Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USA и президент Доналд Тръмп

Featured Replies

преди 4 минути, Дж. Неру написа:

Може ли да дадеш източника, моля?

:offtopic_s:

...не...

...тук го чух...вчера...тук-

...не мога да кажа точното време,щото слушам...

...другото което ми направи впечатление-ударните дози,над 7,5 грама витамин це удря само туморните клетки...

...немски учен,пак точно име и година не мога да дам,диагностициран с рак на 47...

...интравенозно си е биел по 18 грама известен период...

...,,дотъркалял" е чак до 93 годишна възраст

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 123k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали ще е възможно но според мене администрацията на форума може да помисли за отделянето и като важни на няколко теми,където може да се прочете нещо и да се обсъжда. Останалия боклук , който

• И кой мислите финансира и организира протестите срещу Тръмп? Този, който финансира предизборната кампания на Хилари, майдана в Украйна и други удобни и пълнещи джоба му събития - Сорос.

• В Америка 500 човека правят зулуми и трошат, но ехото е толкова силно, че в България се чува 200 000. 

Публикувани изображения

на 6.03.2026 г. в 9:04, Anneliese написа:

Ето колко са зле нещата в САЩ:

JlXzI.jpg

Е, както обещах в онази тема, ето ме тук, да споделя впечатлението си от тази психиатрия. Дори не знам какво е това, баят ли му, куршум ли му леят, злите духове ли гонят, каквото и да е, изглежда направо страшно ... смешно, трагично, психиатрично или всичко накуп, изберете си, аз избирам последното. Някаква молитва за успех на американският прецедент. 

Това е капката, която счупи чашата, не преля, а счупи. Очевидно светът е разделен окончателно на идиоти, разбирай западналият свят и неговите сателити и останал свят, който от своя страна се дели на две: Русия воюва за да защити света от нацягите и новите нечовешки ценности, другите гледат и чакат, нека гледат, нека чакат. Тази психомедия показва, че между двете мир няма да има, едните трябва да изчезнат. При положение, че това са тези на снимката може би имаме още години живот, в противен случай - конец фильма, по един или друг начин, с война или зомбиране.

Цитат
Семейство Тръмп се готвят добри пари да изкарат от войната с Иран, и нарасналата потребност на американската армия от военно производство.

Синовете на Тръмп инвестират в Powerus за производство на дронове за Пентагона
https://paragraf.bg/sinovete-na-tramp-investirat-v-powerus-za-pr … ove-za-pentagona/

Дано се задавят с всички тези кървави пари!!!:vomit::vomit::vomit::getout::getout::getout:

преди 14 минути, Дж. Неру написа:

Лайнъс Полинг е световно известен учен и пропагандатор на лекуване с витамин Це, умрял на 93 години, но е американец.

...може и аз да съм в грешка...

...да съм се отплеснал...недочул-недоразбрал...

,,ВладимирВысевка-ц8щ   преди 4 часа

Макгрегор сказал,,неужели мы до этого дошли,,да вы всегда такими были,со времён убийства индейцев."

,,muhaader7512   преди 2 часа

Вы такими не стали ,вы такими были всегда..."

Вчера Тръмп призова страни като Франция, Китай, Япония и Великобритания да изпратят военни кораби за защита на корабоплаването през стратегическия пролив, през който преминава значителна част от световните доставки на петрол. Според Вашингтон маршрутът е сериозно затруднен вследствие на блокада от страна на Иран.   Уж беше победил - Тръмп пак е забравил какво е вече говорил и писал !     Светът е смаян - заради исканата  военна помощ.

Тръмп обещава  да върне санкциите срещу руския петрол "веднага щом кризата с Иран приключи".    САЩ са забъркали и кризата в Украйна.    Не е ясно  кога ще приключат тези кризи.  Тръмп все забравя и той като Байдън.    Въобще дали останаха хора по света, които още да им се доверяват.   

...ашколсун бе...

...ще отидеш на лекция на Иво Христов и няма да си изключиш телефона...

:lol6:,,Много обичам в края на мой анализ някои мисирки да кажат:

- Няма ли да кажете нещо ,,хубаво" на края!"

Разговор с проф. Иво Христов на 15.03.2026 г.

https://m.youtube.com/watch?v=0GRtze70D9k

преди 20 часа, attj написа:

Тръмп обещава  да върне санкциите срещу руския петрол "веднага щом кризата с Иран приключи".    САЩ са забъркали и кризата в Украйна.    Не е ясно  кога ще приключат тези кризи.  Тръмп все забравя и той като Байдън.    Въобще дали останаха хора по света, които още да им се доверяват.   

