Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USA и президент Доналд Тръмп

Featured Replies

Dnes.dir.bg
No image preview

Сенатът гласува мярка, ограничаваща военните правомощия н...

Четирима от съпартийците на Тръмп от Републиканската партия гласуваха заедно с всички демократи
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 123k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали ще е възможно но според мене администрацията на форума може да помисли за отделянето и като важни на няколко теми,където може да се прочете нещо и да се обсъжда. Останалия боклук , който

• И кой мислите финансира и организира протестите срещу Тръмп? Този, който финансира предизборната кампания на Хилари, майдана в Украйна и други удобни и пълнещи джоба му събития - Сорос.

• В Америка 500 човека правят зулуми и трошат, но ехото е толкова силно, че в България се чува 200 000. 

Публикувани изображения

на 19.05.2026 г. в 0:31, crazy katon написа:

Може ли да се копае дъното, може, стигнаха обаче до черна дупка, не става въпрос за актрисата, чернокожите имат божествени артисти, тази специално не я познавам, спрях да ги познавам, откакто обърнаха киното на комикс, но това е подигравка с историята, с легендата, в края на краищата с всичко, отврат. Всъщност режисьорът има добри филми, особено ми харесва "Интерстелар", има и други, но това последното е явно клякане на джендър идеологията, пък какво, може и да е почитател. Край, все, както казват руснаците, защо руснаците, защото при тях още не е все, въпреки че в киното, незнайно защо се опитват да приличат на холивудците, последния руски филм, който гледах, беше "Особености на руския национален риболов", много руски. Но май се отплеснах, любима тема филмите, не като този естествено, изключено гледане. Но и тук ще спомена фотьойлчето, много му отиваше, с възглавница или без, направо беше седнал на пода, там го поставиха, сега очаквам лоши сънища и лоши действия.

No image preview

Илон Мъск: Кристофър Нолан оскверни „Одисея“, за да може...

Прочетете повече в Новини.бг

...чудих се тук ли?...

...в темата за Китай ли да пусна този клип?...

...нека да е тук за да се види как алчността направи младата хамерика велика...

...и как същата тази алчност,на бизнеса който изнесе 90% от индустрията си в Китай за да има по-големи печалби,я събори от този пиедестал...

...и реват после политиците им:

• Трябва да ,,спрем" Китай!

...ха...

...че вие лично го направихте китаеца силен бе кретени...вие сте си виновни...

Ето за какво била цялата гавра и шарада със съдебния иск към IRS за 10 млрд - за да може да стигне до сетълмент и да вкара клауза, че нито той, нито фирмите му, нито роднините му могат да бъдат одитирани в бъдеще и да им се търси правна отговорност. Очевидно протекцията му от Върховния съд беше недостатъчна. Как е възможно изобщо това от правна гледна точка умът ми не го побира!
https://youtube.com/shorts/_nz15A6X-hM?si=ioe1r6u8XARYCgyf

https://youtube.com/shorts/4bnF4IlufC8?si=KyOhBsxVkzTasxTD

преди 9 часа, _nib_ написа:

...чудих се тук ли?...

...в темата за Китай ли да пусна този клип?...

...нека да е тук за да се види как алчността направи младата хамерика велика...

...и как същата тази алчност,на бизнеса който изнесе 90% от индустрията си в Китай за да има по-големи печалби,я събори от този пиедестал...

...и реват после политиците им:

• Трябва да ,,спрем" Китай!

...ха...

...че вие лично го направихте китаеца силен бе кретени...вие сте си виновни...

Лакомо дупе, гладно с*ре ! Стана така че без Китай света загива .Стана така че китайците изкупиха всички големи компании .Ще ги спрат ама друг път. След дъжд, качулка,след свадба, булка!

преди 1 минута, nusho73 написа:

Лакомо дупе, гладно с*ре ! Стана така че без Китай света загива .Стана така че китайците изкупиха всички големи компании .Ще ги спрат ама друг път. След дъжд качулка,след свадба булка!

...имат много излишни пари...

...плъзнаха навсякъде...

...Африка...Южна Америка...в Гърция изкупиха пристанищата...

...Сърбия...Унгария...

...така завладяват света-с ,,мека сила"...

...не като американеца с тероризъм...,,износ" на демокрация...

Мероприятията на Тръмп във Венецуела и в Иран изненадаха много хора. Неговите многократни заплахи да завземе Гренландия, да си върне Панамския канал и да използва военна сила срещу Куба, Колумбия и Мексико засилиха международните опасения, че САЩ (начело с Тръмп) са се превърнали в полудял хегемон. Съгласно Устава на ООН държавите не могат да използват сила в чужбина, освен ако това не е разрешено от Съвета за сигурност.

