Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за около 2500лв.

Featured Replies

1. Кой е тоя интегриран процесор на слот?

2. Откъде на къде производителя, след като си произведе собствено дъно, ще прави поддръжка и за чужди процесори, които никога няма и не може смени?

3.И кой казва че фабичните компютри трябва да се ъпгрейдват? Таблетите и смартфоните как работят без ъпгрейдване?

Май не си в час, а гладът за знания ти е неутолим. Защо след всеки мой пост спориш, при това без никакви аргументи и с овъртания? Толкова си напред  с компютърната техника, че един харддиск не можеш да си избереш сам, а после се сърдиш на съветите които не ти отърват. Вземи прочети повече за електроника, за паразитни капацитети, галванични и т.н., защо кабелите се екранират, каква е максимално допустимата дължина, защо кутията е желязна, вместо да идеализираш и да правиш детински обобщения.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 72
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 19 минути, peppone1 написа:

1. Кой е тоя интегриран процесор на слот?

2. Откъде на къде производителя, след като си произведе собствено дъно, ще прави поддръжка и за чужди процесори, които никога няма и не може смени?

3.И кой казва че фабичните компютри трябва да се ъпгрейдват? Таблетите и смартфоните как работят без ъпгрейдване?

Май не си в час, а гладът за знания ти е неутолим. Защо след всеки мой пост спориш, при това без никакви аргументи и с овъртания? Толкова си напред  с компютърната техника, че един харддиск не можеш да си избереш сам, а после се сърдиш на съветите които не ти отърват. Вземи прочети повече за електроника, за паразитни капацитети, галванични и т.н., защо кабелите се екранират, каква е максимално допустимата дължина, защо кутията е желязна, вместо да идеализираш и да правиш детински обобщения.

Каза го човека, който греши, но пак продължава да спори с 4-5 човека. Не разбирам за какви "чужди процесори" говориш.(или са на Интел платформа или на АМД) Сменял съм процесор на готова конфигурация - защото е възможно. Може ли просто да спреш да спориш за неща, за които нямаш абсолютно никакъв личен опит ? 

Защо ли трябва да се ъпгрейдват - защото както написах и в една друга тема - с времето всеки софтуер/ОС става все по-лакома за ресурси и съответно - трябва да се предоставят тези ресурси. 

А таблетите и смартфоните са неща, които се сменят през 2-3 години. (точно защото не могат да се ъпгрейдват) Докато настолен компютър с ъпгрейд на рам, евентуално и процесор, може да се ползва още няколко години.

П.П. Осра темата за SSD-то и моята за HDD-то. Не ти ли беше достатъчно ?

А бе ти от Луната ли падаш бре? Ядосваш ме като се правиш на ударен. Много мразя такива хора, които хем не крият че са невежи, а и спорят и то за факти. Не си ли виждал дъно с интегриран процесор, нека ти покажа тогава? Да те видим как ще го ъпгрейдтнеш.

Intel D2500HN

http://ark.intel.com/products/56460/Intel-Desktop-Board-D2500HN

ASRock J4205-ITX

http://www.asrock.com/mb/Intel/J4205-ITX/index.bg.asp

Престани да ми губиш времето, да ти преподавам безплатно уроци, че не знаеш елементарни неща.

преди 30 минути, peppone1 написа:

А бе ти от Луната ли падаш бре? Ядосваш ме като се правиш на ударен. Много мразя такива хора, които хем не крият че са невежи, а и спорят и то за факти. Не си ли виждал дъно с интегриран процесор, нека ти покажа тогава? Да те видим как ще го ъпгрейдтнеш.

Intel D2500HN

http://ark.intel.com/products/56460/Intel-Desktop-Board-D2500HN

ASRock J4205-ITX

http://www.asrock.com/mb/Intel/J4205-ITX/index.bg.asp

Престани да ми губиш времето, да ти преподавам безплатно уроци, че не знаеш елементарни неща.

Така. Първото е за мини компютри/ултрабуци/таблети. Случайно ако не знаеш, Intel Atom е мобилен процесор. (и съвсем случайно таблета ми е с такъв)

Второто е ITX дъно, което е пригодено за медиен сървър.

Ако не си разбрал, аз говоря за готовите компютри с дъна ATX/mATX.

А точно ти ли намери да ме наричаш невеж ? 