Евреите. Вярват му сляпо, щото бил "месията".:giggle1::laughing4::lol6::popcorn2:

"Путин се страхува от нас. Той няма (никакъв) страх от Европа. Той се страхува от САЩ и военната им мощ, изградена от мен през първия ми мандат".    Това заяви американският президент Доналд Тръмп, изглежда вече съвсем изкудкудякал.

Цитат
Тръмп няма да подаде оставка. Той се е вкопчил във властта като пиявица с убеждението, че е безсмъртен и ще живее още 100 години. Хубавото е, че с всеки изминал ден закопава републиканците по-дълбоко.

Цитат

Сигурно митата ще платят за тая война, а? 😆

Карълайн Левит даде пълен газ назад в пресконференцията преди малко.
Тръмп ще приемел резултата от разследването на Хегсет какво точно е станало с училището в Иран.
Ама иначе Тръмп каза, че били иранците с неточните си ракети. После излезе видео с Томахоук ракета. Иранците имали Томахоук според Тръмп. Значи Томахоук са неточни?

Според мен някой американски войник е вкарал грешни координати на този военен обект до училището и по погрешка училището се е нацелило. И понеже няма никой вкъщи да види аджеба дали сме уцелили правилната цел, 40 минути по-късно се праща втора ракета със същите координати. Явно след като са видели на сателитните снимки, че има още живи хора там, които мърдат (родители и спасители, търсещи децата).

Помнете ми думата - нещо такова ще излезе от това разследване на Хегсет. Алтернативно версията, че някакви джаминг системи на Иран са отклонили ракетата с 50 метра така, че е уцелила училището вместо военния обект до него.

Тръмп затъва все по-дълбоко в иранското блато, в което с бодра крачка влезе, и е в пълна паника как да излезе от него. Нито Хегсет, нито генералите му, нито никой не може да го изкара от там.

Уф, забравих и колко напъваше Левит да лансира идеята, че SAVE Act бил жизненоважен за спасяването на Америка и как не било вярно, че много хора няма да могат да гласуват според новите правила. Каквото каже тази жена, обратното трябва да се приеме за истина.

140 американски войника ранени във войната в Иран, 8 от тях критично с опасност за живота в допълнение на 7-те умрели.

Цитат

Познайте кой ще съветва американските военно-въздушни сили!

Вдовицата на Чарли Кърк 😆 Сигурно Мелания е била прекалено заета с други работи 😆

Звучи като шега, ама не е.

А Левит обеща цените на бензина да паднат с много като свърши войната в Иран. :)

Това вдигане сега било краткотрайно, докато трае войната. Значи едно 50-60 години. След това всичко ще е тип-топ и бензинът направо ще е безплатен.

:giggle1::laughing4::lol6::popcorn2:

Цитат

Аз също си го мисля това. Че е грешка на AI. Бомбардирането на училището, и последващият удар по хората, опитващи се да спасят оцелелите деца затрупани под отломките. Американците внедряват ИИ, да ръководи армията им, и то искат да е автономен. Да взима решения без човешка намеса. И това всъщност е основата на спора между Антропик и Пентагона. Етичният проблем, ако една армия изцяло се довери на ИИ, да взима решения за бойните действия вместо хора. Пентагона иска да превърне американската армия в контролирана от един вид Скайнет, ако направя аналогия с ИИ, от измисленият свят на филмите за Терминатор. ИИ който да ръководи изцяло бойните действия. На това се противопоставя Антропик. От етична гледна точка. За това отказват да работят с Пентагона по техните условия. И Тръмп сега се опитва да ги унищожи икономически с целият апарат на американската държава. Другите компании развиващи ИИ, които са им конкуренти на пазара, и конкуренти дори за получаване на милиардите от Пентагона, застават на тяхната позиция.

За мен не знам кое честно казано е по плашещо като истина. Защото и двете хипотези, училището е бомбардирано след заповед на американски генерал, или са автономни действия и грешка на ИИ, са еднакво неприемливи и нечовешки. А ние не знаем докъде реално е интегрирал ИИ в армията пентагона, и каква автономност му е дал да взима самостоятелни решения. Но аз друго обяснение за убийството на тези деца, и удара по спасителите им, нямам логично обяснение.

Цитат

По въпроса човешка грешка ли е, или не е, аз не съм сигурен. При война се използва всичко, включително технологии, които току що са разработени, все още невнедрени за масова употреба. ИИ, който разработват военните, не е чат с Джи Пи Ти. Самото чатене с ИИ, означава човешки контрол върху програма следваща команди, защото всичко което попиташ ИИ, напрактика представлява команда за негово действие, което Пентагона иска да премахне в армията. Човешкият фактор за взимане на решения. Защото хората решават бавно, може да имат морални задръжки, които да направят дадено решение бавно, трудно и т.н., което искат да премахнат.

