Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Осъдиха китаец на смърт заради татуировки върху приятелка

Featured Replies

А за мен е важно повече ,че една, уж наречена демокрация убива хиляди и хиляди в името на някакви свои интереси.По важно ми е че същата тази уж демократична държава прокламира такива идеи като свобода,човешки права,а същата не ги спазва.По важно ми е че без съд и присъда се задържат хиляди хора по затвори,дори без обявено обвинение,че са малтретирани жестоко.Че собствените им граждани са лъгани и подлъгвани.

Да цитирам ли и аз данните за убитите в Ирак,Афганистан,по затворите от САЩ?? Не мисля че има нужда,а и не ми си се занимава с глупости.

Оправдаването на грешките на едни с грешките на други не е никакво оправдание...

И защо все САЩ? Само това повтаряш. Нима САЩ са единствения "светъл" приер за демокрация!? Защо сравнавяш страни, а не принципи?

Цитираш 2 момчета на 16,а помниш ли филмчето с децата които бяха ритани от американците в Ирак,само защото са ги подигравали и замеряли с камъни?? Това за тебе най-вероятно е приемливо нали.А на това отгоре бяха и се снимали все едно са големите герои. Моля,не ми харесва тази свобода и демокрация,нито тези човешки права. Предпочитам да съм с малко права,но да има ред и законност,да има само един тиранин,а не всеки да се прави на бабаит и закона да не го хваща.

Вероятно приемливо? За пореден път вадиш софистични доводи без почва. Задаваш въпрос и в същото време даваш отговор от мое име. Не, не е. А защо отъждествяваш това с правата на човека и с демокрацията на мен ми е непонятно. Това е човешка простъпка, не принцип на демократичното общество или на хуманната етика.

Предпочитам ясни правила,вместо някакви само за замазване на очите,предпочитам смърт за наркотрафиканти,педофили,убийци.

предпочитам строг и жесток закон,вместо закон само за избрани.

Говориш само за наркотрафиканти, убийци, педофили. Какво стана с употребата на наркотици или с кражбата. Какво стана със заговорите против държавата!?...

Предпочитам да съм ограничен заедно с другите,но да няма неравенство,или поне да е минимално.Предпочитам да има хляб и за най бедните,а не те да умират от глад в гета.И цензура да има предпочитам,защото така вече няма да има глупости които да промиват мозъка на хората.

Аха... Значи малкото братче на цензурата, пропагандата, не е промиване на мозъци, а "глупостите" на свободното слово са? Интересно.

И какво и е на системата "око за око,зъб за зъб"? Ти какво предлагаш? Може би като получиш шамар да обърнеш и другата буза???

Това е вече обсъждано тук.

• Отговори 51
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Популярни дни

Дори и пътя към ада е постлан с добри намерения - това е факт. Без твърда ръка няма прогрес и всеобщо добруване. Кои нации в момента са проспериращи и най-много говорят за човешки права? По какъв път са минали за да достигнат идилията си? Това се забравя много често от противниците на смъртното наказание. Те казват "Вижте там и там е премахнато". Да де, ама там и там е имало реки от кръв, докато чрез страх обществото влезе в релси. Знам, че това е гадно да се чете - чрез страх! Но това са нелицеприятни факти от човешката психика. Отклонихме се май доста от темата

Доста се отклонихме,така е. :)

Сталик цитирам САЩ защото те са най светъл в момента пример,както ти цитираш статия на гражданин на САЩ.

Оправдание няма,има посочване за да видиш че не само Китай са така.

Софистичнен довод не правя, а простъпките май много взеха да стават,почти тяхна политика :speak:

Имам предвид всички сериозни престъпления ,нищо че цитирам само няколко :bye1:,сега предполагам ще ме попиташ и за не толкова сериозните като татуировки-е това е насилие над жената в тоя случай,дори рецидив,така че може би е правилно.

Извинявай БялоСърце,но точно такива като тебе трябва да ги пазят такива като нас със питман.Ти ще си дадеш бузата,но аз ще му отрежа главата на оня и ще си играя футбол с нея.За поука и страх на други които биха решили да постъпят лошо и несправедливо.

Хуманизма ни учи да пазим слабите,да сме справедливи,а не на всяка цена да пазим всеки индивид от обществото.Когато в обществото има болни елементи,те трябва да се премахнат,иначе товеа общество ще стане и то болно.Под болни разбирам такива жестоки убийци в случая,злодеи както казвате вие с питман :)

Аз изобщо не съм на това мнение.Приветствувам хора като WhiteHart, и не понасям злобата и отмъщението.Когато в обществото има болни елементи, както каза, те трябва да се лекуват.Имаме претенций за по-висши същества от четириногите, но твоят начин на мислене ми навява съмнения, че не са основателни.

