Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прецакан след попупка от нета

Featured Replies

• Автор

Сега видях нахалницата ме е блокирала в базара май ще се стига до КЗП да видим как ще ги блокира тях !

• Отговори 101
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, adersa написа:

Аз даже не съм писал , че искам тест в еконт само дадох на купувам  и това е . И платих на момчето което на касата на Еконт . Дори и той не ми предложи тест а аз питах първи ако не ми хареса мога ли да го върна веднага а той каза както се разберете с купувача и това беше .

Пак си е твой проблем, че не си искал преглед и тест от продавача. 

А потребителя @velislavvasilev вече става смешен с неговите предложения за жалби, съдения и т.н. Има огромна разлика между частно лице и търговец. Частното лице не е длъжно да ти приема рекламации, връщания, гаранции и т.н. 

КЗП няма да ти помогне с нищо, защото по смисъла на ТЗ тя не е търговец.

• Автор

Не пазарувам за първи път от базара на скоро си купих от там конзолата и няма никакви проблеми а миналата година си купих маратонки също без грешка ми ги пратиха с точния номер който нося , но тази се изкара голяма мошеничка .

преди 7 минути, adersa написа:

Аз даже не съм писал , че искам тест в еконт само дадох на купувам  и това е . И платих на момчето което на касата на Еконт . Дори и той не ми предложи тест а аз питах първи ако не ми хареса мога ли да го върна веднага а той каза както се разберете с купувача и това беше .

Те, тия от Еконт - големи тарикати! 

Така поръчах телевизор, но нов и от друг сайт! Идва оня от Еконт и вика - плащай, че бързам! Аз му викам, че мен кво ми дреме, че бързаш, имам проба и тест! Оня реве - 20 минути ми затри. Соча му вратата, но стоката и парите у мен!  Телевизора не тръгва обаче. Оня вика  - разправяй се после гаранционно! Аз му  викам - не си познал бако - вземаш телревизора и там от дето си го донесъл!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 7 минути, adersa написа:

Нормално! Ти какво очакваш?

Не пазарувам за първи път от базара на скоро си купих от там конзолата и няма никакви проблеми а миналата година си купих маратонки също без грешка ми ги пратиха с точния номер който нося , но тази се изкара голяма мошеничка .

Ама пазаруваш от различни, нямащи нищо общо един с друг ЛИЦА, а не търговци.

преди 2 минути, Кумчо вълчооо написа:

Те, тия от Еконт - големи тарикати! 

Така поръчах телевизор, но нов и от друг сайт! Идва оня от Еконт и вика - плащай, че бързам! Аз му викам, че мен кво ми дреме, че бързаш, имам проба и тест! Оня реве - 20 минути ми затри. Соча му вратата, но стоката и парите у мен!  Телевизора не тръгва обаче. Оня вика разправяй се после гаранционно! Аз му  викам - не си познал бако - вземаш телревизора и там от дето си го донесъл!

Ето, че като спазваш правилата всичко си е дошло на мястото. А онзи от Еконт ако си му записал разговора ще отиде на дисциплинарно уволнение.

преди 1 минута, adersa написа:

точно за това дадох пример с плазма в първия пост ако си купя ако не работи кво прайм ся

Преглед на стоката и я връщаш. Как кво прайм ся?

точно за това дадох пример с плазма в първия пост ако си купя ако не работи кво прайм ся

Ако я купуваш от търговец е едно, от физическо лице - друго!

преди 4 минути, adersa написа:

Да, защото ти не си си прегледал стоката.

• Автор

е Емо и там не тествах конзолата но съм имал късмет и до ден днешен работи

Да имам бележка от Еконт с моите имена и подпис .

преди 2 минути, velislavvasilev написа:

"Ако сте купили стока или услуга онлайн или извън магазин (по телефона, с поръчка по пощата, от амбулантен търговец), също имате право да отмените покупката и да я върнете в рамките на 14 дни по каквато и да е причина и без да е необходимо да се обосновавате."

