Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GPU Usage проблем

Featured Replies

Айде авторе да те моля ли трябва?

• Отговори 53
  • Прегледи 2,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
току-що, Евгени Симеонов написа:

:D

Друго не можа ли да измислиш, или си стискаш зъбките от яд?

преди 1 час, D101149 написа:

Здравейте! Имам MSI GTX960 4G, но никога до сега картата не ми се е използвала на макс 98~100% винаги между 60 и 85%.... Няма ботълнек никъде и просто не знам какво да правя..

това са ми частите: i5 6500,8gb ddr4,fractal design integer 550w m. Моля помогнете, защото не знам какво да правя :(

Здрасти Джани. 

Гледай сега, за ЦС не е нормално. Но ! GTA-то е голяма игра. На HDD ли е инсталирана ? Ако да пробвай да дефрагментираш диска.

С например : https://www.piriform.com/defraggler

• Автор
току-що, Julius Decimus написа:

Здрасти Джани. 

Гледай сега, за ЦС не е нормално. Но ! GTA-то е голяма игра. На HDD ли е инсталирана ? Ако да пробвай да дефрагментираш диска.

С например : https://www.piriform.com/defraggler

Да, даже си го взех наскоро харда нов ми е и не знам защо.. Възможно ли е да проблем във видеото нещо?

Така: значи играя оригинален stalker clear sky и от време на време ми лагва. Айде да те видим, какво ще измъдриш.. Както казах, тия по нашите тракери се проверяват и евентуално се трият, когато има проблем. Самия факт, че теглиш нещо нелегално трябва да имаш едно наум. Аз обаче сканирам всичко и до сега лицензираният ми Касперски много рядко се е обаждал.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 4 минути, D101149 написа:

Да, даже си го взех наскоро харда нов ми е и не знам защо.. Възможно ли е да проблем във видеото нещо?

Ами бат Кико добре казва да провериш ЦПУ usage докато върви играта.

Иначе ако е фрагментиран диска много е вероятно да сече и от него (въпреки че пак не е много вероятно да пада от това ГПУ usage-то с толкова), но определено провери колко е фрагментиран щом е HDD.

Ако не знаеш какво е това дефрагментацията (без обид, няма как да знам дали му разбираш), ето инфо - 

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 5 минути, Евгени Симеонов написа:

Така: значи играя оригинален stalker clear sky и от време на време ми лагва. Айде да те видим, какво ще измъдриш.. Както казах, тия по нашите тракери се проверяват и евентуално се трият, когато има проблем. Самия факт, че теглиш нещо нелегално трябва да имаш едно наум. Аз обаче сканирам всичко и до сега лицензираният ми Касперски много рядко се е обаждал.

S.T.A.L.K.E.R.  не е пример за даване. Там енджина ползва максимум 2 GB RAM,  а това отдавна е отживелица. Ей и затова са ти засечките. Просто чете от харда. 

ПП: И ако се чудиш, защо модовете са доста по-зле, ето за това!

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Да ще провериме и фрагментацията щот зловредно нещо май руткит е способно на това.

току-що, _Alex&Vanko_ написа:

Да ще провериме и фрагментацията щот зловредно нещо май руткит е способно на това.

Нищо, не е излишно да провери. Наясно си че играта е 30-40gb.

Просто това, което е лепнал, обезсмисля спора. Нека първо се изчисти изцяло ( има си подфорум за това).Пък ако пак е така, ще го мъдрим Джани Варна. 

преди 11 минути, D101149 написа:

Ето още един сканер от мене ако вече предложените не помогнат. - https://free.drweb.com/cureit/?lng=en

• Автор

В момента си дефрагментирам C:-то

току-що, D101149 написа:

Гледай там дето е играта. Ако е в C, добре.

преди 1 минута, D101149 написа:

Спри! Първо се чисти системата после се поправя!

• Автор

Добре то това дефрагментиране не е ли за да компресира един вид нещата?

преди 1 минута, D101149 написа:

Добре то това дефрагментиране не е ли за да компресира един вид нещата?

