Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows Update не работи

Featured Replies

преди 7 минути, Bbt_sm написа:

Ами,  че е 10ГБ например

В природата на Уиндоус е да ти изяжда ресурсите. Това е все едно да си купиш мощна S-класа и да се оплакваш, че гори много. Препоръчително е тази папка да не се трие защото може да се наложи преинсталация. За щастие може да се намали размерът й. Ако искаш да освободиш място използвай CCleaner. Сега разбирам и кой ъпдейт точно търсиш - https://support.microsoft.com/en-us/kb/2852386 - това ще освободи малко място. Само, че ако го изтеглиш с Windows update освен това което ти трябва ще ти наблъска още сума ти излишни глупости.

• Отговори 85
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Решение на проблема:

1. Контролен панел -> Windows Update -> Промяна на настройките -> Никога не проверявай -> ОК и рестарт!

2.Свалят се тези две актуализации KB3020369 и KB3172605

...инсталирането протича така ... Първо се инсталира  (KB3020369) и рестарт .... след това (KB3172605), като се рестартира отново.

3. След успешно инсталиране на актуализациите ... отново в Контролен панел -> Windows Update -> Промяна на настройките -> Проверявай за актуализации -> ОК

4. Сега може да се направи Проверка за актуализации.

Редактирано от FR13ND (преглед на промените)

• Автор
преди 31 минути, FR13ND написа:

Решение на проблема:

1. Контролен панел -> Windows Update -> Промяна на настройките -> Никога не проверявай -> ОК и рестарт!

...инсталирането протича така ... Първо се инсталира  (KB3020369) и рестарт .... след това (KB3172605), като се рестартира отново.

3. След успешно инсталиране на актуализациите ... отново в Контролен панел -> Windows Update -> Промяна на настройките -> Проверявай за актуализации -> ОК

И най-накрая се получи! Много благодаря!

преди 48 минути, Isperih написа:

В природата на Уиндоус е да ти изяжда ресурсите. Това е все едно да си купиш мощна S-класа и да се оплакваш, че гори много. Препоръчително е тази папка да не се трие защото може да се наложи преинсталация. За щастие може да се намали размерът й. Ако искаш да освободиш място използвай CCleaner. Сега разбирам и кой ъпдейт точно търсиш - https://support.microsoft.com/en-us/kb/2852386 - това ще освободи малко място. Само, че ако го изтеглиш с Windows update освен това което ти трябва ще ти наблъска още сума ти излишни глупости.

Стана! Само дето почисти много малко, но това търсех и стана! Благодаря!

преди 13 минути, FR13ND написа:

Решение на проблема:

За жалост този проблем с актуализациите се е появил и при Уиндоус 8.1-явно това е направено нарочно. На мой 8.1 непрекъснато проверява за актуализации и заема ресурс на процесора 50%, но не намира нищо и не спира търсенето. От диспечера на задачите се отваря подточка на System Host...-Windows Update и като се сложи край на задачата, пада на 0%. Не помогна използването на кабинетния файл за поправка на Windows Update. Не знам тези актуализации, дето препоръчва FR13ND дали са приложими за 8.1, най-вероятно не.

• Автор

А сега как да отбележа темата като решена :D И да благодаря на всички за отзивчивостта и помощта! Всичко хубаво!

преди 3 часа, Bbt_sm написа:

Изробвах всичко, не помогна.

преди 4 часа, simtech написа:

Вместо да ме черпиш бира

И поводът е...?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, B3M2W0 написа:

За жалост този проблем с актуализациите се е появил и при Уиндоус 8.1-явно това е направено нарочно. На мой 8.1 непрекъснато проверява за актуализации и заема ресурс на процесора 50%, но не намира нищо и не спира търсенето. От диспечера на задачите се отваря подточка на System Host...-Windows Update и като се сложи край на задачата, пада на 0%. Не помогна използването на кабинетния файл за поправка на Windows Update. Не знам тези актуализации, дето препоръчва FR13ND дали са приложими за 8.1, най-вероятно не.

Пробвай с  (KB3112336)

преди 2 часа, Bbt_sm написа:

Не може ама ме дразни, цялата работа тръгна оттам че исках да изтрия файлове от папка winsxs

Тази система ще иска сериозен ремонт след такова забърсване.

