Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 6 минути, Бохемеца написа:

Ти ако си шаранче, на гола пропагандна кукичка ще те хванат. Защо да е според Йотова? Тя чете какво пише в документа издаден от медицинската комисия. Да не мислиш че ходи лично да проверява дали тези данни са верни?

Оставка, съд и затвор за хората, назначили тази комисия и толерирали такива корупционни практики!!!

Защото си слага подписа. И е прочела за кого се подписва. Поне предполагам, че е прочела. Ако не е, още по-зле.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Искам защитниците на петроханската измет, да ми коментират следното видео... Доколкото си спомням, тая даже беше част от вашите редици.

"Че тази организация не би могла да получи парите, които е получила, да носи името, което носи и прочее без помощта на държавата е кристално ясно! Аз лично съм връщана от хора с пушки, когато минахме покрай пътят за "Ком Емине", понеже от там минаваш за да се качиш и бях потресена от тия дебели червени табели, на които пише "Стреля се без предупреждение!" и един с едно много дълго нещо, което беше автомат и ни посрещна и ни каза "Аре бегай!" Така се отнасяха с хората, които се опитват, да пресекат това пространство..."

преди 2 часа, parmobil написа:

Защото си слага подписа. И е прочела за кого се подписва. Поне предполагам, че е прочела. Ако не е, още по-зле.

Тя се доверява на държавната (назначена от властта) медицинска комисия. Не е ли трябвало да го прави? Освен това тя не е медицинско лице. Как се очаква да установи дали е болен едикой си? Хората учат за това 7-8 години, а искаш тя да дава становище без никаква подготовка?

преди 21 минути, Бохемеца написа:

Тя се доверява на държавната (назначена от властта) медицинска комисия. Не е ли трябвало да го прави? Освен това тя не е медицинско лице. Как се очаква да установи дали е болен едикой си? Хората учат за това 7-8 години, а искаш тя да дава становище без никаква подготовка?

Стига си я оправдавал тая лъжла: https://www.segabg.com/category-video/yotova-tvurdeshe-che-nyama-da-pomilva-narkotrafikanti

Доверявала се, прекалено е доверчива за президент, с това юнашко доверие, може утре да подпише такива неща, че бедна ти фантазия. И ти искаш човек, който не знае къде да си слага подписа да те управлява, малиий! Дори и малките деца знаят - не се подписва нещо, с което не си съгласен - основно правило.

преди 20 минути, Мери) написа:

Стига си я оправдавал тая лъжла: https://www.segabg.com/category-video/yotova-tvurdeshe-che-nyama-da-pomilva-narkotrafikanti

Доверявала се, прекалено е доверчива за президент, с това юнашко доверие, може утре да подпише такива неща, че бедна ти фантазия. И ти искаш човек, който не знае къде да си слага подписа да те управлява, малиий! Дори и малките деца знаят - не се подписва нещо, с което не си съгласен - основно правило.

Това че не ти харесват фактите, не означава че тя е трябвало лично да прегледа и да установи дали едикойси е наистина болен. Та тя не е медик. За това си има назначена комисия, която е дала становище. Търсете кой е назначил комисията и кой и най-вече защо от тази комисия някой е дал невярно заключение. Разбирам че искате да се плюе по Йотова, но намерете нещо заради което наистина трябва да я упреквате. С плюнки като тази само олеквате.

преди 12 часа, Мери) написа:

Платен трол Мери обаче удобно мълчи като пукал и дума не обелва, че политическата секта на ПеПеругите са се доверявали на педофила лама Калушев да им реди листите с неговите "екстрасензорни способности".

Един бог знае още какви "услуги" им е предлагал за "отпушване". 🤮

В отплата педофилското чудовище Калушев е получавал пари и протекции...

преди 4 минути, Flashback написа:

Платен трол Мери обаче удобно мълчи като пукал и дума не обелва, че политическата секта на ПеПеругите са се доверявали на педофила лама Калушев да им реди листите с неговите "екстрасензорни способности".

Един бог знае още какви "услуги" им е предлагал за "отпушване". 🤮

В отплата педофилското чудовище Калушев е получавал пари и протекции...

Аз не знам какво точно е правил Калушев, но много ясно си личи, че смъртта му беше политически употребена точно от чудовищата, които ти защитаваш. Сбъркал си чудовищата, човече! 😢 Отново ще те приканя да прочетеш тази статия, за да спреш да пишеш глупости.

Портал за култура, изкуство и общество
No image preview

Политизацията на „Петрохан“ постига обратен ефект

И днес ще кажа, че аз не бих се одързостил да гадая какво собствено е предизвикало тази трагедия и даже в какво собствено се състои тя – групово самоубийство ли е, или масово убийство…
преди 1 минута, Мери) написа:

Аз не знам какво точно е правил Калушев, но много ясно си личи, че смъртта му беше политически употребена точно от чудовищата, които ти защитаваш. Сбъркал си чудовищата, човече! 😢 Отново ще те приканя да прочетеш тази статия, за да спреш да пишеш глупости.