Не. Подрежда ги тъй да речем. Ако мислиш че имаш вирус гледай да видиш какво е и как да го махнеш. 

Пробвай каквото искаш, твое решението. 

На каква графика са пуснати игрите ? Low може да не товари картата също е пореди леко бавното ЦПУ. Но всичко над медиум трябва да има 98-100 usage.

Дай лога! Да нещо е нарушило структуратата. ХР лесно се фрагментираше от 7 насам доста рядко ей така от нищо.

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, Julius Decimus написа:

Не. Подрежда ги тъй да речем. Ако мислиш че имаш вирус гледай да видиш какво е и как да го махнеш. 

Пробвай каквото искаш, твое решението. 

На каква графика са пуснати игрите ? Low може да не товари картата също е пореди леко бавното ЦПУ. Но всичко над медиум трябва да има 98-100 usage.

High~VeryHigh между 70-80%... Проблемно е много

преди 5 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Дай лога! Да нещо е нарушило структуратата. ХР лесно се фрагментираше от 7 насам доста рядко ей така от нищо.

Кой лог? Лога от антивирусната ли?

преди 4 минути, D101149 написа:

High~VeryHigh между 70-80%... Проблемно е много

Тая 8gb рам 1 плоча ли е ? 

Я кажи, ти преди беше с някаква АМД карта май. Преинсталиран ли е Windows-а след като сложи 960-то ? Ако не са инсталирани чисто видео драйверите ей такова нещо може се получи. Но в случай, че си преинсталирал откакто си с 960 вероятно не е това.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор
преди 8 часа, Julius Decimus написа:

Тая 8gb рам 1 плоча ли е ? 

Я кажи, ти преди беше с някаква АМД карта май. Преинсталиран ли е Windows-а след като сложи 960-то ? Ако не са инсталирани чисто видео драйверите ей такова нещо може се получи. Но в случай, че си преинсталирал откакто си с 960 вероятно не е това.

ДА отдавна даже повече от 2 пъти съм го преинсталирал във времето. 

Ето го лога

сссс.txt

• Автор

Пробвах, спрях V-Sync и видеото се товареше на 98-99% пуснах V-Sync и пак падна на 70-80% 

Снимка от MSI Afterburner-а по време на игра с спрян V-Sync

EYOzpeN.pngQFcnXzM.png

преди 2 часа, D101149 написа:

Пробвах, спрях V-Sync и видеото се товареше на 98-99% пуснах V-Sync и пак падна на 70-80% 

Аааааа, е що не каза, че Vsync-а пуснат още веднага. Еми спирай го и си играй.

Не отговори ама. Чисто ли е сложен драйвера на сегашната карта. Преинсталира ли Windows-а като я сложи ? Или ако не, пробва ли да махнеш тоя на старата карта и тогава да сложиш драйвера на 960 ?

Въпреки че, май проблема решен тогас. Спирай Vsync-а и си играй.

преди 4 часа, D101149 написа:

спрях V-Sync и видеото се товареше на 98-99% пуснах V-Sync и пак падна на 70-80%

"Проблемът" ти не е проблем. Със спрян VSync видео картата бута кадри над опреснителната честота на монитора, които ти реално няма да видиш. С пуснат VSync картата си дава зор само до 60 кадъра, което за твоята бройка явно е ~70% usage на графичния процесор. Няма нищо нередно, просто липса на разбиране.

А защо на втората снимка се вижда GPU power, вместо GPU usage? Провери пак.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Julius Decimus написа:

Аааааа, е що не каза, че Vsync-а пуснат още веднага. Еми спирай го и си играй.

Не отговори ама. Чисто ли е сложен драйвера на сегашната карта. Преинсталира ли Windows-а като я сложи ? Или ако не, пробва ли да махнеш тоя на старата карта и тогава да сложиш драйвера на 960 ?

Въпреки че, май проблема решен тогас. Спирай Vsync-а и си играй.

Да, след като си сложих 960 преинсталирах компютъра минах на 10 и си сложих най-новите драйвъри. Сега имам въпрос да си сложа ли антивирусна или не? Щото май безплатните не вършат нищо..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.