Пентагонът срещу Антропик: Кой ще контролира алгоритмите на войната

Антропик се съпротивлява продуктът им да бъде използван за автономни оръжейни системи, които могат да убиват хора без човешка намеса, както и за вътрешно масово наблюдение. Мечта на всяка диктатура.
"Имаме нужда от хора, които да проверяват решенията на ИИ, когато се касае за живот и смърт".

Цитат

Искам да отбележа, че Министерството на отбраната прекрати договорите с Антропик и преустанови всякаква работа с тях още на 27ми февруари, далеч преди войната да започне. OpenAI ги замени веднага, буквално същия ден. Така че ако е имало грешка. с участието на ИИ, тя е била с OpenAI, не с Антропик, и всъщност би била 100% потвърждение на опасенията на Амодеи. Съвсем навреме се измъкнаха.

Тръмп призна съвсем открито, че по въпроса за разрушеното училище той си няма представа какво говори. Журналист го попита "Защо само Вие твърдите, че ракетата е била иранска и никой от правителството не Ви подкрепя, даже военният министър, който стоеше до Вас на пресконференцията?" и Тръмп изръси "Аз просто не знам достатъчно по въпроса. Мисля, че ми казаха, че това се разследва". (“I just don’t know enough about it,” he said. “I think it’s something that I was told is under investigation").

Това някой друг президент да го беше казал някога, щеше да се вдигне вой до небесата, щеше да има моментални опровержения и разяснения какво всъщност е искал да каже.... няма, брате, подминаваме, тук няма нищо за гледане...

Как е възможно толкова тъп човек да е оцелял толкова дълго? Ей кво нещо са многото пари...

Цитат
Не само САЩ, но и Израел работят изключително с ИИ при бомбандирането - счита се за по-прецизно, но факт е, че то не мисли, то само действа и грубите му грешки и от военна гл.т. са факт. За това руснаците много умеренно го ползват в тяхната война и фронта се движи в тяхна полза.
Циничният факт на войните е, че никой в контролната кула не си дава сметка или според мен изобщо не го брига за човешките трагедии.
Един американски аналитик с мъка каза за украинската война - Не ги правим ние вече войните.
Очевидно този, който прави войните движи света накъдето си иска - технологически, политически, икономически и прочие.
Страховито е за нас, как вървим с бавни крачки към Матрицата. За тях ....

👍

rwogE.jpg

Цитат

А като си помисля, че един от основните аргументи на Тръмп да ограничи и направо да спре военната помощ за Украйна беше, че това е прахосничество на данъците на американския народ....Оказва се, че данъците на американския народ спокойно могат да бъдат прахосвани, стига да е в угода на неговите блюдолизци или на добрия му приятел Биби.

Цитат

"Никой не можеше да предвиди това."
(Ройтерс) - Американското разузнаване показва, че ръководството на Иран е до голяма степен непокътнато и не е изложено на риск от колапс в скоро време след близо две седмици безмилостни бомбардировки от САЩ и Израел, според три източника, запознати с въпроса.
WSJ: „... Един служител заяви, че Ормузкият проток може да се превърне в иранска „кутия за убийства“, ако корабите започнат да се опитват да преминат през нея.“
Тръмп: „Проливите са в отлично състояние“
Репортер: Ако Иран се опита да ни отвърне на удара, бяхте ли информиран колко спящи ирански клетки може да има в САЩ в момента?
Тръмп: „Бях и много хора дойдоха чрез Байдън с неговата глупава отворена граница. Но ние знаем къде са повечето от тях.”
Значи правителство на САЩ, което е залавяло озеленители и петгодишни деца, знае къде се намират иранските спящи клетки, но просто все още не е направило нищо по въпроса.

Търговският представител на САЩ Джеймисън Гриър заяви че САЩ започват разследване по раздел 301 срещу 16 търговски партньори, включително Китай, ЕС, Швейцария, Мексико, Виетнам, Индия,Южна Корея и Япония.
Това ми изглежда като - "съжалявам, че предизвиках глобална енергийна криза, хора, ето ви нови тарифи". Световната икономика е в ръцете на най-глупавите хора. Всяко едно нещо, което се случи след 2024 г., вече е самопричинено за САЩ и всъщност целият свят може да обвинява Съединените щати, ако глупавите търговски войни на Тръмп и истинските войни водят до срив във всякакви аспекти в целия свят.
Надявам се, че междинните избори ще сложат край на голяма част от тази лудост.

