Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за конфигурация за около 1800 лв.

Featured Replies

преди 3 минути, kyoshinn написа:

Може ли някой от присъстващите във форума да ми обясни каква е разликата м/у Кабилейк и Скайлейк освен по-високата честота ? И какъв е смисъла от отключен i5 Kabylake, като за по-малко може да се вземе отключен Skylake, Kabylake със боксов охладител ли идват, че аз не видях в кутията охладител ? Отгоре какви са тези кутии... 60-80 лева може да се вземе една Deepcool Dukase, а не някакви Raidmax... Аз също бих заменил и захранването с това или Corsair RM550X, отделно за чий х*й Ви е да клоквате, един заключен i5-7500 + по-качествени части е по-доброто решението, отколкото да се чудиш от къде да режеш, че да побереш тези части. Ето нещо, което смятам, че си заслужава повече:

ASUS H110M-PLUS /DDR4/1151 
Intel Core I5-7500 3.4GHz 6MB LGA1151 box 
Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz CL5 1.2V KVR21N15S8K2/8 
HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 32MB SATA3 
GAINWARD GTX1060 6GB 
Corsair RM550x 550W GOLD CP-9020090-EU 
FD DEFINE S BLACK 
ADATA SSD SX930 240G SATA3 XPG 

Обща стойност - 1 932.26 лв. с ДДС количка 

Може да спестиш от дъно, като го замениш с най-обикновено като това ; Може да спестиш и от SSD като го замениш с това

Дъната които си посчил може да няма ъпдейт на биоса

преди 1 час, sennheiser написа:

Освен всичко, колклото по-малко е едно SSD, толкова е и по-бавно

Това вече не е съвсем вярно,като гледам новите дискове вече или няма разлика между тези 128гб и останалите ,или е много незначителна.

преди 5 минути, PreDaT0Rrr написа:

Дъната които си посчил може да няма ъпдейт на биоса

И какъв е проблема ? Няма да работи с по-стар биос ли ? Не се ли изисква ъпдейт на биоса, за да може да се клокне, затова и пуснаха Z270 дъна.

Изисква се ъпдейт  на биоса а не сигурно че тези дъна ще получат такъв.

Всички дъна имат от поне 2 месеца нов биос друг е въпроса че тия дето се продават трябва да им се обнови.

Тоест ако се взима такова изрично трябва да се помоли "магазинера" да свърши тая работа.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 10 минути, kyoshinn написа:

Може ли някой от присъстващите във форума да ми обясни каква е разликата м/у Кабилейк и Скайлейк освен по-високата честота ? И какъв е смисъла от отключен i5 Kabylake, като за по-малко може да се вземе отключен Skylake, Kabylake със боксов охладител ли идват, че аз не видях в кутията охладител ? Отгоре какви са тези кутии... 60-80 лева може да се вземе една Deepcool Dukase, а не някакви Raidmax... Аз също бих заменил и захранването с това или Corsair RM550X, отделно за чий х*й Ви е да клоквате, един заключен i5-7500 + по-качествени части е по-доброто решението, отколкото да се чудиш от къде да режеш, че да побереш тези части. Ето нещо, което смятам, че си заслужава повече:

ASUS H110M-PLUS /DDR4/1151 
Intel Core I5-7500 3.4GHz 6MB LGA1151 box 
Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz CL5 1.2V KVR21N15S8K2/8 
HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 32MB SATA3 
GAINWARD GTX1060 6GB 
Corsair RM550x 550W GOLD CP-9020090-EU 
FD DEFINE S BLACK 
ADATA SSD SX930 240G SATA3 XPG 

Обща стойност - 1 932.26 лв. с ДДС количка 

Може да спестиш от дъно, като го замениш с най-обикновено като това ; Може да спестиш и от SSD като го замениш с това

Ами горе ти казаха. Трябва ъпдейт на BIOS. Най-малкото ще имаш проблеми с ъпдейта, ако вземеш това дъно сега. Тоест, представи си, как ще запали процесора, че и да се ъпдейтва BIOS. Лично аз не си го представям.  За i5 7500 ...все още не съм гледал на каква честота работи при игри, но i5 7600K  си е на честотата на i7 6700K, което е добре. И това без клок. Тоест, имаш същата честота и в 99% от случаите същото представяне като i7 6700K. Реално, с Kaby Lake  печелиш по-висока честота 300-400 MHz,,  ако не клокваш. Това за върховите процесори. За по-евтините казах, че не съм срещал данни. Ето как е за върховите:

2017-01-09_211621.jpg

Писна ми вече, че не ми се появяват пак снимките.  Както и да е, качвам ги отново:

2017-01-09_211621.jpg

Тук се вижда разликата. При 4 работещи ядра, както е винаги при игри, имаме точно 400 MHz  по-висока честота или това са 10% спрямо предходните процесори. 