Доста се отклонихме,така е. :)

Сталик цитирам САЩ защото те са най светъл в момента пример,както ти цитираш статия на гражданин на САЩ.

Оправдание няма,има посочване за да видиш че не само Китай са така.

Софистичнен довод не правя, а простъпките май много взеха да стават,почти тяхна политика :speak:

Имам предвид всички сериозни престъпления ,нищо че цитирам само няколко :bye1:,сега предполагам ще ме попиташ и за не толкова сериозните като татуировки-е това е насилие над жената в тоя случай,дори рецидив,така че може би е правилно.

Дали е правилно или не, ще ни отведе в темата, линк към която дадох горе.

Имаме претенций за по-висши същества от четириногите, но твоят начин на мислене ми навява съмнения, че не са основателни.

Дали може да не се обиждаме? Аз не съм адвокат на Morfei_A, но поста ти засяга и мен, защото съм с почти неговия начин на мислене. А овчата психика прави ли ни по-висши същества от четириногите? Много е лесно да се правиш на човеколюбец по форумите, но живота навън е РЕАЛЕН, т.е. има бъгове...

:) Питман,това за бъговете откъде ти дойде на ума,мисля че е страхотно сравнение ;)

Инфинити,не се обиждам,но ако прочетеш великите хуманисти и философи,ще видиш че засега друго решение срещу злото няма.Просто човека не е дорасъл до друго ниво,поне масата хора.

Овчето стадо винаги се е нуждаело от овчар,и овчарско куче.Единия за да го ръководи,другия за да го пази. Ницше е бил пределно ясен,а и не само той по този въпрос :speak:

Ти си бъди нежна,аз ще върша черната работа за да сте спокойни,дори с риск после аз да съм черен в очите ви :bye1:

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

:) Питман,това за бъговете откъде ти дойде на ума,мисля че е страхотно сравнение :speak:

infinity1305 е била в много дупки по света. Нека честно каже как вижда да бъдат спрени гадостите, които се извършват там? Какво да е наказанието за този, който дава автомати на невръстни деца??? Мисля, че е забравила за бъговете, които е виждала отблизо

Дали може да не се обиждаме? Аз не съм адвокат на Morfei_A, но поста ти засяга и мен, защото съм с почти неговия начин на мислене. А овчата психика прави ли ни по-висши същества от четириногите? Много е лесно да се правиш на човеколюбец по форумите, но живота навън е РЕАЛЕН, т.е. има бъгове...

Откъде такъв негативизъм, незнам...За човеколюбието в нета-имах възможност да се убедя как е, докато си пишех с един, който обича кучето си повече от хората biggrin.gif

Няма обидени, питман, има събудени.

infinity1305 е била в много дупки по света. Нека честно каже как вижда да бъдат спрени гадостите, които се извършват там? Какво да е наказанието за този, който дава автомати на невръстни деца??? Мисля, че е забравила за бъговете, които е виждала отблизо

Честно ли?

Честно-онези, които заравят жените живи разсъждават като вас двамата.

:) Питман,това за бъговете откъде ти дойде на ума,мисля че е страхотно сравнение ;)

Инфинити,не се обиждам,но ако прочетеш великите хуманисти и философи,ще видиш че засега друго решение срещу злото няма.Просто човека не е дорасъл до друго ниво,поне масата хора.

Овчето стадо винаги се е нуждаело от овчар,и овчарско куче.Единия за да го ръководи,другия за да го пази. Ницше е бил пределно ясен,а и не само той по този въпрос :speak:

Ти си бъди нежна,аз ще върша черната работа за да сте спокойни,дори с риск после аз да съм черен в очите ви :bye1:

Е, всички знаем за чия идеология послужиха идеите на Ницше - един нарцистичен сифилистик с мним разсъдък и през "светлите" си периоди.

Та би ли цитирал великите хуманисти и философи утвърждаващи "окончателното решение" като пенкилер на човешката свободия? Човека не е дорасъл за друго ниво? Добре. Самото наличие на алтернативни идеи обаче е доказателство, че е. Или може би затворите са излишни!? "Решението" на смъртното наказание е не по-малко първично и низко от това, което "наказва". Какво точно се наказва така? Кой дава това право да се отнема живот, който не сте дали вие, "възмездяващите" овчарски кучета?

Честно, съгласен съм.

Откъде такъв негативизъм, незнам...За човеколюбието в нета-имах възможност да се убедя как е, докато си пишех с един, който обича кучето си повече от хората biggrin.gif

Няма обидени, питман, има събудени.

Честно ли?