И насред войната която той започна, докато в едни части на света измират хора за неговата война и от неговата война и танкерите горят, а в други части са подложени на глад, лишения и крах заради срива на световната икономика, пак заради него, някой „прегръща лудостта“. Сред целия хаос и смърт, който предизвиква, Тръмп се смее някак истерично и танцува на сцената

Цитат

Малко ми напомня за Нерон, който свири на цигулка, докато Рим гори. 🎻
Вижте и тълпата зад Тръмп, която в това време буквално се наслаждава на това или по-точния израз е „куфее и се кефи“. Поразително е колко малко интелектуална ангажираност, изключително ниско качество на разсъжденията, ограничено разбиране на фактите и липса на критично мислене или образователна основа демонстрират последователите на този култоподобен лидер.
Това ще остане в учебниците по история, защото някои хора не са осъзнавали лудостта на избрания лидер. Ще се повторя, но е като нещо, което бихте видели за някой „луд крал“ в историята или художествената литература – за съжаление е реалност.
Това не е нормално. Това е лудост! 🤬

Цитат
За децата от детската градина вчера и утре не съществуват. "Оратора" има вид и физиономия на доволно дете, което си е казало стихчето без грешка и танцуващо в последвалата детска дискотека.
Няма поглед, физиономия и излъчване на мислещ възрастен. Дори Путин не е толкова зле. Жалко, защото целия свят ще му сърба попарата на бебето.

Цитат

Любима фраза на Тръмп - So much winning! - ама от толкоз печелене ме боли главата вече, ‘щото нашият бензин е над $5 / галон в момента.

Цитат

И поведение.
Войната струва на САЩ 900 млн. долара на ден. Не могат да си го позволят дълго. Затова Тръмп започва да се паникьосва – иска ЕС да освободят резерва си от петрол (добре че отказаха), затова иска да вдигне част от санкциите срещу Русия...
Япония е в криза. Това е държавата, която държи най-голяма част от американския външен дълг. Ако войната продължи, Япония ще бъде принудена да продаде част от този дълг, за да финансира йената.
Китай е на второ място "по собственост" на амер. дълг. Китай тихо и кротко се отървава от този дълг още от първото управление на Тръмп. Обаче ако и японците се включат, позицията на долара като световна резервна валута може да замине. А това е единственото, което позволява на САЩ да имат такъв чудовищен външен дълг и ги крепи.

Цитат

Вчера или онзи ден министърът на енергетиката (или нещо от порядъка) пуска в соц медиите лъжлива информация, че кораб с петрол е минал през Ормуз. Борсите полудяват. След 10 минути го изтрива, борсите полудяват в другата посока. Кой е направил няколко стотин милиона за 10 мин е въпросът.
Аз вярвам, че всички по един или друг начин са си играли, но тия минават всякакви граници.

Доларът, освен всичко, се крепи на това, че петролът се плаща изключително и само в долари. Ирак, Либия, Венецуела затова бяха нападнати.
Саддам искаше да се плащат в евро. Кадафи искаше да създава арабски златен долар или нещо пособно, Мадуро с Иран и Русия също искаше да спре петролът да се плаща в долари.
Това крепи доларът.
Четох, че е освободил петрол от резерва тръмп. Някъде бях чела, че не е бил напълнен преди да почне войната с Иран, та но не знам доколко е вярно.

Цитат

Бивш премиер на Катар с доста смислено обяснение, защо не трябва да обявяват война на Иран.
Защото в момента, в който го направят и те и другите държава в региона, САЩ ще се оттегли и ще започне да продава оръжия и на двете страни, конфликтът ще си върви дългогогодишно, те ще си печелят и от продажбата и от това, че районът съвсем ще се дестабилизира и ще подпомагат Израел с проекта им за Велик Израел.

На мен ми звучи доста правдоподобно.

Цитат

При вас 5 долара галон, а при нас 9, 40 долара на галон.

Колкото повече гледам Тръмп да говори за Иран тия дни, толкова по-паникьосан изглежда. В рамките на две изречения казва няколко противоречащи си неща. Каза, че са победили, че почти са победили, че победата ще е скоро и че победата ще е като си постигнат целите. Пелтечи и забравя дори дежурните си фрази.

Аз също чух, че Тръмп е наредил да се освободи петрол от резервите. Мнозина в САЩ са много скептични да се пипат резервите.

k47cC.jpg

Цитат
Междувременно фифа заплашва да накаже дисциплинарно Иран, ако откажат да отидат на световното първенство в държавата, която в момента ги бомбардира...
Същата фифа, която даде награда за мир на президента на същата тази държава...

Много мразя, когато реалността надминава и най-дистопичните сценарии.

Значи, това световно ще го бойкотирам.  ФИФА ми паднаха в очите, отвратителни мутри!:vomit::getout:

Американците сами да си гледат шоуто по величаене.