Боже, не знаела какво е правил педофилският извратеняк лама Калушев и от коя политическа секта е бил покровителстван и спонсориран?!

Има публично публикувана експертиза от 157 страници, която аз прочетох и съм меко казано погнусен и отвратен, ама наш'та тролка Мери не знаела...

Ти нали уж имаше деца, жалко, че Калушев се самоуби, сигурно с радост би му пратила и твоите деца да ги "отпушва"...

преди 3 минути, Flashback написа:

Боже, не знаела какво е правил педофилският извратеняк лама Калушев и от коя политическа секта е бил покровителстван и спонсориран?!

Има публично публикувана експертиза от 157 страници, която аз прочетох и съм меко казано погнусен и отвратен, ама наш'та тролка Мери не знаела...

Ти нали уж имаше деца, жалко, че Калушвев се самоуби, сигурно с радост би му пратила и твоите деца да ги "отпушва"...

Ясно, пак не си я прочел статията, към която постнах линк по-горе. Вие кухейките можете само да пишете, без да четете. Освен това нека не забравяме, че човек на Радев е продал земя на Калушев: https://plovdiv-online.com/news/lica/chovek-na-radev-prodal-zemyata-na-kalushev/ Което значи, че и любимецът ти е работил за каузата, срещу която ти така нещастно роптаеш и смело може да бъде наречен и той "петроханец".

МеритУ изора дъното!

Аз не знам какъв морален пропадняк трябва да си, за да защитаваш педофилското чудовище лама Калушев!

преди 5 минути, Flashback написа:

МеритУ изора дъното!

Аз не знам какъв морален пропадняк трябва да си, за да защитаваш педофилското чудовище лама Калушев!

Аз не знам какъв морален пропадняк трябва да си, че да избереш Радев и Йотова да управляват страната ти, Калушев, квито и да ги е правил, вероятно е ангелче сравнен с тях. 😭

току-що, Мери) написа:

Аз не знам...

Разбира се, че ти нищо не знаеш, защото си един мизерен трол и повтаряш само това, което ти спуснат от Тролската централа.

Фактите са следните: доказателствата са категорични, че лама Калушев е бил преференциален педофил, измамник, манипулатор и УБИЕЦ, покровителстван и спонсориран от политическата секта "ПП-ДБ".

току-що, Flashback написа:

Разбира се, че ти нищо не знаеш, защото си един мизерен трол и повтаряш само това, което ти спуснат от Тролската централа.

Фактите са следните: доказателствата са категорични, че лама Калушев е бил преференциален педофил, измамник, манипулатор и УБИЕЦ, покровителстван и спонсориран от политическата секта "ПП-ДБ".

А пък фактите показват, че Йотова е подписала указ за помилването на наркотрафикант, който трови децата ни. Нищо, че е излъгала , че няма да прави такива неща: https://www.segabg.com/category-video/yotova-tvurdeshe-che-nyama-da-pomilva-narkotrafikanti

преди 14 часа, Бохемеца написа:

Тя се доверява? Ма много доверчива ще излезе. Не чете ли какво и за кого подписва?

преди 16 минути, parmobil написа:

Тя се доверява? Ма много доверчива ще излезе. Не чете ли какво и за кого подписва?

Не е ли логично да се довери на експертите ?

преди 19 минути, parmobil написа:

А другите вицепрезиденти на какво са се доверявали в случаи на предложения за помилване на болни, мозък?

На екстрасенси?

Естествено, че ще се доверява на медицинска комисия.

Въпросът е защо никой не търси отговорност от членовете на тази комисия?

преди 29 минути, M.Николов написа:

Въпросът е защо никой не търси отговорност от членовете на тази комисия?

Защото вероятно той наистина е бил болен, но това не му е пречило в днешното технологично време да провежда дейността, която е провеждал . Медицинската комисия казва само дали човекът е болен, президентът трябва да реши дали да го помилва или не. Ако медицинската комисия помилваше, нямаше да се стигне дотам президентът да трябва да слага подписа си под специален указ за помилване, а щяха да го освободят само на база какво е казала медицинската комисия. Както и да въртите и да сучете Петрохан бледнее пред поразиите, които нанасят хора като помилвани наркотрафикант, при това не е бил само той, имало е и други помилвани от Йотова дейци на наркофронта.

преди 18 часа, miro20 написа:

Нещо невярно ли казва ?

Отново ще цитирам ЦЯЛОТО видео да видите за каква мафиотско - олигархична престъпна група става въпрос, начело с крадев Боташов :

Невнятен кажи кое е вярното ама без да лъжеш

Дали?