Кучето ми съм го отгледал съм го от 2-месечно пале и не смятам да обяснявам пред 25000 потребители какви са ми чувствата ми към него. Със сигурност го обичам повече от потребителите на който и да било форум. А що се отнася до разсъжденията ми искам да ти кажа само едно - такива като нас вършат мръсната работа на такива, като вас. Извинявам се за офтопика :)

Не съм негативен Инфинити,просто до болка реалист съм,толкова че сърцето ме боли,но няма как sad.gif

За жената вече сме говорили,няма да се повтарям,там случая е друг,недей слага всичко в една кошница.

И едва ли разсъждават като нас .

Хахаха,Сталик,какво ти е направил Ницше,не е убил никого,бил е особен,бил е болен,но не е бил чудовище,защо си против него :)

Затворите не са излишни,не можеш да даваш смъртно наказание за дребни прояви,или за случайни такива.Недей забравя че "кучетата " са умни все пак същества,хахах :bye1:Нищо че понякога и те захапват не този който трябва:speak:

Чак пък смъртна присъда....Ама то китайците са си такива-няма шест-пет.... :)

Моля, без критика на ЛС ;)

Защо? Да ни гледат сеира всички по-добре ли е?

Е стигнахме доста далеч.

май е време да кажа като един котарак : Пиис бабо,пиис :hush:;)

Защо? Да ни гледат сеира всички по-добре ли е?

Абе човек, аз се грижа за добрата ти репутация, и не споменавам теб в постовете си, но те предупреждавам, че научих къде е игнора.Хайде-аз съм до тук с коментарите. ;)

Абе човек, аз се грижа за добрата ти репутация, и не споменавам теб в постовете си, но те предупреждавам, че научих къде е игнора.Хайде-аз съм до тук с коментарите. ;)

Дреме ми за репутацията ми. И как ще продължа да живея, ако ме игнорираш sad.gif И аз съм дотук с коментарите. Отивам да си разходя КУЧЕТО :hush:

Та би ли цитирал великите хуманисти и философи утвърждаващи "окончателното решение" като пенкилер на човешката свободия? Човека не е дорасъл за друго ниво? Добре. Самото наличие на алтернативни идеи обаче е доказателство, че е. Или може би затворите са излишни!? "Решението" на смъртното наказание е не по-малко първично и низко от това, което "наказва". Какво точно се наказва така? Кой дава това право да се отнема живот, който не сте дали вие, "възмездяващите" овчарски кучета?

А Мойсей първичен ли е бил или по низък или пък възмездяващо овчарско куче?

Да ти напомня ли от чие име говори Мойсей а? Онзи,от чието име говори той е дал живота и той има право да постанови дали може или не може да се наказва.И окончателното решение също е негово.

Ти как така се явяваш негов съдник.

Да ти напомня ли от чие име говори Мойсей а? Онзи,от чието име говори той е дал живота и той има право да постанови дали може или не може да се наказва.И окончателното решение също е негово.

Ами Сталик точно това се опитва да обяснява тук от незапомнени времена-че е против смъртното наказание.Ако не е изтъкнал религиозни доводи, предполагам е само, за да не се обърка повече темата.Та-който е дал живот, той само може да го отнеме, а не хората-това е и моето мнение, и доколкото съм разбрала, и неговото. ;)

Когато спасиш човешки живот от такъв дето го отнема незаслужено,значи си дал живот.Тогава си заслужава да отнемеш живота на убиеца например ;)

Мойсей не е бил първичен. Мойсей не е имал инфраструктурата и средствата за друго решение на проблема. От чие име говори Мойсей на мен не ми е известно. Според мен - от свое.

А кой е дал живота - това е спорен въпрос. Според теб е един, но според мен може да е друг. Да речем, че е Майката природа. И сега какво?...

Сега нищо,какво да е повече ;) Всичко е относително,поне на Айнщайн повярвай,ако не на мен :hush:

А кой е дал живота - това е спорен въпрос. Според теб е един, но според мен може да е друг. Да речем, че е Майката природа. И сега какво?...

Сега да спрем дотук.Не мисля,че трябва да дискутираме въпроси касаещи личните убеждения на някой от нас без да имаме за това изричното му съгласие.

Не ми хареса особено сравнението с овче стадо и т.н. Ако в това да бъдеш добър и да си против насилието има нещо "овче",то аз не се срамувам от това...Просто насилието не е пътят към усъвършенстване на човека. Вярно е,че все още има много болни и извратени хора по света - разни терористи,психопати и маниаци, но не мисля,че начинът да се справим с тях е да ги избием до крак...

Трябва да се стремим да премахнем причините,поради които тези хора са станали такива.Защото човек по природа е добър.Никой не се ражда лош,а става впоследствие такъв,поради редица обстоятелства.

Разбира се,далеч съм от мисълта да ръкопляскаме на престъпниците и да ги защитаваме, но има си затвори в крайна сметка...

p.s. Morfey A, hart не означава "сърце" , погледни в речника...

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.