@Bbt_sm
може да ви дразни, но с такова вандалско поведение в системата, за вас е забранено да пипате каквото и да е в папка Windows  и нейните подпапки!!!

преди 1 час, B3M2W0 написа:

За жалост този проблем с актуализациите се е появил и при Уиндоус 8.1-

http://www.askvg.com/how-to-change-windows-update-settings-when-managed-or-disabled-by-system-administrator/

• Автор

Аз ще преценя какво да пипам в моята система, не са ми нужни подобни коментари. Благодаря! Приключих с тази тема!

Написах горното имайки на ум "ако искате да ползвате работеща операционна система, не правете горенаписаното от мен". А за почиистване на ненужното Windows  си има инструмент (команда) за целта - cleanmgr.

преди 6 минути, Bbt_sm написа:

Аз ще преценя какво да пипам в моята система

Системата е ваша и можете да правите каквото си искате. Друг е въпросът долкоко то е правилно...
Лека вече и спокоен уикенд.

преди 7 минути, Bbt_sm написа:

Приключих с тази тема!

Следва ли да очакваме следващата тема с проблем? :) 

• Автор
преди 14 минути, ExaFlop написа:

Написах горното имайки на ум "ако искате да ползвате работеща операционна система, не правете горенаписаното от мен". А за почиистване на ненужното Windows  си има инструмент (команда) за целта - cleanmgr.

Системата е ваша и можете да правите каквото си искате. Друг е въпросът долкоко то е правилно...

Именно затова пиша тук, за да разбера как точно става и всички много ми помагате. Благодаря на всички!Хубаво е, че има хора които помагат с каквото могат! Хубав уикенд и на вас!

Редактирано от Bbt_sm (преглед на промените)

На Win7 се слага един SP1 и  после се спират ъпдейтите! Тоя проблем е отдавна. Според мен MS искат да ни накарат да минем на 10, ама тая нема да я бъде.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

• Автор
преди 35 минути, ExaFlop написа:

Следва ли да очакваме следващата тема с проблем? :) 

Редактирано от Bbt_sm (преглед на промените)

преди 6 часа, Bbt_sm написа:

Трябват ми. Искам и да си инсталира Language Pack English и немога

ако беше го написала по рано, никой нямаше да си чеше клавиатурата и да ти напише, че това няма как да стане през windows update. първо за да смениш езика през там ти трябва версия ultimate (ако си с такъв 100% не е  лицензен и можеш да си докараш много проблеми с ъпдейтите, аз и на лицензните win спирам ъпдейтите... ако трябва ще го сложа ръчно), второ английския е основен език и няма как да го инсталираш така... на английски езим можеш да инсталираш друг, но не и на друг език да сложиш английски... има други начини да сложиш език и на версия дето не е ultimate, но не и английски - понеже това е основен език, го няма на пакет...

на win 7 не се слага sp1 (направо се инсталира такъв с интегриран, иначе е умряла работа...) слага се само ie11

все пaк ако искаш да опиташ за да видиш, че няма да стане трябва да намериш english kb2483139-x86 за 32 битов или kb2483139-x64 за 64 битов windows

Редактирано от the professor (преглед на промените)

преди 57 минути, Евгени Симеонов написа:

На Win7 се слага един SP1 и  после се спират ъпдейтите! Тоя проблем е отдавна. Според мен MS искат да ни накарат да минем на 10, ама тая нема да я бъде.

Ще я бъде и още как. Това не е Линукс дистрибуция където имаш някаква свобода, каквото кажат от Майкрософт - това ще се случва с Уиндоус. Техен продукт си е все пак. Заради това все повече хора се отказват от Уиндоус и минават на Линукс. Един жокер - колко хора познаваш които още ползват XP? Толкова ще са и 7-ците като го погребат окончателно през 2020.

преди 2 минути, Isperih написа:

Ще я бъде и още как. Това не е Линукс дистрибуция където имаш някаква свобода, каквото кажат от Майкрософт - това ще се случва с Уиндоус. Техен продукт си е все пак. Заради това все повече хора се отказват от Уиндоус и минават на Линукс. Един жокер - колко хора познаваш които още ползват XP? Толкова ще са и 7-ците като го погребат окончателно през 2020.

