Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прецакан след попупка от нета

Featured Replies

Ако въведат запор на парите до потвърждение, на много измамници ще им минат мераците.

• Отговори 101
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Закупени стоки не се връщат изпращам ги с преглед и тест, < та значи и ако след теста не ми хареса пак няма да ми върне парите :D

преди 4 минути, velislavvasilev написа:

Прав си, Емиле. Базар тук нямат мешане действително.

Не само базар и OLX са така. Прсто си има правила. Има ли маркирана опцията проверка на стоката, превозвача ( бил той Еконт, Спиди и който и да е) пък нямат прави да ти я блокират.

За твое успокоение, можеш да отвориш тема там, в която да опишеш ситуацията и укажеш продавача. Колкото да ти олекне...

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Ако въведат запор на парите до потвърждение, на много измамници ще им минат мераците.

Не могат, защото няма как да се гарантира, че като купувача вземе стоката няма да я подмени с друга по-стара или повредена. Затова е избрана опцията преглед на място и тест за няколко минути, което в общия случай е повече от достатъчно.

• Автор

еми кога да платя ако бях го тествал на място преди да платя нали оня ще каже давай парите , да не си помисли , че ще избягам с стоката ето видя ли тая по никакъв начин не приема стоката си .

Редактирано от adersa (преглед на промените)

преди 5 минути, velislavvasilev написа:

Ми, да. Ама аз го купих от магазин, който има фирма, регистриран е по ДДС и т.н. А ти от частно лице, което има право да продава без фирма. Все едно да искаш да си продадеш колата. Това не означава, че трябва да регистрираш само за ради това цяла фирма. Ако тази системно продава якета, то значи развива търговска дейност в нарушение на закона, ама това е друг въпрос вече.

Няма значение откъде купуваш стоката. Като я видиш ще разбереш за какво става на въпрос. Не е задължително да куоуваш всичко от фирма или магазин. 

• Автор

и тя откъде ще разбере по какъв начин съм тествал стоката оня може и да излъже и да каже той плати и после пробва

преди 1 минута, adersa написа:

еми кога да платя ако бях го тествал на място преди да платя нали оня ще каже давай парите да не си помисли , че ще избягам с стоката ето видях ли тая по никакъв начин не приема стоката си .

Говориш глупости. 

1.В момента в който си отворил пратката ще видиш, че това за което сте се договорили не отговаря като стока.

2. Меренето става за 1 минута.

3. Във всеки офис на Еконт има камери и съответно са ти записани данните  - телефон, адрес, лична карта

Хайде сега!

• Автор

Няма значение правилата трябва да важат за частни и за търговци щом съм купил нещо и съм платил в брой имам гратисен срок да върна стоката . Миналата година си купих мишка от офис 1 след преглед в нас се установи , че жака на мишката не иска да влиза в компа ми върнах я и ми дадоха нова с USB

преди 9 минути, adersa написа:

и тя откъде ще разбере по какъв начин съм тествал стоката оня може и да излъже и да каже той плати и после пробва

Когато потвърдиш, че купуваш стоката и я платиш случайно да си забелязал че ти дават едни документи да подпишеш. В Еконт си има софтуер чрез който върви целия процес. Получени стоки, изпратени стоки, платени стоки, пари в наличност и прочие.

Ма направо ме плашиш вече!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 минути, adersa написа:

Няма значение правилата трябва да важат за частни и за търговци щом съм купил нещо и съм платил в брой имам гратисен срок да върна стоката . Миналата година си купих мишка от офис 1 след преглед в нас се установи , че жака на мишката не иска да влиза в компа ми върнах я и ми дадоха нова с USB

Правилата не са нарушени. Никой няма как да разбере, че продавача е измамник. 

преди 6 минути, velislavvasilev написа:

Има и магазини втора употреба

са също търговски обекти по смисъла на ТЗ са урегулирани, че за някои от тях има и РОИКОЗ правила.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 минути, velislavvasilev написа:

Да. Те дефакто препродават.

Не, не препродават в най-честия случай са вносители или дистрибутори на внесена стока втора употреба и стоката в общия смисъл е тяхна или на вносителя.