Не забравяй, че в БГ има адски много шмекери. Аз докато бях в Пловдив, съм си купил доста електроуреди. За някои от тях ми дадоха гаранция 1 година. Обаче по закон в ЕС гаранцията на електроуредите беше 2 или 3 години, не помня. Изгоря ми една печка малко след първата година. Отидох да я върна, искаха ми гаранцията. Показах им я и ми казаха, че е изтекла. Любезно им отговорих, че имам фискален бон, който доказва покупката, а те нямат право да дават такава малка гаранция на електроуреди. Дойде управителя и ми върнаха парите.

За съжаление в БГ дори нямаме и покупателна култура и често ми се е случвало да ми продават стока не с касова бележка, а служебен бон докаран до същия вид като фисклания. Но не е. Даже в един магазин 10 минути се опитваха да ме уверат в това, че листчето си е точно фискален бон. След 330 разправии ми дадоха фискален бон. А този фискален бон доказва търговската операция.

Не знам как работи този зайт БАзар, обаче погледнах, че имат разни такси, ала-бала. В смисъл, ако си купил каквото и да е, трябва да са ти дали фискален бон. Ако си превел пари директно на търговец, то трябва да се разправяш с него. Ако е през някаква ел. система от сайта на Базар, то трябва да се разправяш с тях. И дано да имаш фискален бон. Ако нямаш, ходи докажи после, че това е якето, което си купил от тях.

Ако сте купили стока или услуга онлайн  -  само, че ти не си купил тук стоката онлайн. Това е просто обява. Купувача се свързва с продавача те сами си уреждат нещата. Как да ти го обясня вече. 

Която доказва, че си получил и приел пратка, съдържаща яке

преди 5 минути, adersa написа:

е Емо и там не тествах конзолата но съм имал късмет и до ден днешен работи

Отново не искаш да го разбереш. Тук късмета няма нищо общо. Просто проверяваш. Може конзолата да е била здрава и при превоза да се е повредила. Няма как да го разбереш. Затова се тества на място. Ако работи вземаш, ако не работи връщаш. Дадена и е и такава опция - проверка и тест. Нали се сещап, че не е въведена или измислена случайно.

преди 3 минути, velislavvasilev написа:

niki292002

Не знам как е платил. Ако е платил в сайта, 100 пъти ви написах по-горе, то значи не е купил от часно лице, а от сайта!!!

И сайта с това прави пари и носи цялата отговорност. Те дефакто препродават и не могат да прескочат отговорността и да кажат - това си е между тях.

Платил е на ЕКОНТ, а не на сайта. Сайта взема пари ако искаш да си промотираш обявата или да постваш повече обяви, но това няма нищо общо със стоката.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 4 минути, velislavvasilev написа:

Ако е платил в сайта

който няма такава практика. Плащане на куриера.

• Автор

даже сега проверих в сайта няма я и обявата вече . А с първия ни разговор с купувача даже имаше намерението да ме изнудва като казва мога още днес да я пратя нито пита кога как , къде .

преди 3 минути, adersa написа:

velislavvasilev  платих на касата на еконт в брой и имам касова бележка

Което означава че си платил, за стоката, която си мислиш, че ти е изпратена. И си се съгласил с това плащане.

А с първия ни разговор с купувача

с кой купувач? Това не си ли ти?

• Автор

Ми, значи си се попреебал.

ти сам каза в предния си пост , че като си купувал там някаква стока си показал касовия бон и управителя ти върнал парите май и ти не знаеш какви ги говориш

даже сега проверих в сайта няма я и обявата вече . А с първия ни разговор с купувача даже имаше намерението да ме изнудва като казва мога още днес да я пратя нито пита кога как , къде .

Е няма я вече разбира се. "Тя е приключена и стоката е продадена". Нали се сещаш, че ако седи така профила на продавача ще бъде баннат.

ти сам каза в предния си пост , че като си купувал там някаква стока си показал касовия бон и управителя ти върнал парите май и ти не знаеш какви ги говориш

Не, ти не правиш разлика в ситуациите. В единия случай има магазин, а в другия някой-никой.

Другия път пак пазарувай от такива хора. Да не са ти малко магазините и търговците, че тръгна да купуваш от сульо и пульо в интернет?

От кои хора не трябва да купува или искаш да кажеш да не използва сайтивете, където чрез обяви се предлагат стоки? Защо да не го прави? Там рискове няма ако спазваш правилата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.