Цитат

Има ли някой още, който се съмнява, че правителството на САЩ е сбирщайн от алчни, но за сметка на това агресивни хора.
Способни да стъпчат целия свят в стремежа си за още и още пари и власт.
Отвратена съм до дъното на душата си.

👍

Цитат

Аз съм уплашена какви луди седят до копчетата , а не е да не съм израснала в сянката на Студената война.
Че Иран нанасят поражения по Израел е ясно, тук-там се промъкват щото има желязна цензура там, затвори, убийства и за евреите / някаква нещасна блогърка със силиконови джуки гледах как я закопчаха и  и вързаха очите да я водят по затворите, че качила разрушения в Инстатата/ терор як.
Гледах репортажите в Young Turks също - не, че много ги харесвам, твърде пристрасни са и те.
То разрушенията само на базата в Катар на щатите не само им струват много пари, но и без очи ИИ какви бомби ще насочва? Земе да гръмне някой мол в Дубай по погрешка.

МАГА се тресе общо взето и се разцепва - Ванс ще сформира собствена планетарна система от политици с наистина Америка Фърст, а Тръмп ще си остане с Израел Фърст.
Тръмп отдавна иска да сваля санкциите срещу Русия с опит да върне американският бизнес по руско и да дърпа петрол и газ от тях, който после да продава на баламурниците в ЕС. Що само Индия да печели?!
Путин обаче е пас - тех така си им е добре.

👍

Цитат
То си е страшно.
Да имаш толкова много и да ламтиш за още.  Не знам.

А като си помисля до преди 1-2-3 века сякаш по-заможните хора са И градили. Да, искали са и за себе си, ама са давали и на обществото.
Училища, болници, при нас университети и т.н.

Капитализмът наистина ще вземе да ни разкаже играта. Особено както свалят всякаква противотежест в момента.

Да, искаш да те запомнят не с какво си направил, а че си бил първия трилионер. Цел ли бе да го опишеш....

👍

Цитат

Висши военни горещо са препоръчали на Тръмп да не ескалира положението в Иран, тоест да не започва с атаките. Че това щяло да доведе до агресивен ответен удар от Иран и срив в енергийния пазар в световен мащаб.

Тръмп махнал с ръка и казал, че това ще е временен и краткосрочен проблем, който е необходим за постигането на дългосрочната цел, а именно махането на режима в Иран.

Когато Иран наистина започна агресивно да отвърща на удара, Тръмп бил ''силно изненадан'' според цитат на служители на Белия дом. Тръмп също казал, че екипажите на корабите и танкерите в района ''трябва да проявят малко смелост'' (пак цитат) и да пресичат Ормузкия пролив.
Министърът им на енергетиката Крис Райт излезе със съобщение, че американците били ескортирали петролен танкер и финансовите пазари се успокоили. После от Белия дом уточниха, че не са ескортирали никакъв петролен танкер, изтриха съобщението и финансовите пазари пак полудяха.

Източниците, които Ню Йорк Таймс ползва от Белия дом казват, че администрацията води войната с прибързани, необмислени и спонтанни решения на момента. Същите източници съобщават на вестника и че Тръмп няма план как да приключи войната и отвори пролива, както и администрацията му няма план за същото. Но сред администрацията няма никой, който да посмее да каже на Тръмп истината. Единствената стратегия сега е Тръмп да повтаря до откат, че войната е абсолютен успех за САЩ и че всички върви по план и съвсем скоро всичко ще приключи с пълен успех за САЩ. Но зад кулисите е пълна паника и се говорят съвсем други неща. Тръмп бил много раздразнен, че нещата не са приключили вече. Той си бил мислел, че ще стане бързо като във Венецуела и бил вдъхновен от успеха във Венецуела.
Дори Хегсет бил принуден да каже ''Не очаквахме такава реакция от Иран, но мислехме, че е възможна'' на пресконференцията в Пентагона наскоро.

В Републиканската партия също е пълен хаос. Цените на бензиностанциите растат, икономиката е нестабилна и САЩ е във война, която струва стотици милиони на данъкоплатците всеки ден и американци умират в нея. Опасенията, че загубата на изборите наесен е гарантирана, растат с всеки ден. Еднственото от предизборните обещания, което все още не е нарушено, е затворени граници. Но май няма да е достатъчно за успех.

Така става, когато си алчен и самоповярвал си неграмотник без никакво реално образование. То и Адолф Хитлер се е мислел за военен гений и си е приписвал чужди заслуги.:popcorn2:

Цитат

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп отправи нова заплаха към Иран в публикация онлайн, като написа: "Гледайте какво ще се случи с тези побъркани негодници днес".
"Те убиват невинни хора по целия свят от 47 години, а сега аз, като 47-ия президент на Съединените американски щати, ги убивам тях", написа Тръмп. "Каква голяма чест е да го правя!", завърши той.