От друга страна, имаме много високи температури  и реално i7 6700K  е по-добрият вариант, ако гледаме термалните особености, въпреки по-високите напрежения, необходими за задържането на даден клок. Но пък има го и момента, че i7 7700K  все пак стига 4.9 GHz,  което е една идея повече. Това са нюанси и за мен разлика от 100 лева за i7 7700K  спрямо i7 6700K  е неоправдана.   Хората си го казват - това не е процесор, с който хора, разполагащи със Skylake,  да ъпгрейдват. По- скоро това е за хора, които искат да минат на DDR4, дори да са с Haswell. 

преди 19 минути, Слави Маринов написа:

Това вече не е съвсем вярно,като гледам новите дискове вече или няма разлика между тези 128гб и останалите ,или е много незначителна.

Ами ако са се престрашили и са им запазили повечко място...може ;)

преди 43 минути, kyoshinn написа:

Ето нещо, което смятам, че си заслужава повече:

Това е ЦПУ на нисък гигахерц, та затова не им харесва.

преди 17 минути, sennheiser написа:

Това са нюанси и за мен разлика от 100 лева за i7 7700K  спрямо i7 6700K  е неоправдана.

Имаме 10 fps отгоре на Formula 1 2016.

@sennheiserКое от " Може ли някой от присъстващите във форума да ми обясни каква е разликата м/у Кабилейк и Скайлейк освен по-високата честота ?  " не разбра, Вие м/у редовете ли четете... @Julius Decimus Имам чувството, че в последно време, ако процесора не е i7 скайлейк/кабилейк на 4,5-4,9 Ghz нищо не се признава (това не се отнася само за Вас, а за всички). Сега от по-горе написаното за биоса, се оказва, че Кабилейк процесорите са "useless" за обикновения потребител, който иска по-евтин компютър, но с повече производителност. Ето примерно идва човек, който иска компютър само за CS:GO, за който i3-7100 е перфектен, да обаче какво се оказва ? Че за този процесор или трябва да се вземе клокърско дъно (Z270), което хем е скъпо, хем не е за този процесор, а ако искам да го взема с обикновено дъно - не става.

преди 8 минути, kyoshinn написа:

@Julius Decimus Имам чувството, че в последно време, ако процесора не е i7 скайлейк/кабилейк на 4,5-4,9 Ghz нищо не се признава (това не се отнася само за Вас, а за всички).

Ааа, не така...аз само казвам защо не им се харесва, това е.

Автора писал за игри, но не и точно какви предимно. В тая връзка е по-добре да му се сложи по-слабо ЦПУ и по-силно ГПУ. Като цяло въпроса не е добре зададен, та не знам защо сте тъй запалени да спорите тука и да се карате едва ли не.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 1 час, Julius Decimus написа:

Това е ЦПУ на нисък гигахерц, та затова не им харесва.

Имаме 10 fps отгоре на Formula 1 2016.

Значи, ще трябва пак да поговорим с теб и да решим, максимум fps  или просто 144 ;)

преди 1 час, kyoshinn написа:

@sennheiserКое от " Може ли някой от присъстващите във форума да ми обясни каква е разликата м/у Кабилейк и Скайлейк освен по-високата честота ?  " не разбра, Вие м/у редовете ли четете... @Julius Decimus Имам чувството, че в последно време, ако процесора не е i7 скайлейк/кабилейк на 4,5-4,9 Ghz нищо не се признава (това не се отнася само за Вас, а за всички). Сега от по-горе написаното за биоса, се оказва, че Кабилейк процесорите са "useless" за обикновения потребител, който иска по-евтин компютър, но с повече производителност. Ето примерно идва човек, който иска компютър само за CS:GO, за който i3-7100 е перфектен, да обаче какво се оказва ? Че за този процесор или трябва да се вземе клокърско дъно (Z270), което хем е скъпо, хем не е за този процесор, а ако искам да го взема с обикновено дъно - не става.