Eто кой е най-параноичният бункерен плъх в света. Един милиард ще са само подобренията на безопасността на бункера. Крайната му обща стойност сигурно ще е колкото годишният БВП на България 🤣

Тръмп разкри тайните на балната зала-бункер

Конгресът на САЩ трябва да отпусне 1 милиард долара за финансиране на подобренията на сигурността на сградата

Fakti.bg - Да извадим фактите наяве
No image preview

САЩ загубили 20% от своите дронове MQ-9 Reaper и половина...

Общите щети, според Bloomberg, могат да достигнат 1 милиард долара, само за дроновете
Fakti.bg - Да извадим фактите наяве
No image preview

Тръмп се отказал да завзема Гренландия със сила

Бъдещето на Гренландия е въпрос, който самите гренландци трябва да решат, заяви посланикът на САЩ в Дания Кенет Хауъри

Случки от Карвария. Не знам доколко са верни, но според мен вероятността е над 90%

Жена ми и аз купихме от колата сандвич в Макдоналдс и аз подадох банкнота от 5 долара. Нашата обща сума беше $4,25, така че подадох и 25 цента. Момичето каза, "Давате ми твърде много пари." Казах: „Да, знам, но по този начин можете просто да ми върнете един долар“. Тя въздъхна и отиде да повика мениджъра, който ме помоли да повторя молбата си. Направих го, той ми върна 25-те цента и каза: „Съжалявам, но ние не правим такива неща.“ След това касиерката ми върна 75 цента ресто.

Трябваше да ремонтираме вратата на гаража. Майсторът ни каза, че един от проблемите ни е, че нямаме достатъчно мощна дрелка. Помислих за минута и казах, че имаме най-мощната, правена по това време, 1/2 конски сили. Той поклати глава и каза: „Имате нужда от 1/4 конски сили.“ Отговорих, че 1/2 е по-голямо от 1/4 и той каза: „Неее, не е - 4 е по-голямо от 2." Не сме ползвали този сервиз оттогава...

Бях на летището и един служител ме попита: „Някой слагал ли е нещо в багажа ви без ваше знание?“ На което аз отговорих: „Ако беше без мое знание, как бих могъл да знам?“ Той се усмихна снизходително и каза: „Точно затова питаме“.

Светофарът за пешеходци на ъгъла издава звуков сигнал, когато е безопасно да пресечете улицата. Бях с позната в колата и тя ме попита дали знам за какво служи звуковият сигнал. Обясних, че сигнализира на незрящи, когато свети червено. Ужасена, тя каза: „Кой, за Бога, разрешава на слепите хора да шофират?!“ Тя е държавен служител.....

на 21.05.2026 г. в 7:02, nusho73 написа:

Лакомо дупе, гладно с*ре ! Стана така че без Китай света загива .Стана така че китайците изкупиха всички големи компании .Ще ги спрат ама друг път. След дъжд, качулка, след сватба, булка!

Заслепен от чиста алчност, Западът предаде своите фабрики, работни места и интелектуална собственост на Китай в замяна на евтина работна ръка и растящи печалби.

Западните корпорации натрупаха огромни печалби, западните политици аплодираха, а западните потребители се наслаждаваха на евтини стоки, докато Китай тихо изграждаше своята империя.

Всяка изнесена работна позиция, всяка прехвърлена технология, всеки долар или евро, изпратени на изток, подхранваха възхода на Китай – военен, икономически и стратегически.

Западът не просто отвори вратата; той постели червения килим за бъдещия си противник.

Сега светът е изправен пред суперсила, създадена не в изолация, а чрез алчността на западния опортюнизъм!

Моята мисъл беше, че няма нищо лошо в това да използва човек помощи, за да си стъпи на краката. Проблемът не е в употребата, а в злоупотребата, която далеч не е толкова голяма, колкото внушават някои политически сили. Особено пък на фона на публичните злоупотреби на президента и семейството му. В САЩ е практически невъзможно поколения да живеят на социални помощи, както се случва в Европа. В много случаи децата, родени и отраснали в бедни имигрантски семейства на социални помощи, получават необходимото образование и имат необходимия език, за да работят квалифицирана работа и ситуацията им да е много различна от тази на родителите им.

Настоящата "реформа" ще навреди най-вече на американски граждани. Ще навреди на американските компании, които спонсорират чужденци, защото са им нужни. Ще навреди на смесените семейства, в които изведнъж майката или бащата ще трябва да напуснат страната и да останат извън нея докато продължава процедурата, която към настоящия момент е около година и половина. Това са семейства, може би и деца, които губят един родител и един доход в най-добрия случай за продължително време. Ами в случаите, когато кандидатът за зелена карта трябва да се върне в страна, където има война или където ги застрашава нещо? Примерно образована жена, която трябва да се върне в Афганистан да чака? Или в Иран? Бременна жена, която трябва да се върне някъде в Африка да ражда и да гледа новородено?

Изключително недомислена е точно тази промяна и както всичко, идващо от тази администрация, усещането е, че целта й не е да подобри нещо реално, а просто да причини колкото може повече страдание на група хора, която ненавижда, и над която има пълна власт.