преди 5 минути, velislavvasilev написа:

Казах ти защо не може. Магазините упражняват системно търговска дейност. И има цели кодекси изписани, за да урегулират това. Как, според теб, да се урегулира търгувия между две частни лица. В действителност, има агенции за тази цел. Има и магазини втора употреба. Те ти гарантират правата на потребител.

Защо да е измамник продавача? Че куповача не знае какво иска. Първо, поръчал е стока без да я е видял. Второ, платил я е без да я е видял. Какво е виновен продавача? Че публикува неверна информация в сайта? Може продавачът да е объркал в сайта снимки на продукти, размери и т.н. Заради това се преглежда стоката в Еконт.

В еконт не могат да прегледат всяка стока. Видели са че е яке и съответно са я опаковали. Изпращат я в съответния град в друг техен офис и там вече купувача я проверява.

Ето и техните условия, с които ти ПАК се съгласяваш

• Автор

Емо ти забелязали в описанието на обявата което цитирах - СТОКИТЕ НЕ СЕ ВРЪЩАТ !

гледал съм стотици обяви в базар и преглеждам описанието но такова чудо като това до сега не съм прочел .

пак казвам , че според мене якето не отговаря не изискванията , И аз мога да си продам моето и да пиша там някакви си размери ...

преди 2 минути, adersa написа:

Емо ти забелязали в описанието на обявата което цитирах - СТОКИТЕ НЕ СЕ ВРЪЩАТ !

гледал съм стотици обяви в базар и преглеждам описанието но такова чудо като това до сега не съм прочел .

Че ако така е написано в обявата просто ЩЕ Я ПОДМИНА и няма да  отразя този дето я е пуснал.

• Автор

еми да така пише и аз чак сега видях в описанието на профила ... но в обявата не го пишеше

и както написах в предният ми пост и да го бях пробвал в еконт преди да платя съм сигурен че тя пак нямаше да приеме стоката си обратно .

• Автор

пак се повтарям аз питах първи ако не ми хареса но трябваше първо той да ми предложи да пробвам якето преди да го купя все пак е яке а не някаква техника .

Еми заради такива като тая никога няма да влезем в Шенген а камо ли скоро и еврото да дойде и никога няма да преборим корупцията тая точно заслужава да е в господари на ефира .

преди 9 минути, adersa написа:

пак се повтарям аз питах първи ако не ми хареса но трябваше първо той да ми предложи да пробвам якето преди да го купя все пак е яке а не някаква техника .

Еми заради такива като тая никога няма да влезем в Шенген а камо ли скоро и еврото да дойде и никога няма да преборим корупцията тая точно заслужава да е в господари на ефира .

А ти от къде си сигурен, че не е объркала якето като го е изпращала ? Ти не си го тествал в офис и си го платил - край, съгласяваш се и сделката е приключена. Тя не е длъжна да приема връщания. Отделно, точно за това е преглед и тест - разопаковаш го, тестваш го и ако не ти хареса, си плащаш транспорта в двете посоки и го връщаш.

• Автор

Аз като видях други кожени якета в нета с същите нейни размери , че то разликата беше огромна явно тя ме е метнала не може яке L размер 114 см и дължина на ръкави 61 см да изглежда като детско яке .

https://www.unico.bg/mzhko-kozheno-yake-s-vlnena-podplata-strellson-l ето ви едно подобно но нейното не беше даже и на половина такова беше яке за 5 годишно лапе .

преди 30 минути, adersa написа:

еми да така пише и аз чак сега видях в описанието на профила ... но в обявата не го пишеше

и както написах в предният ми пост и да го бях пробвал в еконт преди да платя съм сигурен че тя пак нямаше да приеме стоката си обратно .

Ако беше избрал опцията проверка на стоката никой не може да те задължи да я купиш. Еконт ще си тъсят продавача. 

• Автор

абе защо аз да си я избирам бе видях в бележката , че пишеше той трябваше да ми предложи да пробвам както правят в другите магазини за дрехи .

преди 4 минути, adersa написа:

абе защо аз да си я избирам бе видях в бележката , че пишеше той трябваше да ми предложи да пробвам както правят в другите магазини за дрехи .

Наивник! Ако не си я поискаш опцията и не е налична по подразбиране в обявата, как да стане? Трябвало било, разсмиваш ме - тази опция не е задължителна

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.