Ами какво да ти кажа. Ти пък кое не разбра? даваш 100 лева по-малко и вземаш i7 6700K. Малко ли ти се струва? 

Естествено, че при Kaby Lake  имаме главно по-висока честота, но точно по тия въпроси възникват спорове тук, във форума, защото като кажеш, че дадена видеоакрта или процесор се клокват, веднага има опониране, където се твърди, че 95% не клокват, карат така. Ти какво ще кажеш? Важен ли е клока или не? И ако не, какво против имаш Kaby Lake? 

i3 никога няма да е перфектния процесор, защото има само две ядра, а допълнителните нишки дават само 25 до 30% предимство. На практика това означава голямо изоставане спрямо истинските 4 ядрени процесори като i5. Ако ще тоя i5  да е много стар. Пак е трудно един нов i3  да го достигне. А за CS  ще ти кажа едно. Само допреди няколко месеца хората бяха предоволни на Пентиума, а сега се чудят що хващат 40  fps. Това е игра, дето се развива. Днес ще вземеш i3, след 6 месеца вече ще трябва минимум i5. Запомни ми прогнозата и после пак ще говорим!

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 14 часа, kyoshinn написа:

Може ли някой от присъстващите във форума да ми обясни каква е разликата м/у Кабилейк и Скайлейк освен по-високата честота ?

Kaby Lake поддържа DDR4 на 2400 MHz, AVX Offset, Optane Memory, също така е подобрено вграденото видео, но основно възможностите за кодиране/декодиране - x265 10 bit, VP9 (не помня подробности, тъй като използвам стандартния метод DXVA и това не ме интересува, макар и да е по-важно за мобилните устройства).

Ей го ревюто: The Intel Core i7-7700K (91W) Review: The New Out-of-the-box Performance Champion. Там пише и за Optane Memory какво е.

Това AVX Offset, когато е пуснато и се изпълняват AVX инструкции честотата на процесора се намалява, за да се запази стабилността на система и съответно е полезно при овърклокване. AVX инструкциите доста товарят процесорите. На страницата с овърклока може да се види, че ако не е активирана тази функция, i7-7700K стига макс 4,7 GHz (ония 4,8 GHz при 95 градуса не ги броя) и предполагам, че това е основната причина да достигне 4,9 GHz, а не толкова, че видиш ли Intel са подобрили процеса. Напрежението при 4,7 GHz без AVX Offset и при 4,9 с AVX Offset е едно и също - 1,375 V.

Иначе като производителност на процесора и видеото при една и съща честота Skylake и Kaby Lake са равни.

преди 19 часа, sennheiser написа:

i3 никога няма да е перфектния процесор, защото има само две ядра, а допълнителните нишки дават само 25 до 30% предимство. 

Вече и Пентиум.

преди 2 часа, Roujin Z написа:

Вече и Пентиум.

По същата логика, да споменем и за отключените i3. Ще вдигнем процентите, само че отдавна всичко ново разчита на доста повече ядра и 4 ако са достатъчни, то само след година няма да са. Днешната ситуация ми напомня за времето, когато тук спорехме, дали двуядрен процесор за игри или четириядрен. Само след година вече стана ясно, че двуядрените нямат бъдеще. Доказаха го игри като CoD, BF  и други подобни. 

И двата варианта на графичните карти са боклук за тази цена (palit и gainward базовите модели). За 20 лева отгоре в Никем е 480Nitro а във Варио е на същата цена.В директно сравнение с тези модели е все едно един клас нагоре.....

Колкото до процесорите - Интел сами си го слагат с новите пентиуми. Няма нормален човек,който ще си купи i3 само заради един мб повече кеш.А който иска да ползва липсващите инструкции определено няма да тръгне да купува i3 а доста нагоре.

преди 2 часа, Tommygun написа:

Интел сами си го слагат с новите пентиуми. Няма нормален човек,който ще си купи i3 само заради един мб повече кеш.А който иска да ползва липсващите инструкции определено няма да тръгне да купува i3 а доста нагоре.

То остави новите,те са все пак и на по-голяма честота,освен че са с 4мб кеш,ми i3 6100 и всички модели до сега дето са на пазара се обезмислят тотално.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.