Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с драйвърите на Windows 7 при новите лаптопи

Featured Replies

Така да си кажа болката, преди 3-4 месеца ми донесоха един Dell лаптоп (не помня модела) и човека искаше да му инсталирам windows 7, само че след инсталирането не може да открие драйвъри нито за wi-fi нито за USB, флашка не чете, USB мишка не чете. Сложих му windows 10 и всичко тръгна. Сега има при мен 6 лаптопа чисто нови Lenovo ideapad 110, ситуацията е аналогична. Стигам до извода, че по някакъв начин ги заключват само за win10, просто не виждам друго обяснение как технология като USB която е на 20 години и работи още от времето на XP изведнъж на новите лаптопи не приема нищо освен win10.  Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобни проблеми и има ли решение да се инсталира win7 на нов лаптоп?

А да свалиш драйвери от сайта на производителя пробва ли?

• Автор
преди 7 минути, krassleto написа:

А да свалиш драйвери от сайта на производителя пробва ли?

Няма драйвери за USB. Да не говорим, че без драйвери за интернет и usb, трябва да ги тегля от друг компютър и да ги записвам на диск.

никой производител  не е заинтересован да произвежда компютри само за десетката
на всички нови компютри, по подразбиране, биоса е нагласен за  новите ОС

преди 39 минути, Invocation написа:

човека искаше да му инсталирам windows 7, само че след инсталирането не може да открие драйвъри нито за wi-fi нито за USB, флашка не чете, USB мишка не чете

ами като не си му нагласил "уефито" на "легаци" , как да ги разпознае
вземи и го преинсталирай, като преди това си оправи биоса

• Автор
току-що, дръндю написа:

ами като не си му нагласил "уефито" на "легаци" , как да ги разпознае
вземи и го преинсталирай, като преди това си оправи биоса

Нагласено беше на legacy.

преди 1 час, Invocation написа:

Така да си кажа болката, преди 3-4 месеца ми донесоха един Dell лаптоп (не помня модела) и човека искаше да му инсталирам windows 7, само че след инсталирането не може да открие драйвъри нито за wi-fi нито за USB, флашка не чете, USB мишка не чете. Сложих му windows 10 и всичко тръгна. Сега има при мен 6 лаптопа чисто нови Lenovo ideapad 110, ситуацията е аналогична. Стигам до извода, че по някакъв начин ги заключват само за win10, просто не виждам друго обяснение как технология като USB която е на 20 години и работи още от времето на XP изведнъж на новите лаптопи не приема нищо освен win10.  Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобни проблеми и има ли решение да се инсталира win7 на нов лаптоп?

И аз преди известно време инсталирах ос на едно НР лаптоп не се сещам модела сега,клиента искаше windows 7 и аз го инсталирах ,намерих драйвери от сайтовете производители на хардуера и когато реших да сложа флашката се изненадах ,че не се вижда от windows.Помъчих го известно време и инсталирах windows 10 след което всичко си дойде на място.Като цяло неразбрам желанието да се ползва морално остаряла ос ,но има и такива,като и те дори незнаят защо искат по-стара ос на компютъра си.

кристалната топка я загубих някъде...ъ-ъ-ъ...тъй де, едно предложение

един вариант за инсталация е с жива флашка в която си качил 3DP_Net и DriverPack-Online  и ги копираш в дял D:
след инсталация на седмицата, стартираш първия файл за достъп до нета

• Автор
преди 2 минути, Любо написа:

Като цяло неразбрам желанието да се ползва морално остаряла ос ,но има и такива,като и те дори незнаят защо искат по-стара ос на компютъра си.

Може би човек има лиценз за windows 7  а няма за windows 10 ?

току-що, Invocation написа:

надграждането все още е реалност

преди 3 минути, Invocation написа:

Напълно е възможно,но и това не е фактор да се ползва морално остаряла ос,ако беше щях още да стоя на windows 95 вместо да купувам 98,2000,ХР,виста,7 и сега 10 го получих безплатно.

Редактирано от Любо (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, дръндю написа:

един вариант за инсталация е с жива флашка в която си качил 3DP_Net и DriverPack-Online  и ги копираш в дял D:

Това 3DP за първи път го чувам, ще го пробвам, благодаря.

преди 3 минути, дръндю написа:

надграждането все още е реалност

Не се ли плаща вече ?

преди 1 минута, Invocation написа:

Не се ли плаща вече ?

аве, не гледай журналистите какво пишат

преди 50 минути, Invocation написа:

Това 3DP за първи път го чувам, ще го пробвам, благодаря.

можеш да го теглиш от сървър 1 или 2 на този линк

http://www.3dpchip.com/3dpchip/3dp/net_down_en.php

или от тук

: 3DP_Net_v1609.exe
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=689489a86a

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ми той човека може да иска и ХР да му качиш,

Да е проверил дали производителя на лаптопа изобщо

предлага драйвери за Windows7 за тоя модел преди да го купи.

Редактирано от ined (преглед на промените)

проблема е в драйверите. производителите не правят драйвери за стари системи .

• Автор

Само да отбележа, че докато минавах през инсталационния магьосник на уиндоуса, USB мишката ми работеше.

преди 56 минути, Yvan Sergeev написа:

проблема е в драйверите. производителите не правят драйвери за стари системи .

Чакай малко то USB технологията е от преди 20 години. Какви драйвъри да му правят производителите сега? Нещо не мога да разбера.

ами примерно в биоса на дъното пише някъде  usb win 10

а като се инсталира  уин 7 пише уин 7 юсб и   usb 10  не е  равно  usb 7  и неможе да го стартира .

