Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 26 минути, Реджеп Иведик написа:

Кой е президент на България ?

:offtopic_s:

Радев си отива след година. По интересно е КОЙ ще е следващия президент ?

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 32 минути, Реджеп Иведик написа:

Бойко Борисов и Румен Радев формално разполагат с почти цялата власт и би следвало да могат да смачкат Шиши, ако поискат.

Въпросът е защо не искат, след като Шиши е голямото зло.

Или те искат, ама нямат желание, така ли да те разбирам ?

Пак общи приказки. Какво точно е можел да направи Радев?

Да не подпише указа за назначаването на човека на Шиши - Сарафов за Главен Прокурор? Ми той точно това направи, но Бочко и сие не представиха друга кандидатура и Сарафов в продължение на година си беше Главен Прокурор (но уж само и.д)

Да не подпише указа за назначаването на човека на Шиши - Мирослав Рашков за Главен секретар на МВР? Ми той точно това направи, но Бочко и сие не представиха друга кандидатура и Рашков в продължение на година си беше Главен Секретар (но уж само и.ф.)

Е, какво е трябвало да направи Радев. Дай нещо конкретно, което да влиза в правомощията му.

преди 22 часа, communismatic написа:

На бакшиша няма ли да му спре интернета най-накрая, че ми писна, да му чета тъпите постове във всяка тема. Аман от тоталната му неадекватност във всички теми.

ако му знаеш адреса и на кое влакно е свързан взимай клещите и слизай до мазата да режеш 

преди 25 минути, ivottoshev написа:

Или те искат, ама нямат желание, така ли да те разбирам ?

Не ти ли стана ясно ,че Шиши тайно спонсорира ГРОБ и ги подпира при всеки вот 

няма шиши няма ГРОБ 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Кой е президент на България ?

Радев е президент на България, която е парламентарна република!

Което ще рече, че правомощията на президента са силно ограничени и въпреки това Радев прави всичко възможно, което му позволява Конституцията, за да озапти ненаситния апетит на дебелото нагло момче. 

Цитирам от Уикипедия какви са функциите на президента. Прочети ги и ми отговори на въпроса какво повече очакваш от Радев:

Функциите и правомощията на президента са уредени в Глава четвърта "Президент на републиката", от чл. 92 вкл. до чл. 104 вкл., от Конституцията на Република България. Президентът:

- дава и възстановява българско гражданство;

- назначава и освобождава от длъжност висши държавни служители;

- упражнява право на помилване;

- опрощава несъбираеми държавни вземания;

- упражнява контрол върху законодателната дейност на Народното събрание чрез правото на отлагателно вето (правото да върне на Народното събрание приет закон за ново обсъждане);

Той е върховен главнокомандващ на въоръжените сили на България;

- назначава ръководителите на дипломатическите представителства и постоянните представители на Република България при международни организации по предложение на МС.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Бойко Борисов е най голямото зло

Дотук добре (истина)...

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Фактите са хотел с водопад по време на водна криза. За 60 милиона лева. 

Пир по време на чума.

Да не говорим, че водната криза се дължи на безхаберието и корумпираността на всички власти, включително и президентската институция.

Добре,всичко е вярно,но президентът няма такава власт...До голяма степен,в множество сфери властта му е представителна, а не реална...Нито има лостове в законодателната,нито в изпълнителната,нито в местната власт... Затова,за зулумите може да се обърнем към Бою от Банкя...

Добре,всичко е вярно,но президентът няма такава власт...До голяма степен,в множество сфери властта му е представителна, а не реална...Нито има лостове в законодателната,нито в изпълнителната,нито в местната власт... Затова,за зулумите може да се обърнем към Бою от Банкя...
Той лостове по Конституция има, но те не са такива, които не може да се преодолеят.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Основните критики към Румен Радев са за прекалено "мълчалива" политика спрямо нашите управляващи. Говоря за критики на хора, които могат, да свържат 2+2, а не за разни... дето го винят за самолетите Ф16. Според тях (примерно журналиста Сашо Диков), Радев много добре знае за далаверите на Тиквата и Кирчо, но е прекалено снизходителен в интервютата си. Вероятно Диков иска от него, да бъде по-гръмогласен, чисто от популистка гледна точка. Принципно, Радев на няколко пъти намеква за всички тези неща, но го прави по доста тънък и ироничен начин. Както когато говореше за инфлацията и как управляващите правят всичко възможно, да ни натресат еврото - "Инфлацията на Бойко Борисов е истинска, колкото са му истински магистралите и дузпите!" Доста добре казано, личи си, че има добър умствен багаж и умее да ги громи чисто саркастично.
Относно аферата с "Боташ", аз вече съм писал по тази тема. По принцип, договора е от полза за българският народ, въпроса е, че ние сме се набутали от него (което е факт), но не за друго, а защото просто сме управлявани от жалки американски сервитьори. В края на краищата, ние можем, да взимаме руски газ чрез този договор и да ни излезе изключително изгодно. Друг е въпроса, че при тези "санкции" най-вероятно руският газ ще бъде ребрандиран и ще е УЖ турски. Т.е. и Турция ще си вземе едни 10-15% за посредничество. Говорим за печалба освен транзитните такси. Следователно, договора е от полза за България, но просто ние не се възползваме от него. Румен Радев ли е виновен, че Кирчо докара американските танкери с втечнен газ? Или руският газ... който е от Азербайджан? Т.е. кой е големият престъпник във всичко това? Радев или Бойко, Кирчо и Дебелият? 

