Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прецакан след попупка от нета

Featured Replies

Купих си кожено яке от базар бг размер L обаче като го видях в вкъщи то се оказа детско яко нищо общо с моите изисквания.Обадих се на продавача да  върна стоката и да си получа парите и тя ми каза , че след като не е направен тест на място в Еконт не може да ми приеме стоката и да си върна парите аз днеска го взех .Каква е тази практика незнам ако си купя плазма от базар и ако не бачка пак ли няма да ми върнат парите какво да правя ?

• Отговори 101
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 минути, adersa написа:

Купих си кожено яке от базар бг размер L обаче като го видях в вкъщи то се оказа детско яко нищо общо с моите изисквания.Обадих се на продавача да  върна стоката и да си получа парите и тя ми каза , че след като не е направен тест на място в Еконт не може да ми приеме стоката и да си върна парите аз днеска го взех .Каква е тази практика незнам ако си купя плазма от базар и ако не бачка пак ли няма да ми върнат парите какво да правя ?

Жениш се! След година ще си имате и ...бебе. Като порасне до размера, ще го премениш с якенцето! Нищо сложно няма. Чакаме за покана на сватбата!

преди 37 минути, adersa написа:

Вината си е твоя. Защо не си проверил на място какво са ти изпратили. Продавача откъде да знае, че след като има измами постоянно ти не играеш с някой от Еконт и не си подменил якето. В България няма уважение и дисциплина. Когато правиш нещо просто спазваш правила и проверяваш многократно. Всичко трябва да ти е изпипано.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Как ще си вземеш яке от базар.бг и няма да отвориш пратката в офиса?
Якето ново ли е или втора ръка? Изкуствена кожа ли е? От магазин ли си го поръчал или частно лице?

• Автор

Лицето е частно ,кожено е уж пишеше , че е ново а това са размерите Дължина 65 см., дължина на ръкав 61 см., гръдна обиколка 110 см

Много хитра политика са си направили онлайн търговците на място в еконт да се събличам пред всички ли кво ? нали все пак го връщам пак опаковано с бележката от еконта

Проблема си е лично твой. Имал си преглед и тест - ти си предпочел да не се възползваш. А щом продавача е частно лице - той изобщо не е длъжен да ти приема рекламации.

преди 19 минути, adersa написа:

Лицето е частно ,кожено е уж пишеше , че е ново а това са размерите Дължина 65 см., дължина на ръкав 61 см., гръдна обиколка 110 см

Много хитра политика са си направили онлайн търговците на място в еконт да се събличам пред всички ли кво ? нали все пак го връщам пак опаковано с бележката от еконта

Няма хитра политика. Отваряш стоката и я мериш. Няма нито нещо срамно, нито нещо смешно.  И мериш яке, а не бельо.

преди 4 минути, velislavvasilev написа:

Посъветвай се с Комисията за защита на потребителите. В случая, базар.бг развива търговска дейсност с цялата принадлежаща отговорност. В ЕС всяка стока може да бъде върната без обяснение за причините до двуседмичен срок. А това, че лицето е часно, изобщо не уневинява базар.бг И по-добре се посъветвай с тях как да си получиш парите обратно. Аз не мога да разбера как има хора, които още пазаруват от подобни места като емаг, базар бг и т.н.

Я да видим каква е вината на Bazar.bg. Прочете ли им общите условия. Ако не си, ги прочети.

преди 39 минути, Stoichev написа:

Как ще си вземеш яке от базар.бг и няма да отвориш пратката в офиса?
Якето ново ли е или втора ръка? Изкуствена кожа ли е? От магазин ли си го поръчал или частно лице?

Бе, уж тук пишат големи хора , а грешката заради която реват - все една и съща! Не разбирам!?

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 39 минути, adersa написа:

Дрехи не се купуват от разни онлайн базари, продавалници и др., защото не знаеш дали това, което ще получиш, отговаря на рекламата. Изключение прави случай, в който ти и продавачът сте от едно и също населено място и можеш да отидеш да пробваш на място.

Глас в пустиня...
Извинявай за грубия език, ама ти голямо теле ще дойдеш. Наскоро демонстрира това със студентския си кредит, сега това.
Вземи започни преди да вършиш нещо да мислиш и проучваш какво може да сгафиш и за какво да гледаш!!!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

И да пуснеш все тая! С заплащането и получаването на стоката, то ти си я приел като изправна и отговаряща на изисканото от теб!

Хайде стига ръси глупости. Тоя сайт нищо не продават, само са ви направили контакт . Или ще имаш претенции и към телекомуникационен оператор че сте си говорили през тях? Някакъв блял и не пробвал стоката и сега мрънка, въпреки че има опция за преглед и тест. Като не искаш да пробваш в офис да си поръчал доставката на домашен адрес. Зяпачите са няколко по-малко. Или си изцигани за 1лв  разлика в доставката? 