при линукс е същото - ъпдейтваш и осираш, особено ако ъпдейтваш към по висока версия примерно от ubuntu 12.04 на 14.04 или 16.04.  същото е и при slackware

преди 3 часа, B3M2W0 написа:

Да, има го този проблем с новоинсталирани уйндоуси(7 и 8.1)в последно време.Аз преди месец и нещо слагах 8.1 и същата работа.............кви ли не фокуси правих и не се появяват ъпдейти.Появиха се сами след 4-5 дни,но не знам дали в резултат от нещо дето съм правил ,или просто ей така.........:(

Може да прозвуча като развалена грамофонна плоча, но DISM++ ми решава точно тия проблеми с намирането и инсталирането на необходимите актуализации. Винаги! Без значение за коя версия и кое издание на Windows става дума.

преди 17 минути, the professor написа:

при линукс е същото - ъпдейтваш и осираш, особено ако ъпдейтваш към по висока версия примерно от ubuntu 12.04 на 14.04 или 16.04.  същото е и при slackware

Исках да кажа, че сам решаваш как да изглежда системата (доколкото е възможно, разбира се). Може да е лека, изчистена и бърза, може да е тежка и пълна с всякакъв софтуер. А при Уиндоус ти дават нещо и ти казват - или го взимаш така както сме го направили, или не го взимай въобще. Никой не ти дава възможност да го нагодиш според собствените си нужди.

Редактирано от Isperih (преглед на промените)

повечето лузъри са като войниците в казармата... ако няма какво да правят почват да правят глупости (демек заключване на папки, криптиране, ъпдейти, оптимизации)

преди 7 минути, Isperih написа:

Исках да кажа, че сам решаваш как да изглежда системата (доколкото е възможно, разбира се). Може да е лека и бърза, може да е тежка и пълна с всякакъв софтуер. А при Уиндоус ти дават нещо и ти казват - или го взимаш така както сме го направили, или не го взимай въобще. Никой не ти дава възможност да го нагодиш според собствените си нужди.

да така е... за това съм на линукс... и на няколко стари windows-a. и какво като спрат поддръжката, тя и без това не струва... сега е много вероятно в някой ъпдейт да вкарат нещо което да накара windows да спре след определена дата и пак ще те накарат да минеш на новия... такива неща въобще не са ги мислили преди 10 години...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Знам, че не струва, затова написах, че

преди 6 часа, Isperih написа:

Спирането на Windows Update е едно от основните неща които се правят след инсталация, ако искаш да си спестиш главоболия.

Но средностатистическият потребител на Уиндоус не го интересуват тези неща и щом "отгоре" му кажат, че поддръжката е спряна - минава от 7 на 10. Засега 7-цата все още е масово използвана, но до 2020 това ще се промени.

преди 12 часа, ExaFlop написа:

Може да прозвуча като развалена грамофонна плоча, но DISM++ ми решава точно тия проблеми с намирането и инсталирането на необходимите актуализации. Винаги! Без значение за коя версия и кое издание на Windows става дума.

Може ли по-подробно? И благодарности за рецептата за оправяне на CAPI2-вече ги няма.

преди 27 минути, B3M2W0 написа:

Може ли по-подробно? И благодарности за рецептата за оправяне на CAPI2-вече ги няма.

По-подробно за кое?

За DISM++.

Теглиш, разархивираш в папка, стартираш нужния (Х64/Х86) изпълним файл. Кликваш на Упр. на актуализациите, бутон Сканирай. Може да попита дали да изтегли обновление на базата данни за актуализации. Приеми. Може да възникне грешка при изтеглянето - кликни отново Сканирай и не приемай изтегляне на актуализации. Ще сканира и ще изведе списък с намерени актуализации. Използвай маркировките по подразбиране. Кликни бутон Инсталирай. И иди пий един чай. :)  Като завърши инсталирането ще предложи рестар - съгласи се.
Български - изтегли и разархивирай в \Config\Languages
bg_locale все още неофициален български превод (недовършен)
https://www.chuyu.me/ - страница

Едит: сега установих, че dism++ не работи под Win 10 15007 (под 15002 работеше)

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.