Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows Update не работи

Featured Replies

Моят hosts e 290kB
Хаха > notepad (as admin!) >Alt+F > O > %windir%\system32\drivers\etc\hosts > F3 > chuyu.me

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 85
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 47 минути, ExaFlop написа:

Моят hosts e 290kB
Хаха > notepad >Alt+F > O > %windir%\system32\drivers\etc\hosts > F3 > chuyu.me

При мен е 270кб...........не намира chuyu.me,но то по принцип ми отваря страницата,но като кликна да тегля не става,но няма значение все ще намеря откъде да сваля програмата.:)

Не те устройва хоста, където съм я качил ли?

преди 15 минути, ExaFlop написа:

Не те устройва хоста, където съм я качил ли?

Не,всичко е ок, ще я сваля.При мен пък при последният ъпдейт на 8.1 за флаш плеара се инсталира,има го в инсталирани ъпдейти,но при проверка на флаша в IE си показва старата версия,но напоследък въобще го не използвам IE и не ме бърка.......

• Автор

на 13.01.2017 г. в 18:42, ExaFlop написа:

Може да прозвуча като развалена грамофонна плоча, но DISM++ ми решава точно тия проблеми с намирането и инсталирането на необходимите актуализации. Винаги! Без значение за коя версия и кое издание на Windows става дума.

КАкво е DISM++?

на ‎17‎.‎1‎.‎2017‎ г. в 11:43, Bbt_sm написа:

КАкво е DISM++?

http://www.ghacks.net/2016/09/19/dism-windows-optimizer/

Най-общо казано - инструмент за обслужване на Windows. За ремонт, за актуализиране на Windows, за управление на метро приложенията, за управление компонентите на Windows, за настройка(оптимизация) на Windows....

на ‎16‎.‎1‎.‎2017‎ г. в 23:00, Слави Маринов написа:

При мен е 270кб

И при мен са по 9 уеб адреса на ред. :) 

• 2 месеца по-късно...
на 16.01.2017 г. в 17:17, ExaFlop написа:

Питай - с каквото мога - ще помагам

Най-после се снабдих и аз с въпросната DISM++. Необходима ми е във връзка с нежеланието на 81 да се актуализира. При сканирането излиза доста дълъг списък с актуализации, които се "нуждаят от изтегляне". Трябва ли всичките да ги маркирам за инсталиране? Ако може да споделиш малко опит с тази програма.

66.JPG

преди 12 минути, B3M2W0 написа:

излиза доста дълъг списък с актуализации, които се "нуждаят от изтегляне"

Това не е списък с актуализации, които се нуждаят от инсталиране, а налични изобщо за твоята система. Някои например се отнасят за определени езици като иврит. Някои са за часови зони, незасягащи нашата.
Като разлистиш надолу, ще видиш, че има маркирани. Инсталирай тях.

За мен това е най-бързият инструмент за намиране на актуализации. Плюс е, че има предварително конфигуриране на актуализациите - кои трябват и кои - не.
Има два режима на работа на инструмента - нормален и експертен.

Така и направих-пуснах я да изтегля и инсталира чекнатите и за около час беше готова. Новите актуализации са 74 на брой Много ми е интересно сега дали няма да започне пак само да актуализира. Много интересна програма, ще я разуча подробно. Уиндоус 10 е по-хитро устроен-при инсталация от по-стар носител не се дърмяска през целия списък, а инсталира последната версия и готово.

Можеш да скриеш ненужните актуализации с помощта на инструмента на Microsoft  или с помощта на Windows Update Minitool. Български за втория има тук - теглиш, разархивираш в папката на wumt_x64.exe wumt_x86.exe
Стартираш да сканира, маркираш намереното, и кликваш иконката +-H. И си готов.

Можеш да конфигурираш и актуализирането:
211491562858.png

Горната маркировка - място за теглене на актулизации
Долната маркировка - как да проверява Windows за актуализации. 
Ако има отметка на Вкл. драйвърите, ще проверява и за нови драйвъри в базата на M$.
Другите не ги маркирай - едната опция е за проверка в заменените актуализации, другата е за използване на офлайн режим - с помощта на файла wsusscn2.cab (207MB), който трябва допълнително да се тегли. Или модифицирания от авторите на dism++ wsusscn2_2017-03-26.cab(25.3MB) При мен до сега не успях да активирам този режим - извежда грешка 0x80070005.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.