преди 14 минути, rado84 написа:

Дрехи не се купуват от разни онлайн базари, продавалници и др., защото не знаеш дали това, което ще получиш, отговаря на рекламата. Изключение прави случай, в който ти и продавачът сте от едно и също населено място и можеш да отидеш да пробваш на място.

Напротив, купуват се. Има преглед при доставката. Прегледа ти трае няколко минути. Сам може да разбереш дали качеството отговаря на написаното в обявата. 

• Автор

@ExaFlop ставаш смешен вече постоянно нападаш потребители ти ли ще казваш колко теми и мнения ще си пускам да не е твой форума ? пак гледаш да си в джаза . Вярно ли е този закон за ЕС сефте чувам за него

преди 16 минути, velislavvasilev написа:

Не, дори и не знам на кого е платил. Ама щом взимат пари за стоки, значи са търговци и Закона важи и за тях. Без значение какви Условия поставят на клиентите си (не потребители, а клиенти). Базар.бг нямат вина, нито пък той. Ако има поне 1 човек, който да разсъждава там, тези рискове ще ги е пресметнал.

Какво трябва да пресметнат отново Bazar.bg? Те са просто сайт за обяви и нищо повече. Прочети им условията, защото при регистрацията и при ползването на сайта ти си се съгласил с тези условия и техни правила.

преди 3 минути, velislavvasilev написа:

Задължително. Ако от Базар.бг го играят "Ние сме само посредник,сайт за обяви, как търгуват те, не ни интересува" не ги оправдава. И не знам ти как си платил, обаче. Ако си превел директно пари от твоя Пейпал на Пейпала на продавача, то тогава действително Базар са само сайт за безплатни обяви. Обаче ако си следвал различни инструкции от сайта и си депозирал пари към техен акаунт, то значи те носят цялата търговска отговорност. И фактически те са отговорния продавач, а не лицето, чиято информация ти предоставят в сайта.

Ако от Базар.бг го играят "Ние сме само посредник,сайт за обяви, как търгуват те, не ни интересува" - точно това правят bazar.bg, а не го играят. Това е все едно да си купиш от магазина боя, да си викаш майстор, който да не ти свърши работата и да се сърдиш на магазина, че ти е продал боята. Помислете малко вече.

• Автор

но това което са ми дали не е Л размер това е детско яке нито пък отговаря на размерите  по обявата

@ExaFlop с банката си оправих нещата сега да оправим това ако това не е по твоята дейност не се обаждай

преди 2 часа, adersa написа:

@ExaFlop, ставаш смешен вече! Постоянно нападаш потребители. Ти ли ще казваш колко теми и мнения ще си пускам, да не е твой форумът? Пак гледаш да си в джаза. Вярно ли е това за този закон за ЕС? Сефте чувам за него.

Не те нападам - съветвам те да мислиш като правиш каквото и да било. Не се ли пазиш сам, няма кой да те пази...
А, ако ти го възприемаш като нападка - това по-скоро си е твой проблем. Грешките са си твои...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 3 минути, adersa написа:

@ExaFlop ставаш смешен вече постоянно нападаш потребители ти ли ще казваш колко теми и мнения ще си пускам да не е твой форума ? пак гледаш да си в джаза . Вярно ли е този закон за ЕС сефте чувам за него

Не съм ничий адвокат, но място за подскачане няма! И други съфорумници намекнаха - вината си е твоя. Следващия път ще да си доста по - внимателен!

но това което са ми дали не е Л размер това е детско яке нито пък отговаря на размерите  по обявата

@ExaFlop с банката си оправих нещата сега да оправим това ако това не е по твоята дейност не се обаждай

И отново въпроса е защо ти не си отворил пратката, след като си избрал опцията преглед на стоката???

дейност не се обаждай

Императив ли виждам? В качесвото си на 'къв ми държиш такъв тон? Мрежата е относително свободно място...
В случая - пиеш една студена вода за точно тези пари и на свой ред го пускаш за продажба това яке.

""с банката си оправих нещата сега да оправим това ако това не е по твоята дейност не се обаждай ""

Моето предложение горе, не ти ли допада бре? Тъкмо ще запее коса и като вдигнем една сватба с 200000 човека, ще станеш известен в...цял свят!

• Автор

Аз даже не съм писал , че искам тест в еконт само дадох на купувам  и това е . И платих на момчето което на касата на Еконт . Дори и той не ми предложи тест а аз питах първи ако не ми хареса мога ли да го върна веднага а той каза както се разберете с купувача и това беше .

преди 14 минути, adersa написа:

Не се обиждай, но ти вече наистина ставаш смешен. Първо не си гледал когато си подписвал кредита си, а сега не гледаш и за какво плащаш. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.