на 20.05.2026 г. в 9:22, M.Николов написа:
No image preview

Илон Мъск: Кристофър Нолан оскверни „Одисея“, за да може...

Прочетете повече в Новини.бг

Правилно е отговорил Мъск на Алек Болдуин (някога много го харесвах, не виждам причини да не харесвам някога, не и сега, явно поредният деменцирал), разбираемо дори за тях, но ... не и за новите тях. Харесвам този човек, умен, екстравагантен, но ... нещо ми нашепва, че престъплението в Старобелск е било извършено с данни от неговия старлинк. Харесването си е харесване, а съучастничеството в убийство ... ееех, Мъски, Мъски, защо твоят голям ум не беше подчинен на по-благородна кауза, но какво да говорим, те всички са засукани с идеята за превъзходство. Още преди време гледах интервю на Лекс Фридман (сам Алексей), друг вундерум (аналогия вундеркинд, моя) на тяхното общество и като начало ми стана интересно, два велики ай-кю споделят, но в един момент Мъски изтърси, че сащите са помогнали безвъзмездно на европата след ВСВ и тогава ... край на интервюто, това, безвъзмездното още стои там под формата на военни бази и ядрено оръжие, тук-там. Знам, че е вече на години, но като става въпрос за хубави жени:

Орнела Мути.jpg

Моята теория е, че Тръмп има малко под 30% подкрепа сред населението, защото това са горе-долу неинформираните, необразованите, егоистите, непукистите и да се самоцензурирам за другите неща.
Това му е ''контингента'' на Тръмп. Всеки ден излиза нова информация за негови приближени и фенове, които са арестувани за педофилия. Ей последно четох за един МАГА ''пастор'', арестуван за изнасилване на непълнолетно момче. Един друг път hard MAGA арестуван за многократно изнасилване на две деца в предучилищна възраст. И после защо МАГА спря да се вълнува от Епстейновите файлове. Ами защото тях ги вълнуват педофилите, само когато обвиненията съм към демократи.

Ето го и републиканеца Фетърман https://x.com/TheTNHoller/status/2058247847925936614

Чудесно обобщение - https://x.com/donwinslow/status/2058677163101200865/photo/1

Основните спорове остават около иранската ядрена програма, свободното корабоплаване през Ормуз и размразяването на ирански средства. Тръмп се стреми да диктува условията и може да си докара импийчмънт в САЩ. Докара нещата до повсеместна инфлация в света. От действията му е облагодетелствана Руската федерация.

Това е отлично !

Изперкулясал е наш Дончо, защо му трябваше да се забърка с еврейчетата.

Оттдавам това на искрената му вяра че usaf могат да направят кабооом и след това - обяваш победа.

www.24chasa.bg
No image preview

Тръмп изтегля изтребители, кораби и всички американски по...

Еврокомисар иска ЕС да се откаже от скъпите и сложни оръжия Доналд Тръмп е готов да съкрати арсенала от американски изтребители, военни кораби и подводници, запазени за съюзниците от НАТО, в случай на

"Президентът на мира" - Доналд Дж.Тръмп заплашва да „взриви“ Оман на фона на преговорите за Ормузкия проток
Президентът на САЩ призова съюзника си „да се държи прилично... или ще трябва да ги взривим“ в неформална среща по време на заседание на кабинета
https://www.theguardian.com/us-news/2026/may/27/donald-trump-oma … eat-strait-hormuz

Стивън Милър: „Американският народ разбира ада, който наследихме, и необикновения рай, който президентът Тръмп изгражда“ https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/rolling_eyes.png
Хората не могат да си позволят храна, жилище, здравеопазване. Цените се покачват. Американци биват отвличани и застрелвани по улиците от маскирани агенти на ICE. Някога контролирани болести имат огнища. Дерегулациите тровят храната, въздуха и водата в САЩ. Тръмп създаде глобална нестабилност и икономическа несигурност. Това е „раят“ на Тръмп.

Линдзи Греъм: „Трябва да променят Нобеловата награда на наградата „Тръмп“.

„Ню Йорк Таймс“ е съставил графика на това колко време членовете на кабинета прекарват в подмазвачески действия спрямо Тръмп по време на срещи, като са обобщили ласкателствата/хвалебствията към „лидера“. Как кабинетът на Тръмп говори с него. „Средно поне едно от всеки шест изречения или ласкае г-н Тръмп, или му отдава заслуженото, или критикува политическите му опоненти.“ „Една от най-поразителните характеристики на заседанията на кабинета на г-н Тръмп през този мандат е степента, до която неговото лидерство е било хвалено като несравнимо.“ „Тръмп е единственият човек, който може да спаси Америка, според кабинета му“
https://www.nytimes.com/interactive/2026/us/politics/trump-cabin … nytcore-ios-share

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.