Fakti.bg - Да извадим фактите наяве
No image preview

Бай Фидос за Петрохан: Калушев дойде при мен с момче на 1...

Спазарихме се за 96 000 лева и той и мъжете с него започнаха да оглеждат стаите и да ги снимат, щракаха наред, а стаите са много. Веднага разбрах, че са особени хора., коментира бащата на бившата депу

Ти не беше ли пуснала някакъв линк към изказване на Христанов, че човек на Радев бил продал Петрохан на Калушев?

Кой е лъжеца?

преди 7 минути, M.Николов написа:

Дали?

No image preview

Бай Фидос за Петрохан: Калушев дойде при мен с момче на 1...

Спазарихме се за 96 000 лева и той и мъжете с него започнаха да оглеждат стаите и да ги снимат, щракаха наред, а стаите са много. Веднага разбрах, че са особени хора., коментира бащата на бившата депу

Ти не беше ли пуснала някакъв линк към изказване на Христанов, че човек на Радев бил продал Петрохан на Калушев?

Кой е лъжеца?

Ето какво казва Gemini, това проучване можеше и ти да го направиш, но отде у една кухейка толкова акъл? 🙄

"Да, изнесената информация в цитирания текст е по същество вярна и отразява скорошни разкрития и медийни публикации около казусите с държавни имоти и хижите (включително около хижа „Петрохан“), коментирани от служебния министър на земеделието.Марица

Ето разбивка на основните факти от текста:

Investor.bg

• Институционалните факти: Явор Гечев действително е министър на земеделието в служебните кабинети на Гълъб Донев (на назначението от президента Румен Радев), като заема поста в периода август 2022 – юни 2023 г. Политическата му близост до бившия президент Румен Радев е публично известна (впоследствие той е назначен и за негов съветник).

Investor.bg+ 1

• Проверките на служебния кабинет: Служебният министър Иван Христанов публично коментира казуси около държавни имоти и гори, включително около района на Петрохан, обръщайки внимание на сроковете и документацията по стари заповеди от предходни служебни кабинети.

DarikNews.bg+ 1

• Регионалният контекст (Пловдив): Явор Гечев е свързан с Пловдивския регион, а семейството му има дългогодишни позиции и бизнес традиции около борсата в с. Първенец.

NivaBG.com+ 2

Текстът обаче е написан с типичния за жълтите сайтове или политическите атаки по-остър и сензационен стил (използва думи като „хвърли истинска бомба“, „продаден на безценица/бардак“ и т.н.), но основните лица, институционални рожди и дати отговарят на действителните публични скандали и проверки в сектор „Земеделие“.

Investor.bg"

АЗ: да, ама казват, че бащата на Фидосова бил продал земята

Gemini: "Да, абсолютно вярно е.

Това е другата страна на същия казус и двете неща всъщност се надграждат хронологично:

1. Първоначалната частна продажба (ок. 2020 г.): Самата хижа (сградите и прилежащи частни обекти) е продадена на Ивайло Калушев и неговата група от Фидос Симеонов (познат като Бай Фидос), който е баща на бившата депутатка от ГЕРБ Искра Фидосова. Той я е стопанисвал дълги години, преди да я прехвърли на Калушев срещу сума около 90 000 – 96 000 лв.

2. Държавната/земеделската част (ноември 2022 г.): След като групата на Калушев вече придобива сградите от частно лице, идва ред на прилежащия терен, ареал и гори около хижата, които са държавна собственост. Именно за тази част от сделката с държавата е разкрито, че заповедта е подписана през ноември 2022 г. от тогавашния служебен министър Явор Гечев.

Така хронологията се сглобява напълно: първо бащата на Искра Фидосова продава самата хижа на Калушев, а след това служебното правителство узаконява и прехвърлянето на прилежащия държавен терен към същата група."

„Според данни и анализ, предоставени от изкуствен интелект (Gemini, 2026)...“

преди 13 минути, Мери) написа:

Защото вероятно той наистина е бил болен, но това не му е пречило в днешното технологично време да провежда дейността, която е провеждал . Медицинската комисия казва само дали човекът е болен, президентът трябва да реши дали да го помилва или не. Ако медицинската комисия помилваше, нямаше да се стигне дотам президентът да трябва да слага подписа си под специален указ за помилване, а щяха да го освободят само на база какво е казала медицинската комисия.

Тролке, дори сама не осъзнаваш как се самозакопаваш!

Въпросният Ескобар не е бил в затвора, когато е помилван. Когато Йотова подписва указа, Ескобар от две години не е в затвора - изпълнението на присъдата му е прекъснато по здравословни причини. Според документацията, здравословното му състояние само се влошавало и затова през последните две години преди помилването Ескобар се "лекува" и не е в затвора. Йотова казва, че според медицинската експертиза, която ѝ е била представена, въпросният Ескобар бил на смъртен одър и затова втора година не могат да го вкарат обратно в затвора, за да си излежи присъдата.

