM1 платформа на АМД. Това е най-евтиното на пазара, което ще свърши работа. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

1.

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
MSI H110M PRO-D LGA1151 1 109.33 лв. 109.33 лв.
i5-6400 2.7GHz 6MB LGA1151 BOX 1 383.38 лв. 383.38 лв.
G.SKILL DDR4 2x8 2400 RipjawsV F4-2400C15D-16GVR 1 176.95 лв. 176.95 лв.
HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 32MB SATA3 1 99.00 лв. 99.00 лв.
Team Group SSD L7 EVO 120GB T253L7120GTC101 1 76.98 лв. 76.98 лв.
Palit nVidia GTX1050Ti StormX 4096MB 128BIT NE5105T018G1-1070F 1 331.65 лв. 331.65 лв.
PSU SEASONIC SSR-430ST /430W 1 94.90 лв. 94.90 лв.
DeepCool Case ATX - DUKASE - USB3.0 1 81.11 лв. 81.11 лв.
Междинна стойност: 1 353.28 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 15.88 лв.

Обща стойност: 1 337.40 лв. с ДДС

2.

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
ASROCK B150M-HDS LGA1151 1 120.46 лв. 120.46 лв.
I3-6100 3.7GHX/3MB/LGA1151/BOX 1 251.63 лв. 251.63 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/G.SKILL-DDR4-2x4-2133-AEGIS-F4-2133C15D-8GIS/ 75 лв      
ADATA SSD SP550 480G/SATA3 2.5 1 263.49 лв. 263.49 лв.
Междинна стойност: 710.17 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 14.68 лв.
Обща стойност: 695 лв. с ДДС

Е mini 2028 300W flex-103 лв

AC F8 TC-11 лв

GB GTX750TI Low profile (с ниска планка в комплекта)-259 лв

ОБЩО:1067 лв

3.ITX.bg POS / Home Automation Fanless Build - Mid 2016 -433 лв

Gigabyte Brix BSi7H-6500, Intel Core i7-6500U -1120 лв

Intel® NUC NUC6i7KYK с Intel® Iris™ Pro Graphics 580 -1269 лв

Редактирано от Кюнко (преглед на промените)

преди 2 часа, XECUTIONER написа:

Доста се чудих кого си цитирал и накрая ми светна, че ще да е някой от блокираните от мен специалисти и поради тази причина не мога да открия мнението. Реших да ги отблокирам за 2 минутки и да видя за какво иде реч. Трагедия. Най-големият форумен специалист Янко се оказа, че няма представа какво представлява Barebone система и в тема с бюджет 1250 лева предлага такава, която по спомен е 1269, но няма как да запали наистина. Като добавиш RAM и HDD/SSD сумата доста набъбва.

Спамерче,ето ти я темата!Бил ме блокирал,а ти трепери женската ръчичка да злобееш! ;) Я сега ми обясни от какво нямам представа,като единствено аз съм писал подобни във форума и ползвайки същия сайт- 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.