Нарцистично куку!!!

Цитат

В Испанията и Португалията дето бяхме миналото лято и пролет е бъкано с американци избягали от САЩ.
Нашите испански партньори вият на умряло от тях, а португалците с които работим пищят, че заради тях апартаментите в Лисабон ударили над 500К евро на парче.
Настръхвам от мисълта, че и тука прииждат, не че имам нещо против хората ама много са т***
Във Валенсия се запознах с една адвокатка от юга дето и тя побегнала по испанско, много ги хранеше всичките.

Цитат

Имаше една потребителка, която каза, че тя лично е много по-добре при Тръмп и беше доволна, че е гласувала за него. Не помня дали обясни кое точно й се е подобрило, но явно е от изключенията. Другите си трайкат. Познавам много българи в САЩ, някои от които гласуваха за Тръмп. Гласувалите за Тръмп се правят, че не са гласували за Тръмп и се оплакват от високите цени на това и високите цени на онова. Били гласували за Тръмп, защото щял да махне ''незаконните'', които им били конкуренция на работния пазар. Пък в пакета услуги получиха и много работи, за които не били гласували. Няма кой да им каже, че гласуваш за целия пакет услуги, не само за 1 нещо, което ти изнася.

На една от българките, които познавам, фенка на Тръмп, сина е войник и са им казали да се готвят, че можело да ги пращат сухопътна войска в Иран, но да не приказвали много за това. Просто да се готвят ментално.
Беше се хванала за главата. Не била гласувала за това и тя.

:popcorn2:

Цитат
Че Тръмп излъга плебса си е факт, че хората бяха много отчаяни от демократите също. И за кого да гласуват?
За лудата Камала ли, кой свестен кандидат извадиха демократите? Даже някой независим?
Просто като са отчаяни хората от бедност и неизвестност и за сламка се ловят.
Имаше един добър филм - Остатъка от деня - помните ли го, където политиците се подиграваха със стария слуга и защо плебса не може и не трябва да гласува. Това е положението.

👍

Цитат

Байдън може да беше за санаториум, но Тръмп е за изолирано отделение с меки бели стени.

👍

Цитат

Надявам се Тръмп да е пътник, във всеки един смисъл.

Плаши ме обаче друго- колко лесно хората застават на страната на силните, на агресорите, на онези с многото пари и оръжия.

Историята на Палестина е осеяна единствено и само със смърт. Тази смърт идва от ционистите, не пада от небето.
Всичката тази история с етническо прочистване, колонизиране на местните- бедни и глупави, превръщането на пустините в градини за сметка на хората, които са населявали земите първи, всичко това трябваше да е отдавна в миналото.

И честно казано, ако на някой средно интелигентен човек е нужно да обясняваме защо не е ОК да се заселиш в чужди земи и да унищожаваш наред, пък да се чудиш защо целият регион възстава е меко казано нелогично.
Или така ви отърва, не зная.

Израел е на път да си вземе Ливан, между другото. Следват още много държави, Турция е една от тях.
Когато обаче се случи Израел да си помисли да напада Турция - под претекста че е Иран- горим ние.
Пък вие ръкопляскайте на кръвопийци.

👍

Цитат

Баш в средновековието отидохме - царят праща раята на война да мре, докато той играе голф, нагъва Макдоналдс и дипли пачките.

👍

Цитат

Преди САЩ да започнат война, генерал Дан Кейн, председателят на Обединения комитет на началник-щабовете, каза на президента Тръмп, че американска атака може да накара Иран да затвори Ормузкия проток. Тръмп въпреки това продължи операцията….Генерал Кейн няколко пъти информира Тръмп, че американска атака може да накара Иран да затвори Ормузкия проток. Тръмп призна риска, но каза на екипа си, че Техеран вероятно ще капитулира, преди да затвори пролива - и ако Иран се опита, американските военни могат да се справят с това. https://www.wsj.com/politics/national-security/iran-oil-hormuz-b … de-trump-f96bdd53

Все по ясно става че войната на Тръмп в Иран се очертава като епична катастрофа за Америка и света. Тръмп все още няма план, но възнамерява да ескалира (войната). Въпреки това, което администрацията му и той казват публично, тази война не е близо до своя край.