Боташ, та Боташ, а дума не обелват за Топлофикация София, която вече е задлъжняла към "Булгаргаз" с 2,1 млрд.лв.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Изпълнителният директор на дружеството Петър Петров заяви преди два дни, че "жителите на "Дружба 2" няма да получат компенсации за спирането на топлата вода и парното заради предвидения ремонт до 30 декември", защото дружеството не разполага със средства. Петров призна, че "Топлофикация София" е в много тежко финансово състояние. Дължимата сума на "Булгаргаз" за природен газ е достигнала 2,1 млрд. лева."

преди 5 часа, M.Николов написа:

Боташ, та Боташ, а дума не обелват за Топлофикация София, която вече е задлъжняла към "Булгаргаз" с 2,1 млрд.лв.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Изпълнителният директор на дружеството Петър Петров заяви преди два дни, че "жителите на "Дружба 2" няма да получат компенсации за спирането на топлата вода и парното заради предвидения ремонт до 30 декември", защото дружеството не разполага със средства. Петров призна, че "Топлофикация София" е в много тежко финансово състояние. Дължимата сума на "Булгаргаз" за природен газ е достигнала 2,1 млрд. лева."

Софиянци да си плащат сметките! 

Цитат

Обяви, че цената на парното в София е ниска и е трябвало да бъде значително по-висока, за да може дружеството да извършва спокойно ремонтите си. В момента инвестиционната програма на компанията изостава.

"Реалната цена на топлинната енергия към настоящия момент би следвало да бъде по-висока. Ние сме заявили 30% увеличение, утвърдено ни е 5,6%", каза Петров.

преди 2 минути, nikssi написа:

Софиянци да си плащат сметките! 

Да, ама не!

Нали ти е ясно, че този дълг ще бъде прехвърлен на всички нас.

Цяла България ще плаща парното на софиянци, защото една дузина правителства не могат, или не искат, да решат проблема със столичната топлофикация.

преди 23 минути, M.Николов написа:

Да, ама не!

Нали ти е ясно, че този дълг ще бъде прехвърлен на всички нас.

Цяла България ще плаща парното на софиянци, защото една дузина правителства не могат, или не искат, да решат проблема със столичната топлофикация.

Софийските тропитеци тук да си плащат сметките - да не се правят на дръж ми капата. Иначе тук мнооо велики ей ...

Ми аз съм софиянец, на ТЕЦ съм и си плащам сметките. А ако ви кажа, че тези, които не си плащат сметките са от "новите" софиянци, демек придошлите от селата? 

преди 4 минути, parmobil написа:

А провинциалната интелигенция защо е решила, че цяла София е на ТЕЦ?

Който ползва ще плаща! Не се прави на ударен , че не схващаш за кой става въпрос. Интелигенцията ... провинцията ... там ви е проблема. 

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Ми аз съм софиянец, на ТЕЦ съм и си плащам сметките. А ако ви кажа, че тези, които не си плащат сметките са от "новите" софиянци, демек придошлите от селата? 

Явно бая УЖ софиянци има. 

преди 13 минути, nikssi написа:

Който ползва ще плаща! Не се прави на ударен , че не схващаш за кой става въпрос. Интелигенцията ... провинцията ... там ви е проблема. 

Кой написа Софийските тропитеци?

Огромна част от "новото" строителство не е вързано с топлофикация. Всяка година цели входове в блоковете на ж.к. се отказват от парно. Щяха да са и повече, но разни ограмотени от ФБ все още смятат, че със спирането на парното ще останат без топла вода. При майка ми три години правиха събрания за отказване от парно. Най-накрая кандисаха. Майка ми плащаше 200 лв за парно, а сега плаща 120 лв ток през зимата за отопление с конвектори.

преди 5 минути, parmobil написа:

При майка ми три години правиха събрания за отказване от парно. Най-накрая кандисаха. Майка ми плащаше 200 лв за парно, а сега плаща 120 лв ток през зимата за отопление с конвектори.

Това е чудесно......но ако всички минат на ток инсталациите няма да издържат.

А не виждам нещо да се прави по въпроса.

Бахти боклуците... Мама ви да*ба продажна! Направо трябва да метнат 20 бомби над това скапано НС, жалки американски келнери!

Цитат

МВнР: Любомир Киров може да бъде мобилизиран в Украйна

преди 59 минути, communismatic написа:

Бахти боклуците... Мама ви да*ба продажна! Направо трябва да метнат 20 бомби над това скапано НС, жалки американски келнери!

Що да не го пратят да трепе ватенки? Какъв е проблема и какво общо НС нс бг? Къф го крепи там, като знае, че е длъжен дс ходи да се бие? Нарушил е закона на Украинска територия!

преди 2 часа, M.Николов написа:

Това е чудесно......но ако всички минат на ток инсталациите няма да издържат.

А не виждам нещо да се прави по въпроса.

това е мит, сега уредите са много по икономични - като се почне от осветление, чак до климатиците

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

това е мит, сега уредите са много по икономични - като се почне от осветление, чак до климатиците

Икономичните климатици са на тройно по-високи цени, че и повече.

преди 2 минути, В. Велев написа:

и най евтения е по икономичен от висок клас от преди 10 години

преди 2 минути, В. Велев написа:

Да си чувал за "умен дом"? Ценста кво те бърка?

преди 1 минута, teo-glavata написа:

Да си чувал за "умен дом"? Ценста кво те бърка?

Въпроса е че след лошите комунисти никой не изгражда нови мощности и трафопостове, а всяка нова кооперация се свързва към съществуващите още от социализма. Същото е и с водата. И като станат много маймунките на клона тогава и икономичните уреди не помагат нито умните домове.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Въпроса е че след лошите комунисти никой не изгражда нови мощности и трафопостове, а всяка нова кооперация се свързва към съществуващите още от социализма. Същото е и с водата. И като станат много маймунките на клона тогава и икономичните уреди не помагат нито умните домове.

Пак си в заблуда, но няма снисъл да ти се говори. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.