Дънна платка ITX с размери 20 x 20cm ще вградиш в таблет? И нима ITX дънни платки не могат да се поставят в обикновена PC кутия ли? Дори в Mini ATX кутия има място за най-грамадната дънна платка. Но почнете поне малко да мислите. Затова са маркови компютри, с невъзможност за надграждане, иначе каква марка ще е ако му смениш процесора видеокарта и т.н., просто е безсмислено заводът да сглобява нещо което може да си купиш на части, а това че има такива марки е друг въпрос. Даже ОС система се вгражда в биоса и не позволява инсталиране на друга. Моят фабричен компютър беше именно такъв Intel, който посочих по-горе. А дали конфигурацията е закупена и сглобена  в магазин или е фабрична сглобка на производителя, вътре дори и модела на дънната платка не се дава и не може да се засече с нито една програма. А драйверите се откриват единствено по серийният номер на компютъра.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Нямам намерението повече да споря с теб, с прости хора не може да се говори. Само осираш тема след тема със страшни бисери.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

И да се върнем отново на темата, след като май и Ryzen излезе.
Конфигурация за видеообработка до към 2500лв.

ПП Препоръчайте ми и монитор за целта за около 1000лв.

Мерси предварително

преди 1 час, Valentin Georgiev 13 написа:

Мерси предварително

Днес вечерта пада ембаргото и ще излязат подробните ревюта. Също така на БГ пазара се предлагат само няколко АМ4 дъна. Поне още 2-3 дни е хубаво да се изчака. :)

За видеообработка и сега Ryzen е твоето решение. За съжаление ако ще се намесват и игри е по-добре да се изчака малко някой допълнителен тест с нов биос на дъната. Като всичко ново и сегашните правят въртели с памети и прочие. Откъм конкретна препоръка - определено най-малкия,който има на пазара 1700 без Х.

ПП. И не слушай майсторите отгоре с готовите сглобки,че ще ти иде бюджета за име и за кутия с това име,която след 2-3 години може да хвърлиш на боклука. Готовите сглобки имат една единствена идея - за големи фирми,които търсят компютри оптимирани откъм разход на ток и надежност за минимална цена. Още повече,че им трябва съпорта на Dell,HP и прочие,като горне някоя машина просто да я хвърлят и почти веднага да получат нова. Всички работят вече на сървъри така че компютрите са взаимнозаменяеми като носни къпрички. А се избират големите производители и се доплаща такста име, точно заради съпорта им. Хората са се ориентирали,че на клиентите им важно да не губят време ,когато работят. И това е - нищо повече. Една къстъм конфигурация винаги е на светлинни години напред по цена, скорост, възможност за ъпгрейд и ремонт. Абе по всичко общо взето...

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

на 17.02.2017 г. в 3:51, djagi написа:

За едни такива пари, аз лично бих се ориентирал към взимането на готова конфигурация от реномиран производител. Не бих се занимавал с глупости и да ме съветват по форумите... Аз навремето дадох към 4000 лв. за да си сглобя едно нещо, което скоро трябва да го пенсионирам. Още по-добре, за тези пари си вземи един качествен лаптоп, което не изключва и монитор, разбира се. И да ти насипят най-добрите чарколяци, това изобщо не е гаранция, че такава една конфигурация ще си заслужава парите.

Лаптоп за видеообработка и композитинг? Да рендираш на лаптоп е равносилно на престъпление. За 2500лв ще вземе достатъчно мощно PC, което ще се справя добре и с правенето на 3D графика и симулации. Разбира се няма да е като в студията на Запад, но ще е много по-ефективно и стабилно от някаква си дъска с дисплей 17-19 инча. Няма да спра да го повтарям в този форум, че лаптопа не е за тази работа. Как ще работиш на малко 17-19 инчово мониторче? Аз в момента съм с 24.2 инча, а като втори използвам 19-ка. Трябва си голям и хубав, че дори и два. На единият правя композитинг, на другия моделирам и анимирам, или си помагам с гледането на референции, туториали и тн. Както правим и във фирмата. Моля хората, които не са се занимавали с подобно нещо да не заблуждават момчето. 

В конфигурация за подобен вид работа всички компоненти са важни, но приоритетно бих ги сложил така: захранване(първо трябва стабилност на системата), процесор(обикновено има видеокарти, които изяждат и едни от най-добрите процесори, но GPU-то се справя добре само с видеообработката и композитинга, ако рендираме 3Д графика може много от настройките да не сработят както трябва, всичко там е чиста математика), РАМ(за добро превю и разглеждане на кадрите или там каквото ще се гледа, демек поне 16ГБ), видеокарта, добро дъно и повече дисково пространство. Може и 2-3 харда.

преди 3 минути, _Uzunov_ написа:

....

Извинявай, но това са глупости. Лаптопа не изключва да работиш на монитор, ако ще и 50" Пък и не мога да го разбера това, лаптоп 17-19"... какъв лаптоп е това, това е някакъв кашон, натъпкан в лаптоп. Моя лаптоп е 12.5"... И е достатъчно добър и за едното и за другото, при това далеч не е 2500... За 2500 се взима лаптоп чудо. Ти ако на такъв лаптоп не можеш да си вършиш работа, значи изобщо не можеш.