ето ти пример 

http://www.linksys.com/us/support-product?pid=01t80000003KYDrAAO

няма   драйвер за от XP нагоре и за  64 бита от производителя на   ланкартата и край твае не може да се подкара нищо  по нова версия на операционна  с интернет  и 64 бита

обаче производителя на чипа има драйвер

http://www.driverscape.com/download/admtek-an983-based-ethernet-adapter

така че  кой как се оправи .

и сега кво става примерно тея фалират и  няма никакви драйвери и се произведе 128 бита система кво става  ?

• Автор
преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

ето ти пример 

Аха разбрах, но твоя пример не допълва ли моето твърдение? Тоест да има драйвери за по-старта ОС вместо да няма за по-старата а да има за по-новата ОС. Порта на новите драйверите не става ли просто с надграждане на старите? Мисля, че твоя пример би бил по-валиден ако имаме ново устройство (примерно последен модел слушалки steelseries) и производителя каже: "няма да правим драйвери за стари операционни системи а само за последната win10".

сложи драйвера на  win  10 на седмицата .

и в двете посоки важи и за нови и за стари устройства и за нови и  стари  програми

сприятели се с новото само от него може да получиш помощ.

преди 11 минути, Invocation написа:

няма да правим драйвери за стари операционни системи а само за последната win10

те може да не направят но някой може да реши да си направи за него си .

Новите лаптопи/настолни части умишлено нямат драйвър за стари ОС като 7 - трябва да се купуват новите. Наскоро инсталирах 7 на v3-772G по желание на човека и USB3 портовете НЕ работеха! Поддръжката му започва от 8.1 нагоре.

Да обясня малко по-коректно, вместо с изрази от рода на "не е равно". USB3 съществува от 2008 година. Windows 7 излезе през 2009 година. Последният му media refresh към SP1 беше в началото на 2011 година и въпреки това не беше вградена поддръжка за USB3 в инсталатора - може да се инсталира само по USB 2/1.x порт. Из нета прехвърчат разни гаражни сглобки с интегрирани USB3 драйвъри, за да може да се инсталира през USB3, но са адски несполучливи и не проработват на всеки USB3 контролер. За сметка на това, windows 8.1 се инсталира през USB3 без никакви проблеми/хватки.
При новите машини нещата са синтезирани:

- при лаптопите имаме Secure Boot - не може да се инсталира ОС по-стара от първоначалната поддържана. Е, аз на моя лаптоп от самото начало съм му спрял secure boot-a и даже подкарах XP до известна степен(работеше без драйвъри, малко куци, потърпях го и го разкарах), но все пак, да не се гавря с машинката, си му инсталирах 7 Pro x64 и си карах с него до преди известно време, когато минах на 10 Enterprise LTSB x64.
- при настолните дъна си има функция за съвместимост в биоса, която трябва да се настрои ръчно. По подразбиране е нагласена за 8.1/10. Отделно, спиране на secure boot също може да е наложително.

Трябва да се привиква към новото. Не за да сме "оборотни" с най-новото, а заради нормалната работа на машината без прибягване към разни хватки и драйвъри от съмнителни сайтове. Ако са налични драйвъри за Windows 7 и потребителят иска 7 - нека бъде 7. Ако не са - време му е да си махне капаците от очите и фолиото от главата, и да приеме реалността. Следят ни още от ХР насам. Никоя програма не може да направи нищо по въпроса. Просто с windows 10 го казаха открито.

Убеден съм, че някой ще ме изкритикува, че съм безмозъчна оФца и играя по нечия гайда. Ми не, просто не обичам да си играя излишно с нещо, което може в рамките на 30 минути да бъде приведено в напълно работещо състояние.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

преди 11 часа, hudyr написа:

Просто с windows 10 го казаха открито

да тва  cortana  как ме подлъга отначалото уж щели сме да ритаме мач заедно от един отбор и хоп после трябваше да взимам правата да мога да го махна и други измишлиотини където  ги килваш от таск мениджъра и се пускат сами отново .

• Автор

Само да кажа. че спирането на secure boot е задължително, иначе въобще не ми чете флашката. В крайна сметка стана 7цата, ама с доста гимнастики. След инстала се наложи да рестартирам, да влизам от  операционна система на жив диск и така с работещи USB портове да копирам от флапшка п ълен driver pack (близо 14 ГБ, можеше и с орязана версия от 5 GB) на локалния хард диск. После рестартирам  в новоинсталираната ми операционна система и инсталирам драйверите от driver pack-a.  Всички устрйства работят, както USB 2 , така и USB 3.

Та толкова, и един въпрос за разсъждение: "Ако USB 2 порта не работи на ОС windows 7 защото няма драйвери, как ми работи USB мишката в инсталационния режим по време на инсталацията на Windows 7?

преди 1 минута, Invocation написа:

как ми работи USB мишката в инсталационния режим по време на инсталацията на Windows 7

предполагам мишката има собствен драйвер за usb  порта  но не съм сигурен.

Цялата им работа на майкрософт е такава ,или нещо работи но не съвсем или хич неработи.:D

Мишката е входно у-во - а флашката е входно-изходно у-во с файлова система. Разликата в драйвера и управлението е доста голяма... И работят само стандартните мишки с кабел и без много бутони, останалите при инсталацията също не работят. Значи има в 7-цата вграден драйвер само за стандартни мишки...

На лаптопи най-лесно се инсталира от вградено DVD - aко има разбира се. Иначе с флашките са големи еквилибристики...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.