Някой е лъгал за здравословното му състояние и това не е Йотова!

преди 21 минути, Мери) написа:

Защото вероятно той наистина е бил болен, но това не му е пречило в днешното технологично време да провежда дейността, която е провеждал . Медицинската комисия казва само дали човекът е болен, президентът трябва да реши дали да го помилва или не.

Стрино, според заключението на медицинската комисията той не би трябвало да може да се движи!

No image preview

Йотова за петричкия Ескобар: Едва ли щях да го помилвам,...

„Изискали сме всички документи по случая, обърнали сме се към съответните комисии, както е по закон. Най-вече към министъра на правосъдието – тя е определила тази комисия. След това има лекарско заклю
преди 4 минути, M.Николов написа:

Стрино, според заключението на медицинската комисията той не би трябвало да може да се движ

Не само това, Ескобар е бил в толкова тежко здравословно състояние, че през последните две години преди помилването не е бил в затвора, а пратен да се лекува вкъщи. През тези две години е пребивавал в родното си село Тополница, община Петрич.

преди 7 минути, Мери) написа:

Ето какво казва Gemini, това проучване можеше и ти да го направиш, но отде у една кухейка толкова акъл? 🙄

"Да, изнесената информация в цитирания текст е по същество вярна и отразява скорошни разкрития и медийни публикации около казусите с държавни имоти и хижите (включително около хижа „Петрохан“), коментирани от служебния министър на земеделието.Марица

Ето разбивка на основните факти от текста:

Investor.bg

• Институционалните факти: Явор Гечев действително е министър на земеделието в служебните кабинети на Гълъб Донев (на назначението от президента Румен Радев), като заема поста в периода август 2022 – юни 2023 г. Политическата му близост до бившия президент Румен Радев е публично известна (впоследствие той е назначен и за негов съветник).

Investor.bg+ 1

• Проверките на служебния кабинет: Служебният министър Иван Христанов публично коментира казуси около държавни имоти и гори, включително около района на Петрохан, обръщайки внимание на сроковете и документацията по стари заповеди от предходни служебни кабинети.

DarikNews.bg+ 1

• Регионалният контекст (Пловдив): Явор Гечев е свързан с Пловдивския регион, а семейството му има дългогодишни позиции и бизнес традиции около борсата в с. Първенец.

NivaBG.com+ 2

Текстът обаче е написан с типичния за жълтите сайтове или политическите атаки по-остър и сензационен стил (използва думи като „хвърли истинска бомба“, „продаден на безценица/бардак“ и т.н.), но основните лица, институционални рожди и дати отговарят на действителните публични скандали и проверки в сектор „Земеделие“.

Investor.bg"

Само дето продажбата става през 2021г. и тогава министър на земеделието е Христо Бозуков, а не Явор Гечев!hush

bTV Новините
No image preview

Иван Христанов: Продажбата на хижа "Петрохан" е извършена...

Дали е имало политически натиск или това е било решение, базирано на аргументи, яснота няма, коментира земеделският министър

преди 13 минути, Мери) написа:

Gemini: "Да, абсолютно вярно е.

Това е другата страна на същия казус и двете неща всъщност се надграждат хронологично:

1. Първоначалната частна продажба (ок. 2020 г.): Самата хижа (сградите и прилежащи частни обекти) е продадена на Ивайло Калушев и неговата група от Фидос Симеонов (познат като Бай Фидос), който е баща на бившата депутатка от ГЕРБ Искра Фидосова. Той я е стопанисвал дълги години, преди да я прехвърли на Калушев срещу сума около 90 000 – 96 000 лв.

2. Държавната/земеделската част (ноември 2022 г.): След като групата на Калушев вече придобива сградите от частно лице, идва ред на прилежащия терен, ареал и гори около хижата, които са държавна собственост. Именно за тази част от сделката с държавата е разкрито, че заповедта е подписана през ноември 2022 г. от тогавашния служебен министър Явор Гечев.

Така хронологията се сглобява напълно: първо бащата на Искра Фидосова продава самата хижа на Калушев, а след това служебното правителство узаконява и прехвърлянето на прилежащия държавен терен към същата група."

„Според данни и анализ, предоставени от изкуствен интелект (Gemini, 2026)...“

Тоест, държавата през 2021г. продава единствено земята под и около хижата, но не и самата хижа!

Чудно защо, никой не е предприел действия?

No image preview

Пламен Тончев за случая Петрохан: ДАНС е дала данни на пр...

Попитан дали от ДАНС са подавали сигнал в прокуратурата за евентуална педофилия, Тончев уточни, че това е едно от обвиненията, изведени в документа на агенцията от януари. Той добави, че тогава е пред

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.