Ключов индикатор за потенциална наземна операция - Хегсет одобри искане от Центком за елемент от десантна група, готова за действие, и прикрепен експедиционен отряд на морската пехота. Пентагонът премества допълнителни морски пехотинци и военни кораби в Близкия изток като изпраща кораба „USS Tripoli“, амфибийна готова група на морската пехота, и 31-во експедиционно подразделение на морската пехота (MEU) в Близкия изток. „USS Tripoli“е разположен в Япония и ще отнеме около 2 седмици, за да стигне до Близкия изток.
„Уолстрийт джърнъл“ цитира американски официални лица, според които базираният в Япония десантен кораб USS Tripoli и свързаните с него морски пехотинци са на път към региона. „Ню Йорк Таймс“ пише, че около 2500 морски пехотинци на борда на до три кораба се отправят към Близкия изток. CNN уточнява, че става въпрос за Морска експедиционна единица – обикновено около 2500 морски пехотинци и моряци.
Навлизаме в третата седмица от (4-6 седмици?) война, в която печелите предсрочно, докато изпращате военни кораби с морска пехота от Япония в Близкия изток, които ще пристигнат след 2 седмици. Както и САЩ може да преместят части от система за противоракетна отбрана THAAD, инсталирана в Южна Корея, в Близкия изток.

Тръмп вярва, че Иран е на път да се предаде - оценка, която противоречи на американските разузнавателни агенции и реалността на място. Никой не знае кога войната може да приключи. И няма определени точни цели.
Репортер: "Какво означава безусловна капитулация?"
Тръмп: "За мен това означава много просто, че сме в позиция на господство, каквато никой не е виждал преди."

Тръмп казва, че войната с Иран ще приключи, „когато го усетя в костите си“ - „Кога ще разберете кога е свършило?“ (“When I feel it,” Trump responded. “When I feel it in my bones.”).  В петък Тръмп заяви, че очаква конфликтът да приключи скоро, но добави, че той може да продължи и за неопределено време, ако е необходимо.

Хегсет: „Президентът Тръмп държи картите. Той ще определи темпото, темпото и времето на този конфликт. Ръката му здраво е на волана, както и на газта... днес отново ще има най-големият брой удари, които Америка е нанесла в .... Иран и Техеран. Ускорява се и само се ускорява.“

Още някой да се съмнява, че начело на САЩ стои един напълно луд човек???

Цитат

Преди ден или два Доналд Тръмп разкри, Джаред Кушнер е бил сред ключовите съветници, които са го информирали за намеренията на Иран и са му помогнали да го убеди да започне военни операции срещу Иран. Не ЦРУ. Не Агенцията за национална сигурност. Не директорът на Националното разузнаване. Неговият зет. „Въз основа на това, което Джаред ми каза, си мислех, че Иран ще ни нападне“, каза Тръмп. Нормалните президенти имат съвети за национална сигурност, брифинги за разузнаване, анализатори, които прекарват живота си в проследяване на възможностите на противника. Тръмп има семейство многознайковци. По-късно Тръмп спомена и другите си „съветници“ във връзка с започването на бомбардировките в Иран - Стив Уиткоф, Пийт Хегсет и Рубио. Америка започна най-голямата си война в Близкия изток от 20 години, очевидно по съвет на двама брокери на недвижими имоти и бивш водещ на Fox News. Проблемите от тази война за света се основават на чувството feel на Тръмп и интуицията на Кушнер.
О, щях да забравя – отбелязва се в пресата, че Кушнер, без официална ядрена експертиза, е участвал в преговорите в Женева през февруари 2026 г., оценявайки обогатяването на уран от Иран и намеренията му.

И всичките те са едни мръсни и долни евреи!!!:getout::vomit:

Цитат

А аз бих казала, че цялата им фамилия се възползва от глупостта на Америка, за свое лично облагодетелстване.
И не просто се възползват, те им го казват, че се възползват в пряк текст и хората го приемат и си казват ама те само така си приказват. Те ти казват право в очите, че ще крадат яко и ти пак ги избираш. Това е толкова невероятно глупаво.

Така става, когато вярваш сляпо на "добрите евреи"!!!!!

Цитат

Аз продължавам да се дивя как държавният апарат в Щатите няма механизъм (или желание?) да противостои на един малоумен откачен простак!
Цялото сегашно "управление" е като театър на абсурдите. Правят, каквото им скимне, лъжат като 3 годишни, тропкат с краче като не стане тяхната.
В същото време целият свят седи, гледа и не вярва на ушите си. И прогресивно обеднява, заради фарсът, който се играе за пореден сезон в Белия дом.
Колко още пари им трябват на богатите? Кога ще имат достатъчно, че да кажат "стига"?
Често си мисля, когато всичко приключи, ще се потърси ли сметка на отговорните? Ще им изземат ли всичко, което са придобили през този период по, очевидно, незаконен път?
Колко още ще продължи това безумие!