А каква ще е мощността на този лаптоп? За същите пари ще вземе много по-добро PC. 

А каква ще е мощността на този лаптоп? За същите пари ще вземе много по-добро PC. 

Каквото и да вземе, това не са никак малко пари. Не е задължително да е лаптоп. Но за 2500 и лаптоп да вземе, пак ще върши работа.
на 2.03.2017 г. в 10:49, Valentin Georgiev 13 написа:

Мерси предварително

Това което вече съм ти препоръчал му сменяш процесора и дъното и си готов щом искаш АМД.

Само че ще трябва да изчакаш понеже в момента са само на картинка и не са налични.

пс. 1 580 лв. излиза тоест ти остават 920 лв. за процесора и дъното.

Около 220 лв. - https://www.asus.com/us/Motherboards/PRIME-B350-PLUS/

За работа най-евтиния R7 1700 ти е напълно достатъчен. Предполагам ще е към 700 лв. тоест се връзваш в бюджета.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

mehomax777, конфигурация за видео/фото обработка с 8GB рам, която неясно и защо е 1600MHz, без SSD и 1080? Най-малкото, парите от ненужната видеокарта може да се вложат в повече рам и ссд...

преди 9 минути, ick написа:

mehomax777, конфигурация за видео/фото обработка с 8GB рам, която неясно и защо е 1600MHz, без SSD и 1080? Най-малкото, парите от ненужната видеокарта може да се вложат в повече рам и ссд...

За видео/фото обработка е нужен повече процесора. Така, че аз лично препоръчвам да се ореже от видеокартата и да се вложи в процесор с повече тредове.

Бих предложил 2011-v3 с процесор i7-5820К, 6 ядра и 12 трейда който би трябвало да е равен на Ryzen 7 1700, но не съм сигурен още понеже Ryzen води с 2 ядра и 4 трейда. Но за сметка на това платформата 2011-v3 е почти безсмъртна ако трябва да се надгражда. Това го казвам просто ако автора предвижда бъдещи планове или пък реши просто да се застрахова ако евентуално се наложи ъпгрейд. Общо взето платформата е точно за хора които се занимават професионално и си вадят пари, както и такива дето просто си правят кефа. Там хубавото е че можеш да блъскаш колкото искаш рам памет до примерно 512GB, както и да ползваш най мощния процесор.

• Автор

Явно ще изчакам докато пуснат Ryzen 7 1700 без Х във vario.bg /оттам искам да поръчам/ .

Кое дъно да избера оттам, което да е подходящо?

ПП Мнение за тази видео карта?
http://www.vario.bg/msi-geforce-gtx-1060-gaming-x-6g-v328-001r

За дъната е рано да се каже. Иначе от сега е ясно, че изборът е между ASUS и ASROck, но вторите все още не са пуснати на пазара.

// Относно видеото - не е ли ненужно много пари?

Редактирано от M4R1Y4N (преглед на промените)

първо виж за какво ти трябва, проца може и да е много добър но когато програмата използва инструкции които ги няма проца, има разлика над 20% така че кое е по бързо и кое на теб ти върши работа ти си знаеш най-добре, предстои нагаждане на АМД но колко време ще трае кой ли знае, така че малко са относителни нещата освен парите. Успех!

Не че не се намират дънни платки по бг магазини. Намират се ASUS PRIME B350M-A от 192лв и нагоре. Намират се предимно на Asus. ASUS PRIME B350-PLUS за 227лв. Намират се и по скъпи разбира се но твоето дъно ще бъде в рамките около 200. Обаче недей бърза, изчакай да излязат повече разновидности. Тъка ще имаш избор за най доброто съотношение екстри, качество и цена.

За видео няма да ти трябва нещо по-мощно от GTX 1050/ti. Да изчакаш Ryzen 1700 за твоята дейност ще е най-добре.  Повече рам, SSD, Сторидж ти си избери, колкото ти трябва. В Desktopbg имат Combo въпросното Asus Prime B350-PLUS дъно и процесор 1700 за 931 лв, което е прилична цена. I7 7700k ще изостава в нещата, които ще правите спрямо Ryzen-а и съответно Ryzen би изоставал от него в игрите, ако ще играете.

преди 6 часа, Монката написа:

и съответно Ryzen би изоставал от него в игрите, ако ще играете.

Не се знае, след патчове и оптимизации (от страна на AMD), може пък и Ryzen да дръпне и в игрите. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.