Явно, докато не затрият света, тези ненормалници, вярващи в безумия. Само Русия и Китай могат да ги спрат!!!!

Цитат

Това все едно аз съм го писала.
Върховният съд на САЩ казва "митата са незаконни", Тръмп изпада в тантрум, Тръмп си иска Нобелова награда за мир, не я получава, изпада в тантрум, Испания казва "не" за базите, Тръмп изпада в тантрум...
Как се действа с възрастен, който изпада в тантруми, а през останалото време действа като отвързан?

Както се е процедирало назад в историята с такива побъркани нарцистични елементи като Нерон  и Адолф Хитлер. Друг начин няма.

Цитат

Тръмп напъва ли напъва да въвлече и Европа, Южна Корея и Япония в неговата лична война в Иран.

👍

Цитат

Политиката в Щатите е такава, че който е на власт сам се закопава. Републиканците нямаше да вземат властта ако демократите толкова настойчиво натискаха за Байдън и после за Камала и се закопаха.
Сега Тръмп върши безобразие след безобразие и затъва яко, ако няма фалпификация на изборите, то за съжаление Демократите ще спечелят.
Имаше малко глътка въздух от джендъризма и блек суперпауър .

Не знам защо така и двете партии са в някакви крайности, толкова ли не може да се направи в САЩ едно нормално управление, без да залита в някоя от крайностите.

Може, но някой подкокороса чернокожите хора в САЩ да търсят сметка на белите за робството, след като си избраха чернокож президент. Оттам се почна.  А робството е било много по - отдавна, няма как да реват за компенсации, както при евреите. Горе - долу едни 100 години са давност са компенсации на оцелели жертви и техни наследници, но това скоро и за евреите ще свърши. 

Даже ми прави впечатление, че вместо да покажат колко ужасно е било робството, например да направят нова, заснета с нови видео технологии версия на "Чичо Томовата колиба", те снимат филми за чернокожи супергерои едва ли не. Дори не наблягат на историята. Даже няма и направен филм за Филис Уитли.  Няма един, нито един. А нейната история заслужава да бъде екранизирана.

Цитат

Мхм Джей Ди Ванс обвини Джо Байдън за покачващите се цени на горивата, а Бил Пълт, служител на жилищното строителство на Тръмп, обвини Джо Байдън за нарастващите разходи за жилища.

Авторитаризъм в действие.
Тръмп се хвали, че „преобразува медиите“ с публикуване на графично изображение. В него буквално се изброяват прогонените журналисти, „лишените от финансиране“ обществени радио- и телевизионни оператори, съкращенията в големите медии и регулаторният натиск като „победи“. Президент, който открито празнува използването на политическа власт, за да наказва критиците и да оказва натиск върху пресата. Това не е критика към медиите. Това е завладяване на медиите – наръчникът, който авторитарните лидери използват, за да наклонят информационната система към себе си. И най-опасната част? Той вече не го крие.
Гари Каспаров: „Фашизмът не се прокрадва незабелязано. Той се хвали в лицето ви с война, атакува „вътрешни врагове“ и свободната преса, завзема тоталната власт и ви казва, че трябва да го прегърнете, а не да се борите с него. Консолидирането и прочистването на медиите в лоялни ръце е тактиката на Путин.“
Изображението:651297130_947879334292592_40596749850423

Председателят на Федералната комисия по комуникациите (FCC) Брендън Кар заплаши да отнеме лицензите на новинарските мрежи на фона на критиките към президента Тръмп и към отразяването на войната в Иран - заради „измами и изопачаване на новините“ за войната в Иран. Кар публикува в социалните мрежи, че радио- и телевизионните оператори, излъчващи „фалшиви новини, имат шанс да коригират курса си, преди да дойде време за подновяване на лицензите им. Законът е ясен. Радио- и телевизионните оператори трябва да работят в обществен интерес и ще загубят лицензите си, ако не го направят“. В публикацията си Кар копира публикация на Тръмп в Truth Social, в която се оплаква от „подвеждащо“ отразяване на войната в Иран.
https://www.theguardian.com/us-news/2026/mar/14/fcc-broadcast-pe … its-iran-war-news

Цитат
Започне ли властта да се оплаква от медиите, на всеки трябва да му светне голяма червена лампа в главата.

👍

Цитат
Тръмп изпраща мейли до МАГА феновете с молба за дарения, а прикачената снимка е на военни, носещи ковчези на загиналите си братя и сестри по оръжие. В замяна обещава информация за националната сигурност, която е строго класифицирана. Но какво е това за човек, който си беше прибрал у дома хиляди класифицирани документи...

https://edition.cnn.com/2026/03/13/politics/trump-fundraise-email-soldier

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.